دعایی که امام زمان(عج) می خواند من وقتی این روایت را روی پوستر دیدم با حیرت به خودم گفتم مگر عظمت و وسعت وجودی حضرت فاطمه زهرا (س) چقدر هست که امام زمان و ولی الله الاعظم می فرماید اسوه و الگوی من حضرت زهرا(س) هست و درجای دیگر از امام کاظم علیه السلام روایتی را دیده بودم که ما (ائمه) حجت خدا برای خلق و فاطمه زهرا حجت خدا بر ما ائمه است.
مسئول مؤسسه، با الله اکبرهای بلندی که می گفت، دوستان را به اسم صدا می زد و به نماز جماعت دعوت می کرد.
نماز جماعت ظهر برگزار شد و طبق قرار هر روز، یکی از دوستان بین دو نماز باید روایتی می گفت تا با صحبت های ائمه آشناتر شویم و نور کلام آنها هر روز در زندگی ما جریان داشته باشد.
ولی امروز، هر یک از دوستان، با نوع نگاه و زمزمه هایی که داشتند، مسئولیت را به دیگری محول می کردند. من که تازه وارد بودم، گوشه ای نشسته و منتظر بودم، که ناگهان دوستی از پشت سر به من اشاره کرد و گفت: آقا سید شما، شما بفرما یا علی!
و من تا آمدم عذر بیاورم، با صلوات جمع، قرعه را به نام خودم تمام شده دیدم و با تعجب گفتم: آخه من باید حول چه محوری صحبت کنم؟!
مسئول مؤسسه، آقای پور سید آقایی با لبخند گفت: اگر درباره حضرت مهدی(عج) و مهدویت مطلبی داری که چه بهتر ولی اگر نبود هر روایتی از معصوم نورانیت دارد و خوب است. من که توی دفترچه یادداشتهایم دعاهای روزانه حضرت زهرا(س) را داشتم با این سؤال که امروز چند شنبه است دعای روز چهارشنیه حضرت را خواندم و فرازهایی از دعا را همراه با نکات و توضیحاتی درباره خواسته های حضرت زهرا(س) از خداوند، توی چند دقیقه جمع بندی و بحث را تمام کردم؛ اگرچه انصافاً بیان این فرازها از دعا نه تنها روزها که ماهها احتیاج به کار کردن دارد و باز هم ممکن هست که حق مطلب ادا نشده باشد.
بگذریم. بعد از صحبتهایی که داشتم، به فکر جمله ای بودم که آقای پور سید آقایی گفت.... «صحبتها اگر درباره حضرت مهدی باشه بهتره»
ولی من از اونجا که توی دفترچه ام روایتی در خصوص حضرت نداشتم لذا از دعاهای روزانه حضرت زهرا سلام ا... علیها بحث کردم. و نکته ای که باعث سؤال می شد همین جا بود که آیا بین دعاهای حضرت زهرا سلام الله علیها و حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف ارتباطی هست یا نه؟!
بعد از نماز که به سمت خانه حرکت کردم توی راه داشتم به همین مسئله فکر می کردم و دنبال روزانه ای می گشتم تا این ارتباط را پیدا کنم ولی مطلب خاصی به ذهنم نرسید و این سؤال بی جواب ماند. به خانه که رسیدم می خواستم استراحت کنم که دفترچه یادداشتم را برداشتم و به نوشته ها و نکته هایی که توی هر صفحه بود نگاهی گذرا انداخته و رد می شدم که ناگهان جمله ای که با خط نسبتاً درشت وسط یکی از صفحات خودنمایی می کرد توجه ام را جلب کرد.
وقتی به اون جمله بیشتر دقت کردم یادم آمد که این جمله روایتی بود که روی یک پوستر دیده بودم و با شنیدن اون اوج عظمت و وسعت وجودی حضرت فاطمه زهرا (س) آنقدر وجودم را گرفت که وقتی دیدم روایت همراه با آدرس و سند ذکر شده، دفترچه ام را از جیب ام درآورده و اون را یادداشت کردم.
الغرض با دیدن، روایت سؤال بی جواب من هم جواب گرفت و افق جدیدی را برای من باز کرد و از طرفی هم به داشتن اینچنین امامی که از کوچکترین اتفاقات زندگی برای هدایت من استفاده می کند به خودم بالیدم و اما روایت از جمله های زیبا و نورانی حضرت مهدی(عج) روحی فداه بودکه درباره مادر بزرگوارشان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها گفته و فرموده اند:
فی ابنة رسول الله لی اسوة حسنة
دختر رسول خدا برای من اسوه حسنه است
من وقتی این روایت را روی پوستر دیدم با حیرت به خودم گفتم مگر عظمت و وسعت وجودی حضرت فاطمه زهرا (س) چقدر هست که امام زمان و ولی الله الاعظم می فرماید اسوه و الگوی من حضرت زهرا(س) هست و درجای دیگر از امام کاظم علیه السلام روایتی را دیده بودم که ما (ائمه) حجت خدا برای خلق و فاطمه زهرا حجت خدا بر ما ائمه است.
و این در کلام نورانی را وقتی کنار هم گذاشتم چیزی جز نورانیت و بزرگی آنهم در مادر بزرگوار ائمه سلام الله علیهم ندیدم.
ولی امروز با دین همان روایت خیلی چیزهای دیگر فهمیدم و از همه مهمتر همین که یک جمله آن بزرگان، فقط یک جمله نیست! بلکه نوری است که تو از هر زاویه ای به آن نگاه کنی، همانجا را روشن می کند و ظلمت جهل را برمی دارد از جمله همین سوال امروز من که ساعتها ذهن من را به خودش مشغول کرده بود و بالاخره با دیدن همین جمله کلید خورد و قفل اون باز شد.
بله سؤال من این بود که آیا بین صحبتهای امروز من یعنی دعاهای روزانه حضرت زهرا(س) و حضرت مهدی و مباحث مهدویت ارتباطی هست یا نه. و جوابی که خود حضرت مهدی(عج) به این سوال می دهند که آیا می شود که اسوه حضرت مهدی (عج) مادر بزرگوارشان باشد و بین این دو ارتباطی نبوده و دعاهای هر روز آنها یکی نباشد.
اصلاً آیا می شه یک جا را پیدا کرد که ارتباطی نباشه؟!
دعاهای روزانه حضرت زهرا(س) یعنی خواسته هایی که هر روز حضرت فاطمه (س) از درگاه خداوند دارند و چیزهایی که به دست آوردن آن حضرت را خوشحال و مسرور می کند.
و از یک طرف حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرماید ارزش هر کسی به اندازه چیزهایی است که او را خوشحال یا ناراحت می کند بنابراین وقتی من امروز با رسیدن به یک مدرک، خانه، ماشین یا... خوشحال و با از دست دادن آنها ناراحت می شوم می توانم ارزش خودم را بفهم و در مقابل ارزش و اندازه برزگوارانی مثل حضرت زهرا(س) را از نوع خواسته های آنها از خداوند بفهمم و وقتی حضرت مهدی(عج) اگلوی خود را حضرت فاطمه زهرا(س) معرفی می کند یعنی پای خود را جای پای آن حضرت قرار می دهد و ناگزیر خواسته های آنها یکی و دعاهای آنها مثل هم است و خوشحالیها و غمها و نگرانی های آنها فقط از یک جا سرچشمه خواهد گرفت.
از طرفی این جمله کاملاً نشان می دهد که برای شناخت ابعاد وجودی حضرت مهدی(عج) و شرایط و موقعیتهای آن حضرت کافی است ما به شناختن ابعاد وجودی حضرت فاطمه زهرا(س) بپردازیم و همان وجود مقدس را بر شخصیت امام زمان خود تطبیق دهیم و با این روش مجهولاتی را کشف و به دید جدیدی از زندگی هدف و خصوصیات یاران و یاوران حضرت بپرسیم و در نهایت به این فکر باشیم که خودمان را با شرایطی که آنها انتظار دارند پرورش بدهیم و کمر همت به یاری آنها ببندیم چرا که اگر ما شرایط یاری دادن آنها را نداشته باشیم و اهداف و نوع زندگی و خواسته های خودمان را با مطلوب آنها وفق ندهیم اگر چه که دوست داشته باشیم آنها را یاری کنیم ولی تا خواسته هایمان یکی نشده باشد به خودی خود نخواهیم توانست.
و در آخر نکته ای که عرض می کنم اینکه با توجه به مطلبی که عرض شد که یک روایت صرفاً یک جمله نیست و در مراحل مختلف نوع نگاه به یک روایت می تواند به جوابگویی سؤالات و مجهولات جدیدی منجر بشود، تقاضایی که از شما دارم اینکه اگر ابعاد و زوایای جدیدی به ذهن شما هم خطور می کند برای پیگیری هر چه بهتر این مطالب با در میان بگذارید تا انشاء الله با همکاری و هم اندیشی زوایای مختلف روایات را بررسی و هر چه بیشتر پرده از اسرار این کلمات برداریم.
به امید روزی که خواسته های هر روز ما همان خواسته های امام زمانمان باشد.