... تا امروز
کندو های جدید ، از بخش های چوبی تشکیل شده اند که بر روی هم چیده می شوند .
زنبورداران در هر بخش چندین قاب چوبی آویزان می کنند .قاب ها شبیه قاب عکس
هستندکه به جای شیشه داخل هریک ازآنهاصفحه ی نازک مومی قرارداده شده است.
زنبور ها، شانه های خود را روی این پایه های آماده می سازند .این کار باعث صرفه
جویی دروقت نیروی زنبو ها می شود ، در نتیجه آنها می توانند بیشتر وزودتر عسل
بسازند . عسل درشانه هایی که درقسمت بالایی کندوقرار دارندذخیره می شوند .این
قسمت با یک صفحه ی فلزی به نام مانع ملکه ، ازبخش های دیگرجدا می شود. روی
این صفحه سوراخ هایی است که زنبور های کارگر می توانند از آن عبور کنند ولی ملکه
به خاطر جثه ی بزرگی که دارد ، نمی تواند از آن عبور کند و به قسمتی که شانه های
عسل در آنجا است برود در نتیجه در این قسمت تخم یا شفیره ای وجود ندارد .
وقتی زنبور ها شانه هارا از عسل پر کردند و روی آنها را با موم پوشاندند ، زنبورداران
شانه ها را از کندو خارج می کنند و به زنبور ها شکر می دهند تا آن را به جای عسل
بخورند ، در غیر این صورت زنبور ها در فصل زمستان غذای کافی نخواهند داشت .
سرپوش های مومی برداشته می شوند و شانه ها داخل دستگاهی قرار می گیرند که شبیه
خشک کن لباس است .در این دستگاه عسل موجود در شانه ها خارج و در قسمت زیرین
دستگاه جمع می شود . برای فروش ، عسل را در ظرف های مناسب می ریزند .
از موم موجود در شانه های عسل برای ساخت شمع ، واکس و پایه مومی برای شانه ی
کندو های جدید ، استفاده می شود .
شما عسل روان بیشتر دوست دارید یا عسل سفت؟
تمام عسل ها ابتدا روان هستند ، ولی چون شکر موجود در آن به دانه های شکرین کوچک
(کریستال) تبدیل می شود ، به تدریج سفت می شوند .
البته بعضی مردم عسل سفت را که عسل دانه (یا گرانوله ) نامیده می شود ، دوست داند
ولی بعضی دیگر عسل روان را ترجیح می دهند . با صاف کردن و حرارت دادن عسل تازه
در مدت زمانی کوتاه ، می توان از سفت شدن آن جلوگیری کرد .بنابراین مغازه داران
می توانند هر دو نوع عسل را در اختیار مشتریان قرار دهند .
همه ی عسل ها طعم یکسا نی ندارند ، زیرا این عسل ها از شهد گل های متفاوت ساخته
شده اند و گل های مختلف طعم های گوناگونی ایجاد می کنند .
امروزه تولید عسل به یک فعالیت صنعتی تبدیل شده است . برای تولید عسل بیشتر و بهتر
زنبورداران سالانه چند بار زنبور ها را کوچ می دهند .
به غیر از تولید عسل ، موم ، ژله سلطنتی وبسیاری مواد غذایی وبه ویژه دارویی دیگر،
که از تولیدات زنبور ها مشتق می شوند ، حضور زنبور ها در یک منطقه برای کشاورزان
و باغداران ضروری است ، زیرا بخش عمده ای از گیاهان به کمک زنبور ها بارور می
شوند . محصول می دهند . درآمریکا حدود یک چهارم ازمحصولات خوراکی به وسیله ی
زنبور ها بارور می شوند .