0

مفهوم مكر در مورد خداوند يعني چه؟

 
hojatpoor
hojatpoor
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 661
محل سکونت : اصفهان

مفهوم مكر در مورد خداوند يعني چه؟

 
مفهوم مكر در مورد خداوند يعني چه؟

 
 
در سوره آل عمران آيه 54 مي خوانيم«و مكروا و مكر الله و الله خير الماكرين» و (يهود و دشمنان مسيح براي نابودي او و آئينش) نقشه كشيدند و خداوند(بر حفظ او و آئينش) چاره جوئي كرد و خداوند بهترين چاره جويان است.حال اين سؤال مطرح مي شود كه منظور از مكر الهي چيست؟
در قران آياتي شبيه اين آيه ديده مي شود كه در آن نسبت «مكر» به خدا داده شده است.«مكر» در لغت عرب با آنچه در فارسي امروز مي فهميم تفاوت بسيار دارد: در فارسي امروز مكر به نقشه هاي شيطاني و زيان بخش گفته مي شود. در حاليكه در ريشه هاي عرب مكر هر نوع چاره انديشي را مي گويند كه گاهي خوب و گاهي زيان آور است.
در كتاب مفردات« راغب» مي خوانيم:المكر صرف الغير عما يقصده:«مكر اين است كه كسي را از منظورش بازدارند»( اعمّ از اينكه منظورش خوب باشد يا بد). در قرآن مجيد نيز گاهي مكر با كلمه «خير» ذكر شده مانند والله خير الماكرين( خداوند بهترين چاره جويان است) و گاهي با كلمه «سيّّء» آمده است مانند ولا يحيق المكر السيء اللا باهله:« نقشه و انديشه بد جز به صاحبش احاطه نخواهد كرد».
بنابراين منظور از آيه مورد بحث اين است كه دشمنان «مسيح» با طرح هاي شيطاني خود مي خواستند جلو اين دعوت الهي را بگيرند، اما خداوند براي حفظ جان پيامبر خود، و پيشرفت آئينش،تدبير كرد و نقشه همه آنها نقش بر آب شد.نظير همين پاسخ در «كيد الهي» نيز مطرح مي باشد، آنجا كه درسوره طارق آيه15-16 مي خوانيم(انهم يكيدون كيدا و اكيد كيدا) آنها پيوسته حيله مي كنند و من نيز در برابر آنها چاره مي كنم.
منبع:تفسير نمونه
پنج شنبه 8 بهمن 1388  6:47 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها