0

نکاتی مهم از همسرداری موفق

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

نکاتی مهم از همسرداری موفق

-        همیشه با رفتارت امنیت و آرامش را به همسرت هدیه کن.

-    به او اطمینان کن و تا وقتی که دلیل محکمی یرای سوء اطمینان به تو ثابت نشده به او شک نکن و نگذار همسرت چنین احساسی کند.

-        هیچ گاه به همسرت بی احترامی نکن حتی زمانی که از او عصبانی هستی.

-        کوچک شمردن او پیش روی فرزندان آفت خانواده است.

-        تو باید کاری کنی که فرزندتان به همسرت احترام بگذارد و همسرت باید طوری رفتار کند که فرزندتان به تو احترام بگذارد.

-        هرچه بیشتر همسرت را درک کنی به او نزدیک تر می شوی.

-        خانواده اش را خانواده خودت بدان.

-        به همسرت نشان بده که به خاطر او حاضری نظر و تصمیمت را عوض کنی.

-        بگو و نشان بده که دوستش داری.

-    هدیه حتما نباید گرانقیمت یا به مناسبتی باشد. گاهی اوقات یک گذشت از اشتباه یا اختصاص زمان غیرمنتظره به وی از هر چیزی ارزنده تر است.

-     اغلب ما وقتی از کسی عصبانی می شویم فقط بدیهای او را به خاطر می آوریم اما بهتر است یادمان باشد که لحظات خوشی را هم با او داشته ایم.

-        هنگامی علاقه همسرت را نسبت به خود بیشتر می کنی که بپذیری شادی و مشکلات او، شادی و مشکلات تو هم هست.

-        اگر زندگیت را دوست داری به او سرکوفت نزن.

-        دروغ گفتن به همسر می تواند مانند گام برداشتن در میدان مین، شخصیت و اعتبار تو را متلاشی کند.

-        از اعتماد، محبت و مهربانی او سوء استفاده نکن.

-        در مورد اختلاف ها و سوء تفاهم ها به گرمی با یکدیگر مذاکره کنید.

-        لباس مورد علاقه او را بپوش و از عطری که دوست دارد استفاده کن.

-        به علاقه مندی هایش توجه کن و همیشه سعی کن تا به آن ها برسد.

-        اگر از موضوعی ناراحت و غمگین است، سعی کن در آن لحظات کنارش باشی.

-        هیچ گاه روبروی هم قرار نگیرید، همیشه کنارهم و تکیه گاه هم باشید.

-        لجبازی با همسر، لجبازی با روان، زندگی و آینده خود است.

-        بی دلیل او را از علاقه مندیهایش دور نکن.

-        با او عامرانه صحبت نکن، استفاده از کلماتی مانند لطفا، خواهشا، هرچی تو بگی و ... گناه و ضرری ندارد!

-        هیچ گاه از شدت علاقه ات نسبت به او کم نکن، زیرا بی اندازه در ذهن او و زندگی تو تاثیر منفی می گذارد.

-        هر کار خوبی که برای همسرت قصد انجام دادنش را داشتی و به دلایلی محقق نشد صادقانه برایش تعریف کن.

-    همیشه از خوبی های او سخن بگو، من این طرز فکر را قبول ندارم که با تعریف از همسر یا فرزندان آن ها را مغرور و سودجو می کنیم چراکه تعریف از حسنات دیگران باعث می شود تا او بفهمد که کار خوبش برای اطرافیان مهم است و برایش ارزش قائلند و آن را درک می کنند، همین دلیل خوبی برای ادامه و ارتقای آن کار خوب می شود.

-        به همسرت در هر کاری انرژی مثبت بده و آشکارا برای موفقیتش دعا کن.

-        برای احساساتش بیش از هرچیزی ارزش قائل شو.

-        نزد دیگران مخصوصا خانواده هایتان او را کوچک نکن.

-        زود در مورد او قضاوت نکن، با یکی دو بار نتیجه گیری نمی توان فورا نظر قطعی صادر کرد چون شرایط و موقعیت های مختلف و خیلی چیزهای دیگر در نوع برخورد و رفتار افراد در زمان های مختلف متفاوت است که برای رسیدن به کلیات آن زمان و بررسی های زیادی لازم است.

-    هیچ گاه همسرت را به عمد آزمایش نکن، سعی کن صبور و منطقی باشی و با زیر نظر داشتن او در شرایط طبیعی به خواسته ات برسی زیرا در آزمایش های عمدی به این علت که او از تو توقع چنین رفتار غیرمنتظره ای را نداشته احتمال دارد عکس العملی خلاف میل باطنی اش انجام دهد، ضمن اینکه از اعتمادش نسبت به تو شدیدا می کاهد.

