::: چای کوهی ویروس ایدز را از بین می برد
تحقیقات جدید دانشمندان نشان می دهد که چای کوهی (هوفاریقون) می تواند ویروسها را از بین ببرد و حتی روی ویروس بیماری
AIDS
نیز اثر دارد.
خاصیت چای کوهی ویروس ایدز را از بین می بردویروس کشی و تقویت کنندگی چای کوهی باعث شده که بیماران مبتلا به ایدز از این گیاه برای تقویت سیستم دفاعی بدن استفاده کنند.
چای کوهی با نام علمی (
Hypericum
perfratum
) گیاهی است که معمولا به صورت خودرو در میان مزارع گندم و ذرت یافت می شود و به مقدار زیاد در آمریکا و اروپا پرورش می یابد و در ایران در دامنه کوههای البرز، چالوس، مازندران و نقاط غرب ایران به حد زیادی می روید.
گلهای این گیاه به رنگ سفید یا زرد است که در بالای ساقه به صورت مجتمع به چشم می خورد که این گلها کمی معطر و دارای بوی مخصوصی است.
چای کوهی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و خواص درمانی بسیاری دارد این گیاه ضد کرم معده و روده است و گرفتگی صدا را باز می کند.
این گیاه برای درمان مرض کزاز بکار می رود و اگر برگ آن را به صورت پودر روی زخمهای عمیق بپاشید این نوع زخمها را خوب می کند.
چای کوهی درمان کننده بیماری مننژیت است؛ درد پشت و گردن و خشکی گردن را درمان می کند و ضدافسردگی است.
این گیاه اشتها را باز می کند بنابراین می توان آنرا به بچه ها و افراد مسن که اشتها ندارند داد. کسانی که از داروهای آسم و ضدسرماخوردگی و حساسیت استفاده می کنند نمی توانند چای کوهی مصرف کنند
:::
عصاره چای سبز به عنوان آنتیاکسیدان طبیعی در فراوردههای آرایشی قابل استفاده است
یافتههای محققان ایرانی نشان داد: عصاره چای سبز میتواند به عنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی در محصولات آرایشی جایگزین آنتیاکسیدانهای تجاری متداول که عوارضی در پی دارند، استفاده شود.
یافتههای تحقیق دکتر کتایون مرتضی سمنانی، دکتر مجید سعیدی، دانشیاران دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دکتر زهرا نوزادی، داروساز در مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز با آنتی اکسیدانهای تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد نشان میدهد: عصاره چای سبز در مقایسه با سدیم متا بیسولفیت و
BHT
اثر آنتی اکسیدانی بیشتری داشته و با توجه به ویژگیهای این عصاره در محافظت پوست در مقابل اشعه ماورای بنفش و کاربرد این گیاه به صورت موضعی که از گذشته برای برطرف کردن تورم به کار میرفته است میتوان به این گیاه به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در فرآوردههای آرایشی بیش از پیش توجه کرد.
با توجه به عوارض مختلف گزارش شده از آنتی اکسیدانهای تجاری، در سالهای اخیر، تحقیقات بر روی دستیابی به آنتی اکسیدانهای سالمتر و موثرتر از منابع طبیعی متمرکز شده است.
هیدوکینون، یک ماده روشن کننده است که به سختی پایدار شده و براثر اکسیداسیون در معرض هوا به سرعت قهوهیی رنگ میشود.
محققان در این پژوهش، فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره فنانولی برگهای خشک شده چای سبز را در مقایسه با آنتی اکسیدانهای تجاری در غلظتهای 1/0، 5/0، 1 و 2 درصد در کرم هیدروکنیون دو درصد را بررسی کردند.
همچنین فرآوردههای حاوی آنتی اکسیدانها و این را عصاره به مدت سه ماه در دمای 25 درجه سانتیگراد و 45 درجه سانتیگراد و به دور از نور نگهداری شدند.
پایداری فیزیکی و درصد هیدروکنیون باقیمانده پس از دو هفته، 1،2 و 3 ماه بررسی شد. نتایج این مطالعه حاکی از تسریع تخریب هیدروکینون با افزایش دما بود.
در ماه سوم، در هر دو دمای 25 و 45 درجه سانتیگراد، عصاره در تمامی غلظتها فعالیت بیشتری را در مقایسه با آنتی اکسیدانهای تجاری نشان داد.
همچنین در ماه سوم، فرآوردههای حاوی عصاره پایداری فیزیکی مناسبی را با مقدار هیدروکینون باقیمانده 70،75،77 و 81 درصد (به ترتیب افزایش غلظت) در دمای 25 درجه و 50، 54، 58 و 62 درصد در دمای 45 سانتیگراد نشان داد.
:::
عصاره چای سبز میتواند سرطان زا باشد
پژوهشهای محققان دانشگاه میسی سی پی نشان داد که مکملهای غذایی ساخته شده از عصاره چای سبز باعث رشد و نمو تودههای سرطانی خاصی در بدن می شود.
این مطالعه که در شماره اخیر نشریه
journal of natural product
به چاپ رسیده است تاثیر ماده موثر موجود در عصاره چای سبز بر عامل تنظیمکننده کلیدی رشد سلولهای سرطانی در حضور اکسیژن کم یا فاکتور شماره یک القاء شده با کاهش اکسیژن را بررسی کردند.
دانشمندان دریافتند که عصاره چای سبز در مقادیر زیاد نه تنها از بروز سرطان پیشگیری نمیکند و سلولهای سرطانی را نمیکشد بلکه به رشد و بقاء سرطان کمک میکند.
نوشیدن چای سبز بسیار مفید است . هزاران سال است که مردم چای سبز می نوشند ولی این عقیده که برای پیشگیری و مهار سرطان روزانه عصاره چای سبز که معادل
۱۰۰
ها فنجان چای است بنوشیم باید تصحیح شود.