0

موزه جواهرات سلطنتی

 
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 7483
محل سکونت : تهران

موزه جواهرات سلطنتی

گنجینه بی مانند خزانه جواهرات ملی که در معرض دید شما قرار می گیرد مجموعه ای

از گرانبها ترین جواهرات جهان است.که طی قرون و اعصار بدین صورت گرد هم آمده است.

هر قطه از این جواهرات گویای بخشی از تاریخ پر فرازو نشیب ملت بزرگ ایران و مبین ذوق و خلاقیت های هنری مردم این مرزو بوم است که خاطرات تلخ و شیرین شکستها پیروزیها .غرورو خود نمایی ها و فرمانفرمایی همراه با زور ونخوت زمامداران گذشته را تداعی میکند.

گنجینه حاضر از یک طرف بیانگر فرهنگ و تاریخ کهنسال و پر تلاطم ملت ایران وگویای داستان بخشی از زندگی پر ماجرای گذشتگان و از طرفی دیگر باز گوی قصه اشکهای خاموش مردم ستمدیده و جور کشیده است که نتیجه خود آرایی و فخر فروشی قدرتمندان و صاحبان زر و زور در دوران گذشته بوده است.خزانه فعلی جواهرات در سال ۱۳۳۴ ساخته و در سال ۱۳۳۹ با تاسیس بانک مرکزی ایران افتتاح و به این بانک سپرده شد.و اکنون نیز در صیانت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می باشد.

بهای این مجموعه چقدر است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

هیچکس پاسخ این سوال را نمیداند.زیرا در این مجموعه گوهرهایی هست که در جهان نظیر ندارد.در پاسخ به این سوال فقط میتوان گفت:مجموعه جواهرات مللی ایران از لحاظ هنری تاریخی و منحصر به فرد بودن در شرایطی است که حتی زبده ترین کارشناسان و ارزیابان جهان هم نتوانسته اند ارزش واقعی یا تقریبی آن را محاسبه کنند.


تاج فرح






تاج مورد استفاده فرح پهلوی در سال 1346 از میان جواهرات ملی توسط ایوان کلیف و ارپل ساخته شد.بدنه این تاج از پلاتین بوده و تعداد سنگهای قیمتی ان بدین شرح است:

1469 قطعه بلریان
36 قطعه زمرد
2 قطغه لعل
34 قطعه یاقوت
105 قطعه مروارید

وزن این تاج 1480.90 گرم است.








این الماس به همراه زوج دیگرش کوه نور (که اکنون روی تاج ملکه انگلستان نصب شده‌است) توسط نادر شاه افشار در جنگ با هند به دست آمده و در سال ۱۷۳۹ میلادی به ایران آورده شدند.

دریای نور پس از قتل نادر به نوه او شاهرخ میرزا (آخرین پادشاه افشار) رسید و سپس به دست امیر علم خان خزیمه و بعد به محمد حن خان قاجارو بعد به لطفعلی خان زند و سر انجام به دست اقا محمد خان قاجار افتاد. ناصر الدین شاه(با استدلالاتی که منطقی می‌نماید) معتقد بود که این جواهر یکی از گوهر‌های تاج کوروش کبیر بوده‌است. او برای تولیت این گوهر قیمتی منصبی مخصوص قرار داده بود.

این جواهر در زمان محمد علی شاه و هنگام شکست وی ازمشروطه خواهان به سفارت روسیه برده شد که خوشبختانه به همت مشروطه خواهان بازپس داده شد و هم اکنون در موزه بانک مرکزی واقع در خیابان فردوسی تهران قرار دارد.


تنگ مرصع



شمعدان مرصع





جقه نادری



انواع زیور الات و گل سینه































گل سینه طاووس



دوشنبه 31 فروردین 1388  10:56 PM
تشکرات از این پست
malihe
دسترسی سریع به انجمن ها