0

اخبار دنياي ديجيتال اینترنت و وب

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

ثبت پسوند .PersianGulf ماموریت ملی ماست

نگران که مالزیایی‌ها و اعراب بیایند و سرمایه‌گذاری کنند که در آن صورت نمی‌توانستیم از نظر سرمایه رقابت کنیم و بازنده می‌شدیم اما خدا کمک کرد که گویا در این دوره گویا خواب بودند.

آیکن (ICANN) طبق برنامه از قبل تعیین شده از ۲۲ دی‌ماه ۱۳۹۰ امکان ارسال درخواست‌های ثبت دامنه‌های سطح بالای جدید را باز کرد.
این سیستم که به صورت آنلاین کار می‌کرد، تا دهم ۱۰ خرداد ۱۳۹۱ برای ثبت درخواست‌ها بازماند و دو هفته بعد از آن نیز فهرست پسوندهای درخواستی اعلام عمومی شد.
نتایج به دست آمده جالب توجه بود. در مجموع ۱۱۵۵ شرکت در این فراخوان شرکت کرده و ۱۹۳۰ درخواست برای ۱۴۰۹ پسوند ارائه داده بودند. از مجموع ۱۹۳۰ درخواست، ۵۳ درصد پسوندهای عمومی (استاندارد)، ۳۴ درصد علایم تجاری (برند)، ۶ درصد پسوندهای غیر انگلیسی (IDN)، ۴ درصد پسوندهای مختص گروه یا اجتماع خاص (Community Based) و ۳ درصد هم مربوط به مناطق جغرافیایی و شهرها بود.
در این میان تعداد زیادی درخواست پسوندهای عمومی انگلیسی نیز از کشورهای حاشیه خلیج فارس ارائه شد.
در مجموع از کشورهای منطقه خاورمیانه ۶۲ درخواست ارسال شد که ۳۶ مورد مربوط به امارات، ۱۰ مورد ترکیه، ۵ مورد بحرین، ۵ مورد عربستان، ۳ مورد بحرین، ۲ مورد کویت و یک مورد مربوط به عراق است و در کمال تعجب، هیچ نامی از ایران در این میان به چشم نمی‌خورد.
اما آنچه ماجرا را جالب‌تر کرد این بود که درخواست پسوندهایی مختص ایران از سوی یک شرکت ترک به ثبت رسیده بود. شرکت ترک AGIT علاوه بر نام‌های دامنه اسلامی .islam و .halal پسوندهای .shia، .PersianGulf و .Pars را درخواست کرده بود. همین نام‌ها حساسیت‌هایی را برانگیخت و گمانه‌زنی‌های متنوع را در رسانه‌های کشور ایجاد کرد.
اما بررسی‌های فناوران نشان داد که این شرکت، مالکیتی ایرانی دارد و اتفاقاً مشاور آن نیز یک ایرانی شناخته شده و فعال در زمینه امور مربوط به نام‌های دامنه است.

گفت‌وگوی اختصاصی فناوران را با مهدی عباس نیا، مدیر عامل و شهرام ثبوتی پور مشاور شرکت AGIT بخوانید.

 

• برای شروع بحث بد نیست در مورد سابقه خودتان و شرکت AGIT توضیح بدهید.
شرکت Asia Green IT system یا AGIT شرکت جوانی است که از سه سال پیش تاسیس شده و شخصاً نیز نزدیک به ۱۷ سال در زمینه فناوری اطلاعات و اتوماسیون صنعتی سابقه دارم.
به واسطه فرصتی که برای ادامه تحصیل در رشته MBA در کشور مالزی فراهم شد، علاقه‌مندی‌ام به ایجاد کسب‌وکاری با دامنه فعالیت بین‌المللی جلب شد که در نهایت با تاسیس شرکت AGIT در سال ۲۰۱۰ انجامید.

• ایرانی‌ها در آن دوره معمولاً شرکت‌هایشان را در امارات ثبت می‌کردند. چه شد که شما به ترکیه رفتید؟
من هم در زمانی که در ایران فعالیت می‌کردم در این زمینه تجربه داشتم و دیدم که سرمایه‌گذاران ایرانی که سرمایه‌هایشان را به امارات متحده عربی بردند، به واسطه هم‌سویی امارات با کشورهای غربی و تحریم‌ها، با مشکل مواجه شده‌اند.
پیش‌بینی هم می‌شد که این تضییقات از سوی دولت امارات گسترده‌تر شود. بنابراین رفتیم به ترکیه که از نظر فرهنگی و سیاسی به ما نزدیک‌تر است.
ما شرکت را به این دلیل در ترکیه ثبت کردیم که آزادانه‌تر در رابطه با کسب‌وکارمان فعالیت کنیم.
هدف‌مان هم از ابتدا منطقه بود ولی بعد به این نتیجه رسیدیم که بعضی کارها باید در حوزه گسترده تری انجام شود.

• AGIT در چه حوزه‌هایی فعالیت دارد؟
با توجه به تجربه‌مان شرکت AGIT را در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و صنعت الکترونیک تعریف کردیم. حوزه‌های فعالیت شرکت هم بیشتر مشاوره، تهیه مدل کسب‌وکار، ارائه راهکارهای جامع و تهیه سیستم است. در زمینه دیتاسنتر هم فعالیت جدی داریم و شرکت ما راهکاری برای سرمایش مراکز داده با جریان طبیعی هوا دارد.

• دفتر اصلی شرکت کجاست و در چه بازارهایی فعالیت بیشتری دارید؟
دفتر اصلی شرکت در استانبول است. در این دو سال هم از بازارهای هدف اصلی، در کنار ترکیه، بازار کشورهای منطقه CIS را هم مدنظر داشته‌ایم و با شرکای ترک، پروژه‌هایی را هم در این کشورها انجام داده‌ایم.

• یعنی شریک ترک دارید؟ به این ترتیب مالکیت شرکت ایرانی- ترکی است؟
ما شرکای ترک هم داریم، ولی سرمایه‌گذاران و صاحبان شرکت همگی ایرانیان فعال در حوزه تجارت در ترکیه هستند. شرکت مالکیتش صد درصد ایرانی است، ولی به منظور افزایش توان نفوذ در بازارهای مختلف از همکاری با شرکت‌های با سابقه و دارای دانش فنی ترک استقبال می‌کنیم.
اینها جزو رموز و استانداردهای کسب‌وکار در جهان امروز است. در واقع ما تکنولوژی پارتنر و استراتژیک پارتنر داریم.
این همکاری‌ها کمک کرده که در ترکیه سریع‌تر پذیرفته شویم. ما الان ۳ پارتنر خیلی قوی ترک داریم و به نظر ما این همکاری‌ها جزو قواعد کسب‌وکار است که اگر رعایت شود، در هر جایی جواب می‌دهد.

• چه شد که به سرمایه گذاری در حوزه سایبر علاقه‌مند شدید؟
عباس نیا: از یک سال و نیم پیش که بازار را مطالعه می‌کردیم و فرصت‌های فضای مجازی را بررسی می‌کردیم، دیدیم که عمده کسب و کارها دارند روی این فضا توسعه پیدا می‌کنند.
شرکت‌هایی در این فضا وجود داشت که بسیار موفق بودند. دنیا الان دارد به این سمت می‌رود که دارایی‌ها دیگر روی کارخانه و زمین و ... نیست و فرصت‌های فضای مجازی در برند سازی و ایجاد ارزش افزوده بسیار رو به رشد و دارای توجیه بود.
در همان زمان هم بود که به صورت کاملاً تصادفی با دکتر ثبوتی پور آشنا شدیم.

• چه شد که علاقه‌مند شدید به سرمایه گذاری روی پسوندهای اینترنتی؟
عباس نیا: آیکن را از قبل می‌شناختیم
” ما شرکای ترک هم داریم، ولی سرمایه‌گذاران و صاحبان شرکت همگی ایرانیان فعال در حوزه تجارت در ترکیه هستند. شرکت مالکیتش صد درصد ایرانی است، ولی به منظور افزایش توان نفوذ در بازارهای مختلف از همکاری با شرکت‌های با سابقه و دارای دانش فنی ترک استقبال می‌کنیم “
و در ایران هم که بودم روی سرویس‌های وب و هاستینگ کار می‌کردیم.
می‌دانستیم که آیکن ایجاد فرصت برای اعلام درخواست ثبت پسوندها را در برنامه دارد و شروع می‌کند.
همان طور که گفتم در همان دوره‌ها هم با آقای ثبوتی پور آشنا شدیم و دیدیم در این زمینه فعال است. به این ترتیب بیزینس پلان با تجربیات ایشان برای ما جذاب شد و دیدیم که آینده خوبی برای این کسب‌وکار متصور است. ضمن اینکه تعلقات روحی و فرهنگی همه سهامداران شرکت هم با ورود به ثبت دامنه‌های ایرانی و فارسی همخوان بود و این می‌توانست فرصت خوبی باشد تا افسار این TLDها از اختیار یک ایرانی مسلمان خارج نشود.
نگران این بودیم که مالزیایی‌ها و اعراب بیایند و سرمایه‌گذاری کنند که در آن صورت نمی‌توانستیم از نظر سرمایه رقابت کنیم و بازنده می‌شدیم.
اما خدا کمک کرد که گویا در این دوره گویا خواب بودند. ما هم این ریسک را پذیرفتیم که بخشی از سرمایه‌مان را از دست بدهیم.
ولی می‌دانستیم که اگر بشود و این نام‌های دامنه به نام ما ثبت شود، ایرانی‌ها فرمان کسب‌وکار در این حوزه‌ها را در آینده در اختیار خواهند داشت و کشورهای عربی و مسلمان و حتی آمریکایی و اروپایی دیگر نمی‌توانند وارد این بخش از بازار شوند.
خوشبختانه در هیچ کدام از این پسوندها رقیب هم نداریم. البته خیلی زیاد دارند سعی می‌کنند نگذارند این اتفاق بیفتد. به ویژه عرب‌ها و ما منتظر اقدامات شدیدتر مثل اعلام شکایت هم از سوی آن‌ها خواهیم بود.
البته ما هم بیکار ننشستیم. خیلی سریع وارد کارزار شدیم و اقدامات مان را سامان دادیم. مثلاً از آقای دکتر ماهاتیر محمد در مورد پسوند .islam نامه حمایت (Supporting Letter) گرفتیم.
ماهاتیر محمد شخصیت بسیار محبوب و محترمی هم در کشورهای اسلامی و هم در مجامع بین‌المللی است.
اما در مورد .halal حاضر نشد نامه حمایت به ما بدهد. تصورش این بود که از مالزی کسی اقدام خواهد کرد. چون کلاً مالزی روی صنعت حلال سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی خیلی مفصلی کرده و قصد دارد به قطب صنعت حلال دنیا تا سال ۲۰۲۰ میلادی تبدیل شود.
حالا اگر ماهاتیر محمد بداند که از مالزی کسی برای این پسوند اقدام نکرده، قطعاً افسوس خواهد خورد. در برنامه ما هست که یک بار دیگر به او مراجعه کنیم؛ چون شاید در شرایط کنونی برای پسوند. Halal هم به ما supporting letter بدهد.

• همین اتفاق در کشورهای عربی هم افتاده. مثلاً اماراتی‌ها بیشترین تعداد درخواست را در بین کشورهای منطقه داشته‌اند ولی در مواردی مثل .islam کوتاهی عجیبی کرده‌اند.
ثبوتی پور: البته درخواست‌هایی که از امارات ثبت شده عمدتاً از سوی خود اماراتی‌ها نیست. عمده درخواست‌ها مربوط به شرکت‌های غربی هستند که شرکت خود را در امارات ثبت کرده‌اند.

• خب این که بدتر شد. یعنی بی توجهی کامل عرب‌ها.
عباس نیا: بله. کلاً گویا خواب بوده‌اند.
ثبوتی پور: درخواست‌هایی که از سوی اعراب ثبت شده هم عمدتاً برای برندهاست.

• در مورد امارات که سرمایه گذاری زیادی در این حوزه می‌کند، این بی توجهی عجیب نیست؟
عباس نیا: این درخواست‌ها هم از شرکت‌های چند ملیتی ارایه شده که بازار و فرصت‌های آن را شناسایی می‌کنند. عرب‌ها معمولاً در حد کفیل این شرکت‌ها هستند و هیچ کاری نمی‌کنند. اکثریت اینها مدیریت شرکت‌ها را ندارند. بیشتر بخش دولتی عرب‌ها فعال است. به همین دلیل این‌ها به جمعیت مسلمانان و فرصت‌هایش بی توجه بوده‌اند. عرب‌ها بازنده اصلی در این جریان محسوب می‌شوند و حداقل تا ۷-۸ سال آینده که آیکن دوباره فراخوانی اعلام کند، هیچ بازار و فرصتی در حوزه پسوندهای اینترنتی نخواهند داشت.

• از نظر فنی چه مراحلی برای ثبت درخواست‌ها طی شد؟
ثبوتی پور: آیکن در مراحل قبلی در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۳ به صورت محدود و در پاسخ به درخواست‌های مشخص فرایند ثبت اپلیکیشن را باز کرد.

• مثلاً پسوند .ws آن موقع آمد؟
ثبوتی پور: نه، .ws اصلاً یک ccTLD و پسوند کشوری است. دوحرفی‌ها همه کشوری هستند، مثل .tv

• پس چطور در موارد دیگری استفاده می‌شوند؟ مثلاً .ws به عنوان مخفف وب سایت استفاده می‌شود و .tv برای کانال‌های تلویزیونی؟
ثبوتی پور: بعضی از کشورها بازار بسیار محدودی دارند. مثلاً .tv پسوند اختصاصی جزایر توالوو (Tuvalu) است. شرکت‌های بزرگ رجیستری مثل Afilias به مراجع متولی نام‌های دامنه کشوری این کشورها مراجعه می‌کنند و با آنها مشارکت می‌کنند. کشورها هم قواعد ثبت دامنه را به نحوی تغییر می‌دهند که امکان استفاده عمومی از آن‌ها فراهم شود. به این ترتیب استفاده از پسوند کشوری در مفاهیم دیگری فراهم می‌شود.
به هر حال در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۳ مواردی مثل .info و .aero و .museum اضافه شد. قرار بود این فرایند در سال ۲۰۰۸ هم تکرار شود. در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ با افزایش توجهات جهانی به IDN ها یا نام‌های دامنه بین‌المللی و غیر انگلیسی، آیکن هم تغییر جهت داد و اعلام علاقه‌مندی برای کار روی این مبحث کرد و IDN Working group را تشکیل داد که از آن زمان من هم عضو این کارگروه زیر مجموعه آیکن شدم. در حدود سال ۲۰۰۸ توانستند استانداردها و مسایل فنی را برای پذیرش IDN ها به طور کامل حل کنند. موضوع IDN ها موجب شد که فرایند پذیرش درخواست‌ها که قرار بود در سال ۲۰۰۸ آغاز شود، چند بار به تعویق بیفتد و تا سال ۲۰۱۱ بالاخره توانستند موضوع را نهایی کنند و
gTLD Applicant Guidebook هم در نسخه ششم تصویب شد که تمامی جنبه های ارایه، پذیرش و ارزیابی درخواست (Application) پسوندهای جدید اینترنتی را در آن گنجاندند. به این ترتیب دور جدید پذیرش درخواست‌ها از دی ماه گذشته (۱۱ ژانویه ۲۰۱۱) آغاز شد و به مدت ۳ ماه قرار بود باز باشد که می‌شد ۲۴ فروردین ماه سال ۹۱. ما در مجموعه AGIT آمادگی را داشتیم و پسوندهایمان را انتخاب کرده بودیم. از نظر عملیاتی باید وارد مرحله تهیه اپلیکیشن می‌شدیم که به دلیل پیچیدگی‌هایی که داشت از مشاوران خارجی استفاده کردیم. بالاخره در آن بازه زمانی ۳ ماهه تقریباً
” آقای دکتر ماهاتیر محمد در مورد پسوند .islam نامه حمایت (Supporting Letter) گرفتیم. ماهاتیر محمد شخصیت بسیار محبوب و محترمی هم در کشورهای اسلامی و هم در مجامع بین‌المللی است “
آماده بودیم. اما مشکلی برای آیکن پیش آمد و ۱۵ ساعت مانده به پایان زمان، سایت را بست که مشکلاتش را حل کند. فکر می‌کنیم مشکل حمله بوده است، ولی آیکن مشکل را نقص فنی که منجر به دسترسی برخی کاربران به اطلاعات کاربران دیگر می‌شد، اعلام کرد. اگرچه چیزی که ما شاهدش بودیم افت سرعت بسیار شدید سایت بود؛ به طوری که عملاً امکان هیچ کاری نداشتیم.

• در هر صورت شما، یعنی شرکت AGIT و دکتر ثبوتی پور به هم وصل شدید. این اتصال احتمالاً سخت بوده و حتماً راه‌های دیگری در ایران رفته‌اید. چون در داخل ایران کسی پیدا نشد که بخواهد سرمایه گذاری کند؟
ثبوتی پور: در واقع پیش از آشنایی با AGIT مدت‌ها در ایران دنبال سرمایه‌گذار می‌گشتم. حتی در تهران و یزد سمینارهایی برگزار کردیم. ولی متأسفانه به نتیجه نرسید.

• چرا به نتیجه نرسید؟
ثبوتی پور: فکر می‌کنم ما به عنوان شرکت‌های ایرانی هنوز به این درک نرسیده‌ایم که فضای اینترنت می‌تواند برای سرمایه گذاری جذاب باشد. ضمن اینکه بازار ایران به سمت دلالی‌های زود بازده رفته و این موضوع روی سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت سایه انداخته است. شاید نبود ثبات اقتصادی هم در به وجود آمدن این وضعیت موثر بوده است.

• اما بی ثباتی اقتصادی نباید زیاد موثر باشد، چون این یک بیزینس بین‌المللی است و کمتر متأثر از شرایط اقتصادی داخلی خواهد بود.
عباس نیا: فکر می‌کنم یکی از دلایل، علاوه بر علاقه‌مندی به زودبازده بودن سرمایه گذاری، شرایطی است که به وجود آمده و باعث شده ایرانی‌ها نتوانند بیزینس بین‌المللی انجام دهند. ما در این خصوص به شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه فناوری اطلاعات ایران مراجعه کردیم و اعلام کردیم آماده جذب سرمایه گذار هستیم. البته امکان جذب سرمایه در آن سو خیلی زیاد است. ترک‌ها، روس‌ها و چینی‌ها آماده و مشتاقند که در کسب و کارهایی که آینده روشنی دارند سرمایه گذاری کنند. ولی ما خواستیم اول به دوستان خودمان مراجعه کنیم. دوست داشتیم ایرانی‌ها در این کسب و کار که خیلی هم به عرق ملی مذهبی ما بر می‌گردد، مشارکت کنند. اما متأسفانه ریسک سرمایه گذاری و مسایل تحریم باعث شد که شرکت‌های ایرانی جلو نیایند. ما هم نمی‌توانستیم ریسک را بپذیریم و این نام‌های دامنه با ارزش برای ایران را از دست بدهیم.
ثبوتی پور: البته مبهم بودن این کسب و کار هم موثر بود.
عباس نیا: دقیقاً. کسانی که مراجعه می‌کردیم می‌پرسیدند مثلاً از .halal چه به دست می‌آوریم. برایشان قابل لمس نبود. این چالش را ما در هیات مدیره خودمان هم داشتیم و تا این شناخت به وجود بیاید که این کسب و کار چه آینده ای خواهد داشت، مدت زمانی طول کشید. اما وقتی ما مجاب شدیم سرمایه گذار هم پیدا شد. اما ریسک‌ها را هم پذیرفتیم.

• ریسک‌ها چه بود؟
عباس نیا: نگران بودیم که اگر کسی از کشورهای منطقه مواردی مثل .islam یا .halal را درخواست می‌کرد، شانس برنده شدن ما خیلی پایین می‌آمد. حتی در مواردی مثل .PersianGulfهم می‌ترسیدیم عرب‌ها بخواهند مقابله کنند و مثلاً نام مجعول خلیج فارس را ارائه دهند. در آن صورت با توجه به هزینه‌هایی که آنها حاضر بودند انجام دهند، موقعیت برای پسوند PersianGulf خطرناک می‌شد.

• شما هزینه‌هایی که کردید در صورت شکست از بین می‌رفت؟
ثبوتی پور: بخش عمده ای از آن از بین می‌رفت. بخشی از هزینه‌ها برای تهیه اپلیکیشن، تحقیقات، مشاور خارجی و برند سازی و امثال این از بین می‌رود. هزینه قابل بازگشت بخش‌هایی از هزینه ارزیابی است که به ازای هر پسوند ۱۸۵ هزار دلار پرداخت شده است. مثلاً اگر در این مقطع زمانی ما اگر در مورد هر اپلیکیشن انصراف بدهیم، ۸۰ درصد مبلغ ۱۸۵ هزار دلار را به ما بر می‌گردانند. ولی هرچه جلو تر برویم، این میزان کمتر می‌شود.

• تا همین الآن برای ۸ پسوندی که درخواست داده‌اید، چقدر هزینه شده است؟
عباس نیا: بیش از ۵۰۰ هزار دلار به ازای هر اپلیکیشن تا حالا هزینه کرده‌ایم.

• شما در مجموع برای کدام پسوندها درخواست دادید؟
عباس نیا: پسوند های .islam، .Halal، .Shia، .Pars .PersianGulf، .TCI و .Nowruz را داریم. در حوزه پسوندهای غیر انگلیسی هم .همراه را درخواست داده‌ایم.

• هر کدام از این پسوندها چه توجیهی داشت؟
عباس نیا: در سه مورد islam، halal و shia علاوه بر فرصت‌های کسب و کار، دغدغه‌های مذهبی هم داشته‌ایم. در مورد .Pars و .PersianGulf هم کاملاً نگاهمان به عرق میهنی بوده است. ضمن اینکه تاکید می‌کنم که ما یک شرکت خصوصی هستیم و برنامه کسب و کارمان را به نحوی تدوین کرده‌ایم که در همه پسوندهایمان فرصت و امکان درآمدزایی داریم. .Nowruz هم موقعیت منطقه‌ای مناسبی دارد و در ۱۵ کشور ثبت ملی و یونسکو شده است.
ثبوتی پور: در مورد نحوه نوشتارNowruz بررسی‌های ما نشان داد که با وجود اینکه این کلمه در هر یک از ۱۵ کشور فوق نوشتار مختص خود را دارد، ولی ثبت روز جهانی نوروز در سازمان ملل با این نوشتار صورت گرفته است. لذا این نوشتار را انتخاب کردیم.

• در مورد پارس چطور؟
عباس نیا: پارس مفهومی قدیمی‌تر و گسترده تر از ایران دارد و ما با این پسوند جامعه‌ای فراتر از ایران را مدنظر داریم. این مفهوم حتی تا پارسیان هند را در بر می‌گیرد.
جالب است بدانید که شهرداری فرانسه .Paris را درخواست کرده که با .Pars شباهت زیادی دارد و مدعی شده‌اند این شباهت زیاد است. حالا ما در این زمینه احتمالاً باید وارد دعوای حقوقی شویم.
ثبوتی پور: انتخاب کلمه پارس به نظر من یک انتخاب استراتژیک بود. این کلمه علاوه بر تک سیلابی، خوش آوا بودن و اصالت، این اهمیت را دارد که نام دقیق ایران قدیم است. ضمن اینکه پارس بازار گسترده‌ای در خود ایران خواهد داشت و پیش بینی می‌کنیم با سیاست‌هایی که در مورد .ir اعمال می‌شود، می‌تواند در کنار این پسوند رشد کند.


” ما به عنوان شرکت‌های ایرانی هنوز به این درک نرسیده‌ایم که فضای اینترنت می‌تواند برای سرمایه گذاری جذاب باشد. ضمن اینکه بازار ایران به سمت دلالی‌های زود بازده رفته است “
در مورد پارس می‌توان انتظار شکل گرفتن کسب و کار داشت. اما در مورد .PersianGulf چه؟ انتظار دارید تعداد زیادی سایت با این پسوند ثبت شود؟ کسی که این کار را می‌کند پول خرج می‌کند صرفاً برای عرق ملی. درست است؟
عباس نیا: سیاست فروش این TLD ها و بازارهای هدف آن متفاوت است. مثلاً در مورد پرشین گلف کسانی که می‌آیند پول بیشتری پرداخت می‌کنند، ولی دامنه استراتژیک‌تری را انتخاب می‌کنند و حرف‌های زیادی روی این دامنه می‌توانیم داشته باشیم. البته ما صرفه اقتصادی خیلی زیادی را روی این نام دامنه انتظار نمی‌کشیم. هدف مان بیشتر یک موضوع ملی میهنی و ثبت این کلمه برای همیشه در فضای مجازی بوده که یک موفقیت و پیروزی بزرگ برای ایرانی‌ها خواهد بود. حتی می‌توانم بگویم اثرش از دعواهای حقوقی که به صورت رسمی وارد آن می‌شویم، بیشتر است. به هر حال همه بیزینس ها که روی چند محصول کار می‌کنند، بعضی از این محصولات "گاو شیرده" (Cash Cow) آن‌هاست. نام دامنه .PersianGulf این موقعیت را برای ما ندارد. اما خب در کنار سایر درخواست‌های ما قرار می‌گیرد و به اصطلاح آب باریکه خود را خواهد داشت.

• بحث‌هایی اخیراً مطرح شده که چرا یک شرکت از طرف ترکیه آمده و این درخواست‌ها را داده است.
عباس نیا: دوستانی که این شبهات را مطرح می‌کنند، باید اول تحقیق می‌کردند و می‌دیدند این شرکت مالکیتی صددرصد ایرانی دارد. به نظر من این بحث‌ها صرفاً جنجال آفرینی است. به هر حال اگر ما نمی‌آمدیم هیچ کس دیگری این نام‌های دامنه را درخواست نمی‌کرد و آن وقت این فرصت طلایی ممکن بود برای همیشه از دست ایرانی‌ها برود.

• شاید انتظار داشتند که دولت ما وارد این فرایند می‌شد.
ثبوتی پور: اصلاً دور ثبت درخواست برای gTLDها، مربوط به دولت‌ها نیست. در این دور فقط بخش‌های خصوصی و عمومی وارد می‌شوند. دولت اصلاً حق ورود ندارد.

• بخش خصوصی ایران هم که جلو نیامد.
ثبوتی پور: خود ما حداقل با ۳ شرکت خیلی بزرگ ایرانی مذاکره کردیم.

• اصلا اینکه ایرانی یا ترک باشد فرقی می‌کند؟
عباس نیا: الان دیگر اقتصاد جهانی شده و این بحث‌ها به این صورت مطرح نیست. به هر حال از ایران که کسی درخواست نداده. اگر از ترکیه یک شرکت با سهامداران ایرانی اقدام کرده، خب فرصت خوبی است. ما هم نشان داده‌ایم که کلاً تجاری رفتار نکرده ایم. حالا اگر یک شرکت آمریکایی یا اروپایی، یا حتی بدتر از آن اماراتی یا سعودی این کار را می‌کرد چه کار می‌کردیم؟
ما حمایت‌هایی که داریم از سازمان‌های جهانی جلب می‌کنیم برای مثلاً PersianGulf یک موفقیت بسیار بزرگ است. معنی‌اش صحه گذاشتن جهانی بر این نام است که ما ایرانی‌ها بر سر آن حساسیت داریم.
ثبوتی پور: یک نکته جالب این است که مثلاً اکثریت مردم نمی‌داند صاحب .info کجایی است. شرکت رجیستری این پسوند یک شرکت ایرلندی است. یا برای مثال مالک پسوند .tel یک ایرانی مقیم انگلستان است. اما چه کسی این را می‌داند؟ اصلاً چه اهمیتی دارد؟ مهم این است که این پسوند در اینترنت وجود دارد و صدها هزار سایت با این پسوندها در اینترنت موجود است.

• در مورد .info موضوع کاملاً تجاری است. اما .PersianGulf مثلاً می‌تواند دغدغه های ملی میهنی را به دنبال داشته باشد.
عباس نیا: در این زمینه اتفاقاً مسئولان دولتی مشکلی ندارند و می‌دانند وقتی شرکت‌های داخلی به دلیل مسایل تحریم و سرمایه محدود، توان ثبت این پسوندها را ندارند. حالا هم که یک شرکت ترک با مالکیت ایرانی این کار را انجام داده است، دیگر مشکل کجاست؟ تاکید می‌کنم که ما ایرانی هستیم. نماینده ایران در کمیته مشورتی دولتی آیکن (GAC) که مرتبط‌ترین پست دولت با موضوع فعالیت ما محسوب می‌شود، در این زمینه موضع گیری منفی ندارد. این موضع گیری فقط در یک هفته نامه ایرانی دیده شده که نمی‌دانیم نیت یا دیدگاه پشت آن چیست.

• شاید برخی نگران باشند که شما مثلاً این پسوندها را در اختیار بگیرید و آنها را غیرفعال کنید.
عباس نیا: این اتفاق نمی‌افتد. اولاً به این دلیل که ما نگاه تجاری داریم و اصلاً آماده‌ایم اگر کسی می‌خواهد همین الآن در چارچوب قوانین آیکن پیش فروش کنیم. در ضمن خود آیکن در این زمینه تضمین‌هایی را می‌گیرد که این پسوندها حتماً فعال شود چون بخشی از سود آن به خود آیکن می‌رسد.

• یعنی اگر شما یک TLD را در اختیار بگیرید و نفروشید چه اتفاقی می‌افتد؟
ثبوتی پور: در مورد برندها ممکن است این اتفاق بیفتد. آیکن تضامینی می‌گیرد که بر اساس بیزینس پلنی است که ما ارایه می‌دهیم. آنچه برای آیکن مهم است، این است که این بیزینس و پسوند شکست نخورد و حداقل ۳ سال با سرمایه ای که از بلوکه کرده تضامین تأمین می‌شود، این پسوند زنده و فعال بمانند. از سوی دیگر هرچه در مدل کسب و کاری که ارایه می‌دهید، پیش بینی‌تان برای ثبت وب سایت روی یک پسوند کمتر باشد، تضامین بیشتری باید به آیکن بدهید. در مورد PersianGulf پولی که نزد آیکن بلوکه شده نزدیک به ۱۵ برابر .islamاست. معنی‌اش این است که آیکن کاری ندارد که ما چقدر می‌فروشیم، اما تاکید دارد بر زنده ماندن پسوندها. در ضمن قوانین آیکن در مورد نحوه مدیریت TLDها بسیار سخت‌گیرانه است و اصلاً تصور اینکه یک رجیستری دامنه ای را بلوکه نگه دارد (بجز در موارد برندها که باید به آیکن اعلام کرده باشد) محال است. باز هم تاکید می‌کنم که اگر ما درخواست نداده بوده‌ایم، اصلاً چنین پسوندهایی به وجود نمی‌آمد.

