0

اخبار دنياي ديجيتال اینترنت و وب

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

ایجاد خط اینترنتی اِپک در ایران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ایجاد خط اینترنتی اِپک خبر داد و گفت: این خط تا فرانکفورت خواهد رفت که هم برای کشور ارزآوری خواهد داشت و هم پهنای باند افزایش پیدا خواهد کرد.
 
نامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر با بیان اینکه این خط اینترنتی، شرق و غرب را به هم متصل خواهد کرد، افزود: خط اِپک هم برای ترانزیت است و هم استفاده داخلی دارد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفت: امسال، 100 هزار نقطه از سازمان ها به دولت الکترونیک متصل می شود.
 
نامی افزود: تاکنون، 100هزار نقطه به دولت الکترونیک متصل شده است و پیش بینی می کنیم امسال نیز همین تعداد افزایش یابد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 27 فروردین 1392  1:35 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

سریع‌ترین اینترنت خانگی دنیا

یک شرکت ISP ژاپنی که سونی پشت آن قرار دارد، سرویس اینترنتی جدیدی را با فناوری فیبر نوری عرضه کرده که سرعت دانلود آن ۲ گیگابیت در ثانیه است.
 
به گزارش نارنجی؛ به این شکل لقب سریع‌ترین سرویس اینترنت خانگی جهان را به خود اختصاص می‌دهد.
 
نام این سرویس Nuro گذاشته شده و برای خانه‌ها و مشاغل کوچک در توکیو و ۶ حوزه پیرامون آن در دسترس است. سرعت آپلود اندکی پایین‌تر از سرعت دانلود و معادل ۱ گیگابیت بر ثانیه است ولی هنوز سریع‌تر اکثر سرویس‌هایی است که در دنیا ارائه می‌شود.
 
برای اینکه مقایسه‌ای داشته باشیم سرویس گوگل فیبر سرعت دانلودی برابر با ۱ گیگابیت در ثانیه را ارائه می‌کند -که البته خود این هم نزدیک ۱۰۰ برابر سریع تر از میانگین سرعت اینترنت خانگی در دنیا است.
 
سرویس Nuro با یک قرارداد ۲ ساله، ماهی ۵۱ دلار حق اشتراک دارد و البته هزینه نصب آن هم حدود ۵۳۵ دلار است. شما اگر یک اینترنت ۲ گیگابیتی در خانه یا محل کار داشتید، اولین چیزی که دانلود می کردید چه بود؟

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 28 فروردین 1392  9:07 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

ازدواج مسلمانان اروپایی به وسیله اینترنت

سایت www.muslimlife.eu یک شبکه اجتماعی است که بخش عمده کاربران و اعضای آن را مسلمانان تشکیل می‌دهد.

 
ازدواج مسلمانان اروپایی به وسیله اینترنت


مسلمان اروپا برای یافتن شریک زندگی خود از اینترنت استفاده می‌کنند.


به گزارش ایتنا به نقل از سایت آلمانی قنطره، یک شبکه اجتماعی در آلمان می‌کوشد با در نظر گرفتن چارچوب‌ها و قوانینی خاص، به آن دسته از زنان و مردان مسلمان ساکن اروپا که در جست‌وجوی همسر هستند، کمک کند.

سایت www.muslimlife.eu که در سال ۲۰۰۷ تاسیس شده، یک شبکه اجتماعی است که بخش عمده کاربران و اعضای آن را مسلمانان تشکیل می‌دهد.

تا کنون ۹۰ هزار نفر در این سایت «ویژه ازدواج مسلمانان» نام‌نویسی کرده‌اند که قسمت اعظم آنها مسلمانانی از آلمان، ترکیه، هلند، اتریش و سوئیس تشکیل هستند.

همچنین برخی جوانان مجرد از کشورهای شمال آفریقا و عربستان سعودی نیز در سایت فعالیت دارند.

این سایت در مدت زمان کوتاهی توانست به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد و بین مسلمانان قاره سبز محبوب شود.



مدیران این سایت می‌کوشند با در نظر گرفتن تعالیم اسلامی، آن را از دیگر سایت‌های دوستیابی مشابه متفاوت سازند.

کسانی که در این سایت به دنبال همسر می‌گردند، باید به طور جدی به دنبال ازدواج بر اساس قوانین دین اسلام باشند.

هر کاربری که در سایت ثبت‌نام کند، اطلاعاتی درباره دین خود، میزان پایبندی وی به دینش و نیز انجام امور مذهبی همچون نماز خواندن و پوشیدن حجاب درج می‌نماید.

اگر هم فردی به تازگی اسلام را به عنوان دین خود برگزیده است می‌تواند به این موضوع اشاره کند.

در این سایت زنان و مردان مسیحی نیز در میزانی کمتر، حضور و فعالیت دارند.

به گزارش ایتنا، «قادر» یکی از مدیران muslimlife.eu می‌گوید: ما در سایت خود به همه خوشامد می‌گوییم. ما بر اساس دین، بین افراد تفاوت قائل نمی‌شویم، ولی تاکید نمی‌کنیم که غیر‌مسلمان‌ها در این سایت می‌توانند به خواسته‌های خود برسند.

در ابتدا خدمات این سایت به رایگان عرضه می‌شد ولی با توجه به درج نظرات نامناسب از سوی برخی کاربران، در حال حاضر مردان برای استفاده از سایت باید بیست یورو پرداخت کنند.

این رقم برای زنان، ده یورو است.

مدیران این سایت با اشاره به آمار ازدواج‌های صورت گرفته با کمک muslimlife.eu که تا کنون به ۱۷ درصد رسیده، عملکرد شبکه خود را موفقیت‌آمیز می‌دانند.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 3 اردیبهشت 1392  8:43 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

شورای عالی فضای مجازی با كجا هماهنگ است؟

وزیر سابق ارتباطات: بنده همین امروز نتوانستم gmail را حتی در دانشگاه باز کنم، یعنی همه دانشجویان و محققین دچار این مشکل هستند که باعث می‌شود به کسب و کار مردم ضربات جبران‌ناپذیری وارد آید.

 
شورای عالی فضای مجازی با كجا هماهنگ است؟


«بنده خود همین امروز صبح به سختی توانستم Gmail خود را باز کنم که آن هم در آخر باز نشد/شورای عالی فضای مجازی کشور دارد یکسری کارها را خودش به تنهایی انجام می‌دهد و معلوم نیست با چه کسی هماهنگ است. آیا با دولت هماهنگ است یا با وزارت ارتباطات هماهنگ است یا به طور مستقل عمل می‌کند؟»

اختلالات اینترنت و کندی سرعت آن در حالی ادامه دارد که مسئولین ارتباطات کشور همچنان این مشکل را نفی کرده، با این حال کاربران از این وضعیت به تنگ آمده‌اند.

به گزارش ایتنا از ایلنا، چندی است که اختلالات اینترنت در کشور باعث عدم نارضایتی کاربران آن شده است، کاربران اعلام می‌کنند که علیرغم انتقال اعتراض‌های خود به شرکت‌های ارایه دهنده اینترنت، این شرکت‌ها عنوان می‌کنند که مشکل اینترنت و کندی سرعت آن هیچ ارتباطی به شرکت‌های خصوصی ارائه دهنده خدمات اینترنت ندارد و شرکت‌های اینترنتی دخالتی در این جریان ندارند؛ مشکل کشوری است.

علاوه بر مردم، کارشناسان اینترنت نیز کندی سرعت اینترنت را عامل ضرر و زیان به کسب و کار شرکت‌های خصوصی نسبت می‌دهند. از دیگر سو این عدم پاسخگویی مسئولین و انکار مشکلات بار روانی زیادی به مردم وارد می‌کند.

اینترنت هیچ مشکلی ندارد
محمود خسروی مدیرعامل شرکت زیرساخت در گفت‌وگو با ایلنا، هر گونه مشکل در شبکه اینترنت کشور را تکذیب کرد و گفت: هیچ مشکلی از نظرشرکت زیرساخت وجود ندارد و تاکنون هیچ اختلالی به ما گزارش نشده است.
وی در مورد کاهش سرعت اینترنت گفت: ما هیچ سرعتی را پایین نیاورده‌ایم و هم اکنون هیچ محدودیتی در سرویس‌دهی اینترنت وجود ندارد.
وی در مورد اختلال در برخی سایت‌هایی بخصوص سرویس gmail گفت: در این سرویس هم هیچ محدودیتی وجود ندارد و اگر در گذشته اعمال محدودیت بود این محدودیت‌ها هم اکنون برداشته شده است.

این اظهارات در حالی گفته می‌شود که بیشتر کارشناسان و مردم در هنگام تماس با خبرگزاری ایلنا از اختلال در شبکه اینترنت اعلام نارضایتی کردند به طوری که برخی از مردم کاهش سرعت اینترنت را معطوف به دولت می‌دانستند.

شخص رئیس جمهور باید مشکل را حل کند
در همین حال محمد سلیمانی وزیر اسبق ارتباطات در گفت‌وگو با ایلنا، ضمن تایید مشکلات و اختلالات اینترنتی در چند روز گذشته، گفت: از نظر من تداخل امور در زمینه فناوری اطلاعات باعث پیچیده شدن کارها و ایجاد مشکلاتی در این حوزه کرده است و معلوم نیست سر منشا این مشکلات کجاست و پاسخگو کیست؟ به عبارتی در این حوزه عدم مسئولیت‌پذیری ضربه‌های جبران ناپذیری به کسب و کار مردم وارد کرده است.
وی ادامه داد: شورای عالی فضای مجازی کشور دارد یکسری کارها را خودش به تنهایی انجام می‌دهد و معلوم نیست با چه کسی هماهنگ است. آیا با دولت هماهنگ است یا با وزارت ارتباطات هماهنگ است یا به طور مستقل عمل می‌کند؟

سلیمانی خاطرنشان کرد: مستقل عمل کردن شورای عالی فضای مجازی مانند داستان بستن vpnها و یا فیلتر سایت‌های گوگل، ابهام‌آمیز است و ما نمی‌دانیم اگر مرکز شورای عالی فضای مجازی سر منشا کاهش سرعت اینترنت است چرا جوابگوی این مشکلات به مردم نیست.

وزیر اسبق ارتباطات خاطرنشان کرد: ارتباطات و فناوری اطلاعات باید یک پارچه باشد و این از اصول اولیه ارتباطات است ولی زمانی که مدیریت ارتباطات در کشور تقسیم‌بندی می‌شود تنها کسانی که ضرر می‌بینند کاربران و مردم هستند.
او ادامه داد: این در حالی است که وزارت ارتباطات نمی‌تواند بگوید من مسئول مشکلات اینترنت نیستم و یا از گفتن واقعیت صرف نظر کند، وزارت ارتباطات حتی اگر به رسانه‌ها نمی گوید چه خبر است باید به ما و مجلس بگوید و کاری کند که این به هم ریختگی از بین برود.

سلیمانی تصریح کرد: از نظر من این به هم ریختگی که در حوزه اینترنت پیش آمده باید به سرعت از سوی مسئولین حل شود و حتی شخص رئیس جمهور باید دخالت کند تا این اوضاع اسف‌بار از بین برود و مجلس و کمیته ارتباطات هم باید سریع جلسه‌ای تشکیل داده و از وزارتخانه و شرکت‌های ارایه دهنده بخواهند تا هر چه سریع‌تر ضمن اعلام مشکلات، آن را رفع نمایند.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان داشت: شرکت‌های خصوصی ارائه دهنده اینترنت حتی اگر نمی‌توانند به رسانه‌ها صریحا مشکل را ابراز کنند باید به مجلس نامه بنویسند و شکایت کنند چرا که همین سکوت خود نیز ابهام‌آمیز است.

مشکلات را کتمان نکنید
سلیمانی تاکید کرد: بنده خود همین امروز صبح به سختی توانستم gmail خود را باز کنم که آن هم در آخر باز نشد. در صورتی که من از سایت دانشگاه و استفاده از اینترنت دانشگاه این کار را کردم و این بدان معنی است که علاوه بر من همه دانشجویان و محققین دچار این مشکل هستند که باعث می‌شود به کسب و کار مردم ضربات جبران‌ناپذیری وارد آید.

وزیر اسبق ارتباطات در پایان خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات و شرکت زیرساخت نباید با پاک کردن صورت مسئله مشکل را از سر خود باز کند و بدانند که مردم از این کندی اینترنت ناراضی هستند و می‌دانند مشکلاتی وجود دارد و سعی نکنند آن را کتمان کنند.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 3 اردیبهشت 1392  8:46 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

وجود میانگین 10 دستگاه الکترونیکی اینترنتی در هر خانه

البته این آمار متعلق به کشورهای توسعه یافته و پیشرفته است که نشان می‌دهد تکنولوژی تا چه میزان زندگی روزمره را به خود وابسته کرده‌اند.

 
وجود میانگین 10 دستگاه الکترونیکی اینترنتی در هر خانه



هم‌اکنون در هر خانه به‌طور میانگین ۱۰ دستگاه الکترونیکی با قابلیت اتصال به اینترنت وجود دارد.


به نقل از ای‌ویک، به دنبال افزایش تعداد دستگاه‌های الکترونیکی متصل به اینترنت در خانه‌ها، شبکه‌های خانگی برای استفاده هرچه بیشتر از این خدمات و دستگاه‌ها نیز گسترش یافته‌اند.

تعداد دستگاه‌های موبایلی برای خانواده‌های سراسر جهان به‌جز گوشی‌های هوشمند تا سال ۲۰۱۶ میلادی سالانه ۸ درصد بیشتر خواهد شد و این طور که پیش‌بینی شده است،‌ دوره زمانی سالانه ۶۰ میلیون دستگاه جدید با قابلیت اتصال به شبکه اینترنت بی‌سیم Wi-Fi مورد استفاده قرار خواهد گرفت که البته گفته می‌شود، بیشتر آن‌ها رایانه لوحی خواهند بود.

مرکز تحقیقاتی گارتنر ضمن اعلام اطلاعات یاد شده توضیح داده است که میزان استفاده انواع دستگاه‌های الکترونیکی متصل به اینترنت طی چند سال آینده همچنان افزایش خواهد یافت و شبکه‌های خانگی امکانات بیشتری را برای اتصال به اینترنت فراهم خواهند کرد.

فرناندو الیزالد (Fernando Elizalde) مدیر تحقیقات مرکز گارتنر در این باره گفت: هم‌اکنون در هر خانه به‌طور میانگین ۱۰ دستگاه الکترونیکی با قابلیت اتصال به اینترنت وجود دارد و در حالی که کاربران از شبکه‌های خانگی برای به اشتراک گذاشتن محتوا و تصاویر اینترنتی استفاده می‌کنند، این شبکه‌ها قابلیت‌های دیگری را در اختیار کاربران می‌گذارد که از جمله آن‌ها می‌توان به سیستم‌های محافظت از خانه، مانیتورینگ و امنیت و همچنین تناسب اندام و بررسی سلامت افراد خانواده اشاره کرد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 3 اردیبهشت 1392  9:15 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

مصوبه جدید دولت درباره شبکه ملی اطلاعات/ الزامات دستگاه‌های اجرایی

دستگاه‌های اجرایی سازمان فناوری اطلاعات ایران، ملزم به هماهنگی با سازمان فناوری اطلاعات برای همبندی و اتصال شبکه‌های اختصاصی ارتباطیشان شده‌اند.

 


معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران از ابلاغ دستورالعمل جدیدی به دستگاه‌های اجرایی با امضای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد که براساس آن دستگاه‌های اجرایی ملزم به هماهنگی با سازمان فناوری اطلاعات برای همبندی و اتصال شبكه‌های اختصاصی ارتباطیشان شده‌اند.


به گزارش ایتنا از مهر، علی اصغر انصاری با اشاره به الزام ماده ۱۳ بند الف ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه در پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: ماده ۱۳ آیین نامه بند الف ماده ۴۶ صراحتا اعلام می‌کند که تمامی شبکه‌های اختصاصی دستگاه‌های اجرایی جزء شاخه‌های شبکه ملی اطلاعات محسوب می‌شوند و دستگاه‌های اجرایی موظفند هم‌بندی و روش اجرای شبکه‌هایشان را در چارچوب دستورالعمل مصوب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رعایت کنند.

وی ادامه داد: براین اساس دستورالعمل اجرایی ماده ۱۳ توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران تدوین و با امضای دکتر نامی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در تاریخ ۱۲ اسفند سال ۹۱ به تمامی دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده که از همین تاریخ نیز لازم الاجرا است.

انصاری در مورد تعریف هم بندی و توپولوژی گفت: شبکه از دو عنصر سیستم انتقال بین نقاط و نیز عناصری همچون سوئیچ، روتر و مسیریاب تشکیل می‌شود که نحوه اتصال این عناصر در شبکه به یکدیگر را هم‌بندی می‌گویند؛ این به این معنی است که دستگاه‌های اجرایی برای شبکه کردن زیرمجموعه‌ها و اتصالشان به یکدیگر باید نوع اتصالات و نحوه اجرا و پیاده‌سازی شبکه هایشان را به تایید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برسانند که نحوه آن در دستورالعمل ابلاغ شده توضیح داده شده است.

وی با تاکید براینکه دستگاه‌های اجرایی باید براساس این دستورالعمل طرح اتصال شبکه های خود را به سازمان فناوری اطلاعات ایران ارسال کرده و تاییدیه بگیرند، خاطرنشان کرد: لازمه انجام اشتراک گذاری اطلاعات، استعلامات و تعاملات بین دستگاهی آن است که این هم بندی کاملا مهندسی باشد و اگر هر دستگاهی بدون مدیریت و مهندسی مدنظر شبکه ایجاد کند امکان به اشتراک گذاری و تعامل بین دستگاه‌های دولتی برای برقراری ارتباط بین دولت و دولت برقرار نمی شود.

معاون سازمان فناوری اطلاعات گفت: در ادامه تدوین آیین نامه و دستورالعمل، پیگیری و نظارت بر پیاده سازی این آیین نامه در دستور کار قرار گرفته است چرا که وزارت ارتباطات براساس بند ۱۴ از ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه موظف به نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل‌ها شده است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 4 اردیبهشت 1392  9:12 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

"بیل کلینتون" بالاخره وارد توئیتر شد

کلینتون چندین بار اعلام کرده بود که نگرانی‌های امنیتی و احتمال هک کردن این صفحات شخصی مهم‌ترین عاملی محسوب می‌شود که او را از داشتن یک صفحه شخصی در شبکه‌های اجتماعی باز داشته است.

 
"بیل کلینتون" بالاخره وارد توئیتر شد


پس از آنکه چند بار صفحه مربوط به "بیل کلینتون"(Bill Clinton) رئیس جمهور اسبق آمریکا روی شبکه اجتماعی توئیتر راه‌اندازی شد، او رسما اعلام کرد که صفحه شخصی خود در توئیتر را راه انداخته است.


به گزارش ایتنا، تنها چند دقیقه پس از آنکه صفحه رسمی کلینتون روی شبکه اجتماعی توئیتر راه‌اندازی شد بیش از ۱۹۸ هزار نفر در آن عضو شدند تا در جریان فعالیت‌های کلینتون قرار گیرند.

چندی پیش "استیفن کولبرت"(Stephen Colbert) از مقامات ارشد آمریکا از کلینتون خواسته بود تا با باز کردن صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر از حقوقش دفاع کند.
پس از گذشت مدتی کولبرت بدون اطلاعات کلینتون در شبکه اجتماعی @PrezBillyJeffبرای او یک صفحه شخصی باز کرد.

کلینتون در این خصوص به کولبرت گفته بود که از داشتن یک صفحه شخصی در شبکه‌های اجتماعی نگران است و بر این باور است که چنین صفحه‌هایی می‌تواند هدف سوءاستفاده‌گران اینترنتی قرار گیرد.

کلینتون چندین بار اعلام کرده بود که نگرانی‌های امنیتی و احتمال هک کردن این صفحات شخصی مهم‌ترین عاملی محسوب می‌شود که او را از داشتن یک صفحه شخصی در شبکه‌های اجتماعی باز داشته است.

لازم به ذکر است که "باراک اوباما"(Barack Obama) رئیس جمهور کنونی آمریکا در شبکه اجتماعی فیس‌بوک و توئیتر صفحه شخصی دارد.

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 7 اردیبهشت 1392  11:09 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

آیا وب امسال ملی می‌شود؟

در دو سال گذشته شعاری در بدنه دولت و همچنین در برنامه‌های بلند مدت آن تحت عنوان دولت الکترونیکی مطرح شد و این به خودی خود بر داشتن سامانه‌هایی اختصاصی و ایمن را تأکید می‌کند.

 


ایجاد بسترهای داخلی در حوزه فناوری اطلاعات یکی از ضروریات انکار ناشدنی است که امروزه بسیاری از کشورها را به سمت استفاده از زیرساخت‌های داخلی سوق داده است که مرورگر و سیستم عامل بومی نیز از این موارد به شمار می‌آیند.


به گزارش ایتنا از ایسنا، خدمات الکترونیکی و نیاز بشر امروز به دسترسی به این خدمات، استفاده از مرورگرهای اینترنتی را برای مرور و اتصال به وب سایت‌های مقصد و مطلع شدن از اطلاعات مورد نیاز را توسعه داده است و به همین منظور در بازه‌های زمانی کوتاهی شاهدیم که غول‌های مرورگرهای اینترنتی همچون IE، اپرا و فایرفاکس به به‌روزرسانی محصولات خود در این حوزه دست می‌زنند.

در تخمینی کلی می‌توان گفت که روزانه میلیون‌ها کاربر در حال استفاده از مرورگرهای اینترنتی برای دسترسی به اطلاعات مورد نیاز خود هستند و همین موضوع می‌تواند بر اهمیت رسالت مرورگرها بیفزاید اما چیزی که در این میان مهم جلوه می‌کند و می‌تواند به عنوان زیرساخت استفاده از خدمات الکترونیکی مطرح شود، این است که اگر هر کشوری درصدد ایمن‌سازی ارتباطات مبتنی بر IP خود باشد، باید بسترهای زیرساختی مورد نیاز را فراهم آورد که در این میان ایجاد و توسعه مرورگری ملی مهم است.

کشور ما نیز در حوزه IT از این شمولیت مستثنی نیست مخصوصا اینکه در دو سال گذشته شعاری در بدنه دولت و همچنین در برنامه‌های بلند مدت آن تحت عنوان دولت الکترونیکی مطرح شد و این به خودی خود بر داشتن سامانه‌هایی اختصاصی و ایمن را تأکید می‌کند.

اما طی پنج سال گذشته نیز که همزمان با رشد فکری جامعه مجازی در کشور ما توأم بوده است، اقداماتی در این راستا صورت گرفته است که گاه از دل پروژه‌های دانشجویی بوده و گاه طرحی مشتمل بر توان بخش خصوصی که بعضا به دلیل نبود حمایت‌های جدی از این بخش و از فعالان آن یا در همان مراحل اولیه و فازهای مقدماتی گیر افتاده‌اند و یا در نهایت مهجور واقع شده‌اند.

سازمان فناوری اطلاعات که خود را بانی ایجاد و راه‌اندازی سامانه‌ و سیستم‌هایی با رسالت ارائه خدمات سیستم عامل بومی و متن باز و شبکه ملی اطلاعات می‌داند، هرچند که خود به این نتیجه رسیده که در دنیای حال حاضر برای ترویج استفاده از وب برای اقشار مختلف جامعه باید مرورگری منطبق با فرهنگ و بوم فارسی با تسهیل فرآیند مرور صفحات داشته باشیم و از طرفی در حوزه امنیت وب و مواردی همچون تجارت الکترونیک به دلایل مختلف از جمله موارد مرتبط با تحریم پشتیبانی مرورگرها از شرایط بومی حاکم بر این حوزه، معمولا یک چالش برای به کارگیری ساز و کارهای تأمین امنیت وب محسوب می‌شود.

البته شایسته است که برخی اقدامات دیگر این سازمان همچون الزام دستگاه‌ها به انتقال میزبانی‌هایشان به داخل کشور تا پایان سال ۹۰ که خود می‌تواند از جمله دیگر پیش‌نیازهای دیگر برای این حوزه تلقی شود، جای تقدیر دارد اما کافی نیست و تمامی این اقدامات در کنار یکدیگر که رسالاتی واحد را دنبال می‌کنند معنا می‌یابند.

ثانیا باید در نظر داشت اگر به دنبال ایجاد امنیت بر بستر وب تا نقطه مطلوب هستیم و هدفی جز رقابت با سایر خدمات و محصولات مشابه خارجی و ایجاد فرهنگی برای استفاده تمامی مردم از وب ملی نداریم، باید راهکارهایی را همچون اعلام فراخوان‌های لازم انجام دهیم تا حداقل توان‌ها و پتانسیل‌های یک حوزه شناخته شود تا در مسیر پیاده‌سازی بتوانیم از تمامی ظرفیت‌ها بهره‌مند شویم.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 7 اردیبهشت 1392  11:13 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

بخش حقوقی سایت همکاران سیستم راه‌اندازی شد

هدف از راه‌اندازي اين بخش درسايت همكاران سيستم، ايجاد تریبونی برای طرح مسائل مالكيت فكري و کپی رایت خصوصا در حوزه نرم‌افزار و به دنبال آن غنی‌سازی منابع حقوقي اين كسب و كار است.

 
بخش حقوقی سایت همکاران سیستم راه‌اندازی شد



همزمان با روز جهانی مالکیت فکری، صفحه حقوقی سایت همکاران سیستم راه‌اندازی شد.


صفحه حقوقی سايت همکاران سیستم شامل مقالات و يادداشت‌هاي حقوقي، ترمينولوژي واژگان حقوقي، قوانين و مقررات در زمينه نرم‌افزار و فناوري اطلاعات و رويدادهاي حقوقي است.
همچنين، اين امكان براي علاقه‌مندان فراهم است كه يادداشت‌ها و مقالات خود در زمينه‌‌هاي حقوقي مرتبط با نرم‌افزار و فناوري اطلاعات را در اين بخش از سايت همكاران سيستم منتشر كنند.

به گفته امیر اعرابی پور مدير بازاريابي و فروش شركت همكاران سيستم، هدف از راه‌اندازي اين بخش درسايت همكاران سيستم، ايجاد تریبونی برای طرح مسائل مالكيت فكري و کپی رایت خصوصا در حوزه نرم‌افزار و به دنبال آن غنی‌سازی منابع حقوقي اين كسب و كار است.
وي با اشاره به ضعف منابع حقوقي موجود در كشور در اين زمينه مي‌گويد: ‌«پیشرفت صنعت نرم‌افزار در گرو پیشرفت اکوسیستم آن و به عبارت دیگر پیشرفت مجموع ساز و کارهای آن است. با توجه به اینکه یکی از موانع اساسی رشد و توسعه صنعت نرم افزار در کشور، فقدان حمایت‌های قانونی موثر و فقر ادبیات حقوقی در این زمینه است، ما تصميم گرفتيم تا به تحقیق، تالیف و نشر مطالب حقوقی پرداخته و از اين طريق، گامی در جهت آگاهی بخشی و اعتلا فرهنگ حفظ و رعایت مالكيت فكري برداريم.»

 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 7 اردیبهشت 1392  11:23 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

اطلاعات ملی به غلط اینترنت ملی نامیده شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با اینترنت ملی گفت: این واژه به غلط اینترنت ملی خوانده شده و مقصود اصلی ما اطلاعات ملی بوده است و هیچ محدودیتی در زمینه ارائه اینترنت در کشور ایجاد نخواهد شد.
 
محمدحسن نامی در حاشیه آیین بهره برداری از نخستین مرکز داده (core center) شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به زیرساخت‌های موجود در این مرکز اظهار کرد: با حمایت وزارتخانه از مراکز علمی و دانشگاهی که مرکز علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز از زمره آنها هست درصدد هستیم تا زیرساخت‌هایی لازم را برای رشد این مراکز فراهم کنیم.
 
وی تصریح کرد: تفاهم‌نامه‌هایی در این زمینه با دانشگاه‌های کشور منعقد کرده‌ایم و امروز نیز با دو دانشگاه اصفهان و صنعتی اصفهان در این زمینه تفاهم‌نامه امضا کردیم.
 
پهنای باند مشکلی ندارد
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه پهنای باند اینترنت در اصفهان مشکلی ندارد، افزود: یکی از زیرساخت‌های ایجاد مراکز ICT ایجاد زیرساخت مناسب است که پهنای باند اینترنت نیز از جمله آن است، خوشبختانه با همکاری‌هایی که در این زمینه با نهادهای مربوط شده اصفهان و پارک‌های علمی و فنا رو ری و دانشگاه‌ها در این زمینه مشکلی ندارند.
 
اینترنت ملی همان اطلاعات ملی است
 
وی اضافه کرد: در رابطه با شایعاتی مبنی بر اینترنت ملی نیز باید یادآور شوم که این واژه به غلط اینترنت ملی خوانده شده و مقصود اصلی ما اطلاعات ملی بوده است و هیچ محدودیتی در زمینه ارائه اینترنت در کشور ایجاد نخواهد شد.
 
گفتنی است نخستین مرکز داده (core center) شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعتبار حدود 50 میلیارد ریال و با هدف ارائه انواع سرویس و خدمات فناوری اطلاعات، اینترنت و اینترانت به شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان راه اندازی شد.
 
از قابلیت‌های این مرکز می‌توان به طراحی با افزونگی کامل و بر اساس استانداردهای پدافند غیرعامل و ورودی مستقل کابل‌ها، اتصالات Cross Connect، سوییچینگ مرکزی شبکه پارک و ظرفیت 500 ترابایت طراحی و ایجاد شده اشاره کرد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 7 اردیبهشت 1392  11:39 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

ورود شورای عالی فضای مجازی به بحث VPN خلاف قانون است

سلیمانی: هم اکنون شاهد هستیم که حاکمیت، تصدی امور ارتباطی و فناوری اطلاعات کشور را برعهده دارد که باید در این زمینه ممانعت به عمل آید.

 
ورود شورای عالی فضای مجازی به بحث VPN خلاف قانون است


رئیس کمیته فناوری‌های نوین مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات حاکمیت گرفتار امور تصدی‌گری شده است، گفت: مجلس از دولت یازدهم می‌خواهد که امور مربوطه را به بخش خصوصی بسپارد و خود، امور تصدی‌گری را بر عهده نگیرد.


به گزارش ایتنا محمد سلیمانی در گفت‌وگو با مهر از تصدی دولت و حاکمیت در امور ارتباطی و فناوری اطلاعات کشور انتقاد کرد و اظهار داشت: هم اکنون شاهد هستیم که حاکمیت، تصدی امور ارتباطی و فناوری اطلاعات کشور را برعهده دارد که باید در این زمینه ممانعت به عمل آید.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت نهم با تاکید بر اینکه حاکمیت نباید گرفتار امور تصدی‌گری شود، گفت: برای نمونه می‌توان به سیاست‌های شورای عالی فضای مجازی به عنوان بخش حاکمیتی در عرضه خدمات VPN قانونی اشاره کرد که مدیریت کل این طرح را این شورا و مرکز ذیل آن به عهده گرفته و این در حالی است که براساس قانون اصل ۴۴ حاکمیت نباید امور تصدی‌گری را برعهده گیرد و باید آن را به بخش خصوصی بسپارد و تنها خود نظارت امور را انجام دهد.

رئیس کمیته فناوری‌های نوین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این زمینه مجلس وارد عمل شده و به طور قطع از دولت یازدهم می‌خواهیم که امور مربوطه را به بخش خصوصی بسپارد و خود امور تصدی‌گری را بر عهده نگیرد، اضافه کرد: بحث تداوم خصوصی سازی در حوزه فاوا از دیگر مواردی است که در سال ۹۲ دولت جدید باید راهکارهای آماده سازی آن را از سر گیرد.

این نماینده مجلس بر خصوصی سازی شرکت پست به عنوان یکی از مهم‌ترین وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۹۲ تاکید کرد و افزود: از تمامی قابلیت‌ها و پتانسیل‌های پست آنطور که باید به خوبی استفاده نمی‌شود و باید ظرفیت‌های موجود پستی در کشور فعال شود به نحوی که مردم بتوانند مرسولات خود را به جای سپردن به پیک‌های موتوری و ترمینال‌ها که مکان‌های امنی به شمار نمی‌روند به پست بسپارند و در چارچوب پست خدمات دریافت کنند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 10 اردیبهشت 1392  8:21 AM
تشکرات از این پست
Ali_kamali ravabet_rasekhoon
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

اینترنت مرغوب با پارتی در ایران!

شرکت ارتباطات زیرساخت در تامین پهنای باند اینترنت تبعیض قایل می‌شود و محدودیت‌ها را یکسان اعمال نمی‌کند.

 


علی شمیرانی - گویی بعد از اینترنت ملی، اینترنت پاک و اینترنت حلال حالا باید منتظر نوع جدیدی از اینترنت با عنوان "اینترنت مرغوب" هم در کشور باشیم.

چندی پیش در گزارش یکی از روزنامه‌ها آمده بود که با اینترنت برخی از شرکت‌های اینترنتی می‌توان کارهایی کرد که با اینترنت بعضی شرکت‌ها امکان‌پذیر نیست.
از این موضوع گذشت تا صدای تعدادی از مدیران شرکت‌های اینترنتی نیز بلند شد و از نوعی تبعیض در ارایه اینترنت خبر دادند.

به این ترتیب در حالی که هنوز کاربران اینترنت نیم‌بند کشور با معضلات کندی سرعت و کم‌فروشی مواجه‌اند،‌ مشکل «اینترنت مرغوب» هم به این وضعیت اضافه شده است که ظاهرا با اهرم پارتی بازی در اختیار برخی شرکت‌ها قرار می‌گیرد!

مدیران شرکت‌های معترض که به واسطه نگرانی از قطع خدمات خود حاضر به افشای نام خود نشده‌اند، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر گفته‌اند «شرکت ارتباطات زیرساخت در تامین پهنای باند اینترنت تبعیض قایل می‌شود و محدودیت‌ها را یکسان اعمال نمی‌کند.»

به عبارت دیگر امکان بازکردن سرویس‌هایی مانند گوگل، یاهو، جی میل، وایبر، اسکایپ، اوو، ‌هات‌میل، یاهومسنجر و جی‌تاک برای برخی کاربران (شرکت‌های اینترنتی) میسر نیست که البته این مشکل گاهی در دسترسی به برخی سایت‌های خبری داخلی نیز دیده می‌شود.

اگرچه شاکی و متهم این جریان جدید روشن است اما سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان قاضی عرصه اینترنت کشور هنوز واکنشی به این موضوع نداشته است.

شرکت‌های اینترنتی از این موضوع گلایه داشته و می‌گویند: باید شنونده شکایات مردم از خود باشند و البته که انتظار ریزش مشترکان آنها در آینده نه چندان دور نیز می‌رود.
با این اوصاف دیری نمی‌پاید که کاربران اینترنت هم ارایه‌دهندگان اینترنت مرغوب را شناسایی کرده و از ایشان خدمات می‌گیرند و به این ترتیب زمینه جدیدی برای نارضایتی کاربران و حذف برخی شرکت‌های اینترنتی در کشور فراهم خواهد شد.

مورد اخیر از جمله مواردی است که از سوژه‌های وطنی به شمار می‌رود و فقط در ایران یافت می‌شود!
همان‌گونه که قبلا نیز گفته شد، اگر وزیر محترم ارتباطات نیز در طول مسئولیت خود تنها نسبت به ساماندهی اینترنت کشور اقدام کنند،‌ خاطره‌ای شیرین از خود در اذهان باقی خواهد گذاشت.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 16 اردیبهشت 1392  9:33 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

رییس مخابرات: درباره اختلالات اینترنت از زیرساخت بپرسید

سیدهاشمی: سوالات مربوط به اینترنت را باید از شرکت ارتباطات زیرساخت پرسید چرا که ما واگذارکننده هستیم و پهنای باند و نحوه اجرا به این شرکت مربوط می‌شود.

 


رییس هیئت مدیره مخابرات ایران تاکید کرد: با اجرای طرح هم کدسازی در شهرستان‌های مختلف قطعا هزینه ارتباطی افراد کاهش خواهد یافت.


به گزارش ایتنا از ایسنا، مصطفی سیدهاشمی امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد:‌ تعرفه نهایی مکالمه تلفن ثابت با توجه به محصولات سبد مخابرات و رفتار مشترکان در‌آینده نزدیک اعلام خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به تاکیدات وزیر ICT بر کاهش تعرفه‌های ارتباطی آیا این تصمیم با این تاکیدات مغایرت ندارد توضیح داد: با اجرای طرح هم کدسازی به شدت هزینه‌ها کاهش خواهد یافت.
عضو هیات مدیره مخابرات ایران با بیان این‌که در حال حاضر این طرح در چند استان آغاز شده و قرار است نهایتا ظرف سه ماه تمام استان‌های کشور هم کد شوند، توضیح داد:‌ همین طرح می‌تواند از هزینه‌های ارتباطی بکاهد و در این زمینه خود شخص وزیر هم ارقامی را برای پوشش شبکه و همسان سازی کد اعلام کرده‌اند که این ارقام در فاز دوم اجرایی خواهند شد.

رییس هیات مدیره مخابرات ایران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا این افزایش نرخ به ضرر کاربران نخواهد بود، اظهار کرد: در نظر بگیرید که اگر اکنون دو شهر با یکدیگر ۲۰۰ کیلومتر فاصله داشته باشند هزینه مکالمه آن‌ها با یکدیگر حدود ۲۰۰ ریال خواهد بود اما پس از هم کدسازی این هزینه تا ۵۰ ریال کاهش می‌یابد که همین موضوع درنهایت افزایش ترافیک به دنبال خواهد داشت.

درباره اختلالات اینترنت از زیرساخت بپرسید
سیدهاشمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اختلالات اینترنت مخابرات خاطرنشان کرد: سوالات مربوط به اینترنت را باید از شرکت ارتباطات زیرساخت پرسید چرا که ما واگذارکننده هستیم و پهنای باند و نحوه اجرا به این شرکت مربوط می‌شود.

وی درباره سهم مخابرات از تالیا هم یادآور شد: در حال حاضر شرکت مخابرات ایران ۵۷ درصد سود این شرکت را در اختیار دارد و با اجرای طرح GSM روستایی توسط تالیا، ظرف یک سال آینده یک میلیون مشترک به این شبکه افزوده خواهند شد.

دریافت هزینه‌های هم کدسازی از کاربران شهرستان‌ها
رییس هیات مدیره مخابرات ایران در ارتباط با هزینه‌هایی که یکسان سازی کدها برای کاربران به همراه دارد هم توضیح داد: طبق مصوبه سازمان تنظیم مقررات ارتباطات قرار بر آن است که مبلغی برای نگهداری و ایجاد شبکه از کاربران دریافت شود که اعلام این که این هزینه چقدر خواهد بود بر عهده سازمان تنظیم مقررات ارتباطات خواهد بود.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: هم کدسازی شهرها به هیچ عنوان به ضرر مشتری نخواهد بود و به شدت هزینه ها را کاهش خواهد داد.

مذاکره با ایرانسل
سیدهاشمی در ارتباط با هزینه ارتباط میان ایرانسل و تلفن ثابت هم یادآور شد: در ارتباط با هزینه‌هایی که باید بابت برقراری تماس از تلفن های ثابت به ایرانسل پرداخت شود، در زمان راه‌اندازی ایرانسل قراردادی میان دو اپراتور منعقد شده بود که در این قرارداد رقمی برای دو سال تعیین شد اما بعدها مذاکراتی صورت گرفت تا این رقم تغییر کند؛ سال گذشته نیز اقداماتی دراین زمینه داشتیم که با آنها موافقت نشد اما اکنون درحال مذاکره هستیم و احتمالا ظرف چند ماه آینده در این زمینه به توافقات جدیدی خواهیم رسید.

وی در عین حال یادآور شد: این توافقات ارتباطی با کاربر ندارد و هزینه‌ای را به کاربران تحمیل نخواهد کرد.

اجرای تعرفه های جدید موبایلی از اول خرداد ماه
سیدهاشمی در ارتباط با هزینه‌های مکالمات همراه اول هم اظهار کرد: مدتی است تعرفه ۵۱۵ ریالی برای مکالمات موبایلی اعلام شده و اپراتورها مجاز هستند تا سقف ۲۰ درصد این رقم را افزایش دهند که ما در حال حاضر افزایشی در این رقم نداشته‌ایم و با توجه به بازار رقابت درباره افزایش آن تصمیم خواهیم گرفت.
وی یادآور شد که اجرای این تعرفه‌ها از خرداد ماه عملیاتی می‌شود.

گران شدن مکالمات همراه اول را تائید نمی‌کنم
اما سیدهاشمی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که بسیاری از کاربران همراه اول از بالا رفتن ناگهانی قبض‌های موبایلشان خبر می‌دهند خاطرنشان کرد که به هیچ عنوان افزایش تعرفه‌های همراه اول را قبول ندارد و این موضوع را تکذیب می کند.

رییس هیات مدیره مخابرات ایران در پاسخ به سوالی که درباره اختلالات تلفن بین الملل در برخی مسیرها پرسیده شده بود هم توضیح داد: این نکته را باید از شرکت ارتباطات زیرساخت پرسید چرا که ارتباطات بین‌الملل بر عهده این شرکت قرار دارد و ما هم با این شرکت هماهنگ هستیم و حتی ۹۰ درصد دریافتی‌های مکالمات بین الملل هم به شرکت زیرساخت تعلق می‌گیرد وتنها ۱۰ درصد آن‌ها به شرکت مخابرات ایران میرسد.

سیدهاشمی در بخش پایانی صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی که درباره ارسال پیامک‌ها انبوه با نزدیک شدن زمان انتخابات مطرح شده بود گفت: در این زمینه منتظر نظریه وزارت کشور و هیات اجرایی هستیم و براساس دستورالعمل آن‌ها عمل خواهیم کرد.
وی یادآور شد: در این زمینه هنوز چیزی به مخابرات ایران ابلاغ نشده چرا که تازه از دیروز شورای اجرایی شکل گرفته است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 16 اردیبهشت 1392  9:35 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

"چورنالیسم"؛ سرویس آنلاینی برای مچ‌گیری از کُپی‌کارها

سرویس آنلاینی به تازگی ارائه شده که می‌تواند با تطبیق متن‌های گوناگون با نسخه‌های اصلی گزارش‌های خبری آژانس‌ها و مداخل ویکی‌پدیا٬ کپی‌کاری و سرقت ادبی را کشف کند و به کاربران اطلاع دهد.

 


کُپی-پیست‌‌کاری در عصر انفجار اطلاعات به شدت فراگیر شده و جالب این‌که فقط کاربران عادی اینترنت نیستند که چندان به نشر و بازنشر مطالب با ذکر منبع اهمیت نمی‌دهند؛ کپی-‌پیست‌کاری و سرقت ادبی حتی دامن روزنامه‌نگاری و بسیاری از روزنامه‌نگاران امروز را هم گرفته است.

حالا ابزاری آمده که با بهره‌گیری از آن می‌توان مچ روزنامه‌نگارها و بلاگرهای کپی‌کاری را گرفت که مطالب را از منابع مختلف برمی‌دارند و به هم می‌چسبانند.

به گزارش ایتنا از دویچه‌وله بنیاد آمریکایی Sunlight که از مراکز پیشرو در روزنامه‌نگاری نوین است٬ روز سه‌شنبه (۳ اردیبهشت / ۲۳ آوریل) این سرویس که "چورنالیسم" نام گرفته را رسما معرفی کرد.

"چورنالیسم" به ساده‌ترین عبارت٬ موتور جست‌وجوی سرقت ادبی در فضای مجازی است.
کاری که "چورنالیسم" انجام می‌دهد٬ مقایسه و تطبیق هوشمندانه متن‌هایی است که کاربران به آن می‌دهند؛ مقایسه متون با گزارش‌های خبری آژانس‌های مختلف٬ منابع دولتی٬ سرویس‌های روابط عمومی و البته دیتابیس عظیم ویکی‌پدیا.

شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت چورنالیسم (http://churnalism.sunlightfoundation.com) متن یا لینک مورد نظر خود را در آن وارد کنید. پس از کلیک کاربر روی دکمه مقایسه (Compare) چورنالیسم در دیتابیس بزرگی از منابع خبری به دنبال مشابهت‌ها می‌گردد و به شما می‌گوید که متن مورد نظر شما حاصل تلاش٬ جست‌وجو و نگارش روزنامه‌نگار است٬ یا با گرته‌برداری و کپی-‌پیست‌کاری از منابع مختلف تهیه شده است.

اگر در ادبیات متن مورد نظر کاربر با منابعی که چورنالیسم در آنها می‌گردد شباهتی پیدا شود٬ پیغام Churn ظاهر می‌شود و کاربر می‌تواند دو متن را در کنار هم ببینید تا به مقایسه دقیق‌تر آنها بپردازد. نام "چورنالیسم" هم تلفیقی از واژه Churn به معنی سرهم‌بندی٬ و واژه ژورنالیسم است. "چورنالیسم" به معنی روزنامه‌نگاری سطحی و سهل‌انگارانه‌ای است که حاصل کارش تنها با ترکیب کردن گزارش‌های آماده آژانس‌ها و رسانه‌های فعال تهیه می‌شود و اصالتی ندارد.

کمک به کاربران برای سنجش کیفیت تولیدات رسانه‌ای
پیگیری صحت و کیفیت مطالب برای اکثر کاربران در سراسر جهان چندان آسان نیست و معمولا فرآیندی وقت‌گیر و انرژی‌بر است و نیاز به تخصص دارد. طراحی و پیاده‌سازی "چورنالیسم" با تسهیل امکان سنجش صحت و کیفیت متن٬ می‌تواند نقطه آغاز تحولی بزرگ در مقابله با سرقت ادبی و کپی-‌پیست‌کاری‌های رایج در دنیای ژورنالیسم باشد.

یکی از کارکردهای جانبی چورنالیسم پیگیری نقل‌قول‌هایی است که در متن‌ها آمده است. اگرچه نقل‌قول از مصادیق سرقت ادبی محسوب نمی‌شود٬ اما کاربران کنجکاو و کاوشگر می‌توانند علاوه بر یافتن نسخه کامل گفته‌ها، با نگاه به بخش‌های انتخاب‌شده توسط نویسنده متن٬ به درک دقیق‌تر و عمیق‌تری از روزنامه‌نگار و رسانه‌ای که مطلبش را منتشر کرده برسند.

چورنالیسم ابزاری اوپن‌سورس (متن‌باز) است.
دو سال پیش پروژه‌ای با همین نام و هدف در بریتانیا آغاز شد که بنیاد Sunlight با حمایت مالی از آن٬ از طراحان و برنامه‌نویسان آن خواست که نسخه متن‌باز آن را تهیه کنند. کایتلین دیواین٬ طراح و برنامه‌نویس اصلی چورنالیسم است.

این سرویس هم به صورت وب‌سایت و هم به صورت افزونه‌ای برای مرورگرهای گوناگون٬ از جمله گوگل کروم٬ فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر در اختیار کاربران قرار گرفته است. این افزونه را می‌توانید از اینجا دانلود کنید.
http://churnalism.sunlightfoundation.com/downloads

البته این سرویس فعلا فقط قابلیت جست‌وجو در متون انگلیسی را دارد٬ اما قرار است به زودی گسترش یابد و امکان جست‌وجو در زبان‌های دیگر را هم برای این سرویس فراهم کند تا بتواند طیف گسترده‌تری از کاربران را از خدمات خلاقانه و یکتای خود بهره‌مند کند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 16 اردیبهشت 1392  9:36 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

شبکه مخابرات امارات به کاربرانش اینترنت رایگان می‌دهد

کاربران خواهند توانست در دوبی و ابوظبی به صورت رایگان از اینترنت استفاده کنند.

 
شبکه مخابرات امارات به کاربرانش اینترنت رایگان می‌دهد


شبکه بی سیم wi-fi به صورت رایگان در شهرهای ابوظبی و دوبی امارات عرضه می‌شود.

شرکت مخابرات امارات(اتصالات) اعلام کرد که به زودی شبکه بی‌سیم wi-fi در شهرهای ابوظبی و دوبی به صورت رایگان پوشش داده خواهد شد و کاربران می‌توانند به صورت رایگان از اینترنت استفاده کنند.


همچنین شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی هم از طریق شبکه بی‌سیم قابل پوشش خواهند بود.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 17 اردیبهشت 1392  5:16 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon
دسترسی سریع به انجمن ها