تغذیه از دیدگاه قرآن
علم تغذیه هر روز چیز جدیدی کشف می کند . گاهی حتی کشفیات قبلی را نقض می کند وما سردرگم میان علم وسنت ومیان قدیم وجدید می مانیم که چه بخوریم وچه نخوریم؟
در این گمراهی می خواهیم بدانیم واقعیت چیست؟خدایی که ما وهمه کائنات را آفریده است چه می گوید؟او می خواهد ما چه بخوریم ؟
در قرآن به دنبال خوردنیها می گردیم و به این آیه می رسیم:ای مردم از آنچه در زمین است حلال وپاکیزه بخورید و از گامهای شیطان پیروی نکنید.
از خوراکیها، حرامها را جدا می کنیم ودر میان حلالها دنبال پاکیزه هایش می گردیم .پس آخر این غذای پاکیزه(طیبات) کجاست تا ما آن را بخوریم ؟
خرما:
غذایی گرم و مغذی است که نام آن 24 مرتبه در قرآن آمده است؛ همچنین شامل ویتامینهای
A, B, C, E
، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و املاح، سدیم ، آهن، مس، فسفر، گوگرد و کلر می باشد. خرما خون ساز بوده و باعث تقویت سلولهای مغز ،تقویت سلولهای بینایی وترمیم پوست می گرددوهمچنین فرآیند زایمان و شیردهی را آسان می کند.
شیر:
نام شیر 2بار در قرآن تکرار شده است .حضرت محمد فرموده اند:بر شما باد مصرف شیر،زیرا حرارت را از دل و اندرون پاک می کند،همانطور که انگشت، عرق پیشانی را پاک می کند ومحکم می کند ستون فقرات را و موجب فزونی عقل وخردمندی، پاکی ذهن و فکر، جلا و تقویت قوای بینایی و از بین رفتن فراموشی می شود. شیر کالری قابل توجهی در بدن ایجاد می کند و برای رشد بچه ها تا هجده ماهگی ضروری است.دارای پروتئین ،چربی، قند و املاح معدنی شامل کلسیم، فسفر، سدیم و ویتامینهای
A,B,C
است .غذای کاملی است و از نرمی استخوان جلوگیری می کند.ادرار آور وسم زداست.از یبوست جلوگیری می کند و ضد سرطان میباشد.
عسل:
غذایی کاملا مقوی و مغذی بوده که نام آن در قرآن 2 بار تکرار شده است؛ در ضمن اغلب میکروبها در آن نمی توانند رشد کنند شامل املاح معدنی بوده و خاصیت ضد عفونی وضد میکروبی دارد .عسل دارای ویتامینهای
C, E, B2, B5
پتاسیم، سدیم، کلسیم، مس، کبالت، منگنز، آهن و فسفر می باشد. به هضم غذا کمک کرده، برای بیماران دیابتی به جای مواد قندی توصیه می شود.به رشد کودکان کمک کرده ،از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند. باعث بهبود بیماریهای پوستی ،درمان بیماریهای گوارشی وبیماریهای تنفسی ،بیماریهای چشم، بیماریهای زنان وزایمان،بیماریهای قلبی ودستگاه عصبی وبیماریهای خونی وهمچنین سرماخوردگی می شود.همچنانکه درقرآن نیز آمده ،عسل شفاست.
انگور:
نام انگور 11 مرتبه در قرآن ذکر شده است .انگور دارای مواد نشاسته ای ومقدا ر زیادی ویتامینهای
A, C, B
میباشد. برای
کم خونی مفید است وچربی واوره را کاهش می دهد .انگور محرک اعمال کبد است وبرای مبتلایان به بیماریهای فشار خون ، روماتیسم وقلب وعروق سودمند است .ملین وادرار آور بوده ،باعث تقویت وشادابی پوست می گردد.
زیتون:
نام آن 6 مرتبه در قرآن تکرار شده است .دارای مقدار زیادی چربی ،پروتئین ،کلسیم ،آهن وفسفات است.روغن زیتون باعث بالا رفتن کلسترول نمی شود و نیز از تصلب شرایین و تراکم چربی جلوگیری می کند.روغن زیتون ملین وصفرابراست وباعث دفع سنگهای صفراوی می گردد.همچنین یبوستهای مزمن را درمان نموده باعث دفع مسمومیت ناشی از سرب ونیز درمان نقرس،درمان پوست وجلوگیری از ریزش موی سر می شود.
انجیر:
نام انجیر یک مرتبه در قرآن ذکر شده است .دارای مواد قندی ،نشاسته ای ،پروتئین،چربی واملاح معدنی شامل آهن می باشد.انجیر میوه ای ملین است وبرای دردهای روماتیسمی مفید میباشد. انجیر خشک نیز ویتامینهای
A,B1,B2,C
، منگنز و کلسیم دارد.