• گفتید که عرب‌ها دارند سنگ‌اندازی می‌کنند. از چه طریقی این سنگ‌اندازی‌ها انجام می‌شود؟
ثبوتی پور: در فرایند ارزیابی که الان دارد دنبال می‌شود، آیکن سه جریان برای شنیدن نظرات عمومی را در نظر گرفته است. اولی این است که به دولت‌ها از طریق کمیته GAC امکان داده که اگر نگرانی
” به هر حال اگر ما نمی‌آمدیم هیچ کس دیگری این نام‌های دامنه را درخواست نمی‌کرد و آن وقت این فرصت طلایی ممکن بود برای همیشه از دست ایرانی‌ها برود “
یا موضعی دارند، از طریق فرایندی به نام Early Warning یا هشدار اولیه مطرح کنند. یعنی نماینده هر دولتی به تنهایی یا با هماهنگی و همراهی کشورهای دیگر می‌تواند هشدار بدهد. این نظرات جنبه حقوقی ندارد و فقط به ارایه دهندگان درخواست یا Applicant ها اطلاع داده می‌شود تا بدانند در مورد پسوندی که درخواست داده‌اند، حساسیت وجود دارد. زمان ارایه Early Warning آغاز شده و احتمالاً تا سه ماه دیگر، بازخوردهای آن را به Applicant ها می‌دهند. البته ما تا حالا هشداری نگرفته‌ایم، اما احتمال می‌دهیم که خواهیم گرفت؛ به ویژه روی .PersianGulf مطمئناً کشورهای عربی دست به کار خواهند شد و گروهی هشدار می‌دهند. حتی احتمال می‌دهیم که در GAC دنبال اجماع هم برای هشدار باشند که البته احتمال موفقیتش کم است. اینجا ما از دولت ایران و نماینده جمهوری اسلامی ایران در GAC انتظار داریم وارد عمل شود و شیطنت کشورهای عربی را خنثی کند.

• مثلاً چه حمایتی؟
ثبوتی پور: نماینده ایران هم می‌تواند به نحوی عمل کند که اعتراض عرب‌ها خیلی بالا نیاید، مثلاً کشورهای همسو با ایران می‌توانند حمایت کنند.

• روش‌های دیگر به جز Early Warning چیست؟
ثبوتی پور: روش دیگر کامنت گذاری است که اتفاقاً عرب‌ها خیلی فعال شده‌اند و دارند برای ما کامنت‌های منفی می‌گذارند. البته در مورد پسوند PersianGulf اعتراض‌های آنها عمدتاً مستند بر موقعیت جغرافیایی خلیج فارس است. ولی جالب است بدانید که بر اساس مستندات سازمان ملل که مورد ارجاع آیکن قرار می‌گیرد، خلیج فارس یک نام جغرافیایی محسوب نمی‌شود.

• چرا نیست؟
ثبوتی پور: دلیلش را نمی‌دانم اما به هر حال به نفع ما تمام شد. چون اگر خلیج فارس یک نام جغرافیایی محسوب می‌شد، آن وقت باید ۶۰ درصد از دولت‌های منطقه به ما نامه حمایت می‌دادند و بدون حمایت آنها ثبت پسوند اصلاً ممکن نبود.

• یعنی الان آیکن خلیج فارس را چه چیزی می‌داند؟
ثبوتی پور: در متن Applicant GuideBook اشاره شده که نام‌های جغرافیایی از نظر آیکن آنهایی است که در فهرست خاصی از سازمان ملل مورد اشاره قرار گرفته است. به این ترتیب از نظر آیکن PersianGulf یک اسم استاندارد است، بنابراین قاعده مربوط به نام‌های جغرافیایی در مورد آن اعمال نمی‌شود. اما به هر حال می‌دانیم که دولت‌های عرب تلاش خود را خواهند کرد و ما قطعاً با وکلایی که در این زمینه استخدام خواهیم کرد، در مراجع داوری با آن‌ها روبه رو خواهیم شد.

• درباره روش کامنت گذاری بیشتر توضیح بدهید.
ثبوتی پور: در واقع هر شخص حقیقی و حقوقی می‌تواند با مراجعه و ثبت نام در آدرس https://gtldcomment.icann.org در مورد یک اپلیکیشن خاص کامنت مثبت یا منفی ثبت کند. البته در این کامنت‌ها باید قواعدی رعایت شود، مثلاً منطق داشته باشند و در آن‌ها رعایت ادب بشود. در صورت رعایت این قواعد، این کامنت‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند و در اختیار یکی از ۶ پنل ارزیابی قرار داده می‌شود. این ۶ پنل در موارد مختلف و تخصصی اپلیکیشن ها را بررسی می‌کنند و نظرشان را به آیکن اعلام می‌کنند.
دوره زمانی دریافت این کامنت‌ها تا چهارم مهرماه است.

• در این زمینه ایرانی‌ها می‌توانند فعال شوند؟
عباس نیا: بله. این نیاز امروز ماست و ثبت نهایی دامنه‌های ما به شدت نیازمند حمایت ایرانی‌هاست. به خصوص در مورد دامنه‌های ملی و مذهبی.

• و بالاخره روش سوم آیکن چیست؟
ثبوتی پور: روش آخر یک روش هزینه بر به نام objection است. آبجکشن یک فرایند حقوقی رسمی است که پس از طی شدن دوره کامنت گذاری آغاز می‌شود و هر فرد حقیقی و حقوقی می‌تواند با مراجعه به یکی از سه مرجع داوری مشخص شده و صرف هزینه دادرسی، شکایت خود را مطرح کند. این‌ها در کل سه جریانی است که پیش بینی می‌کنیم در هر سه جریان مطالب و مواردی علیه ما باشد. الآن کامنت‌ها را داریم می‌بینیم.

• کامنت‌ها همه بر ضد شماست؟
ثبوتی پور: نه موافق هم داریم. اما جامعه عمومی ایرانی هنوز درگیر این ماجرا نشده و اطلاع ندارد وگرنه مطمئنیم که موافقان ما بسیار زیاد خواهند بود.

• از کجا مطمئنید؟
ثبوتی پور: تجربه‌اش را داریم. در جریان کمپینی که برای حمایت از پسوند .persiangulf و .pars در شبکه های اجتماعی داشتیم، در مدت کوتاهی بیش از ۴۵ هزار امضا جمع آوری کردیم که اتفاقاً بسیار به ما کمک کرد و همان را به عنوان مستند به آیکن ارایه کردیم.

• گفتید که از ماهاتیر محمد نامه حمایت گرفته‌اید. آیا در ایران هم به دنبال گرفتن نامه‌های حمایت هستید؟ چه شخصیت‌هایی برای شما مهم است؟
عباس نیا: ما هر چقدر نامه حمایت از دولت‌ها و اشخاص شناخته شده، احزاب و سازمان‌های مردم نهاد بتوانیم بگیریم به ما کمک می‌کند. در ترکیه و روسیه و مالزی فعال هستیم و در ایران هم افراد، بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد مدنظر ما برای دریافت نامه های حمایت هستند.

• مثلاً سازمان‌هایی مثل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای می‌تواند در این زمینه کمک بکند؟ مذاکره‌ای کرده‌اید؟
عباس نیا: هنوز مراجعه نکرده‌ایم ولی در برنامه داریم مذاکراتی بکنیم. دوستانی که در سازمان هستند بسیار می‌توانند کمک کنند. چون هم خود سازمان و هم شرکت‌های عضو با توجه به موقعیتی که دارند می‌توانند اثرگذار باشند. حتی نشریه‌ها می‌توانند حمایت خوبی باشند. علاوه بر این‌ها، روزنامه نگاران، دانشگاه‌ها و استادان و امثال اینها در حوزه های علمی، اصناف و حوزه های فرهنگی می‌توانند کمک کنند.
ثبوتی پور: تعدادی از پسوندهایی که ما درخواست داده‌ایم، مثل .islam، .shia، .pars کاملاً مبتنی بر جوامع خاص (Community based) هستند و برای آیکن مهم است که این پسوندها حمایت جوامع مدنظرشان را داشته باشند. مثلاً در مورد islam شخصیت‌های اسلامی و جوامع اسلامی حمایتشان مهم است و آیکن در ارزیابی آنها را مدنظر قرار می‌دهد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 8 شهریور 1391  9:09 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

آندروید به میدان جنگ می‌رود

ارتش آمریکا قراردادی به ارزش بیش از 21 میلیون دلار برای بالا بردن سطح امنیت آندروید منعقد کرده است.

دارپا (DARPA)، واحد تحقیقات نظامی وزارت دفاع آمریکا، قصد دارد دستگاه‌های آندرویدی را به میدان جنگ‌های واقعی بفرستد.

این مرکز تحقیقاتی در اندیشه گردآوری برنامه‌نویسان برای نوشتن برنامه‌های ویژه دستگاه‌های مبتنی بر آندروید است که بتواند نظامیان را در جنگ یاری دهد.

بر این اساس، دارپا قراردادی با شرکت امنیتی Invincea منعقد کرده که طی آن قرار است این شرکت به تعمیق امنیت آندروید بر طبق نیازهای ارتش بپردازد.

ارزش این قرارداد ۲۱ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار اعلام شده است.

این مبلغ طی چند سال آینده به Invincea پرداخت می‌شود.

با گسترش تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند در دست سربازان، این دستگاه‌ها باید بسیار مطمئن و ایمن بوده و بتوانند در برابر خرابکاری‌های احتمالی دشمن که می‌کوشد با ترفندهای سایبری، داده‌های ارزشمند نظامی و لجستیکی را شکار کند، به خوبی مقابله نماید.

Invincea تا کنون نرم‌افزارهایی برای ایمن‌سازی تجهیزات آندرویدی که نظامیان در افغانستان به کار می‌برند، تهیه و ارائه کرده است.

به گفته آنوپ گاش (Anup Ghosh) مدیر اجرایی Invincea، چنین سرمایه‌گذاری‌هایی که توسط دارپا و ارتش ایالات متحده صورت می‌گیرد، از نیاز مبرم به ایمن‌سازی دستگاه‌های موبایلی حکایت دارد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 8 شهریور 1391  9:11 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

نرم‌افزاری که کارمندان اپل را اخراج کرد!

در حالی که این روزها مرتباً اخبار اخراج کارکنان شرکت‌های بزرگ دره سیلیکون به گوش می‌رسد، ولی این مسئله در مورد اپل صادق نیست.

معمولاً تغییراتی که در شرکت اپل صورت می‌گیرد دقیق و با محاسبات قبلی است، از این رو انتشار گزارشی مبنی براین که اپل قصد دارد تعدادی از کارمندان خود را اخراج کند، شگفتی آفرید زیرا این خبر چندی بعد تکذیب شد.
ایراد نرم‌افزاری در سیستم جدید ساعت کاری کارمندان فروشگاه‌های اپل باعث بروز این مشکل شده است.

اپل این سیستم را در ۳۷۲ فروشگاه خود که اکثر آنها در آمریکا واقع شده، به کار گرفته ولی پس از این رسوایی، دوباره به استفاده از سیستم قبلی خود روی آورده است.