-    بهتر است چند مدتی یکبار در مورد رفتار و اعمال خود از یکدیگر نظر سنجی کنید، البته در صورتی که از ظزفیت انتقاد پذیری بالایی برخوردار هستید این کار را  بکنید و به هیچ عنوان کار را به جرو بحث نکشانید.

-        تهدید او مانند شلیک به مغزِ زندگی مشترکتان عمل می کند.

-        هنگام بروز مشکلات امید دهنده باش نه امید گیرنده.

-        با هر مشکل کوچکی راه خودت را جدا نکن، صبور و مستحکم باش تا پایه ای زندگیت قدرتمند باشد.

-        از نبخشیدن اشتباه احساس افتخار نکن.

-        هیچ گاه نگذار کار به جایی برسد که او تو را فردی قدر نشناس و بی معرفت بداند.

-        از خانواده همسرت در هنگام بروز مشکلات دلجویی کن و یاری رسان آن ها باش.

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:09 PM
تشکرات از این پست
sabor92
sabor92
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 123
محل سکونت : خراسان رضوی

وظایف و مسئولیت های همسران

وظایف و مسئولیت های همسران

چاپ

ايميل

 

Sunday, 07 September 2008-11:46

 

بحث درباره وظایف و مسئولیت های همسران ، بیش ازآنکه صرفا" يك موضوع حقوقی و قانونی باشد ، متاثر از پیوندهای عاطفی و روانی و مبتنی بر معیارهای اخلاقی و ارزشی است . اهمیت و ارزشمندی حقوق خانواده ، ناشی از ارج و منزلت والای این کانون مقدس است . رواج ارزشهاي اخلاقي ، مسئولیت پذیری اجتماعی و پیوندهای عمیق عاطفی ، در جامعه ای به چشم می خورد که کانون خانواده در آن از بالاترین استحکام برخوردار است . زمانیکه عقد ازدواج و پیمان همسری بین یک زوج برقرار می شود ، تکالیف و حقوق معینی برای هر يك از زن و شوهر بوجود مي آيد . همسران موفق با احساس وظیفه خطیر ، هرگز عهد و پیمان خویش را سست نمی کنند و میثاق زندگی مشترک را با اکسیر محبت ، جاودانه می سازند . برای استحکام و استمرار این پیمان مقدس ، راهکارهایی وجود دارد که با به کارگیری آنها می توان خانواده اي متعادل و موفق داشت .
اینک به موضوع حاکمیت منطق در روابط زوجین می پردازیم .
ازجمله آفتهایی که خانواده ها را تهدید می کند ، رشد خواسته ها و انتظارات غیر منطقی زوجین از یکدیگر است . گاهي با مطرح شدن اين خواسته ها ، آرامش زندگی به هم می ریزد . زنان و شوهران جوان غالبا" از این جنبه آسیب می بینند که مرز منطقی و غیرمنطقی بودن انتظاراتشان از هم ، مشخص نیست . عدم آشنایی در این زمینه ، منجر به جریحه دار شدن احساسات آنها می شود . نقطه بحران در زندگی ، زمانی فرا می رسد که انتظارات غیر منطقی و تامین نشده بر روی هم انباشته شده و آستانه مقاومت زن و شوهر به تدریج كاهش يافته و در یک لحظه غیر قابل پیش بینی ، درگیری بوجود می آید . خانواده های متعادل با تنظیم و تعيين انتظارات منطقي ، راه را بر ورود عوامل تفرقه و تزلزل در زندگی می بندند . به اين ترتيب ، درمورد خواسته هاي خود ، به نوعي توافق دست مي يابند و روح تفاهم و همدلی را در زندگي تسری می بخشند . تعادل در زندگی مشترک ، زمانی شكل مي گيرد که روابط متقابل زن و شوهر بر پایه ای معقول استوار باشد . در اين حالت ، زن و شوهر ، از يكديگر انتظاراتي نا معقول و خارج از توان نخواهند داشت .
انسان به دليل حب نفس ، همواره به سوي منافع شخصی گرايش دارد . شايد مشكلات این خصلت ، در دوران تجرد ، كمتر به چشم بيايد . اما در زندگی مشترک ، به لحاظ پیدایش روابط و مناسبات جدید ، سلیقه های شخصی زن و شوهر در تقابل با یکدیگر قرار می گیرد . درنتيجه مشكلات ناشي از اختلاف منافع شخصي مشهود تر است . چون ممكن است هر یک از آنها آنچه را که ترجیح می دهد ، مبتنی بر تمایلات شخصي او باشد تا انتخاب عقلانی ، در چنین شرایطی ، اگر زوجین دارای اخلاق و تربیتي صحیح باشند ، می توانند به جای اعمال سلیقه شخصي و حاکمیت زور و قدرت در عرصه زندگی ، پایه های استوار و مطلوبی را برای حل اختلافات بیابند و منطق را در صحنه زندگی حاکم کنند . اما خانواده هایی وجود دارند که يكي از طرفين با قدرت و زور بر اعضا حكومت مي كند . در این گونه خانواده ها ، منطق كنار مي رود و روابطي تیره و ناخوشايند بر فضای خانواده حاکم مي شود . زيرا سایر اعضاء ، در فرايند تصمیم گیری ، هيچگونه مشاركتي ندارند .
قراردادها و مقررات زندگی ، براي تنظيم روابط زن و شوهر لازم و ضروري است . اما اين آئين نامه ها زمانی می توانند روابط متقابل زن و شوهر را به درستي تنظيم كنند که براساس حق و متناسب با نيازهاي روحي آنها تنظیم شوند . حق چه از جانب مرد و چه از جانب زن ، باید پذیرفته شود . جنسیت ، سن و تحصیلات ، هیچکدام دربرابر منطق و حقیقت نباید ارجحیت پیدا کند . از اینرو مرد به حکم مرد بودن و زن به موجب زن بودن ، هیچ کدام نمی توانند سلیقه ها و نظرات خویش را بر دیگری تحمیل کنند .


پیروی از حقیقت و برخورداری از بینش و منشی منطقی ، ازجمله توصیه های موکد اخلاقی در آموزه های قرآن و اسلام است . مسلما" پيروي از حقيقت در محیط اجتماعی به خصوص خانواده ، آثار و عوارض مثبتی را در روابط بین زوجین بوجود مي آورد . اسلام دوستداری حقیقت را شرط ایمان و اخلاق مي داند و از سیره و گفتار اولیای دین استنباط می شود که انسان باید حقیقت را بگوید و بپذیرد ، اگرچه به زیان او باشد . زن و شوهر بايد توجه داشته باشند که گاهي در اختلاف و مشاجره ، حق از آن طرف مقابل است . دراين صورت هر کدام از آنها به حکم وظيفه اخلاقي و ديني بايد به حقيقت اعتراف کند و آن را بپذيرد . اين اعتراف ناشي از تعهد به اصول ايماني است و زمينه آرامش دروني انسان را فراهم مي آورد . ضمن اينکه شعله خشم طرف مقابل را نيز فرو مي نشاند . مسلما" فرار از منطق و حقيقت ، نه تنها بذر کينه را در دل مي نشاند ، بلکه اعتماد و اطمينان را نيز از طرف مقابل سلب مي کند .
آقاي دکتر قائمي متخص علوم تربيتي مي گويد :
" در خانواده اي که درگيري و اختلاف است ، محيط ، طوفان زده و ناتوان براي جذب یکدیگر است . بررسيهاي علمي نشان مي دهد که در درگيري هاي خانوادگي هيچيک از زوجين خوشبخت نيستند . اگرچه نتيجه درگيري ظاهرا" به سود يک طرف تمام شود ، اما موجب موفقيت او نخواهد شد . حتی عوارض بعدي مشاجره ، زمينه را براي ناکامی هر دو طرف فراهم مي كند . مقررات اسلام به گونه اي است که اجازه نمي دهد ، مرد با رفتاري غير منطقي به همسر خود ستم کند . سفارش هاي اسلام اغلب متوجه مداراي با زن است . مسلما" مردان قدرت تحمل زيادي دارند و بايد به طبع لطيف و عواطف حساس زنان ، توجه خاص داشته باشند . البته زن و شوهر ، به حکم تعاليم ديني و اخلاقي ، بايد لجاجت را در محيط خانواده ، کنار بگذارند و در اختلافاتی که پیش می آید ، هريک بخشي از حقوق خود را براي مصلحتي بزرگتر ناديده بگيرد . "

روان شناسان براي داشتن روابط منطقي در درون خانواده ، راهکارهاي متعددي را پیشنهاد کرده اند که به مواردي از آن اشاره مي کنيم . آنها مي گويند :
در گفتگو با همسرتان از منطقي قوي کمک بگيريد . در مراحلي که پذيرفتن واقعيت از سوي همسرتان دشوار است و احتمالا" به غرور او آسيب مي رساند ، لحن سخن را از تحکم و دستور به صورت پيشنهادهاي دوستانه تغيير دهيد . گاهي به بيان خاطراتي از گذشته خود و ديگران بپردازيد که در آن ، اختلافات با روش منطقي برطرف شده است . اگر همسرتان برخوردي منطقي ندارد ، با تلقين اين امر که او در خيلي از موارد با روش منطقي موفقيتهايي را کسب کرده ، شخصيتش را متحول سازيد . در خانواده اي که منطق حاکم باشد ، هرگز از انتقادهاي نابجا و تحقير و سرزنش خبري نيست .

 

امان ز لحظه غفلت که تو شاهدم باشی !!!

سه شنبه 24 اسفند 1389  2:25 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها