در روز ۸ مارس ۱۸۷۵ زنان كارگر كارخانجات نساجی در شهر نیویورك برای بهبود شرایط كارشان و در اعتراض به پایین بودن سطح دستمزدشان، دست به تظاهرات زدند. این حركت به درگیری قهر آمیز با پلیس آمریکا انجامید و پلیس بطور وحشیانه به تظاهر کنندگان حمله کرد و آنان را سركوب نمود. عدهای از زنان تظاهر كننده زخمی و دستگیر شدند. این مسئله باعث شد که زنان کارگر دیگر هم کم کم به حقوق انسانی خود آگاهی پیدا کنند و سعی کنند که راه آنها را ادامه بدهند. حركت اعتراضی هر سال به حالت آشكار و یا مخفی در کارخانههای مختلف ادامه پیدا کرد.
روز ۸ مارس ۱۹۰۷ مجددا زنان نساج آمریكا با خواست ۱۰ ساعت كار روزانه دست به تظاهرات زدند كه این بار هم تظاهرات آنها با سركوب پلیس روبرو شده و به دستگیری بسیاری از زنان منجر شد. در این تظاهرات عدهی زیادی از مردان كارگر و زنان طبقات دیگر جامعه نیز شركت كردند. در سال ۱۹۰۸ حزب سوسیالیست آمریكا به تشكیل كمیته ملی زنان برای كمپین حق رأی زنان در انتخابات اقدام كرد و در مارس همان سال، كارگران زن بافنده با خواست ممنوع كردن كار برای كودكان و كسب حق رأی زنان در نیویورك تظاهرات كردند. رویدادهای ۸ مارس همان سال سبب گردید كه در سال بعد یعنی سال ۱۹۰۹ این روز بهعنوان نخستین روز ملی زنان در آمریكا تثبیت شود.
این روز كم كم به روز مخالفت زنان كارگر با دولت و كارفرمایان سرمایهدار، برای بهبود شرایط كار و کسب حقوق اجتماعی برای كل زنان در سراسر دنیای صنعتی، تبدیل شد.
در کنگرهی بین المللی سوسیالیستها كه در سال ۱۹۱۰ در كپنهاگ دانمارك برگزار گردید، "كلارا زتكین" زن سوسیالیست از حزب سوسیال دموكرات آلمان ۸ مارس را بهعنوان روز جهانی مبارزه زنان پیشنهاد كرد. کنگره این پیشنهاد را تصویب كرد. یك میلیون زن سوسیالیست و كارگر و دیگر اقشار اجتماعی همراه مردان خواهان حقوق سیاسی - اجتماعی برابر برای همه زنان و مردان شدند. آنها در ۸ مارس سال۱۹۱۱ در كشورهای آلمان، دانمارك، سوئیس و استرالیا تظاهراتی بر پا كردند و با جشن و سخنرانی، خواهان حق رأی، حق كار و آموزش حرفهای برای زنان شدند. در همین سال در روسیه و چین هم تظاهراتی به مناسبت ۸ مارس بر گزار شد. در مدتی كمتر از یك هفته بعد از ۸ مارس، در آتش سوزی "تریانكل" در شهر نیویورك به خاطر نبود دستگاههای امنیتی و بدی شرایط كار، ۱۴۹ زن كارگر جان باختند. همین موضوع باعث شد که تظاهرات ۸ مارس سال بعد به طور وسیعی در سراسر دنیای برگزار شود و بدی شرایط کار، مورد اعتراض قرار گیرد و محكوم گردد.
با شروع جنگ جهانی اول، میلیونها مرد به جبههها گسیل شدند. زنان سوسیالیست در این سالها تظاهرات ۸ مارس را بر علیه جنگ و كشتار و خرابی ناشی از آن برگزار کردند.
در ۸ مارس ۱۹۱۷ در روسیه زنان علیه افزایش قیمتها، تعطیلی كارخانجات و اخراج كارگران دست به تظاهرات زدند. این تظاهرات در رویداد انقلاب فوریه همان سال در روسیه تأثیر زیادی داشت.
در سالهای بعد از جنگ جهانی دوم تا اوایل دهه ۶۰ روز جهانی زن جلوه چندانی نداشت. چون زنان توانسته بودند به مقدار زیادی از خواستهای خود دست یابند. با رشد جنبش زنان در دهه ۶۰ این روز هم بار دیگر اهمیت یافت. سال ۱۹۷۵ از طرف سازمان ملل متحد، سال بین المللی زنان اعلام شد و دو سال بعدتر یعنی سال ۱۹۷۷، یونسكو این روز را بهعنوان روز جهانی زن به رسمیت شناخت. از آن پس، در چنین روزی مردان به زنان گل یا هدیه تقدیم می کنند و بدینوسیله از مبارزات انسانی زنان قدردانی می کنند...
۸ مارس روز جهانی زن بر تمام زنان و مردان آزاد اندیش مبارك باد