اخراج کارمندان معمولاً هنگامی رخ می‌دهد که شرکت‌ها با زیان و عدم فروش محصولات خود مواجه باشند و قطعاً این مسئله در مورد شرکت رو به رشد اپل صادق نیست.

سیستم جدید نیروی انسانی شرکت اپل تحت نظارت آقای جان براوت (John Browett) مدیر عامل سابق شرکت دیکسونز و رئیس فروشگاه‌های اپل کار می‌کند.

وی به مدیران تیم خود در شبکه خرده‌فروشی اپل دستور داده از کارمندان خود به دلیل بروز این اشکال عذرخواهی کنند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 8 شهریور 1391  9:12 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

مایکروسافت: به‌روزرسانی نرم‌افزارها را جدی بگیرید

در یک نظرسنجی مشخص شد بسیاری از کاربران حتی معنای به‌روزرسانی را نمی‌دانند.

چند شرکت بزرگ نرم‌افزاری از جمله مایکروسافت و سیمانتک، با هدف نشان دادن اهمیت به‌روز نگه داشتن نرم‌افزارها، یک طرح ابتکاری به نام هفته بین‌المللی ارتقاء فناوری به راه انداخته‌اند.

چند هفته پیش یکی از کارمندان سابق شرکت موزیلا به نام جونو شیا (Jono Xia) چندین بسته به‌روزرسانی ویژه فایرفاکس ارسال کرد و ضمن آن، از توسعه‌گران خواست برای حل مشکل کاربرانی که ارتقاء نرم‌افزارها را مشقت‌بار می‌دانند، چاره‌اندیشی کنند.

وی گفت چندان جالب نیست اگر شما متوجه شوید روشی را که دیروز مورد استفاده قرار داده‌اید، فردا کارآیی نخواهد داشت.

سیمانتک، تام تام و اسکایپ از جمله شرکت‌های فعال در برگزاری طرح "هفته به‌روزرسانی" هستند.

اسکایپ در نظرسنجی اخیر خود به این نتیجه رسیده که ۲۵ درصد پاسخ‌دهندگان به این دلیل از به‌روزرسانی نرم‌افزارهای خود سرباز می‌زنند که "در این کار فایده‌ای نمی‌بینند."

۲۶ درصد نیز گفته‌اند که نمی‌دانند به‌روزرسانی چه معنا و مفهومی دارد.

از مجموع ۷۰ درصدی که گفته‌اند به‌روزرسانی‌ها را دریافت می‌کنند، نیمی از آنها اذعان داشتند که تا یک هشدار را سه تا پنج بار نبینند، نرم‌افزار خود را ارتقاء نمی‌دهند.

مایکروسافت: به‌روزرسانی نرم‌افزارها را جدی بگیرید

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 8 شهریور 1391  9:13 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

تحریم به بازی‌ها هم رسید
 
اگر چه این محدودیت از سوی شرکت بلیزارد اعمال شده، اما بنا بر برخی از گزارش‌ها دولت ایران نیز دسترسی به این بازی را مسدود کرده است.
 
تحریم به بازی‌ها هم رسید



تحریم‌های آمریکا علیه ایران کار را برای دوستداران بازی‌های کامپیوتری در ایران هم سخت کرده است.

دامنه این تحریم‌ها حالا به بازی‌های کامپیوتری هم کشیده شده و اکنون شرکت بلیزارد، سازنده بازی "ورلد آو وارکرافت" دسترسی کاربران این بازی در ایران را قطع کرده است.


به گزارش ایتنا از بی‌بی‌سی، پس از آنکه صدها کاربر ایرانی این بازی پرطرفدار گفتند که دسترسی‌شان به این بازی قطع شده، بلیزارد با انتشار اطلاعیه‌ای بر روی صفحه فوروم این بازی اعلام کرد که با توجه به قوانین آمریکا و در راستای تحریم‌های آمریکا علیه ایران دسترسی آن را برای کاربران مقیم ایران قطع کرده است.

بلیزارد گفته است که این بدین معنی است که این شرکت نمی‌تواند پول آنها را به حساب‌هایشان بازگرداند یا حساب آنها را به کشور دیگری منتقل کند.

این اطلاعیه در پی آن منشتر شد که بسیاری از کاربران ایرانی "ورلد آو وارکرافت"، بر روی وبسایت این بازی نوشتند که مستقیما نمی‌توانند به این بازی دسترسی پیدا کنند، اما با استفاده از پراکسی‌هایی که سرور آنها در خارج از ایران است می‌توانند به وبسایت این بازی راه بیابند.

در این اطلاعیه آمده است که بر اساس تحریم‌های اقتصادی و محدودیت‌های بازرگانی این شرکت نمی‌تواند با کسانی که در کشورهای مشخصی از جمله ایران زندگی می‌کنند، داد و ستد کند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است که "از مشکلی که پیش آمده پوزش می‌خواهیم و به محض اینکه قوانین آمریکا اجازه دهد، این محدودیت را لغو خواهیم کرد."

اگر چه این محدودیت از سوی شرکت بلیزارد اعمال شده، اما بنا بر برخی از گزارش‌ها دولت ایران نیز دسترسی به این بازی را مسدود کرده است.

کاربران "ورلد آو وارکرافت" و بازی‌های دیگری چون گیلد وارز می‌گویند که وبسایت این بازی‌ها در ایران فیلتر شده است.
بلیزارد می گوید که از تصمیم دولت ایران برای فیلتر کردن وبسایت بازی "ورلد آو وارکرافت" اطلاعی ندارد.

بازی استراتژی "ورلد آو وارکرافت" از بازی‌های محبوب در میان دوستداران ایرانی بازی‌های کامپیوتری و گیم نت‌های ایران بوده است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 9 شهریور 1391  9:52 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

سرقت اطلاعات شخصي با هك كردن مغز ممكن شد

این تخیل نیست! ساده است: نفود به اطلاعات مغز شما از طریق یک هدست 300دلاری!

محققان دانشگاه آكسفورد، دانشگاه كاليفرنيا و دانشگاه ژنو در يك طرح مشترك، راهي براي هك كردن و نفوذ به درون مغز افراد با استفاده از يك هدست ساده يافته‌اند.

اين ايده بيشتر به فيلم‌هاي علمي تخيلي شباهت دارد، اما با اين شيوه مي‌توان به اطلاعات شخصي و مهم افراد از جمله رمز عبور كارت (PIN) و اطلاعات حساب بانكي دسترسي پيدا كرد.

محققان با استفاده از يك هدست ساده به قيمت ۳۰۰ دلار كه بعنوان رابط مغزي در بازي‌هاي رايانه‌اي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، موفق به هك كردن مغز و دسترسي به اطلاعات شخصي افراد شدند.

پس از قرار دادن هدست بر روي سر، افراد در مقابل صفحه رايانه قرار گرفته و تصاويري مانند بانك، مردم و اعداد رمز كارت به نمايش گذاشته شد.

در اين زمان امواج مغزي بخصوص سيگنال موسوم به P۳۰۰ مورد بررسي قرار گرفتند؛ اين سيگنال براي شناسايي يك موضوع معني‌دار مانند يك فرد يا شيء استفاده شده و در حدود ۳۰۰ ميلي ثانيه پس از شناسايي يك موضوع منتشر مي‌شود.

اين دستگاه با كمك سيگنال الكتريكي مغز (EEG) به داده هاي مغزي افراد دسترسي پيدا مي‌كند.

تحقيقات نشان مي‌دهد، با اين شيوه ۴۰ درصد امكان شناسايي شماره اول رمز كارت (PIN)‌ وجود دارد.

به گفته محققان، سيگنال P300 قابليت استفاده در پروتكل‌هاي بازجويي براي شناسايي مجرمان بالقوه را دارد.

سرقت اطلاعات شخصي با هك كردن مغز ممكن شد

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 9 شهریور 1391  9:56 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

شوخي عجيب سامسونگ با اپل

در حالي كه شايعاتي مبني بر پرداخت جريمه 1.5 ميليارد دلاري سامسونگ به اپل در قالب سكه‌هاي پنج سنتي در شبكه‌هاي اجتماعي و سايت‌ها مطرح شده بود، حالا معلوم شده كه چنين شايعه‌اي كاملا بي‌پايه و اساس بوده است.

سايت Tech2 در گزارشي نوشت: دادگاهي در كاليفرنيا چندي پيش شركت كره‌اي سامسونگ را به دليل كپي‌برداري غيرقانوني از محصول شركت اپل و نقض قانون كپي‌رايت به پرداخت 1.5 ميليارد دلار جريمه محكوم كرد.

انتشار اين خبر بازتاب گسترده‌اي در خبرگزاري‌ها و سايتهاي خبري داشت؛ به طوري كه در ادامه ارزش سهام شركت سامسونگ به ميزان بي‌سابقه‌اي كاهش يافته و اين شركت 12 ميليارد دلار از ارزش خود را در بازار سهام از دست داد.

در همين حال سايت موبايل اينترتينمنت گزارش داد كه "ديروز بيش از 30 كاميون حامل سكه‌هاي پنج سنتي به دفتر مركزي اپل در كاليفرنيا ارسال شد. نيروهاي امنيتي شركت اپل در بررسي محموله‌هاي اين كاميون بسيار متعجب شدند و بعدا سامسونگ به اپل توضيح داد كه اين كاميونها جريمه 1.5 ميليارد دلاري اين شركت كره‌اي به اپل است كه در قالب كاميونهاي سكه‌هاي پنج سنتي براي اپل ارسال شده است."

با اين وجود در حالي اين خبر عجيب در سايتها و شبكه‌هاي اجتماعي بازتاب گسترده‌اي پيدا كرد كه بعدا معلوم شد، اين خبر اصلا صحت نداشته است. سايت موبايل اينترتينمنت در گزارش به‌ روز شده خود اعلام كرد كه داستان قبلي‌اش دروغ بوده است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

جمعه 10 شهریور 1391  10:37 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

حضور زنده اوباما در یک شبکه اجتماعی، آن را دچار اختلال کرد

کاربران یک شبکه اجتماعی ناگهان با این عبارت مواجه شدند: «اوباما هستم رییس جمهور آمریکا، هر چه می‌خواهید از من بپرسید»

باراک اوباما در شبکه‌اجتماعی "ردیت" به پرسش‌های کاربران از جمله در زمینه بیکاری و آزادی اینترنت پاسخ گفت.
به دلیل حجم بالای ترافیک، این سایت برای دقایقی از دسترس خارج شد.
این حضور اوباما در اینترنت بازتاب وسیعی یافت.


«من باراک اوباما هستم٬ رئیس‌جمهور آمریکا٬ هر چه می‌خواهید از من بپرسید.»
به گزارش ایتنا از دویچه وله، این جمله‌ای بود که شامگاه چهارشنبه (۲۹ اوت / ۸ شهریور) در شبکه اجتماعی "ردیت" (Reddit) نوشته شد و حجم مراجعه به این وب‌سایت محبوب را با چنان افزایش شدیدی مواجه کرد که سایت برای دقایقی از دسترس خارج شد.

باراک اوباما به‌سرعت از طریق حساب رسمی خود در توییتر تایید کرد واقعا خود اوست که در "ردیت" حضور یافته است.
این موضوع از سوی مدیران "ردیت" نیز تایید شد.

بر اساس اطلاعات سایت بیش از ۲۰۰ هزار نفر در زمان واقعی پرسش و پاسخ در صفحه سوال و جواب اوباما حضور داشتند.
اما به صفحه سوال و جواب آقای اوباما در کل بیش از ۱.۸ میلیون نفر تاکنون وارد شده‌اند تا مطالعه کنند.

این اتفاق قابل ملاحظه‌ای در زمینه ایجاد ارتباط یک سیاستمدار با مردم قلمداد می‌شود؛ اتفاقی که اگر قرار بود مشابه آن در دنیای واقعی انجام شود به ساعت‌ها برنامه‌ریزی و هزینه مالی‌ای هنگفت برای آن نیاز بود.
اما برای این کار تنها یک لپ‌تاپ استفاده شد و عکس اوباما با لپ‌تاپ هنگام پاسخ به پرسش‌ها در "ردیت" به‌سرعت در دیگر صفحات اینترنت پخش شد.
این به عنوان لحظه‌ای مهم در درهم‌آمیختگی اینترنت و سیاست در تاریخ اینترنت شمرده می‌شود.

در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا که رقبای جمهوری‌خواه و دموکرات سعی در پیشی گرفتن از یکدیگر دارند استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای پیشبرد کمپین‌های انتخاباتی کاری معمولی شده است.
این بار رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا با حضور در "ردیت" تلاش کرد به سوال‌های مخاطبان پاسخ دهد.

هر سوالی می‌خوای بپرس (IAMA- Ask me anything) بخشی در "ردیت" است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا از افرادی که در آن حاضر می‌شوند سوالات خود را بپرسند.
معمولا سوالات و جواب‌ها با رای کاربران به بالا یا پایین صفحه فرستاده و در نتیجه اولویت‌بندی نیز می‌شوند.

باراک اوباما نخستین رئیس‌جمهور دنیاست که از این امکان وب‌سایت "ردیت" استفاده کرده است.
بر اساس اطلاعات سایت "ردیت" در کل برای پست باراک اوباما ۲۱ هزار و ۱۴۰ کامنت نوشته شده است که رقمی بی‌نظیر است.

البته این اقدام به "ردیت" محدود نماند و توییتر را نیز با انتشار فورانی توییت درباره حضور رئیس‌جمهور در "ردیت" مواجه کرد. آنچنان که این موضوع به‌سرعت در توییتر تبدیل به "ترند" (trend) شد.
"ترند" موضوع یا توییتی است که در زمینهٔ خاصی ارسال و دارای بیشترین مشارکت‌کننده در واحد زمانی می‌‍‌‌‌شود.
ترندها یکی از پرکاربردترین ابزارهای توییتر، خصوصا در زمینهٔ اطلاع‌رسانی از طریق توییتر، محسوب می‌شوند.

سوال‌ها از باراک اوباما در ‌"ردیت" از جدی تا شوخی و هجو در هم آمیخته بود که رئیس‌جمهور جز در مواردی به سوالات جدی پاسخ گفت سوالاتی از قبیل آزادی اینترنت و بیکاری. البته اوباما وقتی صحبت از بازیکن مورد علاقه‌اش در بسکتبال یا نحوه درست کردن آبجوهای کاخ سفید شد به شوخی جواب هر دو سوال را داد.
اما بسیاری از دیگر سوالات که شوخی یا تمسخرآمیز بودند بی‌جواب ماندند.

با این‌همه رئیس فعلی کاخ سفید که در تلاش است تا ریاست دوره آتی دولت را برای بار دیگر عهده‌دار شود به دقت به سوالات کاربران در دیگر موارد پاسخ داد.

حضور اوباما در شبکه اجتماعی "ردیت" از ساعت ۴:۳۰ بعد از ظهر روز چهارشنبه (۲۹ اوت) به وقت آمریکا آغاز شد.
طولانی‌ترین پاسخ اوباما به سوال درباره بیکاری بود. وی در پاسخ به این سوال ۲۹۷ کلمه نوشت و ۱۵ دقیقه وقت صرف شد تا جواب آقای رئیس‌جمهور به این پرسش پست شود.

رئیس‌جمهور آمریکا در یکی از پست‌هایش همچنین به خود تجربه حضور در "ردیت" پرداخت.
وی نوشت: «اگر می‌خواهید بدانید در کل درباره تجربه "ردیت" چه فکر می‌کنم باید بگویم بد نبود.»

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

جمعه 10 شهریور 1391  12:53 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

ICT پاك است اگر بگذارند...

از طریق شبکه‌های توزیع شده و با پردازش اطلاعات می‌توان در جهت حفظ محیط زیست گام‌های بلندی برداشته شود.

اكنون مردم در شهرهايي زندگي مي‌كنند كه هر روز مجبور به تردد در تالابي از آلاينده‌ها بوده و با گسترش صنايع مختلف با دودهاي ناشي از مواد صنعتي و پسماندهاي خوراكي و الكترونيكي دست و پنجه نرم مي‌كنند.

بکارگیری از خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات از جمله عاملي است كه همواره بر نقش تاثيرگذارش بر کاهش آلاینده‌ها و حفاظت محیط زیست تاكيد مي‌شود.

امروزه ICT یکی از ابزارهای اصلی برای حفظ جنگل‌ها و سالم نگه داشتن هوا محسوب می‌شود چراکه با استفاده از توسعه پردازش اطلاعات می‌توان، حجم جابجایی‌ها را کاهش داد و همچنین شرایط استفاده بهینه از کاغذ را نیز فراهم کرد.

دورکاری و ایجاد مراکز پاسخگویی (call center) در راستای انجام وظایف کارکنان و دریافت خدمت متقاضیان از حمله راهکارهایی است که در جهت حفظ محيط زيست در کشورهای مختلف از آن استفاده می‌شود.
همچنین با استفاده از خدمات مختلف پستی نظیر خرید الکترونیکی نیز می‌توان از رفت و آمدهای غیر ضروري کاست و به حفظ محیط زیست کمک کرد.
از طریق شبکه‌های توزیع شده و با پردازش اطلاعات می‌توان در جهت حفظ محیط زیست گام‌های بلندی برداشته شود.

اما در بهار سال جاري، معاون وزير ارتباطات اعلام كرد: دو درصد آلودگي جهان متعلق به حوزه ICT است.
رئيس سازمان فنآوري اطلاعات با اشاره به آلودگي حوزه ICT گفت: دو درصد آلودگي جهان متعلق به حوزه ICT است كه دو درصد آن مربوط به حوزه‌ي موبايل است. انتظار مي‌رود در سال ۲۰۲۰ اين ميزان به سه درصد برسد و بايد بيشتر به فكر اين مسئله باشد.

وي با اشاره به IT سبز كه از موضوعات مطرح در اين حوزه است، گفت: در دنيا بحث IT سبز مطرح شده و در حال حاضر عوارضي از دريافت و پرداخت آلودگي در جهان پرداخت مي‌شود. براي ساماندهي اين موضوع بهتر است تيم‌هاي مختلفي داشته باشيم كه البته مي‌توان به بخشي از اين آلايندگي‌ها به عنوان گاز‌هاي گلخانه‌اي و بخشي قطع و نابودي درختان اشاره كرد كه اين درصد به اين حوزه مربوط نيست.

حكيم‌جوادي تاكيد كرد: پروژه‌هاي يارانه‌‌ شهري و كلود كامپيوتينگ مي‌تواند به صرفه‌جويي در مصرف انرژي كه كمترين آلودگي در محيط زيست را وارد مي‌كند، منجر شود، اما علي‌رغم دو درصد آلايندگي در حوزه ICT كه در سال ۲۰۲۰ بيشتر مي‌شود، مي‌توانيم در ۹۸ درصد ديگر آن نقش بسزايي داشته باشيم.

امروز شبكه ICT مي‌تواند بزرگترين محيط زيست باشد و اگر از هوشمند‌سازي و IT در صنعت ساختمان استفاده شود، مي‌توانيم حدود ۴۰ درصد صرفه‌جويي را داشته باشيم.
به‌كارگيري IT در صنعت، حمل‌ونقل، مديريت هوشمند، توليد انرژي، برق و سيستم‌هاي بهره‌وري مي‌تواند بهترين صرفه‌جويي را به دنبال داشته باشد و احساس مي‌شود با امكاناتي كه در وزارت ارتباطات موجود است، با پياده‌سازي شبكه‌ي ملي اطلاعات مشكلات به حداقل خواهد رسيد.

اما در حوزه بانك‌ها كاغذ، مجلات و روزنامه‌ها، مكاتبات اداري و كم‌شدن رفت‌وآمد‌هاي شهري ICT نقش موثري دارد و نكته‌ي قابل توجهي كه در دنيا مطرح شده اين است كه آنچه آلوده‌ساز است، نبود آن نيز مي‌تواند پنج درصد از آلودگي را كاهش دهد و به اين مي‌رسيم كه ICT بازوي حفظ محيط زيست است.

همچنين معاون آموزش و پژوهش حفاظت محيط زيست با ابراز خرسندي از وجود موقعيت زيست‌محيطي خوب كشور گفت: بايد ارزش هوا، ژن‌ها و زيست‌بوم‌ها را بدانيم، چرا كه نيازمند كنترل و نظارت و ارزيابي در اين زمينه هستيم. حضور نظام فناوري اطلاعات و ارتباطات براي حفظ اين سرمايه‌هاي ارزشمند اجتناب‌ناپذير است و بايد سرمايه‌گذاري درستي در اين باره انجام شود.

وي گفت: متاسفانه انبوهي از آلاينده‌ها ساخت انسان است. فقر آگاهي امكان فرهنگ با محيط زيست شكافي را دراين باره به وجود آورده است و همان طور كه رئيس سازمان محيط زيست در ابتداي سال شعار «سال ساخت، ترويج و عمومي‌سازي فرهنگ بومي و زيستي» را نام نهاد، مي‌توانيم به اين برسيم كه فناوري مي‌تواند براساس الزام قانون ۱۸۹ قانون توسعه سازمان را موفق كند و به دليل سرمايه‌هاي محيط زيستي، فناوري و اطلاعات مي‌توان اين شبكه را به وجود آورد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 12 شهریور 1391  11:29 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

كنترل تلويزيون‌هاي اينترنتي در دستان كيست؟

طبق اساسنامه‌هاي موجود «تاسیس فرستنده و پخش برنامه‌های رادیو و تلویزیونی در هر نقطه کشور در انحصار سازمان صدا و سيما است.

با گسترش شبكه‌هاي راديويي و تلويزيوني، چند سالي است بحثي با عنوان تلويزيون‌هاي اينترنتي در دنيا شكل گرفته و بدين ترتيب امكاني فراهم شده است تا مخاطبان در سراسر دنيا بتوانند برنامه‌هاي مورد علاقه خود را در هر ساعتي و از هر كجاي دنيا مشاهده كنند.

اين‌كه تلويزيون‌هاي اينترنتي و يا به عبارت ديگر آي.پي.تي.وي‌‌ها چه زماني در ايران فعال مي‌شوند، سوالي است كه جاي بحث بسيار دارد.

تلويزيون اينترنتي تحت عنوان پروتكلي با نام پروتكل تلويزيون اينترنتي IPTV Internet Protocol Television راه‌اندازي شده‌اند و به عبارت ديگر راهكاري هستند تا كاربران بتوانند از طريق دنياي مجازي موفق به دريافت امواج شبكه‌هاي راديويي و تلويزيوني شوند.

در اين شيوه به جاي ارسال سيگنال‌هاي راديويي و ماهواره‌اي در فرمت تلويزيون‌هاي كابلي، سيگنال‌هاي مربوطه روي شبكه‌ اينترنت پهن باند قرار مي‌گيرند و افراد مي‌توانند برنامه مدنظر خود را از طريق اينترنت دنبال كنند.

اما درواقع با استفاده از تلويزيون‌هاي اينترنتي ديگر افراد مجبور نخواهند بود، براي ديدن برنامه‌اي خاص حتما در ساعتي خاص پاي تلويزيون بنشينند علاوه بر اين، با اين شيوه، كاربران مي‌توانند برنامه‌هاي تلويزيوني كشور‌هاي مختلف را براساس نياز مورد استفاده قرار دهند.

در شرايطي كه در كشور‌هاي مختلف دنيا اين شيوه‌ مورد توجه بسيار قرار گرفته، راه‌اندازي تلويزيون‌هاي اينترنتي در ايران همچنان با اما و اگر‌هاي متعدد همراه است.

پهناي باند فعلي اجازه استفاده از IPTV را مي‌دهد؟
در زمينه‌ استفاده از تلويزيون‌هاي اينترنتي، يكي از مهم‌ترين و ضروري‌ترين موارد به بحث پهناي باند مربوط مي‌شود، چرا كه بي‌شك براي دسترسي مناسب و مطلوب به اين نوع تلويزيون‌ها سرعت و كيفيت اينترنت اهميت بسزايي دارد.

در حال حاضر، اكثر ما حتي با داشتن اينترنت پرسرعت براي ديدن يك فايل كوتاه تصويري كه ممكن است برايمان ايميل شده باشد، بايد مدت‌ها زمان بگذاريم و در نهايت ممكن است تصاوير با كيفيتي پايين و به كندي نمايش داده شوند. حال تصور كنيد اگر مخاطبان بخواهند با همين شيوه يك برنامه‌ تلويزيوني را تماشا كنند، چه حالي به آنها دست خواهد داد؟

هم‌چنين تصور كنيد اگر برنامه‌ مدنظر شما برنامه‌اي پرطرفدار بوده باشد و همزمان حجم بالايي از مخاطبان بخواهند آن را تماشا كنند، اوضاع چگونه خواهد شد؟
اما با تمام اين اوصاف، اوايل مرداد‌ماه مسئولان صدا‌وسيما از راه‌اندازي آي.پي مديايي با نام «رسانه مهر» خبر دادند.

لطف‌الله سياهكلي - معاون رسانه مجازي سازمان صدا‌وسيما - در اين باره گفت: سازمان صدا‌وسيما فرصتي را فراهم كرده تا به رسانه‌اي برروي بستر اينترنت برسيم. اين سيستم با دو مگابايت سرعت در ثانيه برروي سطح تلفن است و مردم مي‌توانند صوت و تصاوير درخواستي، اينترنت، موتور جست‌وجو و ساير خدماتي را كه لازم دارند روي آن دريافت كنند.

او در عين حال عنوان كرد: در اين شبكه قابليت دسترسي به كانال‌هاي تلويزيوني بسيار زياد و تقريبا نامحدود است و امكان دسترسي به آن از طريق كابل نوري و تلفن فراهم شده است.

اين تلويزيون ظاهرا يك تلويزيون كابلي نيست؛ معمولا در دنيا سيستم‌هاي اين چنيني با عنوان IPTV معروف هستند، اما سيستمي كه صدا و سيما راه‌اندازي كرده‌، يك آي.پي مديا است؛ يعني همه رسانه‌ها برروي آن قرار دارند. در حالت معمول تلفن، اينترنت، فكس و تلويزيون جدا از يكديگر هستند، اما برروي آي.پي مديا كه نام فارسي‌اش را «رسانه مهر» گذاشته‌اند، همه اين خدمات به صورت همزمان قابل دسترسي هستند.

اما سياهكلي در عين حال از دسترسي هزار مشترك تهراني به اين سيستم خبر داد و خاطر نشان كرد كه چنين شبكه‌اي توليد داخل است و در توليد آن با هيچ كشوري همكاري نشده است.

البته او سرعت و قيمت اين رسانه را هم مورد توجه قرار داده و در اين باره عنوان كرد: سيستم ما با هزينه‌هاي اندك فني قابليت‌هاي بالايي دارد و برروي بستر مخابرات تلفن فعاليت مي‌كند. به همين دليل هزينه‌‌ها كم و سرعت انتشار بالا است. بنابراين ما اميدواريم طي سال‌هاي اينده در تمام كشور قابل استفاده باشد.

هزينه اشتراك معادل هزينه ADSL و حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان در ماه خواهد بود.

با اين حال معاون مجازي سازمان صدا‌وسيما هيچ صحبتي از اين نكرده‌ كه از چه زماني مي‌توان منتظر گسترش چنين شبكه‌اي بود واگر افراد علاقه‌مند به استفاده از اين سرويس باشند، از چه طريق مي‌توانند اقدام كنند. هم‌چنين او توضيحي هم نداده كه از طريق اين سيستم چه شبكه‌هايي قابل دسترسي خواهند بود و بدين ترتيب هم‌چنان اما و اگر‌هاي متعددي در اين زمينه برجاي مي‌ماند.

كنترل تلويزيون‌هاي اينترنتي دست كيست؟
اما نكته ديگري كه درباره تلويزيون‌هاي اينترنتي مطرح است بحث مالكيت آن‌ها است.
در حالي كه مطابق با قانون اساسي، حق تاسيس شبكه‌هاي راديو و تلويزيوني منحصرا به سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي واگذار شده، در حال حاضر بحث تاسيس چند تلويزيون‌ و راديوي اينترنتي بعضا شنيده مي‌شود كه البته اين موضوع با واكنش‌هاي مختلفي نيز مواجه شده‌است.

طبق اساسنامه‌هاي موجود «تاسیس فرستنده و پخش برنامه‌های رادیو و تلویزیونی در هر نقطه کشور در انحصار سازمان صدا و سيما بوده و چنانچه اشخاص حقیقی یا ‌حقوقی اقدام به تاسیس یا بهره‌برداری از چنین رسانه‌هایی کنند از ادامه کار آنان جلوگیری به عمل آمده و تحت تعقیب قانونی قرار خواهند گرفت.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 12 شهریور 1391  11:30 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

آقای‌‌‌وزیر، سرعت پهنای باند را با بیت می‌سنجند نه بایت!

از دید فنی‌ها بالاخره بین بیت(سرعت) و بایت(حجم) یک فرقی وجود دارد و این نکته‌ای است که در اظهار نظرهای رسمی باید رعایت شود.

وزیر ارتباطات در مصاحبه‌ای با ایسنا به مناسبت هفته دولت درباره سرعت اینترنت گفته پهنای باند داخلی ۵۲۵ گیگابایت و پهنای باند اینترنت بین الملل هم ۶۳.۷ مگابایت است! (http://isna.ir/fa/news/۹۱۰۶۰۶۰۲۹۳۲)

ایشان در همین مصاحبه همچنان تاکید کرده است که با وجود سر و صداهای زیادی که وجود دارد اینترنت کشور در وضعیت مناسبی قرار دارد.

بحث اینجانب در مورد بسته شدن سرویس‌های گوگل و خوب بودن اینترنت و ... نیست، چرا که کاربران خبرآنلاین نظرات خود را در این باره ابراز کرده‌اند.

بحث بنده در مورد سرعت پهنای باند و روش‌های اندازه گیری آن مطابق استانداردهای بین‌المللی است.

برای اندازه گیری مقدار اطلاعات از کیلوبایت، مگابایت،گیگابایت، ترابایت و غیره استفاده می‌شود، اما برای اندازه‌گیری سرعت پهنای باند از ضریب‌های بیت بر ثانیه استفاده می‌شود. مثلا می گوییم سرعت ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه است، ۵۱۲ کیلوبیت بر ثانیه است، یک مگابیت بر ثانیه است و ...

دوباره جمله وزیر را بخوانیم: پهنای باند داخلی ۵۲۵ گیگابایت و پهنای باند اینترنت بین‌الملل هم ۶۳.۷ مگابایت است.

وی در تاریخ ۲۴ بهمن سال ۱۳۹۰ نیز به ایسنا درباره ظرفیت پهنای باند کشور گفته بود : پهنای باند اینترنت ۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه شده است. این جمله نیز مشکل فنی داشت که در مقاله ای این مشکلات گفته شد.

از دید فنی‌ها بالاخره بین بیت(سرعت) و بایت(حجم) یک فرقی وجود دارد و این نکته‌ای است که در اظهار نظرهای رسمی باید رعایت شود.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 12 شهریور 1391  11:36 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

حركت به سمت فيبر نوري با تلويزيون‌هاي اينترنتي

معمولا تلفن‌، اينترنت‌، فكس و تلويزيون جدا از يكديگر هستند اما بر روي آي‌پي مديا كه نام فارسي‌اش را «رسانه مهر» گذاشته‌ايم، همه آنها به صورت هم زمان قابل دسترسي هستند.

تسهيل در ارتباطات و به كارگيري مدياهاي مختلف در هر كشوري هميشه نيازمند زيرساخت مناسب است و طبق وعده‌هاي وزير ICT با پايه‌گذاري زيرساخت‌هاي مناسب قرار است تا پايان برنامه پنجم ظرفیت پهنای باند داخل به دو ترابایت افزایش پیدا کند.


به گزارش ایتنا - قائم مقام مدير عامل مخابرات استان تهران در گفت‌وگو با ايسنا، در توضيح سرويس‌هاي ارزش افزوده اين شركت بيان كرد: IPTVها اكنون به هزار مورد مي‌رسد كه تنها در مناطق ۲ و ۸ راه‌اندازي شده است و به دنبال فراهم كردن آنها در ديگر مناطق هستيم تا به سمت فيبر نوري بيشتر رويم.

در هفته‌هاي گذشته نيز لطف‌الله سياهكلي - معاون رسانه مجازي سازمان صدا و سيما - در باره آي‌پي مدياها گفته بود كه سازمان صدا و سيما فرصتي را فراهم كرده تا به رسانه‌اي برروي بستر اينترنت برسيم. اين سيستم با دو مگابايت سرعت در ثانيه بر روي سطح تلفن است و مردم مي‌توانند صوت و تصوير درخواستي،‌ اينترنت‌، موتور جست‌وجوگر و ساير خدماتي كه لازم دارند روي آن دريافت كنند. قابليت دسترسي به كانال‌هاي تلويزيون بسيار زياد و تقريبا نامحدود است و امكان دستري به آن از طريق كابل نوري و تلفن فراهم شده است.

اين تلويزيون يك تلويزيون كابلي نيست. معمولا در دنيا سيستم‌هاي اين چنيني با عنوان آي‌پي تي‌وي معروف است اما سيستمي كه در كشور راه‌اندازي شده آي‌پي مدياست؛ يعني همه رسانه‌ها برروي آن قرار دارند. معمولا تلفن‌، اينترنت‌، فكس و تلويزيون جدا از يكديگر هستند اما بر روي آي‌پي مديا كه نام فارسي‌اش را «رسانه مهر» گذاشته‌ايم، همه آنها به صورت هم زمان قابل دسترسي هستند.

به گفته سياهكلي آي‌پي مديا توليد خودمان است و در توليد آن با هيچ گزينه خارجي مشاركت نداشته‌ايم. نرم‌فزار و سخت‌فزار آن كار خودمان است در حال حاضر در تهران نزديك به هزار مشترك از اين سيستم استفاده مي‌كنند و اميدوارم با همكاري همه رسانه‌ها و همدلي آنها استفاده از آن فراگير شود.

او همچنين تاكيد كرده كه سيستم ما با هزينه‌هاي اندك فني قابليت‌هاي بالايي دارد و بر روي بستر مخابرات تلفن فعاليت مي‌كند. به همين دليل هزينه‌ها كم و سرعت انتشار بالاست. بنابراين اميدواريم طي سال‌هاي آينده در تمام كشور قابل استفاده باشد. اين سيستم هزينه اشتراكي معادل هزينه اي‌دي‌اس‌ال دارد و بين حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان به صورت ماهانه هزينه خواهد برد.
 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 12 شهریور 1391  11:37 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

دریافت"ایمیل‌داخلی"بدون نیاز به اینترنت و رایگان
 

پست تصویری( ایمیل ) از مهرماه توسط یك شركت ارایه دهنده خدمات ایمیل های داخلی بدون نیاز به اینترنت و به طور رایگان دریافت می شود.

به گزارش ایرنا، مدیر مجموعه 'چاپار'( یكی از خدمات دهندگان ایمیل های داخلی ) از دسترسی نرم افزارهای مدیریت رایانامه ها به پست الكترونیك چاپار از مهرماه خبر داد و بدین ترتیب می توان پست تصویری را بدون نیاز به اینترنت دریافت كرد.
 
'سلمان افشار' مدیر مجموعه 'چاپار'روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: این دسترسی از طریق پروتكل های IMAP در چاپار امكان پذیر خواهد بود.
 
IMAP نرم افزارهایی است كه با استفاده از آن می توان ایمیل ها را بدون نیاز به اتصال اینترنت (offline)دریافت كرد.
 
وی افزود: در حال حاضر دسترسی به 'چاپار' از از طریق وب امكان پذیر است و این در حالی است كه در صورت راه اندازی چنین امكاناتی كاربران می توانند به ایمیل ها به صورت آفلاین دسترسی داشته باشند.
 
افشار با بیان اینكه در میان سه سرویس دهنده داخلی ایران دات آی آر، پست و چاپار، درگاه الكترونیكی چاپار تنها سرویس دهنده آنلاین و رایگان است افزود: در صورتی كه حمایت های بیشتری از سوی سازمان سیاستگذار صورت گیرد می توانیم تا سال آینده سرویس اشتراك ویدئو و عكس را در چاپار داشته باشیم .
 
وی خاطر نشان كرد: اگر چرخه تجاری مورد نیاز خدمات دهندگان آنلاین در كشور در حوزه فناوری اطلاعات درست تعریف و حمایت شود می توان انتظار داشت ارایه این خدمت همانند پنج سال اول 'یاهو' و 'جی میل' را در كشور داشته باشیم .همچنین اگر ارایه این خدمات ارزش افزوده مناسبی را به سرویس دهندگان داخلی اضافه كند میزان استقبال كاربران از درگاه های پست الكترونیك ملی و داخلی افزایش می یابد.
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 12 شهریور 1391  12:36 PM
تشکرات از این پست
mina_k_h ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

اپل بار دیگر از سامسونگ شکایت کرد

شواهد امر نشان می‌دهد که در پی شکایت‌های سریالی اپل از سامسونگ، این‌بار موضوع شکایت، دزدی از 8اختراع اپل است!

اپل بعد از کسب یک پیروزی بزرگ، بار دیگر از سامسونگ شکایت کرد.

شرکت اپل در این شکایت نامه که مضمون آن موضوع تکراری دزدی حقوق ثبت اختراع است، جدید‌ترین تلفن همراه هوشمند و رایانهٔ لوحی سامسونگ را هدف گرفته است.

این پروندهٔ جدید روز ۳۱ اوت در دادگاهی در ایالت کالیفرنیای آمریکا گشوده شد.

این پروندهٔ جدید در حالی بررسی می‌شود که کپی‌برداری سامسونگ از آیفون و آیپد در دادگاه قبلی اثبات شده و این شرکت کره‌ای باید بیش از ۱ میلیارد دلار به اپل خسارت بدهد.

شرکت اپل در شکایت جدیدش از دزدی ۸ اختراع اپل در محصولات سامسونگ از اوت ۲۰۱۱ تا کنون سخن گفته است، در نتیجه، این شکایت گالکسی اس ۳ و رایانهٔ لوحی گالکسی نت ۱۰. ۱ را که عرضهٔ آن به تازگی در آمریکا شروع شده است، نیز شامل می‌شود.

اپل در شکایت جدیدش آورده است: سامسونگ علی رغم اینکه در دادگاه قبلی متهم شده است، همچنان به عرضهٔ محصولاتش که یک کپی برداری از محصولات اپل است، ادامه می‌دهد و در صورت ادامهٔ عرضهٔ این محصولات خسارت جبران ناپذیری به اپل وارد خواهد شد.

دعواهای حقوقی سامسونگ و اپل با پیروزی بزرگ شرکت آمریکایی وارد مرحلهٔ جدیدی به نفع اپل شده‌است که همچنان ادامه دارد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 13 شهریور 1391  9:21 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال

مورچه‌ها مبدع اينترنت هستند!

پروفسور «گوردن» طي دو دهه تحقيقات، زندگي مورچه ها را مورد بررسي قرار داده و دريافته است كه الگوريتمي كه مورچه ها براي بررسي ميزان موجودي غذا در كلوني مورد استفاده قرار مي دهند، مشابه الگوريتم مورد استفاده در پروتكل كنترل انتقال (TCP)‌ است.

 دو محقق دانشگاه استنفورد در ادعايي عجيب عنوان كردند كه الگوريتم مورد استفاده توسط مورچه هاي سرخ شباهت زيادي با الگوريتم انتقال داده‌ها در اينترنت دارد و مي توان مورچه ها را مبدع اينترنت ناميد!

به گزارش ايسنا، پروفسور «دبورا گوردن» زيست شناس و «بالاجي پرابهكار» محقق رايانه دانشگاه استنفورد در طرحي مشترك شبكه زندگي مورچه هاي سرخ با نام علمي Pogonomyrmex barbatus را مورد بررسي قرار داده و دريافتند كه الگوريتم مورد استفاده اين مورچه ها شباهت زيادي به پروتكل كنترل انتقال (TCP) اينترنت دارد.

مورچه هاي سرخ از الگوريتم خاصي در كلوني خود استفاده كرده و مجموعه قوانين ساده اي را پيروي مي كنند، بگونه اي كه اگر اتفاق مشخصي روي داد، عكس العمل مشخصي را نشان مي دهند؛ در حقيقت مورچه ها بصورت كوركورانه از يكسري دستورات ثابت پيروي مي كنند.

الگوريتم مورد استفاده در كلوني مورچه ها كه از آن به نام Anternet (شبكه مورچه اي) ياد مي شود، در علم رايانه نيز مورد استفاده قرار مي گيرد و بعنوان مدلي براي بهينه سازي عمليات ها كاربرد دارد.

پروفسور «گوردن» طي دو دهه تحقيقات، زندگي مورچه ها را مورد بررسي قرار داده و دريافته است كه الگوريتمي كه مورچه ها براي بررسي ميزان موجودي غذا در كلوني مورد استفاده قرار مي دهند، مشابه الگوريتم مورد استفاده در پروتكل كنترل انتقال (TCP)‌ است.

الگوريتم TCP‌ ميزان انتقال داده ها در اينترنت را مورد بررسي قرار مي دهد. هر فايل بصورت مجموعه اي از بسته ها ارسال شده و براي هر بسته يك پيام تأييد صادر مي شود؛ اگر پيام هاي تأييد دير ارسال شوند، سرعت رايانه انتقال دهنده نيز افت پيدا مي كند و با ارسال سريع پيام ها سرعت نيز افزايش مي يابد.

اين مسأله در كلوني مورچه هاي سرخ نيز ديده مي شود؛ مورچه ها تا زمان يافتن غذا به كلوني باز نمي گردند و در صورت يافتن غذا به سرعت خود را به كلوني مي رسانند.

پروفسور «پرابهكار» معتقد است كه بررسي الگوريتم مورد استفاده در كلوني مورچه ها مي تواند به ايجاد شبكه هاي توزيع ساده و مقياس پذير منجر شود.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 13 شهریور 1391  9:40 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
دسترسی سریع به انجمن ها