0

دنیای شگفت انگیزحشرات

 
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 7483
محل سکونت : تهران

دنیای شگفت انگیزحشرات

... تا امروز

 

کندو های جدید ، از بخش های چوبی تشکیل شده اند که بر روی هم چیده می شوند .

 

 زنبورداران در هر بخش چندین قاب چوبی آویزان می کنند .قاب ها شبیه قاب عکس

 

 هستندکه به جای شیشه داخل هریک ازآنهاصفحه ی نازک مومی قرارداده شده است.

 

 

 

زنبور ها، شانه های خود را روی این پایه های آماده می سازند .این کار باعث صرفه

 

جویی دروقت  نیروی زنبو ها می شود ، در نتیجه آنها می توانند بیشتر وزودتر عسل

 

بسازند . عسل درشانه هایی که درقسمت بالایی کندوقرار دارندذخیره می شوند .این

 

قسمت با یک صفحه ی فلزی به نام مانع ملکه ، ازبخش های دیگرجدا می شود. روی

 

این صفحه سوراخ هایی است که زنبور های کارگر می توانند از آن عبور کنند ولی ملکه

 

به خاطر جثه ی بزرگی که دارد ، نمی تواند از آن عبور کند و به قسمتی که شانه های

 

عسل در آنجا است برود در نتیجه در این قسمت تخم یا شفیره ای وجود ندارد .

 

وقتی زنبور ها شانه هارا از عسل پر کردند و روی آنها را با موم پوشاندند ، زنبورداران

 

شانه ها را از کندو خارج می کنند و به زنبور ها شکر می دهند تا آن را به جای عسل

 

بخورند ، در غیر این صورت زنبور ها در فصل زمستان غذای کافی نخواهند داشت .

 

سرپوش های مومی برداشته می شوند و شانه ها داخل دستگاهی قرار می گیرند که شبیه

 

خشک کن لباس است .در این دستگاه عسل موجود در شانه ها خارج و در قسمت زیرین

 

دستگاه جمع می شود . برای فروش ، عسل را در ظرف های مناسب می ریزند .

 

از موم موجود در شانه های عسل برای ساخت شمع ، واکس و پایه مومی برای شانه ی

 

کندو های جدید ، استفاده می شود .

 

شما عسل روان بیشتر دوست دارید یا عسل سفت؟

 

تمام عسل ها ابتدا روان هستند ، ولی چون شکر موجود در آن به دانه های شکرین کوچک

 

(کریستال) تبدیل می شود ، به تدریج سفت می شوند .

 

البته بعضی مردم عسل سفت را که عسل دانه (یا گرانوله ) نامیده می شود ، دوست داند

 

ولی بعضی دیگر عسل روان را ترجیح می دهند . با صاف کردن و حرارت دادن عسل تازه

 

در مدت زمانی کوتاه ، می توان از سفت شدن آن جلوگیری کرد .بنابراین مغازه داران 

 

می توانند هر دو نوع عسل را در اختیار مشتریان قرار دهند .

 

همه ی عسل ها طعم یکسا نی ندارند ، زیرا این عسل ها از شهد گل های متفاوت ساخته

 

شده اند و گل های مختلف طعم های گوناگونی ایجاد می کنند .

 

امروزه تولید عسل به یک فعالیت صنعتی تبدیل شده است . برای تولید عسل بیشتر و بهتر

 

 زنبورداران سالانه چند بار زنبور ها را کوچ می دهند .

 

به غیر از تولید عسل ، موم ، ژله سلطنتی وبسیاری مواد غذایی وبه ویژه دارویی دیگر،

 

که از تولیدات زنبور ها مشتق می شوند ، حضور زنبور ها در یک منطقه برای کشاورزان

 

و باغداران ضروری است ، زیرا بخش عمده ای از گیاهان به کمک زنبور ها بارور می

 

شوند . محصول می دهند . درآمریکا حدود یک چهارم ازمحصولات خوراکی به وسیله ی

 

زنبور ها بارور می شوند . 

 

 

 

 

 

جمعه 28 فروردین 1388  1:38 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها