0

اخبار دنياي ديجيتال اینترنت و وب

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

اجبار FBI برای ساخت درهای مخفی بر روی اینترنت

اگر این طرح تبدیل به قانون شود، همه شرکت‌های اینترنتی، آمریکا باید راهکارهایی برای شنود در سرویس‌های خود در نظر بگیرند.

بر اساس گزارشی که در روزنامه آمریکایی The Washington Post منتشر شده دولت آمریکا در تدارک طرحی جهت دسترسی زنده (Real Time) مقامات امنیتی به ارتباطات اینترنتی است.

طبق این طرح، شرکت‌های اینترنتی نظیر Google و Facebook موظف خواهند بود تا درب‌های مخفی (back-door) در سرویس های خود جهت دسترسی مقامات امنیتی به اطلاعات رد و بدل شده به طور زنده، ایجاد کنند.

پلیس FBI تایید کرده است که یک کارگروه دولتی متشکل از ارگان‌های مختلف جهت تهیه و تدوین این طرح راه‌اندازی شده است.

گروه‌های و انجمن‌های دفاع از آزادی بیان و حقوق شهروندی از هم اکنون مخالفت خود را اعلام نموده‌اند.
از طرف دیگر، کارشناسان فناوری اطلاعات معتقدند اجرای این طرح، شرکت‌های اینترنتی کوچک را از بین برده و باعث افزایش حملات نفوذی و سرقت اطلاعات خواهد شد.

طبق بندهای این طرح اولیه، شرکت‌های اینترنتی موظف خواهند بود تا به محض درخواست مقامات FBI امکان شنود و دسترسی به اطلاعات مورد نظر را به طور زنده فراهم آورند.
کوتاهی یا خودداری از انجام این درخواست، ده‌ها هزار دلار جریمه خواهد داشت که در صورت عدم پرداخت در ۹۰ روز، روزانه دو برابر خواهد شد.

شرکت‌های اینترنتی آزاد خواهند بود تا به هر نحوی که می‌توانند این دسترسی زنده را برای مقامات امنیتی فراهم کنند.

بر اساس قوانین تصویب شده در سال ۱۹۹۴ میلادی شرکت‌های تلفن و مخابرات موظف هستند که امکان ردگیری و شنود مکالمات افراد را بر روی خطوط ثابت و همراه برای نهادهای امنیتی فراهم آورند.
طی سال‌های اخیر این قانون شامل ارتباطات تلفن اینترنتی و VOIP نیز شده است.

ولی مقامات امنیتی آمریکا در حال حاضر محدودیت‌هایی برای شنود ارتباطات انجام شده از طریق Chat و سایت‌های اجتماعی نظیر Facebook دارند.
ارائه دهندگان اینگونه سرویس ها راهکار و وسیله‌ای برای شنود این نوع تماس‌ها ندارند و اغلب نیز به درخواست‌های مقامات امنیتی روی خوش نشان نمی‌دهند.

اگر این طرح تبدیل به قانون شود، همه شرکت‌های اینترنتی، آمریکا باید راهکارهایی برای شنود در سرویس‌های خود در نظر بگیرند.
این شرکت‌ها موظف خواهند بود تا در اسرع وقت به درخواست‌های مقامات امنیتی پاسخ مثبت دهند.

شرکت‌های اینترنتی کوچک که اغلب با محدودیت‌های مالی روبرو هستند تا زمانی که چنین درخواستی را دریافت نکنند، اقدام به سرمایه‌گذاری و هزینه برای ساخت درب مخفی نخواهند کرد.
زمانی هم که چنین درخواستی از آنها بشود، با کمترین هزینه و با سرعت راه حلی ارائه خواهند کرد که به احتمال زیاد باعث ایجاد نقاط ضعف امنیتی در سرویس‌های خود خواهند شد.

بدین ترتیب شرکت‌هایی که به داشتن سرویس‌های ارتباطی امن خود می‌بالیدند، مجبور به ایجاد درب‌های مخفی ناامن در این سرویس‌ها خواهند شد.
همچنین تاکنون این شرکت‌های اینترنتی بوده‌اند که از حریم خصوصی و محرمانگی اطلاعات کاربران خود در برابر درخواست‌های غیرمتعارف مقامات مختلف دولتی، دفاع و مقاومت می‌کردند. ولی منبعد که سایه جریمه‌های سنگین بر روی این شرکت‌ها خواهد افتاد، شاید اولویت این شرکت‌ها تغییر کند.
حتی شرکت‌های بزرگی نظیر Twitter هم که تا به حال خود را حامی جدی حریم خصوصی اعضایش نشان داده، می‌تواند به سرعت زیر بار جریمه‌های سنگین FBI به ورشکستگی کشیده شود.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 17 اردیبهشت 1392  5:28 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

اینترنت سوریه قطع شد

اینترنت سوریه از ساعاتی پیش به دلایل نامعلومی قطع شده و علت این مساله هنوز نامشخص باقی مانده است.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، این اولین بار نیست که دسترسی به اینترنت در سوریه غیرممکن می شود. در ماه نوامبر گذشته نیز اینترنت در این کشور برای مدت کوتاهی قطع شده بود.

بررسی میزان ترافیک دیتا از سوریه نشان می دهد که از اواخر شب گذشته دسترسی به اینترنت در این کشور مختل شده و ترافیک وب در آن به سرعت کاهش یافته است. برخی شرکت های کنترل ترافیک دیتا در وب مانند Akamai و Renesys هم این مساله را تایید می کند.

در جریان قطع دسترسی به اینترنت در سوریه در نوامبر گذشته دولت سوریه تروریست های تحت حمایت غرب و برخی کشورهای عربی را مسئول دانسته بود و تصریح کرده بود که آنها با تخریب زیرساخت های مخابراتی و ارتباطی این کشور تماس سوریه با جهان خارج را قطع کرده اند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 18 اردیبهشت 1392  2:00 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

مشکل اینترنت کمبود پهنای باند است نه کم‌فروشی

با اصلاح نظام فیلترینگ و منطقی سازی آن یکی‌ دیگر از مشکلات اینترنتی کشور حل خواهد شد.

 
مشکل اینترنت کمبود پهنای باند است نه کم‌فروشی


کم‌فروشی به نوعی که از سوی دولت مطرح می‌شود مشکل اصلی اینترنت کشور نیست بلکه مشکل اصلی کمبود پهنای باند در اختیار شرکت‌های اینترنتی علیرغم افزایش روزانه کاربران اینترنت و نیاز آنها به پهنای باند است که به میزان کافی در اختیار ایشان قرار نمی‌گیرد.


به گزارش ایتنا فریدون قاسم زاده - مدیر عامل یک شرکت اینترنتی - در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به طور متوسط ما در ایران باید هر ساله ۱۰۰ درصد افزایش پهنای باند داشته باشیم اما با توجه به اینکه در سال گذشته تنها ۱۰درصد میزان پهنای باند کشور افزایش یافته به طور طبیعی مشکل کمبود پهنای باند ایجاد می شود.

وی وجود انحصار را دلیل اصلی کمبود پهنای باند اینترنت در کشور دانست و گفت: انحصار در هر بازاری موجب کیفیت پایین خدمت یا کالا و قیمت بالای آن می‌شود همانطور که سیم کارت تلفن همراه تا زمانی که در انحصار شرکت همراه اول بود به قیمت یک میلیون به فروش می‌رفت اما اکنون با حضور ایرانسل این محصول از انحصار خارج شده و قیمت سیم‌کارت بدلیل وجود رقابت به چند هزار تومان کاهش یافته و کیفیت خدمات بهبود پیدا کرده است.

قاسم زاده ادامه داد: مشکل اصلی کمبود پهنای باند در کشور ما در حال حاضر عدم عرضه کافی آن از سوی دولت است لکن این کمبود توجیه کننده تخلف احتمالی از سوی شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت اعم از دولتی و یا غیردولتی نیست و باید این مشکل توسط مراجع ذیصلاح رسیدگی شود تا حقوق مشتریان تضییع نشود.

این عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌یی کشور ادامه داد: به نظر من راهی که برای کاهش کم فروشی وجود دارد تشکیل اتحادیه مردم نهاد(NGO) بدون دخالت دولت برای نظارت بر کار شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت است تا ضمن اخطار به شرکت‌های مختلف در صورت لزوم نسبت به لغو پروانه کسب آنها اقدام کند.

وی تصریح کرد: گذشته از تخلف شرکت‌های اینترنتی نارسایی موقتی ممکن است دلایل فنی داشته باشد که در آن صورت دولت موظف است پاسخگو باشد که چرا مسیر پشتیبان برای جلوگیری از قطعی اینترنت فراهم نکرده است.

او در رابطه با محدودیت دسترسی به بسیاری از سایت‌های علمی و مفید گفت: فیلتر‌ینگ کشور در حال حاضر بیش از حد سختگیرانه است و برای برخی ازاصطلاحات و عبارات بدون دلیل اعمال می‌شود و موجب محدودیت در دسترسی‌ها به سایت‌های علمی، فنی و تجاری برای کاربران می‌شود. با اصلاح نظام فیلترینگ و منطقی سازی آن یکی‌ دیگر از مشکلات اینترنتی کشور حل خواهد شد.

قاسم زاده ایجاد بازار رقابتی را راه حل بخش عمده‌ای از مشکلات اینترنت کشور دانست و گفت: وقتی شرایط رقابت صحیح در بازار فراهم شود، همانند سایر خدمات و محصولات مردم براساس نیاز و متناسب با بودجه خود سرویس اینترنت مورد نیاز خود را خریداری می‌کنند و مشتریانی که اینترنت ارزان می‌خواهند و کیفیت برایشان کمتر اهمیت دارد، سرویسی با هزینه کم‌تر را می‌خرند و مشتریانی که نیازمند به کیفیت بالاتری هستند، هزینه بیشتری را با رضایت خاطر پرداخت می‌کنند.

وی در این رابطه افزود: وجود بازار رقابتی موجب کاهش هزینه‌ها، افزایش کیفیت و ارتقای خدمات پس از فروش می‌شود در حالی که اکنون دخالت دولت در امر تهیه پهنای باند و ایجاد انحصار در این امر یکی از مهم‌ترین عوامل قیمت بالا و کیفیت پائین اینترنت در کشور است.

قاسم‌زاده درباره وضعیت اینترنت ایران در مقایسه با سایر کشورها تصریح کرد: خاورمیانه به لحاظ شرایط اینترنتی ضعیف‌ترین منطقه اینترنتی در جهان است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 21 اردیبهشت 1392  10:08 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

توییتر فاصله‌ها را کمرنگ می‌کند

به نظر شما کاربر اینترنتی و به احتمال زیاد عضو شبکه‌های اجتماعی، نوع جدید ارتباطات از طریق توییتر و فیس‌بوک باعث نزدیک شدن افراد از یکدیگر می‌شود یا دورتر؟

 
توییتر فاصله‌ها را کمرنگ می‌کند



محققان می‌گویند توئیتر اهمیت فاصله جغرافیایی را از بین برده و کاربران با فاصله دورتر علاقه بیشتری به تماس با یکدیگر دارند.
آنها می‌گویند کاربران برای کسب خبر هم لزوما دنبال رسانه‌های کشور خود نیستند.


به گزارش ایتنا از ایسنا، نتایج یک پژوهش تازه‌ در دانشگاه ایلینوز آمریکا می‌گوید که استفاده از شبکه‌ اجتماعی توئیتر فاصله‌ها را از بین برده و باعث احوال‌پرسی و نزدیکی بیشتر دوستان با یکدیگر می‌شود.
این نتیجه برخلاف باورهای رایج است که استفاده زیاد از شبکه‌های اجتماعی را باعث دوری و آسیب به ارتباط‌های اجتماعی افراد می‌داند.

این پژوهشگران بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون توئیت از ۷۰ میلیون کاربر از سراسر جهان را برای یک ماه بررسی و تحلیل کرده‌اند.
این تحقیق می‌گوید به طور متوسط کاربران توئیت‌هایی از کاربران دیگر را بازنشر می‌دهند که با آنها حدود هزار کیلومتر فاصله دارند.

این تحقیق می‌گوید به طور میانگین اکثر کاربران توئیت‌های کاربرانی را منتشر می‌کنند که در کشور آنها زندگی نمی‌کنند و به نوشته‌های کاربران در جغرافیای دورتر، علاقه‌مندی بیشتری نشان می‌دهند.
بنا به این پژوهش کاربران با فاصله جغرافیایی بسیار طولانی از یکدیگر، پیغام‌های شخصی بیشتری نیز به یکدیگر ارسال می‌کنند.

این تحقیق محتوای توئیت‌های ۷۰ میلیون کاربر را بررسی کرده و تمرکز این تحقیق شیوه‌های ارتباط و بازنشر و پاسخگویی کاربران به یکدیگر را بدون توجه به محتوا در نظر داشته است.

این تحقیق که در نشریه‌ آنلاین “ماندی فرست”منتشر شده است، می‌گوید که به طور متوسط ۸۵ درصد کاربران توئیتر بیش از آن‌که تولیدکننده محتوای توئیت خود باشند، توئیت‌های ۱۵ درصد تولیدکننده را بازنشر می‌دهند و یا درباره آن توئیت می‌کنند.

بر اساس این تحقیق، جاکارتا، پایتخت بنگلادش و شهر نیویورک دو کلان‌شهری‌ هستند که بیش از سایر شهرهای جهان نقطه اولیه انتشار توئیت بودند.

از سوی دیگر یافته دیگر این پژوهش نشان می‌دهد که وقتی خبری مهم رخ می‌دهد کاربران معمولا توئیت‌های شاهدان عینی یا خبرنگاران رسانه‌های خارجی را بازنشر می‌دهند.
برخلاف انتظار، بیشتر کاربران به دنبال بازنشر اخبار از طریق رسانه‌های محلی یا رسانه‌های جریان اصلی کشور خود نیستند.

به گزارش دویچه وله، محققان دانشگاه ایلینویز در تحقیق خود می‌نویسند: در عصر اینترنت و رسانه‌های اجتماعی، اهمیت فاصله روز به روز کمتر می‌شود. کاربران دیگر حتی برای کسب خبر هم لزوما به سمت رسانه‌های محلی نمی‌روند.

شبکه اجتماعی توئیتر با بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی است و معتبرترین و پربیننده‌ترین شبکه اجتماعی برای کسب اخبار به شمار می‌رود.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 21 اردیبهشت 1392  11:10 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

زیرساخت: دلیل اختلال اینترنت را در جای دیگری جویا شوید

خدایی: باز هم می‌گویم که این مشکل از طرف زیرساخت نیست و ما در شبکه خودمان هیچ مشکلی نداریم و شاید دلایل دیگری برای این افت سرعت اینترنت در کشور وجود داشته باشد.

 


مدیرروابط عمومی شرکت زیرساخت ارتباطات هرگونه اختلال در شبکه اینترنتی این شرکت را رد کرد.

به گزارش ایتنا مهدی خدایی سخنگوی شرکت زیرساخت درگفت‌وگو با ایلنا در مورد اختلالات اخیر اینترنت در کشور اظهار داشت: در بخش اینترنت و توزیع و کنترل آن یک زنجیره وجود دارد که شرکت زیرساخت تنها یکی از حلقه‌های آن است این در حالی است كه اختلال در این چند وقت اخیر مربوط به حوزه ما نیست و شاید دلیل آن در بخش‌های دیگری از کشور باشد.

وی ادامه داد: ارائه پهنای باند و سرعت اینترنت در حال حاضر از سوی شرکت زیرساخت بدون هیچ مشكلی به شرکت‌هایی که درخواست داده‌اند، انجام می‌شود.
وی افزود: ما در شبکه خودمان هیچ مشکلی نداریم و مشکل‌‌های این چند وقت اخیر مربوط به جاهای دیگر است که باید در آنجا پرس و جو کنیم.

خدایی خاطرنشان کرد: اگر اختلال مربوط به شبکه زیرساخت بود کل اینترنت کشور قطع می‌شد ولی ما در شبکه خود و توزیع پهنای باند و سرعت اینترنت در حال حاضر هیچ مشکلی نداریم و شما باید بدنبال حلقه‌های دیگر این زنجیره اینترنتی باشید.

وی درپاسخ به خبرنگار ایلنا در مورد کندی سرعت اینترنت که به طور سراسری در کشور وجود دارد اظهار داشت: باز هم می‌گویم که این مشکل از طرف شرکت زیرساخت نیست و ما در شبکه خودمان هیچ مشکلی نداریم شاید برخی از شرکت‌ها پهنای باند خود را در هنگام ارائه به یوزر نهایی کاهش داده باشند و شاید دلایل دیگری برای این افت سرعت اینترنت در کشور وجود داشته باشد.

گفتنی است کاهش سرعت اینترنت در هفته‌های اخیر به معضلی شدید برای کاربران اینترنت تبدیل شده است این در حالی است که مسئولان این امر ضمن تکذیب هرگونه مشکل در ارائه سرعت اینترنت به هر نحوی سعی در آرام نشان دادن اوضاع دارند و مدیران روابط عمومی شرکت‌ها و سازمان‌های مربوطه در هنگام مواجهه با تماس خبرنگار ایلنا سعی در اظهار بی‌اطلاعی و پاس کاری بین همکاران خود دارند.

در حالی که قطع و وصلی‌های اخیر و افت سرعت اینترنت کاملا مشهود و مشکل ساز شده است ولی پاسخگویی نیست.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 21 اردیبهشت 1392  5:04 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

"تحریم دیجیتال" را هم دور بزنید

می‌توان تمام سایت‌هایی را که اقدام به بستن IP کاربران ایرانی کرده را شناسایی و نسبت به دورزدن این سایت‌ها از مبداء اینترنت کشور اقدام لازم را به عمل آورد.

 


علی شمیرانی - تحریم‌ موضوعی است که بالغ بر سه دهه ذهن و فکر دولت‌ها و مردم ایران را به خود مشغول کرده است.
در سال‌های اخیر اما گستره این تحریم‌ها به بی‌سابقه‌ترین و جزئی‌ترین موارد در زندگی ایرانی‌ها نیز رسیده است.
تقریباً روزی نیست که بیننده یا شنونده برنامه‌های خبری باشیم و چیزی از تحریم‌های جدید و تحریم‌های در دست بررسی از سوی آمریکا و اروپا نشنویم.

این تحریم‌ها اما شکل دیجیتال هم یافته و شرکت‌های خارجی نیز وارد این عرصه شده‌اند.
همین اواخر سامسونگ هم بخش نرم‌افزاری خود را برای کاربران گوشی‌های این شرکت مسدود کرد تا در سیاستی دوگانه یعنی فروش محصول آری و ارائه‌ خدمات نه! به خیل گسترده شرکت‌های تحریم‌کننده دیجیتال ایران همچون نوکیا، اپل، گوگل، مایکروسافت، اچ‌پی، اوراکل، ادوب و ده نام ریز و درشت دیگر بپیوندد.

عجیب‌تر آن‌که از طرف غربی‌ها سرمایه‌گذاری‌های کلان و متعددی برای دور زدن فیلتر و ارائه فیلترشکن‌ها شده تا کاربران ایرانی بتوانند آزادانه به هر آنچه می‌خواهند دسترسی داشته باشند!
این روزها اما بعد از قطع VPN استفاده از فیلترشکن‌ها نیز در کشور تقریباً غیرممکن شده است. موضوعی که سردرگمی بخش قابل ملاحظه‌ای از کاربران ایرانی را در پی داشته است.

اندکی بی‌انصافی است اگر بگوییم با رشد ضریب نفوذ اینترنت در ایران تمام کاربران داخلی برای ورود به شبکه‌های اجتماعی و استفاده از سایت‌های غیراخلاقی و معاند از فیلترشکن‌ها استفاده می‌کنند.
این روزها کم نیستند کاربرانی که برای به‌روزرسانی نرم‌افزارها، استفاده از ابزارهای تحلیل‌گر و منابع خارجی برای تحقیقات خود نیازمند دسترسی به سایت‌هایی هستند که یا از بیرون مسدود شده‌اند.

اگر سایت‌های فیلتر شده از داخل را فاکتور بگیریم در حال حاضر کم نیستند سایت‌هایی که از ‌آن سوی آب‌ها برای ایرانی‌ها مسدود بوده و با شناسایی موقعیت یک کاربر ایرانی پیام "متاسفیم اما شما امکان استفاده از این خدمات را ندارید" را نمایان می‌کنند.
جالب آنکه شرکت‌های غربی باز هم در سیاستی دوگانه آنجا که امکان دریافت و ردگیری اطلاعات کاربران ایرانی را دارند نسبت به مسدودسازی خدمات خود اقدامی نمی‌کنند، برای مثال انواع و اقسام شبکه‌های اجتماعی و خدمات رایگان ایمیل برای ایرانی‌ها باز است. اما آنجا که ظن استفاده ایرانی‌ها از اطلاعات و خدمات ایشان می‌رود، سریعاً نسبت به مسدود‌سازی این خدمات اقدام می‌شود و بعد هم با ظاهری متاثر خود را تابع سیاست‌های بین‌المللی عنوان می‌کنند!
نمونه این خدمات نیز کم نیستند و گوگل ارث، خدمات نرم‌افزاری، نرم‌افزارهای تحلیل‌گر و غیره نیز از این دست هستند.

از این ‌رو بد نیست تا دولتمردان و مسئولان ذیربط در عرصه دیجیتال کشور با یک حرکت ابتکاری زمینه دور زدن تحریم‌های دیجیتال مخالفان ایرانی‌ها را نیز فراهم آورند.
به این منظور می‌توان تمام سایت‌هایی را که اقدام به بستن IP کاربران ایرانی کرده را شناسایی و نسبت به دورزدن این سایت‌ها از مبداء اینترنت کشور اقدام لازم را به عمل آورد.

مسئولان باور‌ کنند کم نیستند کاربرانی که برای استفاده از این خدمات مجبور به استفاده از فیلترشکن هستند.
اما حال که قضیه تحریم‌های دوگانه دیجیتالی برای ما روشن است چرا در کنار دورزدن تحریم‌های دنیای واقعی نسبت به بازگشایی این سایت‌ها برای کاربران ایرانی از محل اینترنت ورودی کشور اقدام نشود؟
اقدامی که بی‌شک از نظر فنی امکان‌پذیر است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 22 اردیبهشت 1392  11:31 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

برای چه باید اینترنت را قطع کنیم؟

حکیم جوادی: با شبکه ملی اطلاعات قرار نیست دسترسی به اینترنت قطع شود بلکه ما تنها به دنبال استفاده از تولید ملی و امنیت و ایمنی بالاتر هستیم.

 
علی حکیم جوادی، رییس سازمان فناوری اطلاعات
علی حکیم جوادی، رییس سازمان فناوری اطلاعات


رییس سازمان فناوری اطلاعات برای چندمین بار خاطرنشان کرد که راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع دسترسی به اینترنت جهانی نخواهد بود.
علی حکیم‌جوادی در این زمینه تصریح کرد: برای چه باید اینترنت را قطع کنیم؟! بحث اصلی ما استفاده بهینه از شبکه ملی اطلاعات است.


به گزارش ایتنا از ایسنا، علی حکیم جوادی امروز مهمان وزارت صنعت، معدن و تجارت شد تا در ارتباط با هفتمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی و دومین نمایشگاه تخصصی تجارت اقتصاد الکترونیکی توضیحاتی ارائه کند.
وی در این مراسم اظهار کرد: امیدواریم دستاوردهای این همایش و رونمایی از بخش‌های مختلفی که قرار است در حاشیه این نمایشگاه انجام شود ما را در دسترسی به اهدافی که در راستای برقراری دولت الکترونیک دنبال می‌کردیم یاری کند.

رییس سازمان فناوری اطلاعات همچنین به تحولات صورت گرفته در زمینه دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: اگر کمی دقت کرده و اوضاع را بررسی کنیم متوجه می‌شویم که تحولات بسیاری در این حوزه رخ داده است.

نقش ۱۸ درصدی تجارت الکترونیک در تولید ناخالص ملی
وی همچنین یادآور شد: تا تیرماه سال ۹۰ حدود ۱۸ درصد از تولید ناخالص داخلی به تجارت الکترونیک مربوط می‌شد که این آمار در سال‌های پس از آن همچنان رشد کرده و با این وجود هنوز هم جای رشد دارد.
رییس سازمان فناوری اطلاعات افزود: براساس هدف گذاری‌های صورت گرفته تلاش می‌شود تا در صورت سرمایه‌گذاری‌های مناسب ظرف پنج سال آینده ۸۰ درصد مبادلات مالی کشور به شکل الکترونیکی انجام شود.

حکیم جوادی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مزایای افزایش استفاده از خدمات الکترونیک گفت: اکنون ما برای راه‌اندازی اپراتور چهارم و رساندن فیبر نوری به در منازل برنامه‌ریزی‌های متعددی صورت داده‌ایم و پس از دستیابی مردم به این شبکه تجارت الکترونیک گسترش بیشتری پیدا خواهد کرد.

تبلیغات رسانه‌های خارجی علیه شبکه ملی اطلاعات
رییس سازمان فناوری اطلاعات در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالی که درباره شبکه ملی اطلاعات و شائبه‌هایی که درباره قطع شدن دسترسی به اینترنت وجود دارد برای بار چندم توضیح داد: از نظر ما معماری صحیح و جریان صحیح اطلاعات در داخل کشور اتفاق نیفتاده است و به همین دلیل بسیاری از سایت‌ها در خارج از کشور میزبانی می‌شوند.

حکیم جوادی ادامه داد: اخیرا رسانه‌های خارجی تبلیغاتی را علیه‌مان شروع کرده‌اند و دائم بر این نکته تاکید دارند که شبکه ملی اطلاعات قرار است راهی باشد تا دسترسی به اینترنت قطع شود اما بحث ما اصلا این نیست و ما تنها به دنبال استفاده از تولید ملی و امنیت و ایمنی بالاتر هستیم.
وی همچنین یادآور شد: طی سال‌های گذشته بسیاری از سایت‌های داخلی ما در خارج از کشور میزبانی شده‌اند و حتی برخی شرکت‌ها حاضر بوده‌اند که با دریافت مبلغی بسیار اندک و حتی نزدیک به صفر میزبانی سایت‌های ایرانی را قبول کنند چرا که در حال حاضر بهره‌مندی از اطلاعات و چرخش اطلاعات خود می‌تواند درآمدزایی بسیار بالایی داشته باشد و امنیت اطلاعات را نیز به مخاطره اندازد.

معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر این‌که لزومی بر قطع اینترنت وجود ندارد گفت: بحث اصلی ما استفاده بهینه از شبکه ملی اطلاعات است و درباره این شبکه نیز همه چیز به صراحت در برنامه پنجم توسعه مورد اشاره قرار گرفته است.

سایت‌های ir. از نظر تعداد رتبه ۱۸ دنیا را دارند
رییس سازمان فناوری اطلاعات در ادامه صحبت‌های خود به پیشرفت‌های ایران نیز اشاره کرد و گفت: طی دو سال گذشته تعداد دامنه‌های .ir که ثبت رسیده‌اند شاید آن قدر زیاد بود که شاید با هیچ کشوری قابل قیاس نباشد. اکنون ما از نظر تعداد سایت‌های .ir رتبه هجدهم دنیا را داریم و طی دو سال گذشته در این حوزه رشد خوبی رخ داده است.

حکیم جوادی همچنین عنوان کرد: سال گذشته دامنه‌های .com حتی یک درصد کاهش داشته‌اند اما دامنه‌های .ir با یک درصد رشد همراه بودند که این نشان می‌دهد حتی از نظر تعداد دامنه‌های .ir بیش از دامنه‌های .com ثبت شده‌اند.
رییس سازمان فناوری اطلاعات در عین حال یادآور شد: در حال حاضر ۳۶۴ هزار دامنه .ir درکشور به ثبت رسیده که از این میان حدود صد هزار دامنه در سال گذشته راه‌اندازی شده‌اند.

وی یادآور شد: اکنون از میان این تعداد سایت شاید حدود نیمی از آنها در خارج از کشور میزبانی می‌شوند که این نکته جای تفکر دارد. بحث ما همین است که وقتی می شود اطلاعات را در داخل کشور مدیریت کرد چه لزومی دارد که از کشورهای خارجی میزبانی بگیریم.

حکیم جوادی با بیان این‌که در حال حاضر بیش از ۱۴۰ تا ۱۴۲ میلیون کارت بانکی در دست افراد قرار دارد، گفت: میانگین بهره‌مندی افراد از کارت‌های بانکی به ۱.۸ رسیده است. در حالی که اگر به چند سال گذشته برگردیم، می‌بینیم که بسیاری از تعاملاتی که امروزه از طریق این کارت‌ها صورت می‌گیرد، آن زمان وجود نداشت و اکنون دسترسی به این سرویس‌ها مرهون زیرساخت‌های مختلف و فرهنگ‌سازی‌های صورت گرفته است.

رتبه ۱۰۱ ایران در زمینه آمادگی الکترونیک
اما حکیم جوادی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به مطلبی که درباره اختلالاتی که گاه در شبکه الکترونیکی بانکی کشور ایجاد می‌شود، توضیح داد: با توجه به نیاز و اضطراری که پیش از این وجود داشت در مقطعی از زمان توسعه زیرساخت‌ها برای ما اولویت بیشتری پیدا می‌کرد و شاید به همین دلیل از مسائل کیفی گذشته و یا آنها را در اولویت دوم قرار می‌دادیم اما در کنار این موضوع اکنون توقع مردم از خدمات بالا رفته است. به عنوان مثال تا چند سال پیش همین یک دستگاه ATM بانکی تنها پول پرداخت می‌کرد، کافی بود اما اکنون انتظارات مردم بالا رفته و آنها خدمات بیشتری را می‌طلبند.

وی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالی که درباره پایین بودن شاخص‌های ایران در زمینه فناوری اطلاعات در دنیا و منطقه مطرح شده بود خاطرنشان کرد: شاخص‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که آمارهای متعددی را به وجود می‌آورند اما یکی از مسائلی که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد آن است که در بحث انتقال اطلاعات کشور لازم است نوعی تجمیع صورت گیرد چرا که تاکنون اطلاعات مربوط به کشور از طریق بخش‌های مختلفی به سازمان‌های جهانی ارائه می‌شده است که همین موضوع گاه باعث شده است تا شاخص‌های ما نسبت به آنچه واقعیت دارد در رتبه‌های پایین‌تری قرار گیرد.
رییس سازمان فناوری اطلاعات با بیان این‌که در برنامه پنجم توسعه این نکته مشخص شده است که کدام سازمان مسوول جمع‌آوری این اطلاعات است، گفت: اکنون ما باید تلاش کنیم تا بتوانیم اطلاعات واقعی خود را انتقال دهیم و شاخص‌هایمان به درستی اعلام شود.

وی در عین حال یادآور شد: در حال حاضر در زمینه آمادگی الکترونیک ایران در دنیا در رتبه ۱۰۱ و در سطح منطقه در رتبه‌های هشت یا ۹ قرار دارد.
حکیم جوادی در عین حال اظهار کرد: در حال حاضر یکی از پروژه‌های بزرگ کشوری مانند ژاپن که با جدیت دنبال می‌شود بحث اتصال مدارس به یک شبکه سراسری است درحالی که این پروژه در کشور ما به انجام رسیده و حداقل ۴۴ هزار مدرسه که حدود نیمی از مدارس ما می‌شود به این شبکه متصل شده‌اند درحالی که این خبر تاکنون در هیچ کجای دنیا منعکس نشده است.
معاون وزیر ارتباطات همچنین اظهار امیدواری کرد که با تجمیع اطلاعات به زودی تغییر چشمگیری در رتبه‌بندی‌های جهانی ایران صورت بگیرد.

به گزارش ایسنا، مفتح معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست به ذکر توضیحاتی درباره هفتمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی و دومین نمایشگاه تخصصی تجارت و اقتصاد الکترونیکی که قرار است ظرف روزهای ۲۹-۳۱ اردیبهشت ماه برگزار شود پرداخت.
وی در عین حال در پاسخ به سوالی که درباره جایگاه ایران از نظر الکترونیک در منطقه مطرح شده بود گفت: طبق آمارها جایگاه ایران در منطقه پایین نیست اما این جایگاه راضی کننده هم نیست. به خصوص در منطقه غرب آسیا ما جایگاه خوبی داریم اما شاید جایگاه ما آنی نباشد که واقعی است. چرا که در ارائه گزارش‌های ما به مراکز جهانی نوعی پراکندگی وجود دارد.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 22 اردیبهشت 1392  2:49 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

تلاش می‌کنیم اینترنت در ایام انتخابات قطع نشود

خدایی: در زنجیره توزیع اینترنت تنها یکی از بخش‌ها برعهده شرکت ارتباطات زیرساخت است و برای ارائه سرویس مناسب اینترنت، شرکت‌های اینترنتی و مخابرات نیز سهیم هستند.

 



یک مقام مسئول در شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: این شرکت برنامه‌ریزی می‌کند در ایام انتخابات ریاست جمهوری با برقراری بسترهای ارتباطی، شبکه امن، پایدار و مطمئن را در اختیار کاربران و برگزارکنندگان اینترنت قرار می‌دهد.


به گزارش ایتنا مهدی خدایی در گفت‌وگو با مهر با اشاره به برنامه‌های شرکت ارتباطات زیرساخت برای برقراری خدمات ارتباطی در بستر اینترنت در ایام انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: شرکت زیرساخت به عنوان متولی اینترنت کشور برنامه‌ریزی منسجمی در بخش ارائه شبکه امن، پایدار و مطمئن برای کاربران و نیز نهادها و برگزارکنندگان انتخابات دارد بر این اساس گروه‌های نگهداری و سرویس‌دهی شبکه در شیفت‌های مشخص شبانه‌روزی برای انجام امور در آماده باش کامل به سر می‌برند.

وی گفت: تمامی تلاش این است که شاهد قطعی اختلال در شبکه اینترنت در این ایام نباشیم.

مدیر کل روابط عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: در زمینه افزایش ظرفیت پهنای باند مشکلی وجود ندارد و متقاضیان می‌توانند برای دریافت سرویس به شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت و مخابرات اعلام نیاز کنند.

وی اظهار داشت: در این زمینه شرکت ارتباطات زیرساخت آمادگی هر گونه افزایش پهنای باندی را دارد و محدودیتی در این خصوص وجود ندارد.

خدایی با اشاره به عضویت شرکت ارتباطات زیرساخت در کمیته برقراری ارتباطات پایدار وزارت ارتباطات که برای ایام انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شده است، گفت: شرکت زیرساخت به عنوان متولی بستر اینترنت در این کمیته مسئولیت برقراری ارتباطات مطمئن را برعهده دارد و تمامی سعی و تلاش این است که هیچ گونه اختلال و قطعی در این ایام برای شبکه اینترنت به وجود نیاید.

وی گفت: در زنجیره توزیع اینترنت تنها یکی از بخش‌ها برعهده شرکت ارتباطات زیرساخت است و برای ارائه سرویس مناسب اینترنت، شرکت‌های اینترنتی و مخابرات نیز سهیم هستند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 23 اردیبهشت 1392  3:30 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

وضعیت اینترنت در ایام انتخابات چگونه خواهد بود؟

به گفته مدیر روابط عمومی زیرساخت، این شرکت برنامه‌ریزی می‌کند در ایام انتخابات ریاست جمهوری با برقراری بسترهای ارتباطی، شبکه امن، پایدار و مطمئن را در اختیار کاربران و برگزارکنندگان اینترنت قرار می‌دهد.

به گزارش مهر، مهدی خدایی با اشاره به برنامه‌های شرکت ارتباطات زیرساخت برای برقراری خدمات ارتباطی در بستر اینترنت در ایام انتخابات ریاست جمهوری گفت: شرکت زیرساخت به عنوان متولی اینترنت کشور برنامه‌ریزی منسجمی در بخش ارایه شبکه امن، پایدار و مطمئن برای کاربران و نیز نهادها و برگزارکنندگان انتخابات دارد بر این اساس گروه‌های نگهداری و سرویس‌دهی شبکه در شیفت‌های مشخص شبانه‌روزی برای انجام امور در آماده باش کامل به سر می‌برند.

وی گفت: تمامی تلاش این است که شاهد قطعی اختلال در شبکه اینترنت در این ایام نباشیم.

مدیرکل روابط عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت افزود: در زمینه افزایش ظرفیت پهنای باند مشکلی وجود ندارد و متقاضیان می‌توانند برای دریافت سرویس به شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات اینترنت و مخابرات اعلام نیازکنند.

وی افزود: در این زمینه شرکت ارتباطات زیرساخت آمادگی هرگونه افزایش پهنای باندی را دارد و محدودیتی در این خصوص وجود ندارد.


خدایی با اشاره به عضویت شرکت ارتباطات زیرساخت در کمیته برقراری ارتباطات پایدار وزارت ارتباطات که برای ایام انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شده است، گفت: شرکت زیرساخت به عنوان متولی بستر اینترنت در این کمیته مسوولیت برقراری ارتباطات مطمئن را بر عهده دارد و تمامی سعی و تلاش این است که هیچ‌گونه اختلال و قطعی در این ایام برای شبکه اینترنت به وجود نیاید.

وی گفت: در زنجیره توزیع اینترنت تنها یکی از بخش‌ها بر عهده شرکت ارتباطات زیرساخت است و برای ارایه سرویس مناسب اینترنت، شرکت‌های اینترنتی و مخابرات نیز سهیم هستند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 24 اردیبهشت 1392  10:03 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

مدیر عامل مخابرات: خود ما هم درگیر اختلالات اینترنت هستیم

پوررنجبر: در حال حاضر ما در تامین ADSL و پورت هیچ مشکلی نداریم اما کشور با تامین پهنای باند مورد نیاز مشکل دارد.

 
مدیر عامل مخابرات: خود ما هم درگیر اختلالات اینترنت هستیم



برداشته شدن محدودیت عرضه اینترنت با سرعت بیش از ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه، پیگیری برای افزایش تعرفه و آبونمان تلفن ثابت،هم‌کد سازی، وضعیت اینترنت و فعالیت اپراتورهای سوم و چهارم از جمله موضوعاتی بودند که در آستانه روزجهانی ارتباطات در نشست خبری مدیرعامل شرکت مخابرات ایران مورد بحث قرار گرفتند.


به گزارش ایتنا از ایسنا مظفر پوررنجبر در قالب نشست خبری سه ساعته به پاسخگویی به سوالات خبرنگاران پرداخت و برنامه‌های پیش روی شرکت مخابرات در سال ۹۲ را تشریح کرد.
وی در این نشست خاطرنشان کرد: برای افزایش تعرفه و آبونمان طرح‌های خود را به مراجع ذیصلاح ارائه کرده‌ایم و در حال حاضر در حال پیگیری این موضوع هستیم.

پوررنجبر در ارتباط با وضعیت اینترنت نیز خاطرنشان کرد: واقعیت این است که تعداد متقاضیان ADSL رشد بالایی داشته و در سال ۹۲ ما تلاش داریم که حداقل مشتریان را در ارائه این سرویس معطل نکنیم.

خود ما هم درگیر اختلالات اینترنتی هستیم
اما با این وجود پوررنجبر در میان صحبت‌های خود به انتقاد تلویحی از وضعیت اینترنت پرداخت و در پاسخ به خبرنگاری که درباره اختلالات اخیر موبایل پرسیده بود، اظهار کرد: اگر اختلالات اینترنت را می‌گفتید برای آن یک توضیح داشتم چرا که خود ما هم درگیر این موضوع هستیم.

اختلافی با PAPها نداریم
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با معضلات مختلفی که شرکت‌های PAP با مخابرات دارند اظهار کرد: ما اختلافی با PAPها نداریم اما شرکت‌های PAP دارای پروانه خاص خود هستند و ما هم پروانه دیگری داریم و شاید مشکل از تفاسیری که در این پروانه‌ها صورت می گیرد باشد.

وی ادامه داد: در حوزه خدمات متاسفانه ما به بلوغ نرسیده‌ایم اما در عین حال در زمینه مدیریت هم در بخش‌های مختلف کشور و در شرکت‌های متعدد مدیریت بالغی وجود ندارد از سوی دیگر سازمان تنظیم مقررات ارتباطات ما هم سازمان جدیدی است که اگر قوانین آن را بررسی کنیم متوجه می‌شویم که گاه در آن‌ها مسائلی وجود دارد.

پوررنجبر در عین حال یادآور شد: همان طور که گفتم این پروانه‌ها تکمیل نیست و می توان از آن‌ها تفسیرهای مختلف داشت از سوی دیگر ما باید خدماتی را به شرکت‌های PAP ارائه کنیم اما به نظر ما توقع این شرکت‌ها کمی بالا است و می‌خواهند بیشترین خدمات را با کمترین قیمت دریافت کنند که البته این شرکت‌ها هم حق دارند اما ما تلاش می کنیم مطابق پروانه‌ای که در اختیار داریم به وظایف خود عمل کنیم.

رگولاتوری یا شورای رقابت؟!
اما مدیر عامل شرکت مخابرات ایران در پاسخ به سوالی که درباره وضعیت نهایی تعرفه‌های مخابراتی مطرح شده بود و این که بالاخره در این راستا شورای رقابت تصمیم خواهد گرفت یا سازمان تنظیم مقررات ارتباطات درباره افزایش تعرفه‌ها نظر می‌دهد، اظهار کرد: رگولاتوری و رشورای رقابت هر یک وظایفی دارند که ما هر دو را قبول داریم، به عنوان مثال در حوزه قیمت گذاری شورای رقابت و در حوزه مسائل مربوط به رقابت سازمان تنظیم مقررات اعمال نظر خواهند کرد.

پیگیری پایان انحصار رایتل
وی در بخش دیگری از این نشست در ارتباط با تمدید دوره انحصار اپراتور سوم همراه اظهار کرد: تمدید انحصار دیتا دو قشر را بسیار محروم کرد همین طوری هم در پهنای باند با عدد منحوس ۱۲۸ مشکل داریم و شرمنده مردم هستیم.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران ادامه داد: بحث انحصار و تمدید آن مشکل مردم را بیشتر کرد و به این ترتیب مردم از سرویس‌های دیتا محروم و ما مجبور شدیم برنامه‌ریزی‌های خود را به هم بریزیم.

وی ادامه داد: البته ممکن است در این میان عده‌ای بگویند مگر سرویس‌های دیتا بیش از ۲۰ تا ۳۰ درصد بر درآمدزایی شرکت مخابرات تاثیر دارند اما واقعیت این است همین ۲۰ تا ۳۰ درصد عدد بزرگی محسوب می‌شود و در سرویس‌های آتی مخابرات نقش بسزایی دارد چرا که دیتا کلا پایه محسوب می‌شود. من در حال حاضر عدد و رقم در دست نداریم اما در نهایت به دلیل تمدید این دوره انحصار ما بسیار متضرر شدیم.

وی در عین حال یادآور شد: به همین دلیل خود را آماده کرده‌ایم که به محض پایان رسیدن دوره انحصار این موضوع را پیگیری کنیم. از سوی دیگر تمام تلاش خود را خواهیم کرد که زمان پایان دوره انحصار را جلوتر بیندازیم و در دولت جدید این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. در حال حاضر هم برای بررسی این موضوع به تمام مراجع ذیصلاح مراجعه کرده‌ایم.

سود خالص مخابرات در سال ۹۱
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: سال گذشته شرکت ارتباطات سیار شش هزار و ۶۳۹ میلیارد تومان درآمدزایی داشته که این درآمد‌ در وهله‌ی اول به مکالمات موبایلی و در وهله‌ی بعد به پیامک‌ها و دیتا مربوط می‌شود.
وی هم چنین یادآور شد: در سال ۹۱ از نظر تلفن ثابت ۲۴۰۰ میلیارد تومان درآمدزایی وجود داشته که حدود ۴۰۰ میلیارد تومان از این درآمد مربوط به سرویس دیتا بوده است.
پوررنجبر در مجموع سود خالص مخابرات ایران در سال ۹۱ را ۲۱۸۷ میلیارد تومان دانست.

احتمال تغییر مدیر عامل شرکت‌های مخابرات تهران و سیار
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تغییراتی که قرار است در مخابرات ایران صورت بگیرد اشاره کرد و گفت: با توجه به ماموریت‌های سازمان مجبور شده‌ایم که بخش جدیدی به نام شرکت ارتباطات ثابت را نیز راه‌اندازی کنیم، چرا که برای رسیدن به هدف ما که کسب رتبه‌ی سرآمدی در منطقه است لازم است حتما تغییراتی در مخابرات صورت بگیرد.

وی با بیان این‌که در حال حاضر تلفن ثابت متولی ندارد، یادآور شد: ما مدتی است ساختار خود هلدینگ را تغییر داده‌ایم و قرار است برخی معاونت‌ها تغییر کرده و معاونت‌های جدیدی نیز به مجموعه افزوده شود.
پوررنجبر خاطر نشان کرد: مخابرات چه بخواهد و چه نخواهد باید وارد این حوزه شود و اگر این راه طی نشود، این شرکت نه تنها نمی‌تواند به سرمنزل مقصود برسد بلکه کوچک‌ترین تغییری در آن ایجاد نخواهد شد، چرا که درغیر این صورت مرگ مخابرات قطعی خواهد بود.

مدیر عامل شرکت مخابرات ایران در پاسخ به سوالی که درباره‌ی تغییر مدیران عامل شرکت‌های همراه اول و مخابرات استان تهران مطرح شده بود هم اظهار کرد: بعید نیست که چنین اتفاقی بیفتد اما همه چیز بستگی به نظر هیات مدیره خواهد داشت، در حال حاضر در شرکت ارتباطات سیار پنج نفر حضور دارند اما لازم است تعداد اعضای هیات مدیره این شرکت به هفت نفر برسد که ممکن است در تیم جدید برخی از اعضای قبلی تغییر کنند.

وی ادامه داد: به واسطه همین تغییرات ممکن است در هیات مدیره استان تهران نیز تغییراتی ایجاد شود و برخی از مدیران ارتباطات سیار در این مجموعه به کار گرفته شوند. اما درنهایت تصمیم با هیات مدیره خواهد بود.
پوررنجبر در عین حال از احتمال انحلال شرکت های مخابرات استانی خبر داد و گفت:یشنهاد ما این است که شرکتهای مخابرات استانی منحل شوند و حوزه عملیاتی آنها با تولی گری شرکت ارتباطات ثابت به فعالیت خود در قالب یک شرکت ادامه پیدا کند.

هزینه‌ ۹۰۰ تومانی آبونمان هم‌کدی رد شد
پوررنجبر در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث هم‌کدسازی استان‌ها اشاره کرد و گفت: این طرح وظیفه‌ای است که دولت برعهده ما گذاشته و اگر ما آن را انجام دهیم، هزینه‌های مردم به مراتب کاهش خواهد یافت و حتی شاید در هر استان ما حدود چهار میلیارد تومان کاهش درآمد داشته باشیم که اگر بخواهیم مجموع کشور را در نظر بگیریم این رقم به بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان می‌رسد.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران تصریح کرد: در حال حاضر استان‌های کشور درآمد خیلی بالایی دارند اما با این وجود ما طرح همکد سازی را شروع کرده‌ایم اما البته هنوز این طرح را اجرایی نکرده‌ایم و تنها در برخی استان‌ها و به شکل آزمایشی این موضوع عملیاتی شده است.

وی ادامه داد: در این میان تا زمانی که برای ما مشخص نشود هزینه‌های این طرح از چه طریق تامین و جبران می‌شود؟ ما نمی‌توانیم وارد عمل شویم. به همین دلیل لازم است مشخص شود قرار است هزینه‌های این طرح از طریق دولت و یا مردم تامین شود، اما در هر صورت تا زمانی که مشخص نشود این هزینه‌ها از چه طریق تامین می‌شود ما مجبور به انجام این کار نخواهیم بود.
پوررنجبر در عین حال به هم‌کدسازی تلفن‌ها در استان‌های البرز و تهران اشاره کرد و افزود: پس از هم‌کدسازی در این دو شهر، هزینه‌های ارتباطی کاربران افزایش چندانی پیدا نکرد اما مساله این است که هزینه‌های هم‌کدسازی این دو استان مانند استان‌های دیگر نیست و در استان‌های دیگر هزینه‌ها به مراتب بالاتر است به همین دلیل تا زمانی که هزینه‌های این طرح یا هر طرح دیگر تامین نشود، ما در شرکت مخابرات آن را اجرا نخواهیم کرد و زیر بار حرف زور هم نمی‌رویم.
پوررنجبر در عین حال برخی ارقام که برای آبونمان اعلام شده بودند را نیز رد کرد.

هم‌چنان به دنبال افزایش تعرفه و آبونمان
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران هم‌چنین اظهار کرد: ما مدتی است برای تغییر تعرفه‌ها و اصلاح آنها پیشنهاداتی را مطرح کرده‌ایم و در کنار پیشنهاد افزایش تعرفه طرح ارتقاء خدمات را نیز داده‌ایم اما همزمانی این موضوع با بحث همکدسازی ممکن است نگرانی‌هایی را برای مردم ایجاد کند که این مساله برای ما نیز حالت دغدغه دارد.
وی ادامه داد: در سال ۹۱ افزایش قیمت‌ها مستقیما بر عملکرد شرکت‌ها تاثیر داشت و در این میان ما نیز مانند سایر شرکت‌ها مجبور هستیم با حاشیه سود مناسب حرکت کنیم به همین دلیل لازم است قطعا طرح‌های ما توجیه اقتصادی داشته باشد. به همین دلیل ما قصد بهینه‌سازی قیمت‌ها را مطرح کردیم که این موضوع صرفا به معنای افزایش قیمت نیست.

تلاش برای سرمایه‌گذاری خارجی
پوررنجبر در این نشست اظهار کرد: شرکت مخابرات ایران مدتی است در حال بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بانک‌ها است که علاوه بر این مورد موارد دیگری نیز برای سرمایه‌گذاری مطرح شده است که از جمله آنها سرمایه‌گذاری در خارج از کشور است.
وی یادآور شد: اگرچه ممکن است در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی نرخ سود خیلی بالا نباشد اما به هر حال با این شیوه ارزش پول حفظ خواهد شد و ما نیز حق داریم که زمینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری را بررسی کنیم. در حال حاضر هم در مواردی اقدام به سرمایه‌گذاری خارجی کرده‌ایم که به دلیل موضوعات بین‌المللی موفق به انجام این کار نشده‌ایم.

نگران تعدد اپراتورها نیستیم
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی که درباره روی‌کار آمدن اپراتور چهارم مطرح شده بود توضیح داد: اکنون اطلاعات رسمی از این اپراتور ندارم و نمی‌دانم طرح‌های اقتصادی آن به چه شکل است، اما به هر صورت ما با توجه به اطلاعات موجود در بازار آمادگی داریم امکانات خود را در اختیار این اپراتور قرار دهیم تا مردم بتوانند از خدمات بهتری استفاده کنند.
وی در عین حال عنوان کرد: البته ما نگران تعدد اپراتور‌ها نیستیم چرا که به هرحال وجوه تمایز را دارا هستیم.

توسعه تلفن ثابت متوقف نشده است
پوررنجبر در پاسخ به سوال دیگری که درباره متوقف‌ شدن توسعه تلفن‌های ثابت مطرح شده بود، گفت: توسعه تلفن ثابت متوقف نشده و ما تنها در سال گذشته یک میلیون دایری تلفن ثابت داشته‌ایم و از برنامه هم عقب نیستیم.
وی در عین حال یادآور شد: در حال حاضر مخابرات ایران مدتی است طرح هر خانوار ایرانی یک ADSL را پیگیری می‌کند و در حال حاضر ۱.۷ میلیون خانوار به این سرویس دسترسی دارند که این تعداد تا پایان سال ۹۲ به سه میلیون مشترک خواهد رسید.

مسئول اختلالات کیست؟
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی درباره اختلالات اخیر تلفن‌های همراه و هم‌چنین اختلالات اینترنت و این‌که مسوولیت این اختلالات بر عهده چه کسی است، اظهار کرد: مسوول مسائل ارتباطی وزارت ارتباطات است و ما تنها سرویس‌دهنده هستیم و لازم است در حوزه‌ای که خدمات می‌دهیم حتما پاسخگو باشیم.
وی هم‌چنین عنوان کرد: در حال حاضر ما در تامین ADSL و پورت هیچ مشکلی نداریم اما کشور با تامین پهنای باند مورد نیاز مشکل دارد. من همین اکنون می‌گویم اگر کسی هر چند STM۱ داشته باشد ما خریداریم چرا که خود ما این اجازه را نداریم که بخواهیم STM۱ وارد کنیم. از سوی دیگر هم باید این نکته را مدنظر قرار داد که این چرخه تنها در ارتباط با مخابرات اتفاق نمی‌افتد و دیگران هم در این زمینه مشکل دارند و در نهایت تامین پهنای باند موضوعی است که دست ما هم نیست و خود مخابرات هم مصرف‌کننده این بخش به‌شمار می‌رود.

به جای مشتری‌مداری، مشتری آزاری می‌کنیم
پوررنجبر در بخش دیگری از صحبت‌های خود یادآور شد: در حال حاضر ما به جای مشتری‌مداری، مشتری آزاری می‌کنیم و بحث مشتری‌مداری تنها در حد یک شعار باقی مانده است، چرا که در صورتی که این موضوع محقق شده باشد دیگر نیازی نیست مشتریان برای دریافت خدمات مورد نیاز خود به دفاتر ما مراجعه کنند.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 25 اردیبهشت 1392  10:04 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_K_h
mina_K_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پیشنهاد اینترنت پاک ایران ثبت جهانی شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینکه گوگل ارث ایرانی می‌آید، از ثبت جهانی پیشنهاد ایران برای ایجاد اینترنت پاک در جهان خبر داد و گفت: هم‌کدسازی در استان‌ها آغاز شده است.
 
به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدحسن نامی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران با اشاره به اینکه امروز روز ارتباطات است و سازمان ملل این روز را روز ارتباطات و ایمنی جاده‌ها نام‌گذاری کرده است، گفت: در این راستا ما پیشنهاداتی دادیم که همه آنها ثبت شد. اول اینکه باید در جهان اینترنت پاک داشته باشیم. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های بزرگ در همه کشورها به‌خصوص کشور ما از این محل درآمدهای زیادی دارند اما مالیات نمی‌دهند. چرا باید اینترنت در آمریکا هدایت شود. همه کشورهای جهان و نمایندگان آنها در ITO حضور داشتند و از این پیشنهادات استقبال کردند و این پیشنهادات حرکت جدیدی خواهد بود.
 
وی با بیان اینکه امروزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به‌عنوان پیشران سایر صنایع به‌شمار می‌آید، افزود: این صنعت به‌صورت مستقیم ویا غیرمستقیم حدود 85 درصد سایر صنایع را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این رابطه ما از پتانسیل‌های بالایی برخوردار هستیم به‌طوری که از 4.5 میلیون نفر دانشجو 17 درصد در رشته‌های برق و کامپیوتر جذب می‌شوند.
 
وی ادامه داد: به‌عبارت دیگر اهمیت ITC به‌حدی است که 84 نفر از 151 دانشجوی برتر کشور جذب همین دو رشته می‌شوند. بنابراین با توجه به ظرفیت بالا باید از حوزه ITC حمایت و پشتیبانی شود تا سهم این صنعت از اقتصاد کشور را افزایش دهیم.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ظرفیت اقتصادی این بخش در جهان در سال گذشته 3.2 تریلیون دلار بود، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال این سهم به 3.8 تریلیون دلار افزایش یابد که سهم ما از این میزان فقط 1دهم درصد است که باید تلاش کنیم با سازمان‌دهی و پشتیبانی این سهم را افزایش دهیم.
 
نامی با تأکید بر اینکه درآمدهای این بخش آن‌چنان زیاد است که می‌تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود، گفت: باید در این راستا ظرفیت‌ها بررسی شود و بتوانیم از همه ابعاد علمی کشور استفاده کنیم.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امروز فضای مجازی به دنیای واقعی نزدیک‌تر می‌شود، گفت: استکبار در دو حوزه ارتباطات و فضای مجازی اراده خود را بر دیگر کشورها تحمیل می‌کند. اگر بتوانیم در این حوزه‌ها زیرساخت‌های کشور را توسعه دهیم دیگر تحت تأثیر هیچ قدرتی قرار نخواهیم گرفت.
 
وی با بیان اینکه: "اگر در سایت‌های مجازی توجه کنیم متوجه یک مثلث می‌شویم" گفت: رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس به‌عنوان مثلث استکبار 5 سایت را راه‌اندازی کردند که از طریق همین سایت‌ها اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل می‌کنند. ازاین‌رو نسل جوان که بیشترین نیاز علمی خود را از طریق این سایت‌ها فراهم می‌کنند باید توجه بیشتری به اطلاعات درخواستی داشته باشند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به‌عنوان مثال google earth هرروز یک سیستم جدید اضافه می‌کند و هرکس با رایانه به آن متصل می‌شود اطلاعات آن را از طریق گوگل دسک‌تاپ در عرض چند دقیقه می‌رباید.
 
نامی با تأکید بر اینکه این سایت‌ها اگرچه خدماتی هستند اما زیر نظر نهادها و سازمان‌های امنیتی اداره می‌شوند، گفت: اگر می‌خواهیم مطلبی را اضافه کنیم باید با فکر باشد. گوگل ارث که متعلق به رژیم صهیونیستی است با تسهیلاتی مانند جی‌میل می‌خواهد تمام ابعاد فردی و  اجتماعی کشورها را به‌سمت خودش سوق دهد.
 
وی در ادامه به اقدامات انجام‌شده در حوزه ITC پرداخت و گفت: در 3 ماه گذشته در حوزه تحقیقات با دانشگاه‌های کشور 11 قرارداد پژوهشی به‌ارزش 6.6 میلیارد تومان امضا شد. با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب بر نوآوری تأکید دارند ما نیز دنبال نوآوری در این حوزه هستیم. در این راستا دنبال انتقال دیتای صوتی و تصویری از طریق لایه یونسفر هستیم.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات مورد نظر رهبری است، گفت: در این زمینه 170 هزار نقطه به این شبکه متصل شده است و با توجه به ماده 46 برنامه پنجم توسعه کشور باید تمام شبکه‌های بانکی، تجارت الکترونیک، سلامت و مالیاتی، علمی، اسناد و املاک، کارت هوشمند و دولت الکترونیک به این شبکه متصل شوند. 
 
نامی افزود: دولت الکترونیک مهمترین بحثی است که کشور را از دولت‌محوری به مردم‌محوری سوق می‌دهد. یکی از مزایای این برنامه این است که دولت به‌صورت 24ساعته آماده پاسخگویی به مردم، کسبه، تجار و... خواهد بود.
 
وی با بیان اینکه در این راستا کارهای خوبی انجام شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 84 هزار کیلومتر فیبر نوری ایجاد شده که ظرفیت بسیار بالایی است، البته این غیر از فیبر نوری ایجادشده توسط توانیر، راه‌آهن و نفت است به‌طوری که با احتساب این 3 حوزه در حال حاضر 140 هزار کیلومتر شبکه فیبر نوری در کشور داریم.
 
وی با بیان اینکه هم‌اکنون جمعیت کشور 76 میلیون نفر است، گفت: حدود 113 میلیون و 66 هزار و 433 سیم‌کارت تلفن همراه دائمی و اعتباری واگذار شده است که 58 میلیون آن فعال است.
وی همچنین با بیان اینکه هم‌کدسازی در استان‌ها آغاز شده است، گفت: این برنامه باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود به‌عنوان مثال در استان آذربایجان شرقی 60 درصد از هم‌کدسازی انجام شده است که اگر فردی بخواهد از تکاب با ارومیه تماس بگیرد یک دقیقه آن یک پالس محاسبه می‌شود در صورتی که در گذشته هر یک دقیقه 6 پالس محاسبه می‌شد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: 70 هزار صندوق برای برگزاری انتخابات این دوره به‌صورت رایانه‌ای در اختیار داریم و از تمام ظرفیت برای پایداری و امنیت برگزاری انتخابات استفاده خواهیم کرد.
 
نامی با تأکید بر اینکه: "باید ظرفیت‌های علمی و اقتصادی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را در راستای صحنه‌گردانی در مجامع جهانی به‌کار گیریم" گفت: در دولت‌های نهم و دهم اقدامات مؤثری در این حوزه انجام شده است به‌عنوان مثال براساس اصل 44 قانون اساسی شرکت‌های مخابراتی و اپراتوری به بخش خصوصی واگذار شد. همچنین  به 1855 شرکت پروانه فعالیت ارائه شده است.
 
وی ادامه داد: ارائه پروانه به اپراتور اول پستی، صدور 6 هزار مجوز تأسیس دفاتر خدمات الکترونیکی، صدور 12 هزار مجوز تأسیس دفاتر ICT روستایی، انجام امور هماهنگی 705 ایستگاه رادیویی و ماهواره‌ای شامل 194 ایستگاه زمینی و 504 ایستگاه ماهواره‌ای، اقدام به ثبت 18 شبکه ماهواره‌ای، اقدام به ثبت 31 ایستگاه زمینی، حفظ نقاط مداری در لایحه ژئو که 27 کشور جایگاه حاکمیتی در آن دارند، برقراری مسیر ترانزیتی ایران، ترکیه و عراق، برقراری فیبر نوری ایران و پاکستان، ایجاد فیبر نوری پرظرفیت بندرعباس ــ راس‌الخیمه، حمایت از تولیدات بومی حوزه امنیتی فتا، مقابله مؤثر با حملات اینترنتی و ایجاد مراکز داده ملی و  استانی از جمله اقدامات انجام‌شده دولت در 8 سال اخیر بوده است.
 
نامی با بیان اینکه 37 هزار مدرسه به شبکه ملی فناوری اطلاعات متصل شده است، خاطرنشان کرد: افزایش دسترسی پرسرعت به اینترنت برای آحاد جامعه، افزایش پهنای باند بین‌المللی، ثبت 9 میلیون و 600 هزار آی‌پی خارجی و 16 میلیون و 200 هزار آی‌پی داخلی، ارائه به‌روز سیم‌کارت، ارائه خدمات تلفن هوشمند، راه‌اندازی سرویس‌های پستی ویژه، راه‌اندازی خرید اینترنتی از طریق پست، واگذاری 2.5 میلیون سهام عدالت، پرداخت یارانه 1.6 میلیون خانوار، راه‌اندازی 12 هزار خدمات بانکی روستایی، پرداخت تسهیلات در قالب عقود اسلامی در روستاها و اتصال تمام شبکه گمرک به شبکه ملی اطلاعات از دیگر اقدامات انجام‌شده در دولت‌های نهم و دهم بوده است.
 
وی  تأکید کرد: ارتباطات و فناوری اطلاعات ظرفیت ایجاد 150 هزار شغل جدید مستقیم و چند برابر شغل غیرمستقیم را دارد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان اعلام کرد: در حال ایجاد سایتی شبیه گوگل ارث هستیم تا از ظرفیت‌های علمی استفاده و آن را براساس ارزش‌های الهی به‌عنوان مدیریت نوین در مقابل ارزش‌های مادی غرب ارائه کنیم.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

جمعه 27 اردیبهشت 1392  7:31 PM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

شيعه آنلاين فيلتر شد

پايگاه خبري "شيعه آنلاين" كه در زمينه ديني فعاليت خبري دارد، ساعاتي پيش از سوي كميته فيلترينگ فيلتر و از دسترس خارج شده است.

در همين راستا مدير مسئول اين پايگاه خبري طي گفت و گو با خبرنگار شفقنا،‌ در اين باره گفت: علت اصلي فيلتر شدن اين پايگاه خبري تا به اين لحظه مشخص نيست، اما روز چهارشنبه گذشته پس از انتشار خبري درباره یکی از نامزدهای ریاست جمهوری ایران  با ما تماس گرفتند و در مورد اين خبر تذكر دادند بر همين اساس پيش بيني مي كنيم كه علت فيلتر شدن "شيعه آنلاين" انتشار اين خبر بوده باشد.

وي در ادامه افزود:‌ اكنون در حال پيگيري اين مسأله هستيم تا هر چه سريع تر رفع فيلتر و فعاليت مجدد خود را آغاز كنيم.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 28 اردیبهشت 1392  12:38 PM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

وزیر ارتباطات: گوگل ارث اسلامی نیاز به ۳۰۰ هزار نفر پرسنل دارد

نامی: پس از پایان دولت دهم با توجه به اهمیت این موضوع دولت‌های دیگر نیز راه‌اندازی چنین سایت‌هایی را دنبال خواهند کرد.

 
وزیر ارتباطات: گوگل ارث اسلامی نیاز به ۳۰۰ هزار نفر پرسنل دارد



وزیر ارتباطات که بارها از گوگل ارث اسلامی سخن رانده، به تازگی زمان راه‌اندازی آن را دورتر عنوان کرده است.

وزیر ICT که پیش از این درباره راه‌اندازی گوگل ارث اسلامی صحبت کرده بود در باره این طرح اظهار کرد: همه تلاش خود را خواهیم کرد تا این طرح هر چه زودتر اجرایی شود. چرا که در قالب این سایت می‌تواند محتواهای مختلف علمی و مذهبی تولید شده در کشور به جهانیان ارائه کرد.

به گزارش ایتنا از ایسنا وزیر ارتباطات همچنین عنوان کرد: در حال حاضر اقدامات مربوط به این سایت آغاز شده اما در نهایت روند ایجاد چنین سایتی نیاز به امکانات مختلفی از جمله ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر پرسنل دارد تا بتوان سایتی ۲۰۰ ترابایتی که نیازها زیادی را برطرف می‌کند ارائه کرد.


وی گفت: پس از پایان دولت دهم با توجه به اهمیت این موضوع دولت‌های دیگر نیز راه‌اندازی چنین سایت‌هایی را دنبال خواهند کرد.

وزیر ارتباطات که بارها از گوگل ارث اسلامی سخن رانده، به تازگی زمان راه‌اندازی آن را دورتر عنوان کرده است.


وزیر ICT که پیش از این درباره راه‌اندازی گوگل ارث اسلامی صحبت کرده بود در باره این طرح اظهار کرد: همه تلاش خود را خواهیم کرد تا این طرح هر چه زودتر اجرایی شود. چرا که در قالب این سایت می‌تواند محتواهای مختلف علمی و مذهبی تولید شده در کشور به جهانیان ارائه کرد.


به گزارش ایتنا از ایسنا وزیر ارتباطات همچنین عنوان کرد: در حال حاضر اقدامات مربوط به این سایت آغاز شده اما در نهایت روند ایجاد چنین سایتی نیاز به امکانات مختلفی از جمله ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر پرسنل دارد تا بتوان سایتی ۲۰۰ ترابایتی که نیازها زیادی را برطرف می کند ارائه کرد.


وی گفت: پس از پایان دولت دهم با توجه به اهمیت این مضوع دولت‌های دیگر نیز راه‌اندازی چنین سایت‌هایی را دنبال خواهند کرد.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 29 اردیبهشت 1392  10:10 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

اختلالات اینترنت در زمان انتخابات کم می‌شود؟

زمان چندانی تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باقی نمانده و در این دوره با توجه به اظهاراتی که درباره الکترونیکی برگزار شدن بخشی از این انتخابات مطرح شده، وضعیت بخش‌های مختلف ارتباطی اهمیت ویژه پیدا می‌کند.

بحث انتخابات و وضعیت اینترنت و تلفن همراه گویی از دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری به یکدیگر پیوند خورده و با یکدیگر ارتباطی نزدیک پیدا کرده‌اند.


اکنون با وجود این‌که فاصله چندانی تا انتخابات نمانده وضعیت اینترنت کشور حداقل نسبت به ماه‌های گذشته تفاوت چندانی ندارد و اگرچه سرعت را شاید نتوان خیلی رضایت بخش دانست اما اختلاف سرعت فعلی با سرعتی که کاربران ظرف چند ماه گذشته مشاهده می‌کردند چندان قابل توجه نیست.

اما در ارتباط با وضعیت تلفن‌های همراه در یکی از روزهای هفته گذشته شاهد اختلالات پراکنده در وضعیت شبکه تلفن‌های همراه بودیم که اگرچه این اختلالات نسبتا کوتاه مدت و پراکنده بود اما به هر حال این سوال را در ذهن ایجاد می‌کرد که آیا در آستانه انتخابات شاهد اختلالات ارتباطی خواهیم بود؟

پیش از این رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات در پاسخ به برخی شبهاتی که اختلالات اخیر اینترنت را به نزدیک شدن به زمان انتخابات ربط می‌دهند، تاکید کرد: پارامترهای متعددی در سرعت اینترنت دخیل است و نزدیک شدن زمان انتخابات هیچ نقشی در کاهش سرعت نخواهد داشت.

رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات هم در این زمینه اعلام کرد: به منظور ایجاد زمینه برگزاری انتخابات الکترونیکی، تسریع در مراحل مختلف ثبت نام و اجرای انتخابات، کاهش هزینه‌های برگزاری انتخابات و تامین ارتباطات پایدار و مطمئن مورد نیاز ،"کمیته تامین ارتباطات انتخابات " در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شده است.

فرقانی، نمایندگان وزارت کشور، شرکت ارتباطات زیرساخت، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سازمان فناوری اطلاعات و نمایندگان اپراتورها را اعضای این شورا معرفی کرده و تهیه دستورالعمل‌های لازم مراقبتی و پیشگیرانه برای اجرا ازسوی اپراتورها را از جمله اقدامات کمیته تامین ارتباطات انتخابات برشمرد.

مظفر پوررنجبر - مدیر عامل شرکت مخابرات ایران - هم در این باره به ایسنا گفت: کمیته‌ای به نام کمیته بحران را با دولت تشکیل داده‌ایم و بر این باور هستیم که ما هم یک طرف قضیه هستیم و باید کمک کنیم اختلالی ایجاد نشود و مشکلات موجود برطرف شود.

اما هفته گذشته وزیر ارتباطات در خطبه‌های پیش از نماز جمعه، بر لزوم تامین زیرساخت‌های مناسب برای برگزاری انتخابات تاکید کرده و با اشاره به این که قرار است در این دوره انتخابات به شکل الکترونیک برگزار شود، از آماده سازی 70 هزار صندوق الکترونیکی برای انتخابات خبر داده بود.

پیش از این معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت تامین ارتباطات مطمئن در سطح شبکه زیرساخت‌های کشور در برگزاری انتخابات گفت: در این کمیته برای پیشگیری از قطع ارتباطات در برگزاری انتخابات و همچنین جلوگیری از اقدامات سایر دستگاه‌هایی که ممکن است در برگزاری انتخابات تداخلی ایجاد کنند، دستورالعمل‌های لازم برای ابلاغ به دستگاه‌های مسوول تهیه شده است.
 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 29 اردیبهشت 1392  11:11 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پارامترهای مختلفی در سرعت اینترنت دخیل است

مسئولان می‌گویند زیرساخت‌ها و آنچه که مربوط به وزارت ارتباطات است، در حال بهبود است.

 
پارامترهای مختلفی در سرعت اینترنت دخیل است



گاهی در توجیه کندی‌هایی که در سرعت اینترنت وجود دارد، بحث حملات سایبری مطرح و از انجام این حملات به عنوان دلیل کندی اینترنت یاد می‌شود. این در حالی است که رییس سازمان فناوری اطلاعات معتقد است به لحاظ فنی این گونه نیست که همواره برای مقابله با حملات مجبور به کاهش پهنای باند باشیم.



به گزارش ایتنا از ایسنا، علی حکیم جوادی اظهار کرد: گاه حملاتی نسبت به فضای مجازی کشور صورت می‌گیرد اما در حال حاضر با تسلطی که در وزارت ارتباطات و به خصوص در زمینه تامین زیرساخت‌ها وجود دارد، فکر می‌کنم به لحاظ فنی و علمی بسیار مناسب با این موضوع برخورد می‌شود و نیازی نیست که برای مقابله با این حملات سرعت اینترنت را کاهش دهیم. علاوه بر این باید به این نکته هم توجه داشت که پارامترهای متعددی در سرعت اینترنت دخیل است.


معاون وزیر ICT با بیان این مطلب که در حال حاضر ضریب نفوذ اینترنت در کشور به سرعت در حال رشد است تصریح کرد: آمارهای جهانی هم رشد ایران در این زمینه را مورد تایید قرار می‌دهند. اکنون تعداد سایت‌های .ir که در دنیا ثبت می‌شوند، نسبت به سایر کشورها به مراتب بالاتر است و این موضوع گویای آن است که تعداد کاربران ما با رشد مواجه است.

حکیم جوادی همچنین عنوان کرد: اکنون سایت‌های .ir از مرز ۳۶۰ هزار سایت گذشته و این موضوع گویای این است که تعداد متقاضیان اینترنت درحال افزایش است.

وی با اشاره به این‌که در حال حاضر بخشی در مرکز متما به سنجش کیفیت خدمات شرکت‌های اینترنتی اختصاص داده شده است اظهار کرد: لازم است که این موارد مورد توجه بیشتری قرار گیرند چرا که اکنون به لحاظ زیرساختی آنچه به وزارت ارتباطات برمی‌گردد مشکلی ندارد و چه از نظر اینترنت و چه از نظر اینترانت، سرویس‌ها مرتب در حال بهبود است و به نوعی پهنای باند در حال گسترش محسوب می‌شود.

حکیم جوادی در پایان با تاکید مجدد بر این که لازم است به سطح خدماتی که ارائه می‌شوند توجه بیشتری صورت بگیرد، یادآور شد: در حال حاضر با توجه به تسلطی که در وزارت ارتباطات وجود دارد به خصوص زیرساخت‌ها، از نظر علمی و فنی از وضعیت خوبی برخوردار است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 30 اردیبهشت 1392  5:39 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها