0

نگاهي به زندگي و آثار محمد ايوبي

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

نگاهي به زندگي و آثار محمد ايوبي

 محمد ايوبي سال 1321 در اهواز به دنيا آمد و بعدها كارشناسي زبان و ادبيات فارسي را گرفت و به كار تدريس در دبيرستان‌ها پرداخت.
ايوبي در جايي گفته است: دهه 40، دوران پارادوكسيكال حيرت است كه بر نويسندگان جوان دهه 40 جنوب به خصوص خوزستان تحميل مي‌شود و اين سلطه اقليمي خاص است كه خواه ناخواه نويسندگان را جذب خود مي‌كند.
ايوبي در رمان «طيف باطل» كه سال 1353 آن را منتشر كرد با به تصوير كشيدن سقوط خاندان سرهنگ اقتداري ميليتاريسم را هجو مي‌كند و آن را به استهزاء مي‌گيرد.
ايوبي در اين رمان فصل‌هايي را به صورت مونولوگ دروني سرهنگ اقتداري با همزاد خودش نوشت؛ شيوه‌اي كه در اغلب داستان‌ها با اين مضمون رايج است.
ايوبي بعدها رمان‌ها و داستان‌هاي متعددي نوشت كه از آن ميان مي توان به رمان «راه شيري» (1378) اشاره كرد.
او در اين رمان تداعي هاي شكل گرفته در ذهن شخصيت رمان را بر اساس خاطرات پراكنده روايت كرد و صورت داستاني به آن بخشيد.
يك سال پس از انتشار اين رمان نيز مجموعه «پايي براي ديويدن» را منتشر كرد كه داستان هاي ايوبي درباره جنگ هشت ساله عراق و ايران هستند.
از ديگر داستان ها و رمان هاي او مي شود از «آواز طولاني جنوب»، «غمزه مردگان»، «سفر سقوط» و «زيتون تلخ خرماي گس» نام برد.
ايوبي همچنين در سال 1370 نمايشنامه اي را نيز با نام «همزادان ماه» منتشر كرد ولي هيچگاه نمايشنامه نويسي بر داستان نويسي او سايه نينداخت.
علاوه بر داستان نويسي كه دلمشغولي اصلي او بود در برهه اي از زندگي خود به انتخاب شعرهاي نيما يوشيج دست زد كه آن ها را با شرح و تفسير منتشر كرد.
امسال انتشارات ققنوس در روزهاي نمايشگاه كتاب تهران رمان «زير چتر شيطان» را از او منتشر كرد كه ايوبي به گفته خودش بيش از 13 سال روي آن كار كرده بود.
همچنين دو رمان «راه گراز» و «صورتك‌هاي تسليم» آخرين آثار منتشر شده اين نويسنده هستند كه امسال توسط نشر افراز منتشر شدند.
«صورتك‌هاي تسليم» امسال نامزد دريافت دومين جايزه ادبي «جالال آل احمد» بود.
وي رمان ديگري را با نام «مرد تشويش هميشه» در دست نشر داشت.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

شنبه 19 دی 1388  9:30 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها