0

اخبار دنياي ديجيتال اینترنت و وب

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

موتور جست‌وجوی ملی؛ یک طرح شکست خورده

شاید بهتر باشد هزینه‌ای که در این بخش درحال سرمایه‌گذاری است در مواردی با اهمیت بیشتر هزینه شود.

 
موتور جست‌وجوی ملی؛ یک طرح شکست خورده



ابتدا قرار بود نامش را "یاحق" بگذارند و وظیفه‌اش ارائه خدمات دستگاه‌های دولتی و غیردولتی با هدف تسهیل در ارائه اطلاعات سریع به مردم در نظر گرفته شده بود. اما یک سال هم نگذشته بود که این موتور جست‌وجو به خاطره‌ها پیوست و ظاهرا وزارت ارتباطات سیاست‌هایش را تغییر داد چراکه معتقد بود باید نسبت به ارتقای موتورهای جست‌وجوگر داخلی اقدام شود و تمرکز تنها برروی یک موتور جست‌وجو قرار نگیرد.

به گزارش ایتنا از ایسنا، همه چیز زمانی آغاز شد که رضا تقی‌پور - وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات - در سال ۸۹ اعلام کرد که برای برطرف کردن نیازهای بومی در حال کار برروی یک موتور جست‌وجوی ملی هستیم.

البته کارشناسان خارجی که فعالیتشان در حوزه طراحی موتورهای جست‌وجوی بین‌المللی مانند یاهو و بینگ است در این باره اعتقادی متفاوت دارند.
مدیر پیشین بازاریابی شرکت یاهو در رابطه با راه‌اندازی موتورهای جست‌وجوی داخلی معتقد است: ساخت و کار کردن برروی یک موتور جست‌وجو بسیار سخت و گران است و در این زمینه باید از تکنیک‌های بسیار و محاسباتی استفاده کرد. در کنار این موضوع، موتورهای جست‌وجو بسیار هزینه‌بر هستند و درصورت سرمایه‌گذاری‌های کلان می‌توان در این زمینه پیشرفت کرد.

ماروین لیائو ادامه داد: ما در روسیه، چک و کره جنوبی موتورهای جست‌وجوی بسیار خوبی داریم البته این موتورها ۱۰ سال است که فعالیت خود را آغاز کردند و ممکن است کمی برای شروع دیر باشد. در کل می‌توان گفت رسیدن به موفقیت در این زمینه بسیار سخت است و نیاز به پشتکار و سرمایه فراوان دارد.

اما علی حکیم جوادی - رییس پیشین سازمان فناوری اطلاعات - در پاسخ به سوالی که درباره سرنوشت و وضعیت فعلی موتور جست‌وجو و ایمیل فخر و فجر مطرح شده بود، اظهار کرده بود: فخر و فجر در واقع فراخوانی برای شناسایی علاقه‌مندان همکاری در حوزه موتورهای جست‌وجو و پست‌های الکترونیکی بود تا علاقه‌مندان این بخش اعلام آمادگی کرده و با گرفتن مجوز‌های لازم به فعالیت بپردازند، لذا محصولی با این نام وجود نداشته است.
وی همچنین یادآور شده بود: در حال حاضر چندین موتور جست‌وجو در مراحل نهایی کار قرار دارند و در آینده‌ای نزدیک زمان بهره‌برداری از آنها اعلام خواهد شد.

رییس سازمان فناوری اطلاعات همچنین عنوان کرده بود: در زمینه‌ پست الکترونیکی هم مواردی وجود دارد اما به دلیل آنکه ما قول دادیم اسامی این موتورهای جست‌وجو و ایمیل‌ها را اعلام نکنیم تا زمان بهره‌برداری نامی از این پروژه‌ها نخواهیم برد.
اما وی در پاسخ به زمان بهره‌برداری از این موتورهای جست‌وجو و ایمیل‌ها اظهار کرد: تمام تلاش ما بر آن است که تا پایان سال ۹۱ این موارد مورد بهره‌برداری قرار بگیرند.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: برخی از این پروژه‌ها از جمله برخی موتورهای جست‌وجو هم آماده هستند، اما به دلیل حساسیت‌هایی که در این بخش وجود دارد اگر این جست‌وجوگرها از کیفیت لازم برخوردار نباشند ممکن است بعدها آن طور که شایسته است توسط مردم مورد استفاده قرار نگیرند، به همین دلیل لازم است روند بهره‌برداری از این جست‌وجوگر‌ها با دقت کافی صورت بگیرد.
وی در عین حال یادآور شد: تمام این موارد توسط بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان دنبال می شود.

به گفته کارشناسان برای بهره‌برداری از این طرح‌ها دو بخش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری باید مورد توجه قرار بگیرند که از نظر نرم‌افزاری وضعیت ما بسیار خوب اعلام شده است و در زمینه تامین تجهیزات هم امور به خوبی پیش می‌رود اما از آنجا که ممکن است پس از راه‌اندازی، این سایت‌ها به یکباره با مراجعات متعدد مواجه شوند، لازم است که تعداد سرورهای آنها به حد نصاب برسد تا هیچ گونه مشکلی در این زمینه رخ ندهد.

به گفته مسئولان اکنون سه موتور جست‌وجو همزمان با یکدیگر پیش می‌روند و وضعیت امیدوار‌کننده‌ای دارند. حداقل یک ایمیل هم در شرایط خوب قرار دارد که البته در نهایت مجموع طرح‌ها بیش از این حد است.
به گزارش ایسنا باید این نکته را هم مدنظر داشت که جست‌وجوگر‌ها به مراتب از اهمیت و سرمایه‌گذاری بیشتری نسبت به ایمیل‌ها برخوردارند اما چرا وقتی موتورهای جست‌وجوی خارجی وجود دارند باید تمرکز را روی موتورهای جستجوی بومی و محلی بگذاریم؟
شاید در این پروژه به اهمیت خط و زبان فارسی در محیط اینترنت اشاره شود، اما با وجود رقابت سنگینی که با جست‌وجوگرهای بزرگ دنیا وجود دارد، باید با برنامه منسجم تعیین شود که جست‌وجوگر ملی چگونه می‌تواند با حفظ زبان رسمی با دیگر موتورهای جست‌وجو هم رقابت کند.

دریافت اطلاعات به صورت طبقه‌بندی از نکات مثبت موتور جست‌وجوگر ملی است.
هادی ملک‌پرست - مدیر کل تحقیق و توسعه سازمان فناوری اطلاعات ایران - در این رابطه می‌گوید: در جست‌وجوگرهای کنونی کاربران می‌توانند موضوع مورد نظر خود را کلاسه‌بندی و در یک محدوده خاصی جست‌وجو کنند. اما این که موتور جست‌وجوگر ملی چگونه فعالیت خواهد کرد، جزو خروجی‌های فاز پژوهشی است در واقع پس از پایان مرحله پژوهش، اعلام می‌شود اگر این موتور جست‌وجو می‌خواهد قابلیت‌های خاصی داشته باشد نیازمند چه نوع معماری‌ است.

رسال گذشته مقرر شد برای ایجاد قابت داخلی در این عرصه، چندین موتور جست‌وجوی بومی راه اندازی و معرفی شوند. براین اساس سازمان فناوری اطلاعات ایران موضوع حمایت از موتورهای جست‌وجوی بومی و رتبه‌بندی آنها را در دستور کار قرار داد. حال در کشور چند موتور جست‌وجوی داخلی راه اندازی شده برای مثال لقب اولین موتور جست‌وجو به "پارسی جو" اختصاص پیدا کرد.
این موتور جست‌وجو که تولید مرکز تحقیقات مهندسی دانشگاه یزد است با تلاش ۲۰ نفر ساخته شد که مورد تایید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است به گفته مدیران پروژه روزی ۸۰ هزار بازدید را به خود اختصاص می‌دهد.

نسخه آزمایشی "پارسی‌جو" از دی ماه سال ۹۱ شروع بکار کرده و برروی وب به آدرس www.parsijoo.ir قابل دسترس است. نسخه آزمایشی این موتور بیش از ۱۲۰ میلیون سند اطلاعاتی برروی وب را پوشش می‌دهد و برنامه آن افزایش تدریجی تعداد فایل‌های اطلاعاتی بود که به سرورهای قوی‌تر نیاز داشت.
براساس اطلاعاتی که در سایت پارسی‌جو وجود دارد، این سامانه با صرف حداقل هزینه و تجهیزات به رشد و توسعه خود ادامه می‌دهد. در حال حاضر موتور پارسی‌جو بر روی یک بستر توزیع شده شامل ۳۰ سیستم اجرا می‌شود و تاکنون در حدود ۲۰۰ میلیون صفحه فارسی (از ۵۰۰ میلیون سند) را نمایه‌سازی کرده و در حال سرویس‌دهی به بیش از ۲۰ هزار کاربر فارسی‌زبان در روز است.

طبق گزارش پژوهشگاه ICT، مراحل توسعه و تکمیل و افزایش پوشش تعداد صفحات مورد جست‌وجوی آن، با فراهم سازی سخت افزار و پهنای باند مورد نیاز در مقیاس بالا توسط این پژوهشگاه در دست اقدام است. همچنین این سامانه مجهز به پردازشگر و خطایاب هوشمند فارسی است. بخشی از پروژه با حمایت پژوهشگاه فضای مجازی انجام شده است.
نسخه دوم آن نیز قرار بود که با پوشش ۵۰۰ میلیون سند فارسی حاوی سرویس‌هایی نظیر ترجمه ماشینی، جست‌وجوی اخبار، جست‌وجوی علمی و جست‌وجوی دو زبانه و برخی از سرویس‌های مربوط به نقشه، خرداد ماه سال ۹۲ در معرض عموم قرار بگیرد.

اما در کنار موتور جست‌وجوگر «پارسی‌جو»، در اردیبهشت سال ۹۱، موتور جست‌وجوی بومی دیگری به نام «پارسی یاب» نیز پا به عرصه گذاشت. موتور جست‌وجوگری که در حال حاضر نسخه آزمایشی آن با ده هزار سند اینترنتی به بهره‌برداری رسیده است.
به گفته رضا ابراهیمی ایده اولیه برای طراحی این موتور جست‌وجو با توجه به امکانات محدود دانشجویی، تجمیع اطلاعات رسانه‌های داخلی کشور در بستر اینترانت ملی بود، اما با گسترش طرح، بستری برای راه‌اندازی یک موتور جست‌وجوی جامع فراهم شد.
برخی از امکانات و نقاط قوت فعلی موتور جست‌وجوی پارسی‌یاب شامل مدیریت پردازش موازی بیش از ۱۰ خزنده به طور همزمان، قابلیت پردازش دسته‌ای اسناد به طور آنلاین و آفلاین، سرعت قابل توجه در درخت پردازش، معناگرایی با تکیه بر زبان فارسی، ساختار نمایه گذار(ایندکسر) معناگرا، ادغام سرویس رتبه‌بندی با سرویس نمایه گذار (ایندکسر) و پشتیبانی از زبان‌های فارسی، انگلیسی، عربی و ترکی می‌شود.

اما در کنار تمامی این عوامل وقتی در سایت "الکسا" در بخش کشور ایران رتبه موتورهای جست‌وجو را مقایسه می‌کنیم رتبه اول باز هم به گوگل اختصاص پیدا کرده است.
برای مثال هنگامی که رتبه سایت پارسی‌جو در بین سایر سایت‌های ایرانی را جستجو می‌کنید، متوجه خواهید شد که این درگاه در بین سایت‌های ایرانی رتبه ۶۶۵ را به خود اختصاص داده است. رتبه رقیب این موتور جستجوی ملی یعنی پارسی‌یاب در بین سایت‌های ایرانی ۸۹۱ است که برای یک سایت جستجو مناسب نیست.
شاید بهتر باشد هزینه‌ای که در این بخش درحال سرمایه‌گذاری است در مواردی با اهمیت بیشتر هزینه شود.

اما هدف مهمی که از آغاز موجب مطرح شدن جست‌وجوگر ملی شد، ایجاد امکان برای جست‌وجوی اطلاعات ایرانیان در پایگاه و بی‌نیازی به موتورهای جست‌وجوی جهانی با رفع نیاز داخلی است.
اما به راستی این موتورهای جست‌وجوی داخلی تاکنون چقدر توانسته‌اند نیازهای مردم را برطرف کنند؟

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 13 مهر 1392  10:03 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali mohsenshabani
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

15 درصد مردم زندگی خود را با اینترنت بی‌ربط می‌دانند

بررسی جدید نشان داده است که 15 درصد بزرگسالان آمریکایی کاملا صریح اعلام کرده‌اند که در طول عمر خود حتی یک بار هم از پست الکترونیکی یا خود اینترنت استفاده نکرده‌اند.

 
15 درصد مردم زندگی خود را با اینترنت بی‌ربط می‌دانند


بخش اعظم ساکنان آمریکا اینترنت را به عنوان یک ابزار روزمره مورد استفاده قرار می‌دهند و فعالیت‌های روزانه خود را با آن دنبال می‌کنند.
اما این طور که نتایج حاصل از مطالعه جدید مرکز Pew Research نشان می‌دهد، این ابزار همچنان برای تعدادی از مردم بی‌معنا است و برای آن‌ها هیچ کاربردی ندارد.

با وجود اینکه این روزها دسترسی غالب مردم به اینترنت فراهم شده است و بسیاری از کارهای روزمره مبتنی بر اینترنت انجام می‌شود، هنوز تعداد زیادی از مردم وجود دارند که به هیچ وجه از پست الکترونیکی و دیگر ابزارهای اینترنتی استفاده نمی‌کنند و این فضا را برای خود کاملا غیرکاربردی می‌دانند.

بررسی جدید نشان داده است که ۱۵ درصد بزرگسالان آمریکایی کاملا صریح اعلام کرده‌اند که در طول عمر خود حتی یک بار هم از پست الکترونیکی یا خود اینترنت استفاده نکرده‌اند.

در بین این افراد آفلاین، ۳۴ درصد گفته‌اند که اینترنت هیچ ارتباطی با زندگی آنها ندارد و در مقابل ۳۲ درصد هم بر این باور بوده‌اند که اینترنت یک فضای بسیار پیچیده، خطرناک و دست‌وپاگیر است که به راحتی نمی‌توان از آن استفاده کرد.

در بین این گروه از افراد ۱۹ درصد توضیح دادند که نمی‌توانند برای خود یک رایانه شخصی داشته باشند و یا به اینترنت دسترسی ندارند.

در بین آمریکایی‌هایی که بیش از ۶۵ سال داشته‌اند، ۴۴ درصد گفتند که اصلا از اینترنت استفاده نمی‌کنند و در مقابل ۱۷ درصد افراد بین ۵۰ تا ۶۴ سال گفتند که هرگز سراغ این فضا و ابزارهای آن نمی‌روند.

سطح تحصیلات و میزان درآمد افراد از مهم‌ترین مواردی بوده که در افزایش تمایل آن‌ها برای استفاده از اینترنت اثر مثبت گذاشته است.
این طور که بررسی‌ها نشان داد، ۴۱ درصد افرادی که سواد آن‌ها زیر دیپلم بوده است هنوز آفلاین هستند و در کنار آنها، ۲۴ درصد کسانی که درآمد سالیانه‌شان کمتر از ۳۰ هزار دلار بوده است نیز هنوز سراغ اینترنت نرفته‌اند.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 14 مهر 1392  9:11 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

وزیر ارتباطات : سرعت اینترنت تا هشت برابر افزایش خواهد یافت

علیرغم تقاضای بالا برای اینترنت در ایران، پهنای باند بین‌المللی برای ایران محدود است و همین مسئله باعث سرعت پایین اینترنت است.

 
وزیر ارتباطات : سرعت اینترنت تا هشت برابر افزایش خواهد یافت


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد که مردم به پست اعتماد دارند اما خواسته دولت افزایش سرعت در امور ارتباطی است.



به گزارش ایتنا از ایسنا،وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ابزارهای نوین ارتباطی و نقش آنها در جامعه اظهار کرد: سبک زندگی در دنیا عوض شده است و فناوریهای جدید، علاوه بر مزایای که دارند، معایبی هم دارند اما اگر خوب استفاده شوند مزایا بر معایب غالب است.


واعظی با نگاهی به عملکرد پست درباره تکنولوژیهای جدید تصریح کرد: نکته این است که تکنولوژیهای جدید ارتباطی جای نامه نگاری را نمی گیرد و از سوی دیگر کاربرد پست هم تفاوت کرده است.
در گذشته پست به نامه نگاری محدود می شد اما امروزه پست در دنیا و ایران در ارتباط تنگاتنگ با زندگی خانواده‌هاست.


وی با اشاره به اینکه در حوزه پست نیاز به فرهنگ سازی داریم خاطرنشان کرد: اقدامات موثری از طرف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این خصوص دنبال می‌شود و مردم به پست اعتماد دارند.
اگر بتوانیم هر ماه یک سرویس جدید به مردم ارائه دهیم می توانیم در شرایط آمد و شدید همراه با ترافیک روند زندگی را تسهیل کنیم.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفت: می خواهیم علاوه بر اعتمادی که در بین مردم نسبت به پست وجود دارد سرعت عمل نیز بالا رود و از این رو در حال برنامه ریزی سامانه‌ای تحت عنوان ۱۹۳ هستیم که ارتباط نزدیکی بین شرکت پست و مردم باشد که نیازها و خواسته‌های و گلایه‌های مردم را بررسی می کند.


محمود واعظی در خصوص افزایش سرعت اینترنت در کشور گفت: متقاضی اینترنت در ایران بسیار بالاست و پهنای باند بین المللی ما محدود است که اکنون حدود ۷۲ گیگابایت بر ثانیه است که باید چند برابر افزایش پیدا کند.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم که در گفت‌وگوی تلفنی با یک برنامه رادیویی س یادآور شد: پروژه‌های مختلفی در این خصوص طراحی شده است و با جدیت خواسته مردم دنبال خواهد شد و امید است که به تدریج سرعت اینترنت افزایش یابد و پیش بینی می شود سال آینده سرعت به دو برابر افزایش یابد اما برنامه ما تا پایان چهار سال این است که این رقم به هشت برابر افزایش یابد.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 22 مهر 1392  9:24 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

ظرفیت اینترنت کشور به ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه افزایش می‌یابد

بر طبق قول دولت، در 100روزه ابتدایی دولت یازدهم، ظرفیت اینترنت به 100گیگابایت برسد.

 
ظرفیت اینترنت کشور به ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه افزایش می‌یابد


ظرفیت اینترنت کشور ۸۳ گیگابیت بر ثانیه است که به زودی به ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه افزایش خواهد یافت.



به گزارش ایتنا از فارس، طبق آخرین آمار، ظرفیت اینترنت کشور در مرداد ماه ۹۲ با ده گیگابیت بر ثانیه افزایش از ۷۳ گیگابیت بر ثانیه به ۸۳ گیگابیت بر ثانیه رسیده است.

به این ترتیب هم‌اکنون ظرفیت اینترنت کشور ۸۳ گیگا بیت بر ثانیه برابر با ۵۲۷ لینک STM۱ است.

همچنین قرار است در ۱۰۰ روز ابتدایی دولت یازدهم، ظرفیت اینترنت کشور به ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه افزایش یابد.

علاوه بر ظرفیت اینترنت، هم‌اکنون ظرفیت اینترانت (پهنای باند داخلی) کشور نیز حدود ۴۷۰ گیگابیت بر ثانیه است.

تامین پهنای باند کشور (اینترنت و داخلی) از سال ۸۵ به شرکت ارتباطات زیرساخت سپرده شده است. در سال ۸۵، ظرفیت اینترنت کشور ۲۸ لینک STM۱ بود که اکنون به ۵۲۷ لینک STM۱ افزایش یافته است.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 22 مهر 1392  1:23 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
ali_kamali
ali_kamali
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 2116
محل سکونت : خراسان

بررسی کامل نسل جدید کارت‌های گرافیک‌ AMD

بررسی کامل نسل جدید کارت‌های گرافیک‌ AMD

نسل قبلی کارت گرافیک‌های AMD با لیتوگرافی ۲۸ نانومتری شرکت تایوانی TSMC تولید می‌شد؛ نسل جدید از نظر سخت‌افزاری شباهات بسیار زیادی به نسل قبلی دارند به طوری‌که بسیاری از تکرار تولید یک کارت گرافیک قدیمی با نام و برخی امکانات جدید، انتقاد می‌کنند.

سری HD 7000 کارت گرافیک‌های موفق و پرفروشی بودند که در برابر محصولات کمپانی رقیب یعنی انویدیا قد علم کردند. انویدیا سری ۶۰۰ را تدریجاً کنار گذاشت و با رونمایی از محصولات جدید خود یعنی خانواده‌ی ۷۰۰ با نام رمز کپلر رقابت را فشرده کرد و سعی کرد سهم بیشتری از بازار مصرف کننده را به دست آورد؛ اما AMD هم بی کار نبود و برنامه‌هایی برای عرضه‌ی محصولات بعدی خود را بررسی می‌کرد.

چند ماه پیش تصور می‌شد که نسل بعدی کارت گرافیک‌های AMD خانواده‌ی HD 8000 باشند، مدتی بعد شایعات تغییر کرد چرا که HD 8970M که یکی از محصولات سری HD 7000 است و همان معماری و ساختار را دارد، در برخی لپ‌تاپ‌ها مورد استفاده قرار گرفت. از این رو گمانه‌زنی‌ها به رونمایی از سری HD 9000 به عنوان نسل بعدی کارت گرافیک‌های این سازنده اشاره می‌کرد. مشخصات منتشر شده گاهاً بسیار هیجان‌انگیز و دور از ذهن بودند. به عنوان مثال تعداد پردازنده‌های جریان یا Strem Processor در پرچم‌دار HD 7000 یعنی مدل HD 7970 GHz Edition تنها 2048 عدد بود و برخی وب‌سایت‌ها به نقل از منابع آگاه از رونمایی HD 9970 با 4096 پردازنده‌ی جریان خبر می‌دادند.

مشخصات پرچم‌دار نسل جدید

به هر حال پس از تمام حرف‌ها و حدیث‌ها چندی پیش خانواده‌ی جدید محصولات AMD با نام سری Radeon 200 یا Hawaii رونمایی شدند. R9 290X پرچم‌دار سری جدید است که دارای ۲۸۱۶ پردازنده‌ی جریان می‌باشد. سرعت کلاک هسته نهایتاً به یک گیگاهرتز می‌رسد. توان پردازش خام ۵.۶ ترافلاپس است، حافظه‌ی ۴ گیگابایتی با باس ۵۱۲ بیت نیز روی آن وجود دارد.

برادر کوچک‌تر R9 290 است که ۲۵۶۰ پردازنده‌ی جریان دارد، سرعت کلاک آن به ۹۴۷ مگاهرتز رسیده و توان پردازش خامی برابر با ۴.۹ ترافلاپس در اختیار کاربر قرار می‌دهد. حافظه و سایر مشخصات مثل R9 290X است.

روش نام‌گذاری جدید AMD

از سال ۲۰۰۷ یعنی همزمان با عرضه‌ی HD 2900XT، روش نام‌گذاری محصولات AMD تغییر زیادی نکرده است. سری 3000، 4000، 5000 و 6000 و 7000 به ترتیب وارد بازار شده‌اند. حالا بعد از گذشت حدود شش سال روش نام‌گذاری کمی تغییر کرده است. دو عبارت R9 و R7 بخش اول نام‌ها را تشکیل می‌دهند.

شاید AMD قصد همسان کردن نام پردازنده‌های گرافیکی و اصلی خود را دارد. در حال حاضر پردازنده‌های اصلیAMD که دارای گرافیک مجتمع هستند و به عبارت دیگر واحد پردازش سریع یا APU می‌باشند، با پیشوند A10، A8 و غیره نام‌گذاری می‌شوند. احتمالاً R9 با برتری‌هایی که نسبت به R7 دارد، یک سری جداگانه و قوی‌تر محسوب شده است. لازم به ذکر است که انویدیا هم با استفاده از دو پیشوند GTX و GT کلاس کارت گرافیک‌های رده متوسط و رده اول خود را مشخص می‌کند.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

پسوند X هم به مدل‌هایی با عملکرد بالاتر اشاره دارد. به عنوان مثال R9 280X نسخه‌ی پیشرفته‌تر R9 280 خواهد بود.

تاکنون مدل‌های R7 260X ،R7 250 و R7 240 از سری R7 و دو مدل R9 280X و R9 270X از سری R9 رونمایی شده‌اند. هنوز مشخصات دقیق R9 290X قطعی نشده ولیکن محصولی گران‌قیمت است که برای رقابت با تایتان انویدیا به بازار می‌آید. برخی بنچ‌مارک‌های لو رفته حاکی از برتری نسبی آن در برابر قوی‌ترین کارت گرافیک تک‌هسته‌ای انویدیا هستند.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

مشخصات مدل‌های رونمایی شده

به جدول زیر نگاهی بیاندازید مشخصات ۴ مدل برتر این خانواده را بررسی کنید:

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

معماری Graphic Core Next که در سری HD 7000 خودنمایی می‌کرد، در نسل جدید هم با اندک تغییراتی حضور دارد. حتی نام رمز Tahiti که در مورد HD 7970GHz Edition به کار رفته باز هم در مورد R9 280X کاربرد دارد. HD 7870 با اضافه شدن PowerTune Boost یا قابلیت بهبود کارایی با افزایش توان مصرفی به R9 270X تبدیل شده و در نهایت HD 7790 با اضافه شدن بوست به R7 260X تبدیل گشته است.

مدل‌های R9 280X و R9 270X از همان GCN 1.0 استفاده می‌کنند اما R7 260X معماری کمی متفاوت دارد که تا مشخص شدن نام آن توسط سازنده، از عنوان GCN 1.1 برای اشاره به معماری آن استفاده می‌شود.

جدول زیر خلاصه‌ای از مدل‌های قدیمی و مدل‌های جدیدی که جایگزین آن‌ها می‌شوند را نشان می‌دهد.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

چه تغییراتی در محصولات جدید دیده می‌شود؟

تا اینجای کار به نظر می‌رسد که محصولات جدید AMD مشابه محصولات قدیمی با اندک تغییراتی هستند ولیکن به جز فرم‌وِر و قابلیت‌ها، موارد مهم دیگری هم تغییر کرده است.

در خانواده‌ی جدید خروجی DVI و یا HDMI برای سه نمایشگر جداگانه وجود دارد. تکنولوژی پردازش صوتی TrueAudio در R9 290X و نیز R7 260X وجود دارد که قبلاً در مدل معادل آن یعنی HD 7790 غیرفعال بود.

بزرگ‌ترین تغییری که در بررسی محصولات جدید به سرعت متوجه آن می‌شویم، کاهش شدید قیمت است. سایر تولیدکنندگان کارت گرافیک که تراشه‌ی اصلی را از AMD تهیه می‌کنند نیز محصولات ارزان‌قیمتی روانه‌ی بازار خواهند کرد. قیمت محصولات قدیمی نیز طبق معمول کاهش می‌یابد.

فرآیند تولید، مثل گذشته است ولیکن مساحت تراشه‌ی به کار رفته در پرچم‌دار خانواده‌ی جدید برابر با ۴۲۵ میلی‌متر مربع است که نسبت به مساحت ۳۶۵ میلی‌متر مربعی HD 7970GHz Edition افزایش چشمگیری دارد. علاوه بر بزرگ‌تر شدن تراشه، معماری GCN نیز مثل هر معماری دیگری قابل بهینه‌تر شدن است. کاهش هزینه‌هایی تولید طی یک فرآیند قدیمی نیز علت دیگری برای کاهش قیمت محصولات است.

با نگاهی به جدول زیر متوجه می‌شویم که HD 7970 که دو سال پیش ۵۴۹ دلار قیمت داشت، حالا با مدلی سریع‌تر و ارزان‌تر یعنی R9 280X به قیمت ۲۹۹ دلار جایگزین می‌شود.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

در مورد توان مصرفی با توجه به مشابهت تراشه‌های جدید با مدل‌های قدیمی‌تر، نمی‌توان انتظار زیادی داشت چرا که تنها تغییر لیتوگرافی و معماری به کاهش جدی توان مصرفی منجر می‌شود. علاوه بر این توان مصرفی به علت افزایش سرعت کلاک می‌بایست کمی افزایش یابد که با بهینه‌سازی‌های جدید شاید چنین اتفاقی نیافتد.

در ایران با توجه به ارزان بودن بازی‌ها و به عبارت دیگر وجود نسخه‌های کرک شده، خرید مدل‌های سری HD 7000 توجیه اقتصادی ندارد و به صرفه نیست.

در مجموع به نظر می‌رسد که در برنامه‌ی سال ۲۰۱۴ شرکت AMD، باز هم با کارت گرافیک‌های HD 7000 روبرو هستیم و تغییرات به جز قیمت قابل توجه نیست. عمر محصولات موفقی مثل 9800 GT انویدیا و HD 5770 کمپانی AMD نهایتاً دو سال بود و حالا با توجه به مشخصات فنی برخی مدل‌های سری ۲۰۰ می‌توان گفت که AMD این رکورد را شکسته است و قصد استفاده از لیتوگرافی، معماری و در مجموع تمام کارت گرافیک HD 7970 را تا ۳ سال دارد.

تکلیف HD 7000 ها چه می‌شود؟

همان‌طور که گفته شد، HD 7000 هنوز هم در بازار موجود است و به تدریج موجودی آن تمام می‌شود. لذا شرکای AMD با کاهش قیمت سعی می‌کنند نسل قبل را سریعاً به فروش برسانند. برای ایرانی‌ها خرید یک مدل قدیمی به صرفه نیست ولیکن در کشورهای دیگر با توجه به هزینه‌ی بالای بازی‌ها، نمی‌توان از بسته‌ی رایگان بازی‌ها که به همراه کارت گرافیک‌های HD 7000 فروخته می‌شود، چشم پوشید. در مورد HD 7900 ،HD 7800 و HD 7770 یا HD 7790 تعداد بازی‌ها به ترتیب ۳، ۲ و یک عنوان است. لذا اگر محصولات قدیمی کاهش قیمت زیادی داشته باشند و به قیمت محصولات جدید برسند، باز هم خریدشان به صرفه‌تر است.

در ایران با توجه به ارزان بودن بازی‌ها و به عبارت دیگر وجود نسخه‌های کرک شده، خرید مدل‌های سری HD 7000 توجیه اقتصادی ندارد و به صرفه نیست.

امکانات جدید R200

کارت‌های گرافیک‌ جدید AMD امکانات جدیدی هم دارند. شاید سخت‌افزار تغییر نکرده باشد ولیکن فرم‌ور تغییر کرده و امکانات تصویری جالبی ارایه شده است. هنوز هم خبری از پشتیبانی HDMI 2.0 نیست اما استفاده‌ی همزمان از چند نمایشگر با استفاده از تکنولوژی Eyefinity Surround بهتر شده است. قبلاً در کارت گرافیک‌های سری 7000، استفاده‌ی همزمان و مستقل از ۲ نمایشگر توسط ارتباط TMDS دوتایی امکان‌پذیر بود.

TMDS مخفف Transition-minimized differential signaling به معنی ارسال تفاضلی و کم‌حجم سیگنال است و برای انتقال سریع داده به صورت سریال به کار می‌رود. نمایشگرهایی که واسط HDMI یا DVI دارند، در این گروه قرار می‌گیرند.

در واسط DisplayPort برخلاف روش TMDS تنها یک سرعت کلاک وجود دارد و لذا با تغییر دادن تعداد بسته‌های ارسالی، پهنای باند نهایی تغییر می‌کند. در روش TMDS سرعت کلاک واسط است که برای هماهنگی با نمایشگر تغییر کرده و پهنای باند تغییر می‌کند.

بنابراین اگر بخواهیم چند نمایشگر با واسط دیسپلی‌پورت را به یک کارت گرافیک وصل کنیم، تنها یک تولیدکننده‌ی کلاک لازم است و مشکلی وجود ندارد؛ اما اگر بخواهیم چند نمایشگر که واسط HDMI دارند را به یک کارت گرافیک وصل کنیم، برای هر نمایشگر یک تولیدکننده‌ی کلاک اختصاصی لازم است. AMD تنها ۲ تولیدکننده‌ی کلاک برای واسط‌های TMDS پیش‌بینی کرده و لذا استفاده از تنها ۲ مانیتور TMDS امکان‌پذیر است.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

روش استفاده از خروجی‌های کارت گرافیک‌های Radeon 7000

در سری جدید ۲۰۰ اوضاع تغییری نکرده و همان سیلیکون قبلی استفاده شده اما AMD روش‌های جدیدی برای برطرف کردن پاره‌ای از مشکلات به کار گرفته است. در حقیقت با تغییراتی در برد کارت گرافیک و البته فرم‌ور آن، اتصال چند نمایشگر با واسط TMDS به یک تولیدکننده‌ی کلاک امکان‌پذیر شده و لذا حالا می‌توان ۳ نمایشگر مختلف را با کابل HDMI و در نظر گرفتن برخی محدودیت‌ها به یک کارت گرافیک متصل کرد.

در سری ۲۰۰ علی‌رغم امکان اتصال سه نمایشگر از نوع TMDS هنوز این مشکل وجود دارد که هر ۳ نمایشگر نمی‌توانند مستقل باشند. در واقع تغییر ایجاد شده با این هدف بوده که بتوان با استفاده از چند نمایشگر ارزان HDMI و یا DVI از تکنولوژی آیفینیتی استفاده کرده و تصویری گسترده با رزولوشن بالا را در چند نمایشگر مشاهده کرد.

اما منظور از محدودیت چیست؟ در سری ۲۰۰ علی‌رغم امکان اتصال سه نمایشگر از نوع TMDS هنوز این مشکل وجود دارد که هر ۳ نمایشگر نمی‌توانند مستقل باشند. در واقع تغییر ایجاد شده با این هدف بوده که بتوان با استفاده از چند نمایشگر ارزان HDMI و یا DVI از تکنولوژی آیفینیتی استفاده کرده و تصویری گسترده با رزولوشن بالا را در چند نمایشگر مشاهده کرد.

بنابراین برای استفاده از کلاک مشترک و راه‌اندازی ۳ نمایشگر توسط یک کارت گرافیک به ۳ نمایشگر با زمان‌بندی یکسان نیاز داریم و به عبارت دیگر هر ۳ نمایشگر باید کاملاً یکسان باشند. علاوه بر این برای فعال کردن و غیرفعال کردن یکی از نمایشگرها می‌بایست هنگام بوت شدن سیستم اقدام کرد و لذا وقتی در ویندوز هستید، انجام تنظیمات و استفاده از یک نمایشگر جدید امکان‌پذیر نیست. مزیت سری جدید استفاده از ۳ نمایشگر جهت راه‌اندازی آیفیتی است لذا انتظار چیزی بیش از این را نداشته باشید.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

استفاده از ۳ نمایشگر به شرطی امکان‌پذیر است که هر سه کاملاً یکسان باشند.

تمام محدودیت‌هایی که از آن سخن گفتیم در مورد نمایشگرهایی با واسط HDMI یا DVI مصداق دارد. اگر از واسط دیسپلی‌پورت به صورت مستقیم استفاده کنید و یا با به کار‌گیری تبدیل دیسپلی‌پورت به HDMI یا به اصطلاح آداپتور DP-to-DVI/HDMI، دو نمایشگر را به یک دیسپلی‌پورت متصل کنید، ۲ نمایشگر به صورت کاملاً مستقل فعالیت خواهند کرد؛ درست مثل نسل قبلی کارت گرافیک‌های ای‌ام‌دی.

پشتیبانی از نمایشگرهایی با رزولوشن 4K یا Ultra HD

هنوز کنترلر زمان‌بندی برای نمایشگرهای اولترا اچ‌دی ۶۰ هرتز، تولید نشده و لذا نمایشگرهای 4K امروزی به شکل معمول فعالیت نمی‌کنند. از این‌رو فعلاً استفاده از یک نمایشگر 4K به شکل معمول یعنی یکپارچه ممکن نیست. راهکاری که فعلاً VESA یا انجمن استانداردهای ویدیو الکترونیکی پیشنهاد داده، استفاده از حالت کاشی مانند است. در واقع یک نمایشگر به چند قسمت کوچک‌تر تقسیم شده و هر قسمت یک تصویر جدا را نمایش می‌دهد.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

طبق نسخه‌ی ۱.۳ استاندارد Display ID برای اتصال یک نمایشگر رزولوشن بالا، نمایشگر بسته‌ای از اطلاعات مربوط به وجود کاشی‌ها، رزولوشن و نوع هر کاشی و موقعیت نسبی کاشی‌ها را از طریق واسط دیسپلی‌پورت ۱.۲ به کارت گرافیک ارسال می‌کند. از طرفی کارت گرافیک با ارسال چند جریان ویدیویی از یک کابل، اطلاعات مربوط به تمام کاشی‌ها را به صورت همزمان به نمایشگر تحویل می‌دهد. این ارسال همزمان به کمک تکنولوژی MST امکان‌پذیر است. در نهایت نمایش تصاویر رزولوشن بالا در یک نمایشگر امکان‌پذیر می‌شود.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

AMD قول پشتیبانی عادی از نمایشگرهای 4K با فرکانس ۶۰ هرتز را داده است، بنابراین به محض عرضه شدن کنترلر زمان‌بندی لازم، مشکل به کلی حل می‌شود و نیازی به استفاده از حالت کاشی‌کاری وجود نخواهد داشت. متأسفانه این قابلیت تنها در مورد مدل R9 290 که بر اساس یک سیلیکون جدید ساخته شده، مصداق دارد، اما هنوز این کارت گرافیک عرضه نشده و باید بیشتر صبر کنیم.

پشتیبانی بهتر از صدای جداگانه‌ی هر نمایشگر

AMD همزمان با رونمایی از سری 7000، قابلیتی به نام DDMA را معرفی کرد. Discrete Digital Multipoint Audio یا صدای دیجیتال جداگانه و چند نقطه‌ای برای پخش چند جریان صدا از طریق چند نمایشگر کاربرد دارد. از کاربردهای جالب آن می‌توان به کنفرانس‌های ویدیویی اشاره کرد که صدای اشخاص مختلف از نمایشگر مرتبط به هر شخص پخش می‌شود.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

مشکلی که در گذشته وجود داشت، پشتیبانی نرم‌افزاری بود. در واقع نرم‌افزار می‌بایست چند جریان صدای جداگانه را در آن واحد به چند نمایشگر مختلف ارسال می‌کرد.

ای‌ام‌دی با تغییراتی در درایور کارت گرافیک‌های جدید خود مشکل را برطرف کرده و کاربرد DDMA را گسترش داده بدین صورت که درایور قادر به ایجاد یک جریان صوتی ۶ کاناله و سپس جداسازی آن برای ارسال به نمایشگرهای مختلف است. AMD بعدها از این قابلیت در کنار تکنولوژی جدید پردازش صوتی TrueAudio استفاده خواهد کرد گرچه هیچ‌کس یک نمایشگر را پشت سر خود قرار نمی‌دهد تا از صدای آن استفاده کند.

چرا تکنولوژی صوتی TrueAudio معرفی شده است؟

پس از ویندوز ویستا شتاب‌دهی سخت‌افزاری پردازش صدا تقریباً از بین رفت و همه‌ی کارها به صورت نرم‌افزاری درآمد. در حقیقت پس از ویستا پردازش صدای سه‌بعدی به جای آنکه بر دوش کارت صدا باشد، به صورت نرم‌افزاری درآمده و با توجه به کیفیت مطلوب آن، تدریجاً پردازش سخت‌افزاری کنار گذاشته شد.

در حال حاضر با سخت‌افزارهای امروزی به راحتی می‌توان صدای سه‌بعدی را به کمک موتور بازی‌ها انجام داد ولیکن سازندگان بازی از اشغال زمان با ارزش پردازنده‌ی اصلی برای پردازش صدا واهمه دارند و از آن برای انجام پردازش‌های مهم‌تر استفاده می‌کنند.

در حال حاضر با سخت‌افزارهای امروزی به راحتی می‌توان صدای سه‌بعدی را به کمک موتور بازی‌ها انجام داد ولیکن سازندگان بازی از اشغال زمان با ارزش پردازنده‌ی اصلی برای پردازش صدا واهمه دارند و از آن برای انجام پردازش‌های مهم‌تر استفاده می‌کنند.

مشکل مهم‌تر در مورد کنسول‌های بازی است که سخت‌افزار ضعیف‌تری دارند و نمی‌توان از منابع با ارزش سیستم جهت پردازش و ایجاد صدایی باکیفیت‌تر استفاده کرد. نتیجه‌ی کار این شده که کیفیت صدای کنسول‌های بازی امروزی اساساً در حد کنسول‌های ۸ سال پیش است و در بهترین حالت تنها بخشی از یک هسته‌ی پردازنده‌ی اصلی به آن اختصاص می‌یابد.

بنابراین ای‌ام‌دی به فکر استفاده از یک تکنولوژی ویژه برای پردازش صدا افتاد و TrueAudio را معرفی کرده است. البته تروآودیو یک محصول آماده به نام HiFi EP از Tensilica بوده و ای‌ام‌دی بسترهای لازم برای استفاده از آن در قالب پردازنده‌های گرافیکی خود را آماده کرده است.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

توان پردازنده‌ی اصلی چطور برای انجام فرآیندهای مختلف تقسیم می‌شود؟

به تصویر زیر توجه کنید، تنها ۱۰ درصد از توان پردازنده‌ی اصلی به پردازش صدا اختصاص می‌یابد. حدود ۲۵ درصد آن برای پردازش برنامه‌ی اصلی بازی صرف شده و برای پردازش گرافیک، محاسبات، فیزیک و هوش مصنوعی نیز حدود ۶۵ درصد آن صرف می‌شود.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

ای‌ام‌دی برای پردازش آنی صدا از پردازنده‌های سیگنال دیجیتال یا DSPهای مجتمع استفاده کرده است. بنابراین سازنده‌ی بازی با سپردن پردازش صدا به سخت‌افزار جدید ای‌ام‌دی، بار پردازشی پردازنده‌ی اصلی را کم کرده و از توان بالای تروآودیو بهره‌مند می‌شود.

کدام مدل‌ها و چرا چنین قابلیتی دارند؟

تکنولوژی TrueAudio تنها در کارت گرافیک‌های R9 290، R9 290X و R7 260X پشتیبانی می‌شود و به نوعی یک شتاب‌دهی سخت‌افزار برای پردازش صدا است. در حقیقت ۷ ماه قبل کارت گرافیک HD 7790 معرفی شده و از نظر سخت‌افزاری چنین قابلیتی داشت ولیکن تنها در ۳ مدل مذکور چنین قابلیتی فعال شده است. در ضمن به نظر می‌رسد که GCN 1.1 هیچ ارتباطی به برخورداری از تکنولوژی تروآودیو ندارد.

هدف ای‌ام‌دی علاوه بر افزایش کیفیت پردازش صدا، پیشی گرفتن از رقبای بزرگ خود در عرصه‌ی بازی و پردازش صدا است.

ای‌ام‌دی باز هم برای متفاوت کردن خود از اینتل و انویدیا به معرفی این تکنولوژی پرداخته تا طرفداران بازی را بیش از پیش به سمت خود بکشاند. ای‌ام‌دی در ایکس‌باکس وان نیز از DSP خاصی استفاده کرده بود که البته با تروآودیو متفاوت است و لذا در ایجاد سخت‌افزار پردازش صوتی از دو رقیب بزرگ خود سبقت گرفته است.

بنابراین هدف ای‌ام‌دی علاوه بر افزایش کیفیت پردازش صدا، پیشی گرفتن از رقبای بزرگ خود در عرصه‌ی بازی و پردازش صدا است.

TrueAudio دقیقاً چه کاری انجام می‌دهد؟

پردازنده‌های سیگنال‌های دیجیتال Tensilica بسته به کاربرد قابل برنامه‌ریزی هستند. در واقع نه کاملاً قابل برنامه‌ریزی هستند و نه برای انجام یک کار خاص از قبل برنامه‌ریزی شده‌اند. پردازش جلوه‌های ویژه‌ی سفارشی با توان مصرفی پایین و در سطح کوچکی از تراشه به کمک این پردازنده‌ی خاص امکان‌پذیر می‌شود.

زبان برنامه‌نویسی سخت‌افزار C است ولیکن AMD برای استفاده از این تکنولوژی یک واسط برنامه‌نویسی (یا API) خاص در نظر گرفته است.

هر یک از پردازنده‌های تروآودیو دارای کش ۳۲ کیلوبایتی I و D هستند. ۸ کیلوبایت حافظه‌ی رم موقتی نیز در کنار آن قرار دارد. واحد‌های پردازنده‌ی سیگنال‌های دیجیتال دارای ۳۸۴ کیلوبایت حافظه‌ی مشترک دیگر بوده است و از طرفی به حافظه‌ی VRAM مشترک نیز دسترسی دارند. لذا تروآودیو قادر است از نهایتاً ۶۴ مگابایت حافظه‌ی کارت گرافیک نیز استفاده کند.

تعداد واحدهای DSP که در هر کارت گرافیک وجود دارد، دقیقاً مشخص نشده ولی احتمالاً بین ۱ تا ۱۰ و مضربی از ۲ مثل ۴ یا ۸ است که البته ۴ پردازنده‌ی سیگنال دیجیتال محتمل‌ترین حالت است. از طرفی قدرت پردازش گرافیکی دو کارت گرافیک R9 290X و R7 260X بسیار متفاوت است ولیکن هر دو تعداد برابری DSP دارند و درنتیجه در بخش صدا عملکردی یکسان خواهند داشت.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

همان‌طور که گفته شد تروآودیو یک پردازنده‌ی سیگنال‌های دیجیتال یا DSP است و کاری به پخش صدا ندارد. لذا ارسال سیگنال پردازش شده‌ی صدا به کارت صدا، پورت USB، کدک صوتی مجتمع و حتی واسط ویدیویی دیسپلی‌پورت و HDMI با تأخیر همراه است. بنابراین ای‌دم‌دی بخشی از مشکل افزایش کیفیت صدا را حل کرده است و لذا برخی از منتقدین بر این باورند که تهیه کردن هدفون، اسپیکر و یا هدست باکیفیت‌تر در افزایش کیفیت صدا موثرتر است.

موتور بازی با یک نرم‌افزار میانی که افکت‌ها و الگوریتم‌ها را در بر می‌گیرد، در ارتباط است. نرم‌افزار میانی فرآیند پردازش را به سخت‌افزار می‌سپارد و نتیجه را به موتور بازی یا نرم‌افزار مربوطه تحویل می‌دهد. پس از آن وظیفه‌ی پخش صدا به کارت گرافیک، درایور USB و درایور درگاه HDMI یا دیسپلی‌پورت سپرده خواهد شد.

روش کار در دیاگرام زیر نمایش داده شده، موتور بازی با یک نرم‌افزار میانی که افکت‌ها و الگوریتم‌ها را در بر می‌گیرد، در ارتباط است. نرم‌افزار میانی فرآیند پردازش را به سخت‌افزار می‌سپارد و نتیجه را به موتور بازی یا نرم‌افزار مربوطه تحویل می‌دهد. پس از آن وظیفه‌ی پخش صدا به کارت گرافیک، درایور USB و درایور درگاه HDMI یا دیسپلی‌پورت سپرده خواهد شد.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

ای‌ام‌دی برای تروآودیو و گسترش آن به این نتیجه رسیده که یک نرم‌افزار میانی یا Middleware مناسب آماده کند تا سازندگان مختلف بازی با استفاده از آن به شکل ساده‌تری به تروآودیو دسترسی داشته باشند. به این منظور از سازنده‌ی Wwise یعنی Audiokinetic کمک گرفته شده و یک سازنده‌ی دیگر به نام GenAudio نیز به آماده‌سازی پلاگین‌های لازم برای Wwise، FMOD و دیگر نرم‌افزارها پرداخته است.

اولین بازی‌هایی که از تروآودیو بهره می‌برند و کیفیت صدا پردازی آنها

برای نمایش کارایی یک تکنولوژی جدید، همیشه عناوینی چند عرضه می‌شود. در مورد تروآودیو نیز ای‌ام‌دی با دو استودیوی Eidos و Xaviant همکاری کرده تا دو بازی جدید Thief و Lichdom را برای استفاده از این تکنولوژی نوظهور آماده کند.

سخت‌افزار پردازش صوتی ای‌ام‌دی پیش از عرضه‌ی بازی‌هایی که از آن بهره‌ی لازم را ببرند معرفی شده و قطعاً امید به پیشرفت آن زیاد است. در حال حاضر سخت‌افزار معرفی شده قادر به پیاده‌سازی الگوریتم‌های بهتری جهت ایجاد صدای سه‌بعدی فضایی است و لذا هدفون‌ها، اسپیکرهای ۲.۱ کاناله و ۵.۱ کاناله همگی صدای با‌کیفیت‌تری را پخش می‌کنند.

در بیشتر بازی‌های امروزی، صدا به صورت دو بعدی در محیط حرکت کرده و یا پخش می‌شود، بنابراین پردازش صدا به صورت سه‌بعدی کاربرد زیادی خواهد داشت و نتیجه امیدوارکننده خواهد بود. انعکاس صدا و سایر تکنیک‌های پیشرفته‌ی پردازش صدا نیز قابل استفاده است.

در بررسی اجمالی که یکی از منتقدین در بازی Lichdim انجام داده و نتیجه‌ی استفاده از تروآودیو را بررسی کرده، به نظر می‌رسد که کیفیت صدای محیطی بهتر از هر بازی دیگری است. کیفیت به حدی بالاست که به عقیده منتقدان در حد و اندازه‌ی تکنولوژی CMSS3D که کمپانی نام‌آشنای کریتیو برای ایجاد صدای محیطی معرفی کرده، ظاهر می‌شود. تغییر صدا با افزایش ارتفاع کاراکتر در بازی، محسوس‌تر از تمام مواردی بوده که منتقد پیش از این تجربه کرده است و لذا می‌توان به آینده‌ی تروآودیو امیدوار بود.

بررسی عملکرد کارت گرافیک‌های جدید در بازی‌ها و بنچ‌مارک‌ها

قبل از هر چیز بهتر است رقبای محصولات جدید را بر اساس قیمت مشخص کنیم:

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

با توجه به قیمت، رقیب اصلی R9 280X که به تازگی رونمایی و روانه‌ی بازار شده، کارت گرافیک GTX 770 انویدیا است که توسط سازندگان مختلف تولید می‌شود.

از بررسی کارت گرافیک غیر مرجعی که توسط دو کمپانی ایسوس و XFX تولید شده، صرف‌نظر می‌کنیم و سراغ بنچ‌مارک‌ها می‌رویم.

اولین بازی Metro: Last Light است. یک بازی بسیار سنگین که برای به زانو درآوردن قوی‌ترین کارت گرافیک‌ها مناسب است.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

R9 280X با هزینه‌ی ۳۰۰ دلاری خود به HD 7970GHz Edition و GTX 770 که ۴۰۰ دلار قیمت دارند، بسیار نزدیک شده است.

در Bioshock: Infinite محصولات انویدیا کمی بهتر عمل می‌کنند:

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

ولیکن سرعت اجرا بازی یکنواخت‌تر است. این موضوع با بررسی سرعت اجرای سنگین‌ترین فریم‌ها مشخص می‌شود. برای آشنایی با FCAT و فلسفه‌ی معرفی آن به مقاله‌ی انویدیا با معرفی FCAT فصل تازه‌ای را در بررسی تخصصی عملکرد کارت‌های گرافیک‌ آغاز کرد در زومیت سری بزنید.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

در بازی معروف کرایسیس ۳، عملکرد R9 280X نسبت به GTX 770 کمی ضعیف‌تر است ولیکن در یکنواختی سرعت اجرا اوضاع نسل جدید کارت گرافیک‌های ای‌ام‌دی بسیار خوب است:

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

بنچ‌مارک نرم‌افزارهای مهندسی و گرافیکی

در مورد این نوع بنچ‌مارک‌ها، وضعیت کارت گرافیک‌های مختلف بسیار متغیر است. ممکن است در برخی از نرم‌افزارها یک مدل بسیار خوب عمل کرده و در سایر نرم‌افزارها به رده‌ی متوسط جدول نزول کند. لذا به دو مورد اکتفا می‌کنیم. دو محصول از کمپانی Autodesk به نام AutoCAD و Inventor ، در ضمن اتودسک سازنده‌ی مایا، تری‌دی‌مکس و برخی نرم‌افزارهای معروف دیگر است:

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

توان مصرفی و صدای فن

مدل‌هایی که ایسوس و XFX معرفی کرده‌اند، سیستم خنک‌کاری سفارشی و خاصی دارد. برد مدار چاپی، رگولاتورها و سایر قطعات به کار رفته نیز متفاوت است. از این رو توان مصرفی، سروصدای فن و دمای کارت گرافیک حین اجرای یک بازی سنگین متفاوت خواهد بود.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

توان مصرفی در حالت بی‌کار و پردازش سنگین به صورت زیر است:

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

و دمای کارت گرافیک در حالتی که شدیداً مشغول کار است به حداکثر دمای ممکن می‌رسد:

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

در این حالت صدای فن نیز در نمودار زیر مشخص شده است:

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

در مجموع توان مصرفی R9 280X کمی بیشتر از GTX 770 است ولیکن سیستم خنک‌کاری خوبی که ایسوس و XFX برای آن تدارک دیده‌اند، موجب کارکرد کم‌صدا و خنک آن شده است.

اورکلاک کردن R9 280X و تأثیر آن

کارت گرافیک R9 280X نیز مثل تمام رقبای خود اورکلاک می‌شود. در مورد دو مدلی که XFX و ایسوس تولید کرده‌اند، با افزایش ولتاژ می‌توان به بیشینه سرعت کلاک ۱۰۳۰ و ۱۱۱۰ مگاهرتز رسید.

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

در این حالت عملکرد کارت گرافیک‌ها کمی افزایش می‌یابد که در نمودار زیر قابل بررسی است:

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

بررسی کامل نسل جدید کارت گرافیک‌های AMD

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

پس از دو سال ای‌ام‌دی بالاخره نسل جدید کارت گرافیک‌های خود را معرفی کرده است. بزرگ‌ترین تغییر، قیمت مدل‌های مختلفی است که اساساً همان تراشه‌های قبلی با تغییراتی در فرم‌ور و امکانات جانبی هستند. تکنولوژی پردازش صوتی TrueAudio و نیز واسط نرم‌افزارنویسی جدیدی به نام Mantle در کنار پشتیبانی بهتر از چند نمایشگر را می‌توان امیدوارکننده قلمداد کرد. به خصوص که ای‌ام‌دی در حال حاضر تولیدکننده‌ی تراشه‌ی به کار رفته در هر ۳ کنسول نسل جدید است و لذا هماهنگی بهتری بین بازی‌های پی‌سی و کنسول وجود خواهد داشت.

بخش ناامیدکننده، طراحی قدیمی محصولات است، آن هم در حالیکه انویدیا در جهت رونمایی محصولات جدیدتر، تلاش زیادی می‌کند.

انویدیا امکانات خاص و برتری‌های خود را دارد ولیکن آنچه برای دارندگان پی‌سی اولویت دارد، عملکرد نسبت به هزینه است که در این مورد قیمت محصولات جدید ای‌ام‌دی بسیار پایین‌تر از محصولات قبلی و نیز محصولات انویدیاست.

در پایان توصیه می‌کنیم که اگر قصد تهیه‌ی کارت گرافیک دارید، تا وارد شدن محصولات نسل جدید ای‌ام‌دی به بازار ایران صبر کنید و با پرداخت هزینه‌ی کمتر، عملکرد بالاتری را تجربه کنید

لحظه لحظه زندگی را سپری میکنیم تا به خوشبختی برسیم ٬

غافل ازاینکه خوشبختی در همان لحظه ای بود که سپری شد.

 

شنبه 27 مهر 1392  11:06 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
ali_kamali
ali_kamali
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 2116
محل سکونت : خراسان

اخبار دنياي ديجيتال ***آینده PC در دنیای سرگرمی و بازی‌ها به چه شکل خواهد بود؟***

آینده PC در دنیای سرگرمی و بازی‌ها به چه شکل خواهد بود؟

 

سونی و مایکروسافت هر دو پول زیادی را در ساخت کنسول‌های بازی سرمایه گذاری کرده اند. PlayStation 4 و Xbox One دو محصولی هستند که علی‌رغم معرفی شدن هنوز به بازار عرضه نشده اند، محصولاتی که هر روز شاهد قدرت گرفتن رقبایشان در حوزه تخصصی آن‌ها یعنی سرگرمی‌ هستند. تبلت‌ها، فبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند هر روز بیشتر و بیشتر به این حوزه دست اندازی می‌کنند، از رایانه‌های شخصی هم نباید گذشت، چرا که این‌ها نقشی اساسی در این بازار ایفا می‌کنند.

 

لحظه لحظه زندگی را سپری میکنیم تا به خوشبختی برسیم ٬

غافل ازاینکه خوشبختی در همان لحظه ای بود که سپری شد.

 

یک شنبه 28 مهر 1392  9:16 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

افزایش ظرفیت اینترنت به 100 گیگابیت تا 4 آذر

در حال حاضر حدود ۷۲ گیگ پهنای باند ظرفیت اینترنت بین‌الملل است که با توجه به تمهیدات دیده شده و دستور وزیر ارتباطات قرار است در عرض ۱۰۰ روز، به ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه برسد.

 


معاون شرکت زیرساخت گفت: به دستور وزیر ارتباطات قرار است حدود ۴۰ گیگابیت بر ثانیه به ظرفیت حدود ۷۲ گیگابیت بر ثانیه فعلی پهنای باند بین‌الملل اضافه کنیم و ظرفیت اینترنت کشور در عرض ۱۰۰ روز، به ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه برسد.


به گزارش ایتنا از فارس، رییس دولت یازدهم از ابتدای استقرار خود موضوع تدوین برنامه‌‌های ۱۰۰ روزه‌ای را برای بهبود امور در حوزه‌های اساسی کشور مطرح کرد.
به تبعیت از برنامه ۱۰۰ روزه‌ روحانی، وزرا نیز برنامه‌های ۱۰۰ روزه‌ای را در وزارت تحت امر خود تدارک دیدند.
همچنان که وزیر ارتباطات نیز از برنامه ۱۰۰ روزه افزایش پهنای باند کشور خبر داد.

با توجه به استقرار دولت در ۱۳ مرداد و آغاز کار وزیران در ۲۴ مرداد، برنامه افزایش ظرفیت پهنای باند بین‌الملل باید تا ۲۳ آبان محقق شود که البته با احتساب آغاز بازه زمانی ۱۰۰ روزه از ۲۴ مرداد، اجرای برنامه تا ۴ آذر نیز قابل قبول است.

در این رابطه محمد‌علی آریانیان در گفت‌وگو با فارس با تشریح برنامه ۱۰۰ روزه دولت برای افزایش پهنای باند کشور، گفت: در حال حاضر حدود ۷۲ گیگ پهنای باند ظرفیت اینترنت بین‌الملل است که با توجه به تمهیدات دیده شده و دستور وزیر ارتباطات قرار است در عرض ۱۰۰ روز، به ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه برسد.

معاون نظارت راهبردی و برنامه‌ریزی ارتباطات زیرساخت در شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: به عبارت دیگر باید حدود ۴۰ گیگابیت بر ثانیه به ظرفیت ۷۲ گیگابیت بر ثانیه فعلی اضافه کنیم.
وی ادامه داد: به این ترتیب در عرض ۱۰۰ روز حدود ۶۰ درصد به پهنای باند اینترنت کشور اضافه می‌شود.

آریانیان در خصوص پیشرفت کار از ابتدای دولت یازدهم تاکنون، توضیح داد: اکنون اولین ۱۰ گیگ را ارائه کردیم و ۳۰ گیگ دیگر باقی مانده است.
وی همچنین یادآور شد: هم‌اکنون حدود ۴۷۰ گیگابیت بر ثانیه ظرفیت شبکه داخلی کشور است که با احتساب حدود ۷۰ گیگ ظرفیت اینترنت بین‌الملل، ظرفیت پهنای باند کشور حدود ۵۵۰ گیگابیت بر ثانیه است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 29 مهر 1392  10:14 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

دلایل ارائه اینترنت بی کیفیت در ایران

اعضای کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران با طرح دلایل ارائه اینترنت بی کیفیت در ایران و مشکلات این بخش، مطالبات خود را از مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم برای رفع معضلات اینترنت در ایران خواستار شدند.

به گزارش مهر، اعضای کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران امروز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران مطالبات خود در حوزه اینترنت را در 6 سرفصل مطرح کردند و از دولت جدید خواستار رفع انحصار تامین و توزیع پهنای باند اینترنت، رفع محدودیت سرعت 128 کیلوبیتی اینترنت، رفع انحصار سیم مسی، اصلاح پروانه های فعالیت در این بخش، شفاف سازی شاخص ها و آمارهای توسعه و رفع مشکلات نصب دکل های اینترنت بی سیم شدند.

انحصار تامین و توزیع پهنای باند در ایران پایان یابد
محمودرضا خادمی - عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای نخستین مطالبه از دولت جدید را رفع انحصار موجود در تامین و توزیع پهنای باند اینترنت عنوان کرد و گفت: بخش خصوصی خواهان آن است که تامین و توزیع پهنای باند را با حفظ حق حاکمیت دروازه های ارتباطی بین الملل بر عهده گیرد؛ این انتظار ملی است که باعث توسعه پهنای باند کشور و ایجاد بازار رقابتی می شود.

وی با بیان اینکه تامین و توزیع پهنای باند نباید در انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت باشد، افزود: با موافقت دولت می توان ظرف 6 ماه با توجه به زیرساختهای موجود، نیاز کشور را در حوزه تامین و توزیع پهنای باند مرتفع کرد.

محدودیت 128 کیلوبیت برای اینترنت پرسرعت برداشته شود
عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران درخواست برای رفع محدودیت سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه را از دیگر مطالبات فعالان اینترنت کشور برشمرد و گفت: کف سرعت اینترنت در دنیا یک مگابیت بر ثانیه است و این درحالی است که در ایران همچنان محدودیت سرعت اینترنت از سقف 128 کیلوبیت بر ثانیه داریم.

وی با بیان اینکه براساس اهداف برنامه پنجم توسعه کشور، سرعت دسترسی کاربران به اینترنت باید به کف 512 کیلوبیت بر ثانیه و 10 میلیون کاربر برسد، ادامه داد: 2.5 سال از برنامه 5 ساله پنجم توسعه می گذرد اما اهداف این سند بالادستی اجرایی نشده است.

مهندس خادمی با تاکید براینکه سرانه پهنای باند اینترنت برای هر ایرانی با توجه به آمارهای موجود پهنای باند و کاربر، یک کیلوبیت است که این رقم در هیچ کجای دنیا وجود ندارد، تصریح کرد: سطح کیفیت اینترنت در ایران پایین است و تا زمانی که مشکلات زنجیره ای اینترنت رفع نشود مشکل کیفیت رفع نخواهد شد.

وی ادامه داد: شرکتهای اینترنتی اینترنت بی کیفیت دریافت می کنند و مجبورند اینترنت بی کیفیت به کاربران تحویل دهند.

انحصار سیم مسی پایان یابد
وی با بیان اینکه انحصار سیم مسی به دلیل وجود اشکالات در خصوصی سازی شرکت مخابرات ایران، مشکلاتی را برای ارائه دهندگان اینترنت به وجود آورده است، خواستار پایان یافتن و اصلاح ساختار انحصار سیم مسی در کشور شد تا سرویس دهندگان اینترنتی بتوانند سرویس مناسب ارائه کنند.

پروانه های بخش ICT از تکنولوژی محور به سرویس محور اصلاح شود
این عضو کمیسیون سازمان نصر تهران اصلاح پروانه های بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات را از دیگر مطالبات این بخش عنوان کرد و گفت: پس از این اصلاح پروانه در دستور کار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در دولت قبل بود و در این زمینه از نظرات کارشناسی بخش خصوصی و دانشگاهی نیز بهره گرفته شده بود اما در حال حاضر به نظر می رسد این پروژه، متوقف شده است.

وی ادامه داد: در این راستا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می خواهیم اصلاح پروانه های فعالیت این بخش را با محوریت ارتقای پروانه ها از تکنولوژی محوری به سرویس محوری در دستور کار قرار دهد.

آمارهای حوزه اینترنت شفاف سازی شود
خادمی با تاکید بر لزوم شفاف سازی آمار و ارقامی که در حوزه اینترنت و شاخص های موجود از سوی متولیان این بخش مطرح می شود گفت: آمارهای ارائه شده در حوزه اینترنت، بعضا به اشتباه و ناصحیح اعلام می شود که از متولیان این امر انتظار می رود نسبت به شفاف سازی و رفع نهادهای موازی اعلام کننده این آمارها اقدام کنند.

نصب دکل های شهری را براساس ساختار شرکتهای اینترنتی ببینید
این ارائه کننده سرویس اینترنت درباره معضل دکل های شهر تهران و وقفه ای که میان تعاملات ارائه کنندگان با شرکت ارتباط مشترک شهر برای نصب دکل پیش آمده است نیز خواستار برقراری تعاملات با این شرکت و شهرداری تهران شد و گفت: از شهرداری تهران می خواهیم برای زیباسازی شهر و ساماندهی دکل های ارتباطی، تنها به ساختار اپراتورهای موبایل توجه نکنند و ساختار شرکتهای اینترنتی را نیز ببینند؛ چرا که هم اکنون شرکتهای اینترنتی برای ارائه سرویس های وایرلس – بدون سیم- دچار مشکلاتی در این بخش هستند.

نماینده بخش خصوصی در کمیسیون تنظیم مقررات راه یابد
در این نشست عبدالمجید بیدختی نژاد دیگر عضو کمیسیون اینترنت سازمان نصر تهران نیز خواستار حضور نماینده بخش خصوصی در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات شد و بر لزوم سیاستهای حمایتی دولت از بخش خصوصی در این حوزه تاکید کرد.

وی با بیان اینکه در دولتهای گذشته مصوبات و قوانین این بخش ضمانت اجرایی نداشت، مطالبه روشن بخش خصوصی در حوزه اینترنت را ضمانت نامه اجرایی قوانین و مصوبات عنوان کرد و گفت: شفاف سازی حوزه سیاستگذاری در ICT از دیگر مسائلی است که باید ساماندهی شود چرا که هم اکنون ورود نهادهای موازی به عرصه سیاستگذاری در این بخش، مشکلاتی را برای ارائه سرویس، نرخ های مصوب و نظارت براین حوزه به وجود آورده است.

سیاستگذاری نادرست در خرید پهنای باند اصلاح شود
بیدختی نژاد سیاست خرید و تهیه پهنای باند اینترنت توسط شرکت ارتباطات زیرساخت از پرووایدرهای بین المللی را نادرست خواند و گفت: انعقاد قرارداد 5 ساله با پروایدرهای بین المللی برای تامین پهنای باند اینترنت سیاستگذاری غلط شرکت ارتباطات زیرساخت است که منجر به گرانی نرخ پهنای باند و عدم تغییر این نرخ ها می شود و این سیاستگذاری باید اصلاح شود.

وی افزود: سیاستهای حمایتی دولت از بخش خصوصی در عرصه تامین پهنای باند می تواند مشکلات این بخش را رفع کند؛ چرا که تاکنون حمایتی از شرکت پیشگامان به عنوان تنها بخش خصوصی تامین کننده پهنای باند صورت نگرفته است و براین اساس شرکتهای دیگر جرات ورود به این عرصه را ندارند.

این عضو کمیسیون اینترنت سازمان نصر خواستار ایجاد اپراتور در حوزه انتقال شد و گفت: این اپراتور صرفا باید بتواند بستر انتقال را در اختیار ارائه دهندگان اینترنت قرار دهد و خودش به هیچ وجه صاحب سرویس و ارائه دهنده اینترنت نباشد.

وی با بیان اینکه پروانه 10 ساله سرویس دهندگان اینترنت پرسرعت – PAP – تا دی ماه امسال به اتمام می رسد افزود: بخش خصوصی و مخابرات در مجموع حدود 3 میلیون مشترک اینترنت پرسرعت ADSL جذب کرده اند که این آمار تنها با اصلاح زنجیره مشکلات اینترنت ارتقا می یابد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 7 آبان 1392  9:29 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

«اینترنت ملی» ارتباط با اینترنت جهانی راقطع نمی‌کند

واعظی: برنامه پنج‌ساله در ماده ۴۶ تکالیف بسیار زیادی را بر این وزارتخانه تحمیل کرده بود که ما بررسی کردیم و دیدیم نزدیک به ۱۴درصد انجام شده است.

 
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات


شرق: تا پیش از انتخابات «محمود واعظی» چهره‌ای رسانه‌ای نبود. آن‌طور که خودش می‌گوید بیشتر سرگرم فعالیت‌های علمی بوده است. واعظی در زمان انتخابات یکی از یاران روحانی به‌شمار می‌رفت و از مشاوران او بود. بعد از انتخابات در گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای نام او به‌عنوان وزیر امورخارجه مطرح شد. اما در کابینه تدبیر او به‌عنوان وزیر ارتباطات معرفی شد و بعد از کسب رای اعتماد از مجلس به ساختمان شریعتی رفت. دفترش در طبقه هشتم ساختمان شریعتی است و نمایی کامل از پارک اندیشه تهران از پنجره اتاقش مشخص است. می‌گوید زیاد اهل مصاحبه نیست و این نخستین گفت‌وگوی مطبوعاتی اوست. آنچه می‌خوانید گفت‌وگوی شرق با وزیر ارتباطات «دولت تدبیر و امید» است که به تازگی گزارش صدروزه خود را به رییس‌جمهوری تقدیم کرده است.

• سوالی که همواره در دولت قبل هم برای مردم ایجاد شده بود بحث راه‌اندازی «اینترنت ملی» است و اینکه آیا اینترنت ملی چیزی شبیه شبکه «اینترانت» بوده و اتصالش با شبکه جهانی قطع است یا اینکه گسترش آن در راستای افزایش پهنای باند اینترنت کشور خواهد بود؟
ایجاد شبکه ملی اطلاعات طی چند سال اخیر در مجموعه وزارت ارتباطات مورد توجه قرار گرفته، شبکه‌ای که در ابتدا به اشتباه از آن به نام اینترنت ملی نامبرده می‌شد و با توجه به تعاریف و سیاست‌های مشخص‌شده نام کارشناسی شبکه ملی اطلاعات برای آن در نظر گرفته شد تا تمامی جوانب، اهداف مورد نظر در این حوزه را دربرگیرد. در این راستا، قانون برنامه پنجم توسعه کشور با توجه به اهمیت موضوع ایجاد شبکه ملی اطلاعات، از این شبکه به صراحت نامبرده و تعریف و شرایط اختصاصی آن را مشخص کرده است. در تبصره ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه، شبکه ملی اطلاعات، شبکه‌ای مبتنی بر قرارداد اینترنت به همراه «سوییچ‌ها»، «مسیریاب‌ها» و «مراکز داده» است به‌صورتی که درخواست‌های دسترسی داخلی و اخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری می‌شوند به هیچ‌وجه از طریق خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکه‌های اینترنت از نوع خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود، تعریف شده است.
ویژگی‌های این قانون برای ایجاد شبکه مذکور در نظرگرفته بسیار تخصصی و کارشناسی است به‌گونه‌ای که در این قانون آمده است، شبکه ملی اطلاعات متشکل از زیرساخت‌های ارتباطی، «مراکز داده» توسعه‌یافته داخلی دولتی و غیردولتی و همچنین زیرساخت‌های نرم‌افزاری است که در سراسر کشور گسترده شده است. این شبکه ظرفیت لازم برای نگهداری و تبادل امن‌تر اطلاعات داخلی در کشور به‌منظور توسعه خدمات الکترونیکی و دسترسی به اینترنت از طریق بستر ارتباطی باند پهن سراسری را برای کاربران خانگی، کسب‌وکارها و دستگاه‌های اجرایی فراهم می‌کنند. این سوال برای برخی کاربران ایجاد شده بود که آیا جدایی اینترنت از اینترانت که قرار است در فاز اول اجرایی‌شدن شبکه ملی اطلاعات انجام ‌شود به منزله این است که اگر اطلاعاتی در داخل بود، نمایش داده می‌شود در غیراین صورت محیط اینترنت امکان جست‌وجوهای دیگر را نمی‌دهد؟ این درست نیست چرا که جدایی این شبکه از اینترنت مفهومی فنی است و منظور از جدایی، مرزبندی این دو شبکه است که از آن به بعد «شما» (شبکه ملی اطلاعات) قابلیت پیاده‌سازی در ارگان و بخش‌های مختلف را خواهد داشت. ما با علم بر اینکه تمامی اطلاعات در کشور موجود نیست و الزاما نباید هم اینگونه باشد این شبکه را توسعه دادیم و بر این اساس هر زمان کاربران اطلاعات مورد نیازشان را در داخل کشور نیافتند، به شبکه اینترنت هدایت می‌شوند و بر روی پهنای باند بین‌الملل می‌روند تا بتوانند شبکه جهانی را برای هدف خود جست‌وجو کنند.
هر زمان تولید داخلی محتوا به مرحله‌ای برسد که کاربران نیازی به گذر از مرزهای مجازی کشور نداشته باشند عملا کمتر به استفاده از اینترنت روی خواهند آورد اما ارتباط با این شبکه عظیم جهانی هیچ‌گاه قطع نخواهد شد چراکه محتوایی در این بستر وجود دارد که اگر دسترسی قطع شود، خودمان متضرر خواهیم شد.

• نوسانات سرعت اینترنت یکی از معضلاتی است که مردم همیشه با آن دست به گریبان هستند و همواره دولت به‌عنوان متولی اصلی در این‌باره مورد نقد قرار می‌گیرد چه میزان از کاهش سرعت‌های مقطعی اینترنت اعمال نظر دولت است و چه میزان از آن به تخلفات اپراتورها و شرکت‌های پیمانکار برمی‌گردد؟
در وهله اول توسعه اینترنت کشور از طریق شرکت ارتباطات زیرساخت مورد توجه وزارت است و اقدامات لازم در حال انجام است و در مرحله بعدی اعمال سطح کیفیت خدمات در سطوح مختلف اعم از تامین و توزیع و عرضه اینترنت توسط سازمان تنظیم مقررات به‌عنوان رگولاتوری پیگیری خواهد شد. ضمن اینکه لازم است توسط رگولاتوری نظارت شود که ارایه‌کنندگان خدمات با توجه به پهنای باند اینترنت خریداری‌شده، نسبت به فروش اقدام کنند و سطح کیفیت تعیین‌شده توسط کمیسیون را نیز رعایت کنند.

• بحث رگولاتوری اینترنت و نظارت بر توزیع پهنای باند و به‌تبع آن حقوق مصرف‌کننده در دولت یازدهم چگونه مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت؟
هما‌ن‌طور که اشاره شد اعمال سطح کیفیت خدمات در سطوح مختلف تامین و توزیع و عرضه اینترنت توسط سازمان تنظیم مقررات به‌عنوان رگولاتوری پیگیری می‌شود. ضمن اینکه رگولاتوری فروش پهنای باند اینترنت خریداری‌شده توسط ارایه‌کنندگان خدمات را نظارت کرده و باید در این زمینه سطح کیفیت تعیین‌شده توسط کمیسیون را نیز رعایت کنند.

• بحث فیلترینگ یکی از داغ‌ترین مسایل مبتلا به جامعه است که با گسترش دامنه فیلترینگ در سال‌های گذشته در واقع دسترسی موضوعی مردم به بسیاری از سایت‌های آموزنده نیز قطع شده؛ آیا تصمیمی برای کاهش دامنه این اقدامات محدود‌کننده، اندیشیده شده است؟
تعیین مصادیق فیلترینگ توسط کمیته‌ای که خارج از وزارت ارتباطات بوده و به این منظور تشکیل شده مشخص و با اعلام به وزارت ارتباطات فیلترینگ صورت می‌گیرد. بنابراین وزارت ارتباطات مجری مصوبات این کمیته است.

• در حال حاضر اغلب شبکه‌های اجتماعی تحت وب همانند فیس‌بوک و توییتر در ایران فیلتر هستند، با توجه به عضویت برخی اعضای کابینه در این قبیل شبکه‌های اجتماعی، آیا قرار نیست درخصوص رفع فیلتر از این سایت‌ها تدبیری اندیشیده شود؟
موضوع رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی در کارگروهی خارج از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال بررسی است که به محض دریافت نتایج بررسی‌ها و تصمیمات اتخاذشده، به طور رسمی به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.

• آیا اپراتورهای جدید برای تلفن همراه در راه هستند؟ اپراتور چهارم گویا فعالیت خود را در بستر «فیبرنوری» متمرکز خواهد کرد. به طور کلی فعالیت این اپراتور و فعالیت‌های توسعه‌ای مخابرات و اینترنت چه خواهد بود؟
در حال حاضر برنامه‌ای برای داشتن اپراتور جدید در حوزه تلفن همراه به صورت فعلی نداریم ولی مشابه سایر کشورها و تجربیات بین‌المللی در حال مطالعه برای ایجاد اپراتورهای مجازی تلفن همراه یا «MVNO»ها هستیم که این اپراتورها فاقد شبکه دسترسی فیبرنوری که به اپراتور چهارم مشهور شده است، قرار است فیبرنوری را تا در منازل ایجاد کرده و با ایجاد این شبکه، تبادل محتوا و دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و سایر خدمات با سرعت بسیار بالا قابل ارایه خواهد بود.

• شورای عالی فضای مجازی چگونه راه‌اندازی شد و نقش وزارت ارتباطات در این شورا چیست؟
مساله فناوری مجازی بخشی از زندگی جامعه و در همه ابعاد زندگی و در ارتباط با فضای کسب‌وکار، تحصیل، کار، دولت، مسایل آموزش، تجارت و... نقش دارد، بنابراین ابتکاری که مقام‌معظم‌رهبری نزدیک به ۲۰ ماه قبل داشتند یعنی شورایعالی فضای مجازی، امری بسیار مهم برای این عرصه بود. چون فضای مجازی فقط در اختیار ما نیست و به همه رفتارهای دیگر و همه دستگاه‌های مختلف مرتبط هستند. ما ظرفی را آماده می‌کنیم که محتوای این ظرف توسط مردم، فضای آموزشی – فرهنگی و... به وجود می‌آید؛ بنابراین نیازمند این هستیم که این کار بزرگ جایی سیاستگذاری شود. در نتیجه حکم مقام‌معظم‌رهبری که نیمه اول اسفند بود و دیگر جلسه‌ای هم نداشتند، اختلافاتی هم به وجود آمده بود؛ یک ماه و نیم قبل آقای روحانی حکمی به من داد و من باید همه مشکلات محتوایی- ساختاری و حقوقی را برطرف می‌کردم. شنبه گذشته اولین جلسه در دولت جدید تشکیل شد، جلسه بسیار خوبی بود و همه اعضای جلسه نگاه بسیار روشنی به شورایعالی فضای مجازی داشتند. در این جلسه مشخص شد باید همه دستگاه‌های دولتی همکاری لازم را داشته باشند تا این حکم محقق شود. یکی از تصمیمات در این جلسه ساماندهی شبکه ملی اطلاعات بود. متاسفانه در جامعه ما چون مردم عادی ورود به این مسایل تخصصی ندارند ما هم شاهدیم که ابهاماتی در ذهن مردم ایجاد می‌شود.

• چه ابهاماتی؟
وزارت ارتباطات و دولت به‌خوبی می‌داند مردم به اینترنت نیاز دارند اما شایعاتی وجود دارد که اینترنت ملی و شبکه ملی ارتباطات، ارتباط مردم را با اینترنت بین‌المللی قطع می‌کند، این حرف از اساس درست نیست. هیچ طرح و برنامه‌ای در دولت وجود ندارد که مردم ارتباط‌شان به اینترنت بین‌الملل قطع شود. وقتی در داخل کشور شبکه ملی اطلاعات درست کنیم یعنی دسترسی بر آنچه در ایران است، سریع است. در نتیجه ما می‌خواهیم به مردم سرویس بهتر ارایه دهیم. در شبکه‌ ملی اطلاعات فقط کاربرهای اینترنت مد نظر نیست درواقع ما تلاش می‌کنیم با این شبکه، یک آموزش الکترونیک هم داشته باشیم؛ مثل دولت الکترونیک.
البته هنوز هم بخش بزرگی از جامعه تمایل دارد کارهای خود را از طریق سنتی انجام دهد تا الکترونیکی اینترنتی...
این امر دو وجه دارد؛ یکی برمی‌گردد به کارگزاران و کسانی که این سرویس‌ها را تعیین می‌کنند. این برای آنها یک وظیفه است. بنابراین باید آموزش و تبلیغ را در پی داشته باشد و اطمینان مردم هم جلب شود. کاملا مشخص است که ما می‌توانیم با این تکنولوژی کارها را ساده‌تر و سریع‌تر انجام دهیم. ما به‌دنبال این هستیم که در شبکه ملی اطلاعات همه‌ نیازمندی‌های داخلی خود را حل کنیم. با شبکه ملی اطلاعات می‌توان اینترنت ارزان‌تری به مردم ارایه کرد.

• شورای فیلترینگ چه نقشی در این امر ایفا می‌کند؟ ‌
شورای فیلترینگ شورایی است که در قوه قضاییه تشکیل شده و وزارت ارتباطات هم یکی از اعضای این شوراست. هدف این شورا این است که آن چیزهایی که از نظر اخلاقی دغدغه‌ خانواده‌ها یا از نظر سیاسی دغدغه نظام هست را حفظ کنیم. دنیای امروز بسیار پیچیده است و تکنولوژی به‌سرعت در حال پیشرفت است. این موضوع فقط مربوط به کشور ما نیست و بسیاری از نظام‌ها و دغدغه‌ مردم خود را لحاظ می‌کند.‌

• شما در فیس‌بوک یا شبکه‌های مجازی صفحه‌ای دارید یا خیر؟
نه، من بیشتر درگیر مسایل اجرایی هستم. در گذشته هم اگر وقت آزاد داشتم در کنار کار اجرایی، کار علمی می‌کردم. درواقع فیس‌بوک‌باز نیستم و هیچ‌وقت صفحه‌ای نداشته و ندارم. یک روز کسی به من زنگ زد و گفت تبریک می‌گویم در فیس‌بوک عضو شده‌اید، من هم چک کردم دیدم بله فردی در فیس‌بوک به اسم من صفحه‌ای درست کرده، عکس خوبی هم گذاشته بود، مردم هم نظراتشان را گفته بودند، نظرات مردم را خواندم اما این صفحه‌ها متعلق به من نیست. اگر یک شبکه خوب داخلی وجود داشته باشد، بی‌میل نیستم در آن عضو باشم. من همیشه سعی کردم ارتباطم را با مردم برقرار کنم، بر این اساس اگر روزی این اتفاق بیفتد مایلم صفحه‌های اینچنینی داشته باشم.

• پروانه رایتل از طرف وزارت ارتباطات داده شد اما حواشی بسیاری داشت. کار رایتل به کجا رسید؟
در پروانه‌ای که وزارت ارتباطات به رایتل داد مجوز ارتباط تصویری هم بوده و زمانی که جلو این کار گرفته شده ارتباطی به وزارتخانه ما نداشت. همین حالا که ما صحبت می‌کنیم همه مردم بدون داشتن رایتل ارتباط تصویری دارند. در نتیجه هرکدام از افراد می‌توانند با نصب برخی نرم‌افزارها روی موبایل یا رایانه شخصی خود ارتباط تصویری داشته باشند. اما برخی با تبلیغات نادرست، خانواده‌ها را نگران کرده‌اند به نظر ما این تکنولوژی و ارتباط در دنیا وجود دارد و اینکه ما جلو رایتل را بگیریم چیزی اصلاح‌نشده است. این غلط است که ما فکر کنیم همه مردم دنبال خلاف هستند در واقع بیشتر مردم ما از تکنولوژی به نحو درستی استفاده می‌کنند و اگر اقلیتی استفاده نادرست دارند باید آن اقلیت کم را اصلاح کرد.

• برای بردن اینترنت و فناوری به مناطق محروم چه برنامه‌ای دارید؟ ‌
فشار بیش از حدی از جانب مردم و نمایندگان به لحاظ توزیع اینترنت داشتیم. ماجرا این است که ما اینترنت را واگذار نمی‌کنیم. ما این همه فارغ‌التحصیل در زمینه IT داریم و می‌خواهیم زیرساخت و بستر را آماده کنیم تا بخش خصوصی این کار را انجام دهد. شرکت‌هایی هستند که این کار را انجام می‌دهند. اینها یک پنهای باند محدودی را در اختیار دارند. معتقدیم کسانی که در مناطق محروم و مرزی زندگی می‌کنند هیچ فرقی با فردی که در تهران است نباید داشته باشند چراکه امکانات متعلق به تمام مردم ایران است. وقتی یارانه، ثبت‌نام‌ دانشگاه و هزار و یک موضوع دیگر را از طریق اینترنت انجام می‌دهیم پس باید دسترسی همه مردم را به اینترنت برقرار کنیم.

• بزرگ‌ترین مشکلی که در بدو ورود به وزارت ارتباطات با آن روبه‌رو بودید چه بود؟
برنامه پنج‌ساله در ماده ۴۶ تکالیف بسیار زیادی را بر این وزارتخانه تحمیل کرده بود که ما بررسی کردیم و دیدیم نزدیک به ۱۴درصد انجام شده و باید ۸۶درصد پیش ببریم و تمام بخش‌های دولتی و تجاری و کسانی که کسب‌وکار دارند و مدارس باید در پایان برنامه از یک سیستم مخابراتی و اینترنتی قابل‌قبول برخوردار باشند. ۶۰درصد خانواده‌های ایران باید به اینترنت وصل باشند ما باید تا الان بر اساس برنامه تا ۵۰‌درصد پیش می‌رفتیم که دولت قبل نتوانسته است. وزارتخانه وعده‌های بسیاری به مردم داده‌است که زیرساخت‌هایش آماده نیست. نکته سوم یک مقدار درگیری و عدم‌آرامش بود که در حال حاضر وضعیت خوبی داریم.
مهم‌ترین سرفصل‌ها در گزارش صدروزه شما درباره وزارت ارتباطات چه بود؟ ‌
از روزی که به این وزارتخانه آمده‌ایم خوشحالم که هر کسی از نظر مدیریت در جای خودش قرار گرفته است. من از همه افراد همین‌جا استفاده کردم و انگیزه خوبی برای کار ایجاد شده. در این مدت کوتاه پهنای باند بین‌الملل ما افزایش پیدا کرده و امیدواریم با همت دوستان بالاتر هم برود. خوشبختانه توانستیم جلو افزایش تعرفه‌ها را بگیریم. قبل از من مصوبه‌ای بود که در فیش شهریور مردم بالای ۵۰درصد افزایش قیمت وجود داشت که از این کار جلوگیری کردیم. در دنیای امروز همیشه تعرفه‌ها کم می‌شود ما هم نباید افزایش این تعرفه‌ها را داشته باشیم. یک کار دیگر که ما شروع کردیم این است که یک تلفن ۱۹۵ ایجاد کردیم که هرکس در هر جایی مشکل دارد، تماس بگیرد و بتواند از یک سطح آگاهی برخوردار شود و اپراتورهایی که در بخش خصوصی هستند به مردم کمک کنند. در نتیجه این مکانیزم برای ارتباط ما با مردم است و ما هم نتیجه کار را گزارش خواهیم داد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 21 آبان 1392  8:47 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
ali_kamali
ali_kamali
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 2116
محل سکونت : خراسان

اخبار دنياي ديجيتال اینترنت و وب ***آیا دلیل صدای عجیب و غریب مودم‌های دایال آپ را می‌دانید؟***

آیا دلیل صدای عجیب و غریب مودم‌های دایال آپ را می‌دانید؟

صداهای خاص همواره می‌توانند یادآور گذشته ما باشند. صداهایی مانند بالا آمدن ویندوز ۹۵، زنگ گوشی‌های نوکیا، برفک تلویزیون، صداهای شنیده شده از فیلم‌های VHS و یا حتی صدایی که در هنگام خروج سی‌دی از سی‌دی رام  شنیده می‌شود، همگی می‌توانند حسی خاص را در ما برانگیزند.

به گزارش سافت‌گذر به نقل از فارنت؛ یکی از این صداها که به نظر می‌رسد متولدین دهه شصت رابطه بیشتری با آن داشته باشند، صدایی است که موقع اتصال به اینترنت دایل آپ از مودم می‌شنیدیم.

internal_dialup_modemصدایی که می‌توانست در انتها با پیغامی مبنی بر اتمام حساب اینترنتی ما و یا شور و شعف حاصل از برقراری ارتباط از طریق مودم‌های ۵۶ کیلوبایتی همراه باشد. زمانی که تصور می‌کردیم با همین اینترنت می‌توانیم به راحتی به همه اطلاعات موجود در اینترنت دسترسی داشته باشیم. اما به راستی این صدا چه معنا و مفهومی دارد؟ به عقیده بسیاری، این صدا همان اطلاعات مبادله شده است و چیزی جز آن نیست.

 

در پاسخ به این سوال بد نیست در دیاگرامی، مفهوم جز به جز این صدای تولید شده را مشاهده کنید. قسمت اول صدا فرایند شماره‌گیری را نشان می‌دهد. قسمت دوم، میزان سرعتی که مودم می‌تواند به تبادل اطلاعات بپردازد را مشخص می‌کند. قسمت سوم پارامترهایی مانند تعداد بیت اطلاعات، بیت توقف و توازن آن‌ها را نشان می‌دهد. به ترتیب صداهای بعدی، نرخ انتقال اطلاعات، تنظیم مودم برای برقراری ارتباطات همزمان، کامل شدن برقراری ارتباط و حاصل کار را بیان می‌کنند.

modemdialupsound_615

خطوط تلفن تنها محدوده‌های کوچک فرکانسی که مکالمات انسان در آن شکل می‌گیرد یعنی ۳۰۰ تا ۳۳۰۰ هرتز را جابجا می‌کند. مودم‌ها با استفاده از محدودیت‌ها سعی در ایجاد امواج صوتی می‌کنند تا بتوانند از طریق خطوط تلفن، اطلاعات را جابجا کنند و صدایی که می‌شنوید در واقع تکنولوژی قرن بیستم است که از طریق شبکه‌های قرن ۱۹ در حال جابجایی است و این صدا در واقع محصول شبکه‌ای است که برای ارسال صدای تولید شده از عضلات حنجره شما طراحی شده اما هم اکنون از آن برای انتقال اطلاعات ۰ و ۱ استفاده می‌شود.

فرکانس‌های تولیدی از صدای مودم، اطلاعات بیشتری در این خصوص می‌دهند. برای مثال قسمتی از این صدای تولیدی، مشخص کننده حد نهایی سرعت انتقال اطلاعات است. بسته به سرعت مودم، صدای تولیدی، متفاوت خواهد بود. از نگاهی دیگر می‌توان گفت این صدا، صدای دنیای دیجیتال است که توسط دنیای آنالوگ محدود شده است

لحظه لحظه زندگی را سپری میکنیم تا به خوشبختی برسیم ٬

غافل ازاینکه خوشبختی در همان لحظه ای بود که سپری شد.

 

یک شنبه 26 آبان 1392  10:01 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
ali_kamali
ali_kamali
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 2116
محل سکونت : خراسان

پاسخ به:اخبار دنياي ديجيتال اینترنت و وب

وزیر ارتباطات: به محض اتمام دوره انحصار رایتل مجوز 3G می‌دهیم

محمد واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه یک مراسم  در مورد انحصار دوره فعالیت اپراتور سوم موبایل و درخواست تمدید این مدت از سوی اپراتور رایتل گفت: آنچه که در پروانه بوده و با مساعدت به این اپراتور انجام شده زمانی که انحصار این اپراتور به اتمام برسد این حق را برای اپراتورهای دیگر قائل می‌شویم که سرویس نسل سوم موبایل را در اختیار متقاضیان قرار دهند. چرا که مردم منتظر استفاده از این خدمات هستند و نباید آنها را محروم کنیم.
 
به گزارش مهر، وی در مورد قطع تماس تصویری موبایل و ادعای خسارت رایتل گفت: به هر حال ما با رایتل طبق قانون عمل می کنیم و آنها اگر خواسته ای دارند باید خواسته خود را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه دهند و در نهایت کمیسیون تنظیم مقررات در این زمینه تصمیم گیری خواهد کرد.

لحظه لحظه زندگی را سپری میکنیم تا به خوشبختی برسیم ٬

غافل ازاینکه خوشبختی در همان لحظه ای بود که سپری شد.

 

یک شنبه 26 آبان 1392  10:03 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

اینترنت ملی نداریم، اینترنت اینترنت است

در حال حاضر کشور با کمبود پهنای باند بسیار زیاد مواجه است.

 
اینترنت ملی نداریم، اینترنت اینترنت است


معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تدوین مدل مفهومی و برنامه اجرایی برای شبکه ملی اطلاعات ظرف یک ماه آینده خبر داد و گفت: این برنامه در جلسه آینده شورای عالی فضای مجازی به تصویب اعضای این شورا می‌رسد.


به گزارش ایتنا از مهر، نصرالله جهانگرد در حاشیه نشست برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ به سئوالات خبرنگاران در مورد مشکلات اینترنت، شبکه ملی اطلاعات و محدودیت های پهنای باند در کشور پاسخ داد.

چیزی به نام اینترنت ملی نداریم
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد سیاست های این وزارتخانه برای پروژه اینترنت ملی تاکید کرد: چیزی به نام اینترنت ملی نداریم و اینترنت، اینترنت است.
جهانگرد با بیان اینکه پروژه‌ای تحت عنوان شبکه ملی اطلاعات خواهیم داشت که برنامه آن در حال تدوین است، گفت: این برنامه پس از تصویب مراجع قانونگذاری در این حوزه اعلام عمومی می شود.

وی با اشاره به مراحل تصویب سیاست‌ها و چارچوب کلی حاکم بر شبکه ملی اطلاعات گفت: معماری مفهومی این شبکه انجام شده و در مراحل کارشناسی و بررسی در دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی است که در نشست بعدی این شورا مورد بررسی و تصویب اعضا قرار می‌گیرد و این مصوبه سرلوحه اجرای شبکه ملی اطلاعات در سطح ملی خواهد شد.

معاون وزیر اطلاعات با بیان اینکه در کلیات این شبکه اصول حاکم بر فناوری اطلاعات از بعد فرهنگی، اقتصادی، اجرایی و نیز رعایت مسائل امنیتی در چارچوب ابلاغات مقام معظم رهبری گنجانده شده است، اضافه کرد: بخش اعظمی از مهندسی این شبکه انجام شده و چارچوب‌ها و اصلاحات لازم بر آن تا یک ماه آینده نهایی خواهد شد.
وی گفت: در برنامه پنجم توسعه اهداف کمی شبکه ملی اطلاعات تعیین شده اما در برنامه ای که هم اکنون در حال تدوین است با رعایت اعداد کمی نحوه استفاده از این شبکه تدوین می‌شود.

جهانگرد با بیان اینکه تدوین برنامه شبکه ملی اطلاعات با همکاری کمیته‌های فنی و حوزه‌های سیاستگذاری در دستور کار است، خاطر نشان کرد: عزم وزارت ارتباطات این است که با همکاری مجموعه شرکت‌های بخش خصوصی و شرکت‌های تابعه این وزارتخانه خدمات فناوری اطلاعات با سرعت و کیفیت لازم در اختیار مردم قرار گیرد.

تدوین استراتژی باند پهن در کشور
رئیس سازمان فناوری اطلاعات همچنین از تدوین استراتژی باند پهن در کشور برای افزایش سرعت و کیفیت دسترسی خبر داد و گفت: بهبود سرعت و کیفیت اینترنت در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون نیز کاربران اینترنت در دریافت اینترنت پرسرعت محدودیتی ندارند و به تناسب نیازشان از شرکت‌های مختلف اینترنت با سرعت دریافت می‌کنند، خاطر نشان کرد: مشکلی که هم اکنون کاربران اینترنت با آن مواجهند مربوط به کیفیت اینترنت است که از میزان پهنای باندی که دریافت می‌کنند بسیار پایین‌تر است.
جهانگرد گفت: در حال حاضر کشور با کمبود پهنای باند بسیار زیاد مواجه است و در این زمینه باید برنامه‌ای برای کیفیت سرویس و پهنای باند ورودی به کشور پیدا کنیم.

اجرای برنامه جهشی برای افزایش ظرفیت اینترنت
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه در آغاز کار دولت میزان ارتباط اینترنت بین‌الملل ۷۰ گیگابیت بر ثانیه بود، گفت: هم اکنون و با روش افزایش ظرفیت و انتقال میزبانی پایگاه‌های اطلاع‌رسانی راندمان را تا حدود ۳۰ گیگابیت افزایش داده‌ایم که انتظار داریم این روند تا پایان امسال به ۱۲۰ گیگابیت برسد.
وی از اجرای برنامه جهشی برای افزایش ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور خبر داد.

آزادسازی واردات پهنای باند به کشور
معاون وزیر ارتباطات از طرح آزادسازی واردات پهنای باند به کشور خبر داد و گفت: این طرح هم اکنون در دستور کار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار گرفته است.
وی گفت: رگولاتوری از نظر قانونی در حال بررسی این موضوع است و ما موافق هستیم که بخش خصوصی زیر نظر شرکت ارتباطات زیرساخت، پهنای باند اینترنت در کشور را تامین و توزیع کند.

موتور جست‌جوی بومی تا سال آینده زیر بار می‌رود
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در مورد پروژه موتور جست‌وجوی بومی نیز گفت: هم اکنون چند پروژه در حال کار است و چند پروژه نیز سفارش شده است که به لحاظ فنی تاکنون ۳ نوع موتور جست‌وجو در بازار خدمات ارائه می‌کنند در همین حال دو مورد موتور جست‌وجوی بومی نیز مورد حمایت سازمان فناوری اطلاعات قرار گرفته و تحقیقات آن در حال انجام است که پیش‌بینی می‌کنیم تا سال آینده زیر بار برود و تقاضای کاربران را در این زمینه پاسخ دهد.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 29 آبان 1392  9:21 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

رتبه «سرعت اینترنت» ایران در دنیا

اطلاعات تازه‌ای که توسط گروه اوکلا (Ookla) در مورد سرعت دانلود از اینترنت در کشورها و مناطق مختلف جهان منتشر شده نشان می‌دهد که هنگ‌کنگ به عنوان پرسرعت‌ترین مکان در رتبه اول و کوبا به عنوان کم‌سرعت‌ترین در رتبه ۱۸۶ قرار دارد؛ ایران در این میان رتبه ۱۷۰ را به خود اختصاص داده‌است.

به گزارش «انتخاب» بر پایه اطلاعات جدول منتشر شده توسط اوکلا، در حالی که سرعت دانلود در هنگ‌کنگ ۷۰٫۸۷ مگابیت بر ثانیه (Mbps) است این سرعت در ایران تنها ۲٫۴۳ مگابیت بر ثانیه‌ است.

در این جدول، پس از ایران، پاکستان در وضعیت بدتری قرار گرفته و پس از آن به ترتیب سوازیلند، گینه استوایی، بوتسوانا، مصر، ونزوئلا، سودان، بولیوی، گامبیا، الجزایر، سوریه، چند کشور آفریقایی، و دست آخر افغانستان و کوبا قرار دارند.

در صدر این جدول نیز پس از هنگ‌کنگ، به ترتیب سنگاپور، رومانی، کره جنوبی و سوئد، و پس از آن کشورهایی چون ژاپن، هلند، و بیشتر کشورهای اروپایی قرار گرفته‌اند.

رتبه ایالات متحده آمریکا در این جدول ۳۲، رتبه روسیه ۳۴ و رتبه اسرائیل ۳۸ است.

در میان کشورهای همسایه یا هم‌منطقه با ایران عربستان بهترین وضعیت را دارد و پس از آن ارمنستان، ترکیه و قطر قرار دارند.

عراق با رتبه ۱۴۲، بنگلادش با رتبه ۱۶۷، و ازبکستان با رتبه ۱۶۹ نیز در وضعیتی بهتر از ایران قرار گرفته‌اند.

این داده‌ها توسط گروه اوکلا از طریق آزمودن تعداد زیادی از بارگیری‌های فایل طی ۳۰ روز گذشته در جهان و محاسبه میانگین سرعت این دانلودها به‌دست آمده و فاصله متوسط بین رایانه‌ها و سِرورها نیز کمتر از ۴۸۲ کیلومتر (۳۰۰ مایل) در نظر گرفته شده‌است.

گروه اوکلا که مقر آن در سیاتل آمریکا است این داده‌ها را در وب‌سایتی به نام «نت‌ایندکس» منتشر می‌کند؛ نمودار منتشره در این وب‌سایت «نت‌ایندکس» که در سال ۲۰۱۲ انتشار یافت نشان می‌داد که ایران در آن سال از نظر متوسط سرعت دانلود اینترنت خانگی در میان ۱۷۲ کشور جهان، در جایگاه ۱۵۵ قرار داشت.

بر این اساس، آمارهای اوکلا نشان می‌دهد که طی ۳۰ روز اخیر مورد محاسبه در تحقیقات اوکلا، وضعیت سرعت دانلود در ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته بدتر شده و این در حالی است که سه ماه و نیم پیش محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، وعده داد که سرعت و پهنای باند اینترنت در کشور افزایش پیدا خواهد کرد.

وی روز دوشنبه نیز وعده داد که در چند ماه آینده پهنای باند در ایران سه برابر افزایش خواهد یافت.

با انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهوری ایران که بر ضرورت عبور از فضای امنیتی تاکید کرده‌است، امیدها نسبت به بهبود وضعیت اینترنت نیز افزایش یافت و وعده‌های وزیر ارتباطات و فناوری دولت او نیز در همین راستا بود.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 13 آذر 1392  9:42 AM
تشکرات از این پست
amirhossian1390
amirhossian1390
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 1660
محل سکونت : اصفهان

سرعت اینترنت کشور یک شوخی بزرگ!

 

سرعت اینترنت کشور یک شوخی بزرگ!

یک کارشناس مسائل فناوری اطلاعات سرعت اینترنت در کشور را در حد یک شوخی دانست و گفت: قیمت اینترنت در ایران حداقل هفت برابر قیمت اینترنت در دنیاست و با محدودیت 128 کیلوبیت، سرعت اینترنت در حد یک شوخی بزرگ است و عملا اینترنتی که بتوان بوسیله آن خدمات الکترونیک را توسعه داد، عملا در دسترس کاربران نیست.

سهیل مظلوم - عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران - در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: بزرگترین مشکل اینترنت کشور انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت در رابطه با وضعیت پهنای باند در کشور است. حالا این محدودیت 128 کیلوبیتی که اعمال می‌شود، ریشه در انحصار پهنای باند دارد چراکه با وجود این انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت نمی‌تواند پهنای باند کافی برای کاربران در کشور تهیه کند. در نتیجه برای توجیه این مسائل از دلایل امنیت و فرهنگی سخن به میان می‌آورند که به نظر من این بهانه‌ای بیش نیست.

به گفته او درحقیقت این موضوع از ضعف مدیریتی بزرگ در شرکت زیرساخت نشات می‌گیرد. با ورود شرکت‌های خصوصی رقابت ایجاد خواهد شد، کیفیت افزایش پیدا می‌کند و قیمت‌ها روند نزولی را طی خواهند کرد.

وی در رابطه با خصوصی شدن شرکت مخابرات و مشکلاتی که در پی این خصوصی شدن برای سایر شرکت‌ها ایجاد شده است افزود: شرکت مخابرات نیز یک شرکت است و می‌تواند سرویس ارائه می‌‍کند. اما مخابرات ظرفیتی دارد که بوسیله آن می‌تواند در نقاط دوردست سرویس ارائه کند که این موضوع برای شرکت‌های خصوصی دشوار است.

او ادامه داد: در کنار این موضوع مخابرات یک انحصار ذاتی را در خود دارد و آن انحصار کابل‌های مسی است که درصورت سوءاستفاده از این موضوع می‌تواند کار را برای سایر رقبای خود بسیار سخت کند. این انحصار نباید صورت بگیرد و باید قوانین حقوقی خاصی روی این موضوع اعمال شود تا مشکلی برای سایر رقبای شرکت مخابرات بوجود نیاید.

این عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در مورد بحث کم‌فروشی در کشور اظهار کرد: در رابطه با کم‌فروشی محدودیت باعث گران‌تر شدن قیمت سرویس‌ها می‌شوند و در حقیقت تمامی شرکت‌ها سرویس‌ها را با قیمت بالا به کاربرانشان ارائه می‌کنند در نتیجه کم‌فروشی در اینجا معنایی پیدا نمی‌کند.

مظلوم در پایان راهکاری برای افزایش کیفیت و کاهش قیمت سرویس‌های اینترنتی عنوان کرد و گفت: بهترین راهکار برای حل مشکل اینترنت کشور رفع انحصار پهنای باندی است که در انحصار شرکت زیرساخت قرار دارد؛ انتظار می‌رفت دولت جدید در 100 روز اول این انحصار را برطرف کند چراکه وزیر ارتباطات که رییس مجمع شرکت ارتباطات زیرساخت نیز هست اگر دستور به رفع این انحصار دهد، مشکلات برطرف خواهد شد و می‌توان این ایراد را به دولت وارد کرد که چرا در 100 روز اول فعالیت خود این مشکل را برطرف نکرده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی وبسایت منبع: www.isna.ir


 

چهارشنبه 13 آذر 1392  9:52 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

2 میلیون حساب کاربری در گوگل، یاهو، فیس‌بوک و توئیتر سرقت شد

دست‌کم 2 میلیون حساب کاربری در فیس‌بوک، گوگل، توئیتر، یاهو و دیگر شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های اینترنتی سرقت شد.

 
2 میلیون حساب کاربری در گوگل، یاهو، فیس‌بوک و توئیتر سرقت شد


یک شرکت امنیت سایبری واقع در شیکاگو با انتشار گزارشی اعلام کرد که دست‌کم ۲ میلیون حساب کاربری در فیس‌بوک، گوگل، توئیتر، یاهو و دیگر شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های اینترنتی سرقت شده است.


به گزارش ایتنا، این طور که گفته می‌شود سارقان موفق شده‌اند ۱.۵۸ میلیون شناسه کاربری مخصوص ورود به سایت و همچنین ۳۲۰ هزار شناسه کاربری مخصوص پست‌های الکترونیکی را به همراه دیگر موارد سرقت کنند.

این اطلاعات را شرکت امنیتی Trustwave منتشر کرده و توضیح داده است که در این اقدام ۳۱۸ هزار و ۱۲۱ رمز عبور از فیس‌بوک، ۵۹ هزار و ۵۴۹ رمز عبور یاهو، ۵۴ هزار و ۴۳۷ رمز عبور گوگل، ۲۱ هزار و ۷۰۸ رمز عبور توئیتر و ۸۴۹۰ رمز عبور LinkedIn سرقت شده است.

همچنین اعلام شد که در این اقدام ۷۹۷۸ رمز عبور از سایت ADM که به عنوان عرضه‌کننده خدمات پرداخت الکترونیک Payroll محسوب می‌شود، سرقت شده است.

شرکت امنیتی Trustwave در وبلاگ رسمی خود توضیح داد سرقت اطلاعات مربوط به سیستم Payroll می‌تواند عواقب مالی فراوانی را به همراه داشته باشد.

به گفته خبرگزاری CNN، فرآیند هک کردن سایت‌های یاد شده از تاریخ ۲۱ اکتبر آغاز شده است و احتمال می‌رود که هنوز هم ادامه داشته باشد.

"جان میلر"(John Miller) یکی از مدیران امنیتی شرکت Trustwave گفت: «هنوز به درستی نمی‌دانیم که هکرها با استفاده از اطلاعات سرقت شده وارد این حساب‌های کاربری شده‌اند یا خیر. شرکت Trustwave سرورهای دیگری هم دارد که هنوز وضعیت آن‌ها را برای مشخص شدن عواقب این سرقت‌های بزرگ بررسی نکرده است.»

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 16 آذر 1392  8:52 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها