0

اخبار دنياي ديجيتال اینترنت و وب

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

عذرخواهی سامسونگ از ماجرای نمایشگاه ایفا

سامسونگ این موضوع را یک سوءتفاهم دانسته است.

معمولاً بسیاری از شرکت‌ها با هزینه خود، برخی نویسندگان و بلاگرها را به نمایشگاه‌های فناوری می‌برند تا آنها را با محصولات جدیدی که در آنجا عرضه می‌کنند آشنا سازند.

به گزارش ایتنا، شرکت سامسونگ هم چنین برنامه‌ای برای نمایشگاه ایفا داشته ولی آن گونه که خود اعلام کرده بروز یک سوءتفاهم کل ماجرا را به گونه‌ای دیگر نمایش داده است.

داستان از این قرار است که چندی پیش از افتتاح نمایشگاه ایفا ۲۰۱۲ که در برلین در حال برگزاری است، شرکت سامسونگ به برخی وبلاگ‌نویس‌های هندی که در زمینه تلفن همراه مطلب و گزارش می‌نویسند، پیشنهاد داد با هزینه این شرکت به نمایشگاه اعزام شوند.
این افراد پس از اعلام موافقت خود، به عنوان گزارشگر راهی نمایشگاه شدند ولی برای یکی از آنها به نام کلینتون جف (Clinton Jeff) ماجرای دیگری رقم خورد.

این بلاگر گفته شرکت سامسونگ از او خواسته است با پوشیدن یونیفرم ویژه شرکت، در غرفه سامسونگ حضور یابد و اطلاعات مربوط به محصولات را در اختیار اصحاب رسانه قرار دهد.

وی که ظاهراً به این کار علاقه‌ای نداشته، از انجام آن سر باز می‌زند ولی به او می‌گویند: به فکر بازگشت به خانه باش!

بنا به اعلام سی.نت، اکنون سامسونگ با انتشار بیانیه‌ای، این برخورد نامناسب را به دوش هماهنگ‌کننده برنامه‌های مربوط به بلاگرهای دنیای تلفن همراه انداخته و گفته این شرکت هیچ گاه درصد نیست بلاگرها را به انجام کارهای تبلیغاتی برای خود مجبور سازد.

سامسونگ افزوده در این نمایشگاه نیز مانند دیگر نمایشگاه‌ها، اقداماتی که بلاگرها انجام می‌دهند بر اساس میل و علاقه خودشان است و هیچ اجباری در کار نیست.

غول الکترونیکی کره جنوبی تصریح کرده است که ما به استقلال بلاگرها در انتشار گزارش‌های خود، احترام می‌گذاریم.

سامسونگ همچنین با عذرخواهی از کلینتون جف، گفته می کوشد وضعیت به وجود آمده را اصلاح کند.

عذرخواهی سامسونگ از ماجرای نمایشگاه ایفا

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 15 شهریور 1391  10:36 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

مدل جديد وزير ICT براي شبكه ملي اطلاعات

بيشترين انتظار ما از شبكه‌ ملي اطلاعات، ارائه‌ خدمات است.

شبكه ملي اطلاعات كه عده‌اي از آن به عنوان اينترنت ملي هم ياد كرده‌اند، تدبيري است كه متوليان فناوري اطلاعات كشور در قبال مشكلاتي چون حملات سايبري و تهديدات فضاي مجازي انديشيده و وعده داده‌اند كه فاز اول آن تا پايان شهريورماه امسال به پايان مي‌رسد.

به گزارش ایتنا علي حكيم جوادي  در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار كرد: براساس برنامه‌ پنجم توسعه لازم است تا پايان سال ۹۴ حدود ۶۰ درصد از خانواده‌ها و تمام كسب‌وكار‌ها به اينترنت پرسرعت دسترسي داشته باشند.

تلاش براي آماده‌سازي زيرساخت‌ها
او ادامه داد: در اين ميان زيرساخت‌ها مهم‌ترين نقش را دارند و در زمينه‌ دسترسي لازم است، اقدامات مهمي در رابطه با زيرساخت‌‌ها صورت بگيرد تا ساير موارد طبق برنامه پيش برود.

حكيم‌جوادي با اشاره به اين‌كه طبق برنامه‌ پنجم توسعه لازم بوده كه تمام دستگاه‌ها‌ي اجرايي كشور نيز به شبكه‌ ملي متصل شوند، توضيح داد: طبق برنامه‌ پنجم توسعه لازم بود كه تمام دستگاه‌ها تا دو سال ديگر به اين شبكه متصل شوند كه خوشبختانه با دستور شخص رئيس جمهوري اين مرحله‌ فشرده‌سازي شده و قرار بر اين است كه تمام دستگاه‌ها ظرف مدت دو ماه به اين شبكه متصل شوند.

معاون وزير ICT در ادامه عنوان كرد: بدين ترتيب بحث زيرساخت‌ها كه يكي از مباحث مورد نظر وزارتخانه بود به اين ترتيب مورد توجه جدي قرار گرفت و در حال حاضر تامين زيرساخت‌هاي لازم و ورودي‌هاي مورد نياز در شركت ارتباطات زيرساخت مورد پيگيري قرار دارد.


مدل جديد وزير براي شبكه ملي اطلاعات
اما حكيم‌جوادي در ادامه صحبت‌هاي خود از مدل جديد وزير ارتباطات براي اين شبكه خبر داد و افزود: امسال وزير محترم ICT براي شبكه‌ ملي اطلاعات مدل جديدي ارائه كردند و كار حالت رسمي‌تري به خود گرفت و بدين ترتيب اين طرح در وزارتخانه حالتي فراسازماني پيدا كرد و قرار شد اعضاي مختلف از نظر علمي و اجرايي سرعت اجراي اين طرح را افزايش دهند.

وي با بيان اين‌كه در قالب اين طرح نمايندگاني از شركت ارتباطات زيرساخت، سازمان تنظيم مقررات راديويي، مؤسسه تحقيقات فاوا و سازمان فناوري اطلاعات كميته‌اي مشترك راه‌اندازي كرده‌اند، گفت: از طرف شخص وزير مسئوليت اين كميته به بنده واگذار شده و البته اگر لازم باشد در مراحل بعدي بخش‌هاي ديگري مانند مخابرات نيز به اين كميته خواهند پيوست تا ادامه كار هرچه سريع‌تر پيگيري شود و بحث راه‌اندازي اين شبكه به شكلي فراسازماني دنبال شود.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات در عين حال از تشكيل كميته‌هاي ديگري نيز خبر داد و افزود: در ارتباط با داده‌ها، مباحث زيرساختي، يكپارچه‌سازي، تحقيقات، آموزش و فرهنگ‌سازي نيز كميته‌هاي ديگري تشكيل شده است تا تمام توان وزارتخانه براي راه‌اندازي هرچه سريع‌تر شبكه‌ ملي اطلاعات به كار گرفته شود.


ايميل و جست‌وجوگر، زير ساخت لازم
حكيم‌‌جوادي در ادامه ياد‌آور شد: البته در كنار تمام اين موارد براي راه‌اندازي شبكه‌ ملي اطلاعات لازم است مواردي چون موتور جست‌وجو ملي و ... نيز مورد توجه قرار گيرد.

وي ادامه داد: خوشبختانه در اين زمينه بخش خصوصي به شدت ابراز علاقه‌مندي كرده و ما هم در حال آماده‌سازي شرايط مناسب هستيم تا بخش خصوصي با راحتي هرچه بيشتر بتواند به مشاركت در اين زمينه بپردازد.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات هم‌چنين به بحث راه‌اندازي ايميل‌هاي ايراني اشاره كرد و گفت: ايميل‌ ايراني يكي‌ديگر از مواردي است كه مي‌تواند به عنوان زيرساخت به كمك شبكه‌ ملي اطلاعات بيايد. در اين بخش هم تاكنون سه يا چهار ايميل معرفي شده و بخش خصوصي نيز علاقه‌مند است ايميل‌هاي مدنظر خود را معرفي كند.

حكيم‌جوادي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود يادآور شد: براي تحقق اهداف برنامه‌ پنجم توسعه، به‌طور پايلوت بخشي از خانواده‌ها را به شبكه ملي اطلاعات متصل خواهيم كرد. در حال حاضر تغييرات عمده طرح پايلوت انجام و تست‌ها صورت گرفته و پاسخ مثبتي هم دريافت شده است. از اين پس هم برنامه‌ريزي كرده‌ايم كه از سال ۹۱ تا پايان سال ۹۴ جمعيت متصل به اينترنت را از ۱۵ درصد به بالاي ۶۰ درصد ارتقاء دهيم كه البته اين برنامه‌ريزي با توجه به امكانات كشور امكان فشرده‌سازي هم دارد.

وي در عين حال عنوان كرد: در حال حاضر برنامه‌ريزي‌هاي مختلفي صورت گرفته است تا با توجه به امكانات موجود در كشور در اين روند تسريع و فشرده‌سازي‌هاي لازم صورت بگيرد. به همين دليل تلاش مي‌شود زير‌ساخت‌هاي لازم اطلاعاتي مهيا شوند، البته بخش مهمي از اين زيرساخت‌ها به مراكز داده استاني مربوط مي‌شود كه در حال حاضر ۹ استان با برگزاري مناقصات لازم و مشخص‌ شدن برنده‌ها، در مرحله نصب و راه‌اندازي قرار گرفته‌اند.

حكيم‌جوادي ادامه داد: در آينده نزديك مناقصه‌هاي لازم در ۱۲ استان ديگر هم انجام خواهد شد و كل كشور به مراكز داده استاني مجهز خواهد شد.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات در عين حال از وقفه‌اي كه در تامين تجهيزات اين بخش ايجاد شده، ياد كرد و افزود: خوشبختانه در حال حاضر بخش عمده‌‌اي از مشكلات برطرف شده و كار با سرعت پيش مي‌رود.

وي ادامه داد: پيش از اين برنامه‌هاي ما براي حمايت از استان‌هاي مختلف آن بود كه آنها را به شبكه متصل كنيم، اما امسال اتصال اين استان‌ها به شبكه‌ي الكترونيكي و بهره‌مندي از خدمات الكترونيكي در برنامه است و بيشتر تلاش ما مربوط به اين بخش مي‌شود.


از شبكه ملي اطلاعات چه انتظاري داريد؟
حكيم‌جوادي هم‌چنين عنوان كرد: بيشترين انتظار ما از شبكه‌ ملي اطلاعات، ارائه‌ خدمات است. اكنون مدتي است كه شبكه‌‌اي علمي در تهران ايجاد شده است و ما اميدواريم اين شبكه در شهرستان‌ها نيز راه‌اندازي شود تا به توليد محتواي لازم و مناسب براي كشور اقدام شود، چرا كه توليد محتوا يكي از نكات ديگري است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 15 شهریور 1391  10:41 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

آيا فايروال مرده است؟

گرايمز با ذكر دلايلي عنوان‌كرده كه ديگر نرم‌افزارهاي فايروال شخصي، كارايي و قابليت‌هاي دفاعي خود را از دست داده‌اند و زمان مرگ آنها فرارسيده است.

يكي از خبرهايي كه يكي دو ماه گذشته فضاي اينترنت و امنيت را دست‌خوش هيجان، بحث و تبادل‌نظر كرد و چالش‌هاي جديدي را مطرح کرد، يادداشت راجر گرايمز (Roger Grimes)، یکی از كارشناسان امنيت مايكروسافت در سايت اینترنتی‌اینفو‌ورلد و بعد در وبلاگ شخصي‌اش بود.
 
گرايمز با ذكر دلايلي عنوان‌كرده كه ديگر نرم‌افزارهاي فايروال شخصي، كارايي و قابليت‌هاي دفاعي خود را از دست داده‌اند و زمان مرگ آنها فرارسيده است.

گرايمز گفته كه بيشتر حملات روي وب از طريق پورت ۸۰ و ۴۴۳ صورت مي‌گيرند كه توسط نر‌م‌افزارهاي فايروال قديمي قابل شناسايي و مقابله نيستند. اين اظهارنظر از آن جهت اهميت داشته و موجب واكنش ديگر كارشناسان امنيت از شركت‌هاي مختلف شده است كه گرايمز بيش از ۲۰ سال روي نرم‌افزارهاي امنيتي و فايروال كار كرده و آنها را مورد بررسي قرار داده است.
 
 همچنين براي شركت مايكروسافت وظيفه به‌روزرساني فرم‌وير فايروال‌ها را برعهده داشته است. در ضمن، اين شخص كارشناس امنيت بسياري از نشريه‌ها و سايت‌هاي تحليلي امنيت است و در سمت مشاور با برندهاي مطرحي كار مي‌كند و فرد شناخته‌شده‌اي در حوزه امنيت است.

يكي ديگر از دلايل گرايمز براي استفاده نکردن از فايروال روي كامپيوترهاي شخصي، اجرا شدن بيش از ۹۹ درصد حملات در سمت كلاينت و توسط كاربر با اجازه مستقيم اوست. بسياري از حملات مالي به واسطه نا‌آگاهي كاربر صورت مي‌گيرند و بنابراين فايروال اينجا نمي‌تواند كاري انجام بدهد.
گرايمز همچنين با اشاره به دستگاه‌هاي همراه جديد گفته است كه آينده دستگاه‌هاي محاسباتي كامپيوترهاي شخصي يا نوت‌بوك‌ها نيستند؛ بلكه تبلت‌ها، گوشي‌هاي موبايل و اسمارت‌فون‌ها خواهند بود كه كاربران اين دستگاه‌ها اطلاع كاملي درباره نرم‌افزارهاي فايروال ندارند يا نمي‌دانند چگونه بايد آنها را پيكره‌بندي كنند يا نمي‌توانند از اين نرم‌افزارها روي دستگاه خود استفاده كنند. اتفاقاً در اين زمينه، آمار و ارقام موافق گرايمز هستند و نشان از يورش بدافزارها و حملات سازمان‌يافته به گوشي‌هاي موبايل و سيستم‌عامل‌هاي موبايل دارند كه بيشترين خطرات را هم براي كاربر به دنبال خواهند داشت؛ چراکه اين دستگاه‌ها به نوعي دارند به مخزن اطلاعات محرمانه كاربران تبديل مي‌شوند و بسياري از تراكنش‌هاي مالي يا اعتباري با استفاده از آن‌ها صورت مي‌گيرد.
 
گرايمز در دلايل مخالفت با فايروال، گريزي به تجربه‌ها و تاريخچه حملات خطرناك زده است و با مثال زدن كرم بلستر، استدلال كرده كه در مورد اين كرم هيچ فايروالي نتوانست از آلوده شدن كامپيوترها جلوگيري كند. او همچنين می‌گوید كاربران به بسياري از دستورات و اخطارهاي شركت‌هاي امنيتي براي تنظيم فايروال خود اعتنا نكرده و به اجرا شدن فايروال با تنظيمات پيش‌فرض اكتفا مي‌كنند كه اين تنظيمات و قوانين بر همگان و از جمله هكرها آشكار است و همه از آنها آگاهي دارند.

به شخصه معتقدم در صحت بسياري از ادعاهاي گرايمز ترديدي نيست و با توجه به سابقه و تجربه‌اي كه دارد، نمي‌توان به‌‌راحتي از كنار حرف‌هایش گذشت، اما چند نكته قابل تامل نيز در اين ميان وجود دارد كه سعي مي‌كنم به صورت گذرا به آن‌ها اشاره كنم و اميدوارم كه در آينده‌اي نزديك، بتوان مفصل‌تر به نظريات گرايمز و موافقان و مخالفان فايروال در ماهنامه‌ شبكه پرداخت.
 نكته نخست پورت ۸۰ است. روترها و اكسس‌پوينت‌ها و دستگاه‌هاي ديگر بي‌سيم هم‌‌اكنون دارند از نوعي فايروال به نام SPI استفاده مي‌كنند كه كاربردش جلوگيري از يك سري حملات روي پورت ۸۰ است. همچنين نرم‌افزارهاي IDS و IPS جديد نيز مي‌توانند در اين بخش كارايي خوبي داشته باشند. شايد نظريه گرايمز را بتوان اين‌طور اصلاح كرد كه شكل و ساختار فايروال‌هاي قديمي مرده است و بايد با شكل و ساختار جديد از فايروال‌ها استفاده كرد.

نكته بعدي، فناوري‌هاي آينده فايروال‌ها است. اگر فايروال‌ها اكنون كارايي خودشان را از دست داده‌اند، شايد به خاطر به‌روز نبودن فناوري آنها و مشخصاً عقب ماندن شركت‌هاي امنيتي از تهديدات فضاي اينترنت و موبايل است و نياز به يك انقلاب كامل در حوزه فايروال‌ها داريم. نكته سوم، كاربران دستگاه‌هاي همراه هستند.

آسيب‌پذيري‌هاي امنيتي روي اين دستگاه‌ها به دو بخش سخت‌افزاري و نرم‌افزاري تبديل مي‌شود. بخش نرم‌افزاري، همان نبود آگاهي كاربران و تهديداتي است كه منشاء آن‌ها رفتار غيرايمن كاربر است.
 
اين تهديدات درباره كامپيوترهاي شخصي يا حتي سرورها و مراكز داده هم مصداق دارد و تا‌كنون براي آن‌ها هيچ نرم‌افزار امنيتي يا دفاعي منتشر نشده و نخواهد شد. چون اساس امنیت، رفتار حرفه‌اي كاربر در فضاي اينترنت يا شبکه‌های بي‌سيم است. اما آسيب‌پذيري‌هاي سخت‌افزاري روي دستگاه‌هاي موبايل مانند اتصال ساده به شبكه‌هاي بي‌سيم يا باز كردن هر نوع پيامك و فايل روي موبايل، نيازمند نرم‌افزارهاي سازگار با سيستم‌عامل موبايل و استفاده از ابزارهاي امنيتي فراگير روي دستگاه‌هاي همراه است.

 اگر بخواهم جمع‌بندي كنم بايد بگويم: بله؛ فايروال‌ها مرده‌اند و با نگاهي به كامپيوترهاي دسكتاپ مي‌توان فهميد که درصد بسيار كمي از كاربران اين روزها فايروال نصب مي‌كنند. اما اين به آن معنا نيست كه در آينده اصلاً به نرم‌افزارهايي با كاركردهاي شبيه فايروال‌ها نياز نداريم بلكه به اعتقاد من به این ابزارها احساس نياز بيشتري وجود خواهد داشت؛ اما فايروال‌هايي هوشمند كه بتوانند رفتارهاي وبگردي و اينترنتي كاربر را حدس زده و الگوبرداري كنند و براساس آنها وضع قوانين و تنظيمات فايروال را انجام دهند.

 در‌حقيقت به نسل جديدي از فايروال‌ها نياز داريم كه درصدي هوشمندي در آن‌ها به كار رفته باشد و تنها مجموعه‌اي از قوانين خشك و مشخص نباشند. به بیانی دیگر،‌ ما به تولد فايروال‌هاي جديدي نياز داريم!

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 15 شهریور 1391  10:46 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

اپل جایگاهش را از دست داد

اپل جایگاهش را از دست داد

انتظار مردم برای رونمایی از آیفون 5 و صعود فروش سامسونگ گالاکسی S3 از دلایل افول جایگاه اپل در بازار آمریکا است.

تلفن همراه هوشمند آیفون 4S جایگاه خود به عنوان پرفروش‌ترین تلفن‌ همراه هوشمند در آمریکا را از دست داد.

نتایج بررسی یک موسسه مطالعاتی نشان می‌دهد که برای اولین بار پس از آغاز فروش آیفون 4S این تلفن همراه هوشمند جایگاه خود به عنوان پرفروش‌ترین در آمریکا را از دست داده است.

مایکل والکی، تحلیلگر موسسه Canaccord Genuity در این خصوص گفت: اپل به زودی از تلفن همراه هوشمند آیفون ۵ خود رونمایی خواهد کرد و به همین دلیل بسیاری از مردم که قصد خرید تلفن‌های همراه آیفون را دارند فعلا دست نگه‌ داشته‌اند تا مدل جدید آیفون را خریداری کنند و به همین دلیل فروش آیفون 4S با کاهش مواجه شده است.

وی تصریح کرد: در همین حال شرکت سامسونگ مدل جدید گالاکسی S3 خود را با قدرت می‌فروشد و هم‌اکنون این تلفن به پرفروش‌ترین دستگاه سه اپراتور از چهار اپراتور بزرگ آمریکا تبدیل شده است.

بر این اساس آیفون 4S هم‌اکنون دیگر پرفروش‌ترین تلفن همراه هوشمند در بازار آمریکا نیست و به گزارش سایت BGR، جای خود را به سامسونگ گالاکسی S3 داده است اما به اعتقاد مایکل والکی در ماه اکتبر نمونه جدید آیفون باز هم خواهد توانست تا عنوان پرفروش‌ترین تلفن همراه هوشمند آمریکا را از آن خود کند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 16 شهریور 1391  9:51 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

مشخصات یک میلیون کاربر اپل هک شد

مشخصات یک میلیون کاربر اپل هک شد

گروهی از هکرها ادعا می‌کنند اطلاعات شخصی نزدیک به یک میلیون کاربر اپل فاش شده است.

گروه هکری موسوم به AntiSec ادعا می‌کنند که به حدود یک میلیون شناسه کاربران اپل درسترسی پیدا کرده‌اند.

به گفته اعضای گروه هکری AntiSec، این اطلاعات که شامل نام کاربران، نام وسیله کامپیوتر و فهرستی از شماره‌های تلفن و آدرس کاربران است را به این علت منتشر خواهند کرد تا کاربران را از این حقیقت که اطلاعات حیاتی آنها در اختیار FBI بوده و تمامی فعالیت‌های آنها کنترل می‌شود، مطلع کنند.

بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند با توجه به اقدام اخیر این گروه هکری که تا به حال اطلاعات کاربران را منتشر نکرده‌اند این احتمال وجود دارد که آنها قصد بهره‌برداری از این اطلاعات حیاتی یا تهدید اشخاص به خصوصی را داشته باشند.

جنبش گروه‌های هکری AntiSec یا مخالفان امنیت در تقابل و تعارض با شرکت‌های امنیتی رایانه‌ای تشکیل شده است و به اعتقاد کارشناسان هک یک مشکل بزرگ جهانی است که در ۲ سال اخیر میزان جرایم رایانه‌ای و ضد امنیتی رایانه‌ای به بالاترین حد خود رسیده است.

یکی از مهم‌ترین دلایل بروز این مشکلات پیدایش جنبش حمایت از هک یا Hackivism است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 16 شهریور 1391  9:52 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

انسان‌ها دیگر حرف نمی‌زنند، پیامک می‌زنند

استفاده زیاد از پیامک به معنی پنهان شدن و خاموش ماندن بسیاری از مهارت‌های رفتاری بوده و این پنهان ماندن منجر به تنهایی فرد خواهد شد.

افزایش شدید میزان گرایش به پیامک، ایجاد مکالمات کلامی را به پدیده‌ای فراموش‌شده تبدیل کرده‌است و روانشناسان از این موضوع که گرایش بیش از اندازه به پیامک از توسعه بخشی از رفتارها در جوانان و نوجوانان جلوگیری کند، ابراز نگرانی می‌کنند.
مکالمات تلفنی و کلامی در حقیقت پدیده‌ای درحال نابودی است.

بر اساس آمار مرکز مطالعات Pew تعداد پیامک‌هایی که به صورت ماهانه در ایالات متحده رد‌وبدل می شوند از ۱۴ میلیارد پیامک در سال ۲۰۰۰ به ۱۸۸ میلیارد در ۲۰۱۰ رسیده است، آماری که در آن هیچ نشانه‌ای از کاسته شدن سرعت دیده نمی‌شود.

بر اساس این آمار، میزان تماس‌های تلفنی در برابر پیامک‌های ارسال شده در میان کاربران ۱۸ تا ۲۹ ساله آمریکایی بسیار پایین‌تر است، کاربران روزانه ۸۸ پیامک ارسال می‌کنند درحالی که تنها ۱۷ تماس تلفنی دارند.
این ارقام با بالا رفتن سن کاربران تغییر پیدا می‌کند اما حتی در سن ۶۵ سالگی و بالاتر نیز تعداد پیامک‌های ارسالی بیشتر از تماس‌های تلفنی است.

در نظرسنجی ارتباطات مجله تایم، ۳۲ درصد از شرکت‌کنندگان استفاده از پیامک را حتی برای برقراری ارتباط با نزدیک‌ترین افراد به استفاده از تماس تلفنی ترجیح دادند.
این آمار در محیط‌های کاری که در آن همکاران روابط دوستی با یکدیگر ندارند نیز بیشتر صدق می‌کند زیرا در محیط کار زمانی برای تماس تلفنی با همکاران دیگر وجود ندارد.

مشکل اصلی درباره این اعداد و ارقام پیامکی، آن چیزی‌ است که در زمان وجود نداشتن مکالمات تلفنی از دست خواهد رفت.
روانشناسان رشد که بر روی تاثیرات تمایل به پیامک مطالعه می‌کنند به ویژه درباره کاربران جوان ابراز نگرانی می‌کنند؛ نه فقط به این خاطر که نوجوانان و جوانان کاربران بی‌قید و شرط تکنولوژی هستند، بلکه به این خاطر که مهارت‌های شخصیتی آنها هنوز کاملا شکل نگرفته است.

بیشتر جوانان در شرایطی به اولین گوشی موبایل خود دسترسی پیدا کردند که به خوبی از توانایی برقراری مکالمات رو‌در‌رو برخوردار بودند.
اما شرایط برای نوجوانان به این شکل نیست. محققان MIT بر این باورند مکالمه با افراد دیگر به کودکان و نوجوانان می‌آموزد که با خود مکالمه داشته باشند و به این شکل فکر و استدلال کرده و شخصیت خود را بازتاب دهند. این مهارت خاص، سنگ بنای رشد است.

به گفته محققان، ابراز تاسف و ندامت با استفاده از پیامک مثال خوبی درباره مهارت‌هایی است که به واسطه پایبندی محض به ارسال پیامک از دست خواهد رفت.
یک معذرت‌خواهی کامل به این معنی است که فرد از آزرده شدن دوستش از وی آگاهی یافته و آن دوست باید این پشیمانی را در حین معذرت خواهی چشمان در فرد ببیند. بسیاری از این مراحل به واسطه ارسال پیامک میان‌بر زده می‌شوند و از بین خواهند رفت.

دلیل گرایش افراد به استفاده از پیامک در چنین شرایطی کاسته شدن از ناراحتی در حین عذرخواهی است،‌ درحالی که درد ناشی از پشیمانی همان نکته اساسی در هنگام معذرت‌خواهی است.

کاربران همیشگی پیامک نه‌تنها ممکن است روابط کنونی خود را با خطر مواجه سازند، بلکه ممکن است توانایی خود در ایجاد روابط در آینده را نیز از دست بدهند زیرا فرصت تمرین هنر ترجمه نشانه‌های بصری غیرکلامی را از دست خواهند داد.

کاربران بالغ‌تر گوشی‌های موبایل نیز شاید به واسطه استفاده مداوم از پیامک مکالمه گریز نشده باشند، اما به طور قطع از انجام مکالمه اجتناب می‌کنند زیرا ارسال پیامک بسیار راحت‌تر است.

ارسال پیامک اجباری تبریک تولد به این معنی است که کاربر مجبور نیست به مناسبت این تولد از خود احساس شادی غیرواقعی نشان دهد.
همچنین پیامک زدن به یک دوست برای پرسیدن زمان یک مراسم به این معنی است که نیاز به پرسیدن حال آن دوست،‌و بدتر از آن شنیدن پاسخ دوست وجود نخواهد داشت.

پیامک به طور قطع به وجود آمده تا در کنار انسان‌ها باقی بماند، و حتی متعصب‌ترین مخالفان استفاده از موبایل نیز توصیه نمی‌کنند که کلا از پیامک استفاده نشود. اما استفاده از ترکیبی از پیامک و مکالمه می‌تواند توصیه بهتری باشد در غیر این‌صورت استفاده زیاد از پیامک به معنی پنهان شدن و خاموش ماندن بسیاری از مهارت‌های رفتاری بوده و این پنهان ماندن منجر به تنهایی فرد خواهد شد.
 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 16 شهریور 1391  9:53 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

نرم‌افزار اینترنتی جدید برای فروش بالا‌تر و ارتباط بهتر با مشتری عرضه شد

نرم‌افزار اینترنتی جدید برای فروش بالا‌تر و ارتباط بهتر با مشتری عرضه شد

وظیفه و کاربرد این نرم‌افزار، هدایت آسان‌تر فعالیت‌ها، ارتباط با مشتریان و فروش بالاتر برای شرکت‌های متوسط و کوچک است.

بازاریابی از طریق پست الکترونیکی و قابلیت‌های رسانه‌های اجتماعی با هدف جمع‌آوری اطلاعات روی سایت‌هایی مانند توییتر، LinkedIn و فیس‌بوک از مهم‌ترین قابلیت‌های پلتفرم سازمانی Campaigner CRM محسوب می‌شود.


به گزارش ایتنا از همکاران سیستم به نقل از سایت equities، پلتفرم جدید مدیریت ارتباط با مشتری موسوم به Campaigner CRM که مخصوص شرکت‌های کوچک و متوسط ساخته شده است، به‌تازگی توسط شرکت ارائه دهنده خدمات پردازش ابری موسوم به j2 Global s Campaigner که به صورت تخصصی در زمینه تولید نرم‌افزارهای فروش و بازاریابی فعالیت می‌کند، ارائه شده است.

نسخه ارزان این نرم‌افزار به‌ازای هر کاربر ماهانه ۲۹.۹۹ دلار قیمت دارد که در اصل این پلتفرم ترکیبی از نرم‌افزار فروش محصولات، ارتباط با شبکه‌های اجتماعی، ابزارهای فرآیند فروش و گزارش‌های بصری را در یک نسخه اینترنتی شامل می‌شود.

مدیران فروش در سازمان‌ها از طریق این نرم‌افزار می‌توانند گزارش‌هایی را در اختیار بگیرند که نشان می‌دهد در هر یک از بخش‌های چرخه فروش محصول چه اتفاقی با چه جزئیاتی رخ می‌دهد.

گزارش‌ها می‌توانند به صورت منظم و روزانه، هفتگی و ماهانه ایمیل شوند و فضایی را پیش‌روی مدیران و گروه فروش بگذارند تا در خصوص عرضه و فروش محصولات اطلاعات دقیق‌تری در اختیار داشته باشند.

«ریک فائولک» مدیر مرکز سرویس‌های پردازش ابری برای بازاریابی و فروش در شرکت Campaigner گفت: «بسته نرم‌افزاری جامع ما که شامل سیستم بازاریابی پست الکترونیکی و ابزار اجتماعی CRM می‌شود، یک ابزار واحد و کارآمد است که به شرکت‌های کوچک کمک می‌کند فعالیت‌های خود را آسان‌تر هدایت کنند، با مشتریان ارتباط بهتری برقرار سازند و فروش بالاتری داشته باشند.»

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 16 شهریور 1391  9:55 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

اینترنت ارزان به شرط سند

آیا مهم نیست چرا STM۱ دوازده میلیون تومانی لب مرز ناگهان تبدیل می‌شود به STM۱ سی و هشت میلیون تومانی در پایتخت؟

شبنم کهن‌چی - ما هر چه می‌پرسیم دلیل گران بودن اینترنت چیست، جوابی نمی‌گیریم. یعنی جواب می‌گیریم - چون از سال ۸۳ که سال پاسخگویی مسوولان نام گرفت، دولت همیشه دولت پاسخگو بوده است- اما پاسخ درست و قانع کننده‌ای نمی‌گیریم.
در عوض دائم می‌شنویم اینترنت ارزان می‌شود. حتی می‌شنویم که اینترنت "باز" ارزان می‌شود [مدیرعامل شرکت زیرساخت: اینترنت امسال باز هم ارزان می شود- وایمکس نیوز- ۱۴ مرداد].

در کلمه "باز" که معادل همان کلمه "دوباره" است معانی زیادی مستتر است. به صورت کلی یعنی قبلا دلیل گرانی اینترنت اعلام و مشکل برطرف شده. سپس اینترنت در سبد کاربران ایرانی ارزان شده و حالا قرار است "باز" اینترنت ارزان شود.

از گذشته صحبت نمی‌کنیم از همین حال و روز آینده حرف می‌زنیم.
قرار است تخفیف‌ها منوط شود به اسناد و مدارکی که نشان دهد شرکت‌ها به کاربران نهایی اینترنت تخفیف داده‌اند.
یعنی که شرکت‌ها می‌روند همان STM۱ دوازده میلیون تومانی را ۴۸ میلیون تومان می‌خرند. بعد به کاربر با ۲۰ درصد تخفیف سرویس اینترنت ارائه می‌دهند. بعد اسناد و مدارک مالی را برمی‌دارند می‌برند نشان می‌دهند و ۲۰ درصد از هزینه‌ای که انجام داده‌اند را بازپس می‌گیرند.
این طوری می‌شود که اینترنت ارزان می‌شود. یعنی با انجام افعال فراوان و نظارت بداخلاق و بی‌اعتماد مسئولان.

ارزان شدن دوباره اینترنت و شیوه تخفیف دادن مسئولان به شرکت‌های اینترنت دو بحث جداگانه است.
از شیوه‌ای که مسئولان به کار گرفته‌اند تا در فروش پهنای باند به شرکت‌ها تخفیف بدهند – تخفیف منوط به ارائه مدارک ارزان فروختن- این برداشت می‌شود که مسئولان نسبت به شرکت‌های اینترنتی بی‌اعتمادند.
آنها پهنای باند را می‌فروشند بعد اگر سندی ارائه شد مبنی بر این که شرکت به کاربر تخفیف داده، آنها هم ۲۰ درصد تخفیف می‌دهند.

آیا مشکل گرانی اینترنت، شرکت‌های اینترنتی هستند؟ یعنی شرکت‌های اینترنتی از زیرساخت تخفیف می‌گیرند و برای محاسبه قیمت تمام شده و فروش به کاربران در نظر نمی‌گیرند و شرکت زیرساخت برای ارزان شدن اینترنت به این شیوه متوسل شده است؟

هر چند هنوز کسی به ما یک جواب روشن و درست درمان نداده که چرا پهنای باند ۱۲ میلیون تومانی به قیمت ۴۸ میلیون تومان فروخته می‌شود.
اما هر چه که هست از سال آینده قرار است با ارائه سند و مدرک ۴۸ میلیون تومان بشود ۳۸ میلیون و ۴۰۰ تومان. با توجه به کاهش ۲۰ درصدی قیمت اینترنت، یعنی حالا دیگر نباید بپرسیم چرا STM۱ که ۱۲ میلیون تومان خریداری می‌شود باید ۳۸ میلیون تومان فروخته شود؟ یعنی با تخفیف ۲۰ درصدی شرکت ارتباطات زیرساخت مشکل گرانی اینترنت حل می‌شود؟ یعنی مشکل فقط ۹ میلیون و ۶۰۰ تومان بود( ۲۰ درصد قیمت فروش خطوط STM۱)؟مهم نیست چرا STM۱ دوازده میلیون تومانی لب مرز ناگهان تبدیل می‌شود به STM۱ سی و هشت میلیون تومانی – با احتساب تخفیف حتی- در پایتخت؟

آنچه از ما انتظار دارند شاید این است که تشکر کنیم بابت اعمال فشار برای ارزان شدن اینترنت. با اعمال این ۲۰ درصد تخفیف دیگر شایبه تاثیر ضعف مدیریت، هزینه‌های سربار، فیلترینگ و مانیتورینگ، هزینه نگهداری، تعدد مراجع تصمیم‌گیری، نداشتن اینترانت یا انحصاری بودن اینترنت از بین می‌رود. مشکل اعمال تخفیف با اسناد و مدارک بود که قرار است از سال آینده به جای علی‌الحساب واقعا حساب شود.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 16 شهریور 1391  9:56 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

رویای خوش امنیت

بهتر است آقای وزیر و همکارانشان به جای تزریق خوش‌بینی کاذب، گزارشی از فناوری‌ها و راهکارهای امنیتی شبکه ملی اطلاعات ارائه دهند.

شبنم کهن چی - قرار است با دفع تمامی حملات، با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، دنیای مجازی ما امن شود. [شبکه ملی اطلاعات تمام حملات را مهار می‌کند – ایسنا، یکشنبه] و احتمالا آن یک چهارم کاربران ایرانی که قربانی حملات سایبری می‌شوند [یک چهارم کاربران اینترنت، قربانی جرایم سایبری می‌شوند – ایرنا، یکشنبه] نجات پیدا کنند.
این اتفاقات طی همین یکی دو هفته با راه‌اندازی فاز اول شبکه ملی اطلاعات رخ خواهد داد.

با استناد به اظهارات وزیر ارتباطات، حالا که قرار است به محیط کوچک شده‌ای از اینترنت جهانی کوچ کنیم، دیگر نباید نگران حمله ویروس‌ها و هک شدن اطلاعات شخصی‌مان باشیم.
البته آقای وزیر توضیح نداده‌اند به کارگیری کدام فناوری امنیتی نوین توانسته در مدل بازسازی شده و کوچک اینترنت جهانی در کشور که اینترانت ملی یا همان شبکه ملی اطلاعات نام گرفته، امکان مهار صد در صد حملات اینترنتی را فراهم کند؛ آن هم در شرایطی که تمامی متخصصان امنیت تاکید دارند که امنیت نسبی است و حتی کامپیوترهای Stand alone را هم نمی‌توان صد در صد ایمن کرد.

از سوی دیگر آنچه کاربران در شبکه ملی اطلاعات با آن سر و کار دارند تقریبا همانی است که در اینترنت جهانی نیز مورد استفاده قرار می‌دهند.
بستر، همان بستر است با تعداد کمتری از کاربران و محدودیت‌هایی در دسترسی. به این دنیای کوچک شده، تجمیع و تمرکز خدمات مهم دولتی و عمومی با بانک‌های بزرگی از اطلاعات مهم کاربران ایرانی را نیز اضافه کنید.

تمرکز این همه خدمت و اطلاعات طبیعتا می‌تواند هدف مناسبی برای هکرها، خلافکاران سایبر، جاسوسان و بدافزارها باشد.
طبیعتا هم قرار نیست کاربران همزمان با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، از به کار گرفتن فلش مموری‌ها، برنامه‌های نرم‌افزاری، سی.دی.ها یا دریافت فایل از طریق ایمیل خودداری کنند.

بنابراین بهتر است آقای وزیر و همکارانشان به جای تزریق خوش‌بینی کاذب، گزارشی از فناوری‌ها و راهکارهای امنیتی شبکه ملی اطلاعات ارائه دهند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 16 شهریور 1391  9:57 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

آیا شبکه ملی می‌تواند سدی در برابر جنگ سایبری باشد؟

عموم ويروس‌هايي که با هدف تخريب شبکه‌هاي صنعتي يا نظامي منتشر مي‌شوند تنها از طريق اتصال يک دستگاه حافظه با شبکه مورد هدف قابل انتشار بوده است.

م.ر.بهنام رئوف - مرحله اول شبکه ملي اطلاعات در سراسر کشور اجرايي شد.
اين خبري بود که اوايل هفته جاري از سوي رضا تقي‌پور، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اعلام شد.

مرحله اول شبکه ملي اطلاعات که همان تفکيک شبکه است در 28 استان اجرا شده و دو استان باقيمانده تا پايان شهريورماه سال جاري تکميل خواهند شد.
رضا تقي‌پور اظهار کرد: با اجرا شدن مرحله اول شبکه ملي اطلاعات در تمامي استان‌ها، به دو شبکه مستقل اينترنت و شبکه ملي اطلاعات دسترسي خواهيم داشت.

از زماني که صحبت بر سر استفاده از اينترنت ملي آغاز شد به دليل مبهم بودن اين طرح حرف و حديث‌هاي بي‌شماري از سوي برخي کارشناسان عنوان مي‌شد. تحليل‌هايي که عمده آن از ايجاد محدوديت در دسترسي به شبکه اينترنت جهاني با فعال شدن شبکه ملي اطلاعات خبر مي‌داد.
خبري که بارها و بارها از سوي مسئولان وزارت آي‌سی‌تي تکذيب و به شکل کلي غيرممکن عنوان مي‌شد.

اين بار هم رضا تقي‌پور در اين‌باره تاکيد مي‌کند که مستقل بودن به مفهوم عدم دسترسي به اينترنت نيست، بلکه آن شبکه در کنار شبکه ملي اطلاعات قابل دسترسي است و کماکان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

عمده کارآيي که از سوي مسئولان پيرامون اينترنت ملي عنوان مي‌شود ارائه خدمات ويژه دولت الکترونيک و نيز محتواهاي بومي بر بستر اين شبکه و با سرعتي بسيار بالا است؛ چرا که اينترنت ملي به شکل مستقل و با در اختيار داشتن پهناي باندي بالا امکان دسترسي به اطلاعات داخلي را با سرعت بالا فراهم مي‌آورد.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين باره مي‌گويد: بر اساس تفاهم‌نامه‌اي که با استان‌ها درخصوص ارائه خدمات دولتي به صورت الکترونيک به امضا رسيده، پيشرفت قابل قبولي داشتيم که تکميل شبکه مترو اينترنت استان کرمان از نمونه‌هاي بارز آن است که طي روزهاي آينده افتتاح خواهد شد و در مجموع ادارات اکثر استان‌ها تقريبا تمام فرآيندهايشان را تبديل به فرآيند الکترونيکي کردند که اميدواريم با همکاري خود دستگاه‌ها اين کار سرعت بيشتري پيدا کند.

مهار حمله‌هاي سايبري با شبکه ملي نکته‌اي که اما اين بار وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در گفت‌و‌گو‌هاي پيرامون اينترنت و شبکه ملي اطلاعات عنوان و بر آن تاکيد هم مي‌کند مهار تمام حملات سايبري با ايجاد شبکه ملي اطلاعات است.
وزير ارتباطات با تاکيد بر اينکه فاز اول شبکه ملي اطلاعات طبق برنامه تا پايان شهريور مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد، مي‌گويد: با راه‌اندازي شبکه ملي اطلاعات، تمام حملات سايبري درگاه‌هاي کشور مهار خواهند شد.

رضا تقي‌پور اين بار در گفت‌وگو با «ايسنا»، به ذکر توضيحاتي درباره آخرين وضعيت شبکه‌ ملي اطلاعات پرداخت و اظهار کرد: طبق برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته فاز اول اين شبکه از پايان شهريورماه امسال آماده بهره‌برداري خواهد بود و يکي از مسائلي که در ارتباط با عملياتي شدن اين فاز مي‌توان مورد توجه قرار داد بحث ايجاد پورتال يا سايت اين شبکه است که اطلاعات کامل درباره خدمات و ويژگي‌هاي اين شبکه را به کاربران ارائه مي‌کند.

وي با بيان اينکه فاز اول شبکه ملي اطلاعات به جداسازي شبکه اطلاعات داخلي کشور از شبکه جهاني اينترنت مربوط مي‌شود، ادامه داد: امروز درصد و حجم بالايي از حملات مختلفي که در فضاي مجازي نسبت به کشور صورت مي‌گيرد به گونه‌اي است که با راه‌اندازي شبکه ملي اطلاعات برطرف خواهد شد.
به عبارتي مي‌توان گفت که با ايجاد اين شبکه قادر به مهار صددرصدي حملات سايبري خواهيم بود و ديگر بدافزاري وارد نخواهد شد مگر برخي شيطنت‌ها و موارد خاصي که ممکن است از داخل کشور منشاء بگيرند.

تقي‌پور ادامه داد: با توجه به اين موارد، امنيت يکي از مباحث اصلي و مهمي است که در طراحي شبکه ملي اطلاعات مورد توجه ويژه قرار گرفته و از همان ابتداي کار بحث لايه‌هاي امنيتي جزو اولويت‌هاي ما بوده است.

وي همچنين به اتصال دستگاه‌هاي اجرايي به اين شبکه اشاره کرد و افزود: نکته ديگري که در مورد شبکه ملي اطلاعات وجود دارد آنکه از نظر مديريت شبکه تمام نرم‌افزارهاي اين بخش کاملا بومي هستند و مديريت اين شبکه هم به صورت کامل در داخل کشور صورت مي‌گيرد و تنها براي دسترسي به اطلاعات خارج از کشور يا مواردي که خود اينترنت به عنوان يک خدمت محسوب مي‌شود به اين شبکه رجوع مي‌شود.

منشاء حملات سايبري اينترنت است؟
نزديک به دو سال پيش سيمانتک خبري از حمله يک ويروس رايانه‌اي قدرتمند به تجهيزات رايانه‌اي مراکز هسته‌اي ايران منتشر کرد.
ويروسي که لابراتوار کسپرسکي آن را استاکس نت خواند، توانست در کوتاه ترين زمان ممکن حجم بالايي از رايانه‌هاي سراسر جهان را آلوده کند.

بعد از اعلام توانايي متخصصان ايراني در مقابل اين ويروس و مهار آن بود که سرويس‌هاي اطلاعاتي غرب هويت کسي را که ويروس استاکس نت را وارد تجهيزات هسته‌اي ايران کرده بود، افشا کردند.
در حقيقت استاکس نت از راه شبکه و اينترنت وارد رايانه‌هاي مراکز هسته‌اي ايران نشده بود، بلکه اين ويروس توسط يک نيروي انساني و به وسيله يک فلش مموري آلوده به شبکه تجهيزات هسته‌اي ايران راه پيدا کرده بود.

به گزارش «تابناک»، اين فرد يک جاسوس دو جانبه ايراني و از اعضاي سازمان تروريستي مجاهدين (همان منافقين) بوده که يک حافظه جانبي داراي ويروس استاکس‌نت را به تجهيزات هسته‌اي ايران وارد کرده بود.
پيش از اين اسرائيلي‌ها نيز مسئوليت نگارش اين ويروس را پذيرفته بودند.

بعد از استاکس نت چند ويروس ديگر هم در مقاطع مختلف برخي ديگر از مراکز ايران را مورد حمله قرار دادند.

فليم يا شعله و دوکو از جمله اين ويروس‌ها بودند. البته بعد از حمله اين ويروس‌ها و مهار آنها توسط متخصصان ايراني منشاء ورود آنها به شبکه‌هاي ايراني عنوان نشد اما به گفته کارشناسان حوزه امنيت سايبر، عموم چنين ويروس‌هايي که با هدف تخريب شبکه‌هاي صنعتي يا نظامي منتشر مي‌شوند تنها از طريق اتصال يک دستگاه حافظه با شبکه مورد هدف قابل انتشار بوده و انتشار آنها از طريق شبکه اينترنت هر چند امري غيرممکن نيست، اما علاوه بر زمان‌بر بودن ريسک انتشار آن در ساير کشورها و مراکز را نيز بالا مي‌برد.

اين به آن معنا است که ويروس‌هاي خرابکار عمدتا توسط منابع انساني، دانسته يا ندانسته منتشر مي‌شوند و نه از طريق اينترنت.

آيا برنامه امنيت شبکه‌اي داريم؟
در حالي که انتظار مي‌رفت بعد از استاکس نت آمادگي در اين بخش چند برابر شود، اما شواهد نشانگر آن است که تا زمان وقوع بحران برنامه‌اي براي امنيت شبکه‌اي يا وجود نداشته يا اگر هم وجود داشته باشد به شکل کلي فراگير نيست.

از سوي ديگر به نظر مي‌رسد که مسئولان امر بيشتر به فکر اينترنت ملي يا همان شبکه ملي اطلاعات هستند.
آنها معتقدند که با به‌کارگيري اين شبکه بسياري از مشکلات اين‌چنيني حل خواهد شد.

حال آنکه مشکل در اين بخش دسترسي به اينترنت و شبکه‌هاي جهاني نيست؛ چرا که همانطور که گفته شد چنين ويروس‌ها يا حمله‌هايي به راحتي و به واسطه يک درايو اطلاعاتي و توسط يک نيروي انساني هم مي‌توانند وارد شبکه‌هاي داخلي شوند.

کارشناسان حوزه امنيت شبکه در کشور معتقدند که متاسفانه نهادهاي دولتي توجه چنداني به مقوله امنيت اطلاعات ندارند.

استفاده و تهيه نرم‌افزارهاي آنتي‌ويروس نمي‌تواند جوابگوي تخريب‌ها و حملات ويروسي باشد، همانطور که نصب دزدگير روي خودرو هم نمي‌تواند احتمال سرقت را صد در صد از ميان بردارد.
آنها مي‌گويند: متاسفانه مديران آي‌تي در سازمان‌هاي دولتي اعتقادي به خدمات پشتيباني يا مشاوره‌اي در بخش امنيت اطلاعات ندارند.

اما نکته‌اي که به نظر مي‌رسد در اين بين توجهي به آن نشده باشد، تدوين يک سند جامع و الزامي براي دستگاه‌هاي دولتي است.

در کنار آن به کار گرفتن مرکزي براي کنترل بحران‌هاي اين‌چنيني در کشور و توسط متخصصان و کارشناسان زبده در اين بخش است.

هر چند که استفاده از شبکه ملي اطلاعات و انتقال بسياري از اطلاعات و مراکز حساس دولتي روي اين شبکه مي‌تواند ريسک نفوذپذيري به اين مراکز را کاهش دهد اما قطعا نمي‌تواند ميزان آن را به صفر برساند.

از سوي ديگر و به گفته کارشناسان اين حوزه هر چند که کشورمان در اين بخش به پيشرفت‌هاي بالايي دست يافته است، اما به کار گرفتن نرم‌افزارها و راهکارهاي ملي و بومي به تنهايي نمي‌تواند سدي در برابر حملاتي باشد که روزانه به تعداد آنها هم اضافه مي‌شود.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

جمعه 17 شهریور 1391  9:59 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

اوراکل از سپ درخواست خسارت یک میلیارد دلاری کرد

متهم دادگاه سرقت‌های نرم‌افزاری، این‌بار شرکت پرآوازه SAPاست که موظف است جریمه هنگفتی به شرکت Oracle بپردازد.

بر اساس اسناد قضایی منتشر شده، شرکت اوراکل جریمه ۳۰۶ میلیون دلاری تعیین شده برای سرقت نرم‌افزاری SAP از یکی از زیرمجموعه‌های آن به نام TomorrowNow را رد کرد و توضیح داد که باید جریمه یک میلیارد دلاری برای این تخلف در نظر گرفته شود.
این شرکت تجاری نرم‌افزاری که دفتر مرکزی آن در کالیفرنیای آمریکا واقع شده است، هفته گذشته توضیح داد که درخواست خود برای تجدید نظر، این پرونده را در نهمین دور بررسی تحویل دادگاه عالی اعتراضات ایالت متحده آمریکا داده است.

این بررسی را دادگاه منطقه‌ای آمریکا در کالیفرنیای شمالی در منطقه اوکلند به عهده گرفته است.

این پرونده ماجرای سرقت نرم‌افزاری را دنبال می‌کند که در آن SAP به صورت غیرقانونی نرم‌افزارهای شرکت اوراکل را بارگذاری کرده و محصولات یکی از زیرمجموعه‌های اوراکل موسوم به TomorrowNow را به صورت غیرقانونی پشتیبانی کرده است.

این مرکز وظیفه پشتیبانی از محصولات اوراکل با هزینه پایین را برعهده دارد.

یکی از قاضیان به نام «فیلیس جی. همیلتون» سال گذشته در بررسی خود اعلام کرده بود طی این اقدام که در سال ۲۰۱۰ صورت گرفت به شرکت اوراکل ۱.۳ میلیارد دلار خسارت وارد شد.

او گفته بود که اوراکل با پرونده کنونی می‌تواند ۲۷۲ میلیون دلار خسارت دریافت کند و یا برای دریافت رقمی کلی یاد شده باید به‌دنبال موارد جدیدتری برای پرونده خود باشد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

جمعه 17 شهریور 1391  9:59 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

دعوتنامه اپل برای اصحاب رسانه

در این کنفرانس، با حضور نمایندگان رسانه‌های مختلف جهان، از تلفن آیفون 5 رونمایی خواهد شد.

شرکت اپل نمایندگان رسانه‌ها را برای کنفرانس خبری خود دعوت کرد.

شرکت اپل برای کنفرانس خبری مهم خود در روز ۱۲ سپتامبر از طریق ایمیل به دعوت از نمایندگان رسانه‌های مختلف جهان اقدام کرده است.

این کنفرانس خبری قرار است در سانفرانسیسکو برگزار شود و اپل در دعوتنامه‌های خود عنوان کرده است که قرار است در جریان آن از تلفن همراه هوشمند آیفون ۵ رونمایی کند.

پیش از اعلام اپل نیز گمانه‌زنی‌ها از رونمایی از تلفن همراه جدید این شرکت خبر داشت و دعوتنامه اپل مهر تائیدی بر این گمانه‌زنی‌ها بود.

به گزارش آسوشیتد پرس، انتظار می‌رود تلفن همراه هوشمند آیفون ۵ یک یا دو هفته پس از رونمایی روانه بازارهای جهانی شود.

گفته می‌شود این تلفن جدید از صفحه نمایش درازتری برخوردار خواهد بود و تحلیلگران با توجه به ویژگی‌های آن انتظار دارند تا رکورد بالای فروش در آمریکا را ثبت کند.
 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

جمعه 17 شهریور 1391  10:02 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

 

   دلايل كندي اينترنت در كشور

 

به گفته او در اين ميان گاه به دلايلي ممكن است برخي درگاه‌ها با مشكلي مواجه شدند و در كابل‌هاي بين‌الملل يا در مسير منتهي به كشور، اختلالي ايجاد مي‌شود كه در اين موارد ترميم آن بخش و يا تامين پهناي آن از سوي درگاه‌هاي ديگر بين دو روز تا يك هفته زمان مي‌گيرد و همين مسئله موجب كندي اينترنت در اين مدت مي‌شود.

وجود مشكل در كابل‌ها و مسيرهاي بين‌الملل، اختلال در كابل‌هاي زيردريايي و در نهايت ملاحظات امنيتي برخي مواردي هستند كه به گفته وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گاه موجب كندي و اختلال در اينترنت مي‌شوند.

 

رضا تقي‌پور در گفت‌وگويي با ايسنا، اظهار كرد: كندي اينترنت دلايل متعددي مي‌‌تواند داشته باشد كه در برهه‌هاي زماني مختلف به آن‌ها اشاره شده است اما در ابتداي دولت نهم، ما پهناي باند بين‌الملل را از هفت درگاه دريافت مي‌كرديم اما اكنون تعداد اين درگاه‌ها دو برابر شده و به 14 درگاه رسيده است.

 

به گفته او در اين ميان گاه به دلايلي ممكن است برخي درگاه‌ها با مشكلي مواجه شدند و در كابل‌هاي بين‌الملل يا در مسير منتهي به كشور، اختلالي ايجاد مي‌شود كه در اين موارد ترميم آن بخش و يا تامين پهناي آن از سوي درگاه‌هاي ديگر بين دو روز تا يك هفته زمان مي‌گيرد و همين مسئله موجب كندي اينترنت در اين مدت مي‌شود.

 

وزير ICT در ادامه كابل‌هاي زيردريايي و اختلالات آنها را از ديگر دلايل كندي اينترنت كشور دانست و گفت: گاه هم شاهد بوده‌ايم كه اختلالات ايجاد شده در شبكه اينترنت كشور به كابل‌هاي زيردرياي عمان برمي‌گردد كه اكنون با ايجاد يك كابل موازي زيردريايي تلاش شده است حجم مشكل در اين زمينه كم شده و بخش اعظمي از ترافيكي كه در اين زمينه و جود دارد منتقل شود.

 

اما تقي‌پور از ملاحظات امنيتي به عنوان يكي از ديگر از دلايل كندي اينترنت در برخي زمانها ياد كرد و افزود: با توجه به حملات متعددي كه در ارتباط با اينترنت كشور صورت مي‌گيرد ما نيز گاه ناچار به تشديد ملاحظات امنيتي هستيم و اين مساله موجب ايجاد محدوديت‌هايي در پهناي باند و سرعت اينترنت مي‌شود. 

 

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
شنبه 18 شهریور 1391  1:54 PM
تشکرات از این پست
mina_k_h ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

نگاهی به تبهکاری در فضای مجازی

فرضیه‌هایی وجود دارد مبنی بر این که سود حاصل از جرایم اینترنتی بیشتر از جرایم مواد مخدر است.

کلان‌شهرهای مدرن بدون کامپیوتر به ندرت قادر به کار هستند.
تامین برق، خدمات امدادی و مخابرات شدیدا به اینترنت نیازمند هستند.
چه رخ می‌دهد اگر اینها از کار بیافتند؟

قطع شبکه‌های کامپیوتر و سیستم‌های سرور می‌تواند تاثیری فاجعه‌آمیز و مخرب روی انسان‌ها و اقتصاد داشته باشد.

نمونه‌ای از این دست را می‌توان درسال ۲۰۱۱ در رویدادهای موسوم به "بهارعربی" یافت.

در مصر دولت این کشور جهت تضعیف مخالفان برای چند روز اینترنت را فلج کرد.
ولی زیان‌دیدگان اصلی شرکت‌هایی بودند که خسارت‌های میلیاردی متحمل شدند.
چنین اختلالاتی می‌توانند حتی در جوامعی که در آنها از بحران‌های سیاسی و انقلاب خبری نیست دردسرآفرین باشند.

کارشناسان می‌گویند خطرات ناشی از فضای مجازی همه جا را تهدید می‌کنند.
این که چگونه می‌توان جوامع مدرن را در برابر تبهکاری اینترنتی محافظت کرد موضوع بحث کارشناسانی از بخش‌های پژوهش، اقتصاد و سازمان‌های امنیتی در هفتمین گردهمایی "امنیت آینده" در بن از ۴ تا ۶ سپتامبر است.

خطرات غیرقابل شناسایی
این که ویروس‌ها و تروجان‌ها می‌توانند کامپیوترها را فلج ‌کنند و اطلاعات کاربران را مورد سوءاستفاده قرار‌دهند برای بسیاری آشکار است.

ولی تهدیدهایی نیز وجود دارند که به سهولت قابل شناسایی نیستند. به‌ویژه "بت‌نت‌ها" باعث نگرانی بسیاری از کارشناسان شده‌اند.

"بت‌نت‌ها" شبکه‌های سری هستند که تبهکاران راه‌اندازی می‌کنند.
برای این منظور آنها روی سرور یک برنامه کامپیوتری نصب می‌کنند که خود را روی کامپیوترهای دیگر که به اندازه کافی تحت حفاظت نیستند تکثیر می‌کند.

برنهارد کلس از "موسسه فراون‌هوفر برای ارتباطات، پردازش اطلاعات و ارگونومی" می‌گوید که این کامپیوترها تحت مالکیت کامپیوتر مرکزی در می‌آیند و سپس تبهکار شبکه کاملی از سیستم‌های کامپیوتری در اختیار دارد که فرمانبردار او هستند و برای مثال به کامپیوترهای دیگر حمله می‌کنند.

"بت نت‌های" کوچک و بزرگ با صدها یا حتی میلیون‌ها دستگاه آلوده وجود دارد.

هر چه یک "بت‌نت" کوچک‌تر باشد تشخیص آن برای کارشناسان دشوارتر خواهد بود.

همچنین "بت‌نت‌های خفته" خطرناک هستند که فعالیت کمتری نشان می‌دهند ولی در زمانی تعیین شده قابل فعال شدن می‌باشند.

مشخص نیست که تبهکاران از این راه چقدر پول کسب می‌کنند اما یک چیز واضح است: پشت این داستان یک تجارت میلیاردی نهفته است حتی فرضیه‌هایی وجود دارد که سود حاصل از جرایم اینترنتی بیشتر از جرایم مواد مخدر است.

کلس هشدار می‌دهد که این تهدید شامل شبکه شرکت‌های بزرگ و متوسط و نیز کاربران خصوصی می‌شود.

بهانه‌ای برای سانسور سیاسی
تهدیدهای فضای مجازی می‌توانند فراتر از کامپیوترها درخانه یا محل کار باشند.

پتر مارتینی، استاد فناوری اطلاعات در دانشگاه بن در این رابطه هشدار می‌دهد که حملات احتمالی می‌توانند همه بخش‌های جامعه را فلج کنند.

او می‌گوید: «در این حالت دستگاه خودپرداز، پول بیرون نمی‌دهد یا سازوکارهای امنیتی در فرودگاه کار نمی‌کنند و بنابراین مسافران به دلایل امنیتی اجازه ورود به هواپیما را نخواهند داشت».

مارتینی می‌گوید فراخوانی به نظارت‌های شدیدتر اینترنت به ندرت یاری‌رسان خواهد بود.

کشورهای غیردموکراتیک متعددی وجود دارند که از مبارزه علیه تبهکاری اینترنتی به عنوان بهانه‌ای برای سانسور سیاسی استفاده می‌کنند.

اگر چه ضروری است پیگیری شود که بدافزار از کجا پخش شده است، اما نمی‌شود به این دلیل وارد حریم خصوصی کاربران کامپیوتر شد.

راهبرد بهترجداسازی بخش‌های امن و کمتر امن به شکل واضحی از یکدیگر است.

بدافزارها تنها از طریق اینترنت به کامپیوترها وارد نمی‌شوند. حتی در هنگام تولید کامپیوتردر "تراشه" آن می‌تواند کرم وجود داشته باشد.

گرون‌والد کارشناس امنیتی می‌گوید: «ما باید از کامپیوترها آگاهانه استفاده کنیم. ما در جامعه غربی مان با کامپیوترها اغلب سروکار داریم و این بسیار خوب است اما همان گونه که من می‌دانم در هنگام استفاده از چکش باید مواظب انگشتانم باشم که به آنها آسیبی نرسد باید در استفاده ازکامپیوتر نیز بدانم که در صورت ساده‌لوحی من می‌تواند به من لطمه‌های بزرگی بزند. احساس من این است که ما گاهی از کامپیوترها بسیار ساده‌لوحانه استفاده می‌کنیم.»

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 18 شهریور 1391  2:10 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

نگاهی به تبهکاری در فضای مجازی

فرضیه‌هایی وجود دارد مبنی بر این که سود حاصل از جرایم اینترنتی بیشتر از جرایم مواد مخدر است.

کلان‌شهرهای مدرن بدون کامپیوتر به ندرت قادر به کار هستند.
تامین برق، خدمات امدادی و مخابرات شدیدا به اینترنت نیازمند هستند.
چه رخ می‌دهد اگر اینها از کار بیافتند؟

قطع شبکه‌های کامپیوتر و سیستم‌های سرور می‌تواند تاثیری فاجعه‌آمیز و مخرب روی انسان‌ها و اقتصاد داشته باشد.

نمونه‌ای از این دست را می‌توان درسال ۲۰۱۱ در رویدادهای موسوم به "بهارعربی" یافت.

در مصر دولت این کشور جهت تضعیف مخالفان برای چند روز اینترنت را فلج کرد.
ولی زیان‌دیدگان اصلی شرکت‌هایی بودند که خسارت‌های میلیاردی متحمل شدند.
چنین اختلالاتی می‌توانند حتی در جوامعی که در آنها از بحران‌های سیاسی و انقلاب خبری نیست دردسرآفرین باشند.

کارشناسان می‌گویند خطرات ناشی از فضای مجازی همه جا را تهدید می‌کنند.
این که چگونه می‌توان جوامع مدرن را در برابر تبهکاری اینترنتی محافظت کرد موضوع بحث کارشناسانی از بخش‌های پژوهش، اقتصاد و سازمان‌های امنیتی در هفتمین گردهمایی "امنیت آینده" در بن از ۴ تا ۶ سپتامبر است.

خطرات غیرقابل شناسایی
این که ویروس‌ها و تروجان‌ها می‌توانند کامپیوترها را فلج ‌کنند و اطلاعات کاربران را مورد سوءاستفاده قرار‌دهند برای بسیاری آشکار است.

ولی تهدیدهایی نیز وجود دارند که به سهولت قابل شناسایی نیستند. به‌ویژه "بت‌نت‌ها" باعث نگرانی بسیاری از کارشناسان شده‌اند.

"بت‌نت‌ها" شبکه‌های سری هستند که تبهکاران راه‌اندازی می‌کنند.
برای این منظور آنها روی سرور یک برنامه کامپیوتری نصب می‌کنند که خود را روی کامپیوترهای دیگر که به اندازه کافی تحت حفاظت نیستند تکثیر می‌کند.

برنهارد کلس از "موسسه فراون‌هوفر برای ارتباطات، پردازش اطلاعات و ارگونومی" می‌گوید که این کامپیوترها تحت مالکیت کامپیوتر مرکزی در می‌آیند و سپس تبهکار شبکه کاملی از سیستم‌های کامپیوتری در اختیار دارد که فرمانبردار او هستند و برای مثال به کامپیوترهای دیگر حمله می‌کنند.

"بت نت‌های" کوچک و بزرگ با صدها یا حتی میلیون‌ها دستگاه آلوده وجود دارد.

هر چه یک "بت‌نت" کوچک‌تر باشد تشخیص آن برای کارشناسان دشوارتر خواهد بود.

همچنین "بت‌نت‌های خفته" خطرناک هستند که فعالیت کمتری نشان می‌دهند ولی در زمانی تعیین شده قابل فعال شدن می‌باشند.

مشخص نیست که تبهکاران از این راه چقدر پول کسب می‌کنند اما یک چیز واضح است: پشت این داستان یک تجارت میلیاردی نهفته است حتی فرضیه‌هایی وجود دارد که سود حاصل از جرایم اینترنتی بیشتر از جرایم مواد مخدر است.

کلس هشدار می‌دهد که این تهدید شامل شبکه شرکت‌های بزرگ و متوسط و نیز کاربران خصوصی می‌شود.

بهانه‌ای برای سانسور سیاسی
تهدیدهای فضای مجازی می‌توانند فراتر از کامپیوترها درخانه یا محل کار باشند.

پتر مارتینی، استاد فناوری اطلاعات در دانشگاه بن در این رابطه هشدار می‌دهد که حملات احتمالی می‌توانند همه بخش‌های جامعه را فلج کنند.

او می‌گوید: «در این حالت دستگاه خودپرداز، پول بیرون نمی‌دهد یا سازوکارهای امنیتی در فرودگاه کار نمی‌کنند و بنابراین مسافران به دلایل امنیتی اجازه ورود به هواپیما را نخواهند داشت».

مارتینی می‌گوید فراخوانی به نظارت‌های شدیدتر اینترنت به ندرت یاری‌رسان خواهد بود.

کشورهای غیردموکراتیک متعددی وجود دارند که از مبارزه علیه تبهکاری اینترنتی به عنوان بهانه‌ای برای سانسور سیاسی استفاده می‌کنند.

اگر چه ضروری است پیگیری شود که بدافزار از کجا پخش شده است، اما نمی‌شود به این دلیل وارد حریم خصوصی کاربران کامپیوتر شد.

راهبرد بهترجداسازی بخش‌های امن و کمتر امن به شکل واضحی از یکدیگر است.

بدافزارها تنها از طریق اینترنت به کامپیوترها وارد نمی‌شوند. حتی در هنگام تولید کامپیوتردر "تراشه" آن می‌تواند کرم وجود داشته باشد.

گرون‌والد کارشناس امنیتی می‌گوید: «ما باید از کامپیوترها آگاهانه استفاده کنیم. ما در جامعه غربی مان با کامپیوترها اغلب سروکار داریم و این بسیار خوب است اما همان گونه که من می‌دانم در هنگام استفاده از چکش باید مواظب انگشتانم باشم که به آنها آسیبی نرسد باید در استفاده ازکامپیوتر نیز بدانم که در صورت ساده‌لوحی من می‌تواند به من لطمه‌های بزرگی بزند. احساس من این است که ما گاهی از کامپیوترها بسیار ساده‌لوحانه استفاده می‌کنیم.»

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 18 شهریور 1391  2:10 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
دسترسی سریع به انجمن ها