0

شفاى مرد كاشانى بدست حضرت مرحوم نهاوندى از بحار الانوار نقل مى‏كند كه مرحوم مجلسى‏قدس سره در آن كتاب

mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25772

شفاى مرد كاشانى بدست حضرت مرحوم نهاوندى از بحار الانوار نقل مى‏كند كه مرحوم مجلسى‏قدس سره در آن كتاب

شفاى مرد كاشانى بدست حضرت مرحوم نهاوندى از بحار الانوار نقل مى‏كند كه مرحوم مجلسى‏قدس سره در آن كتاب شريف مى‏نويسد : جماعتى از اهل نجف به من خبر دادند كه مردى از اهل كاشان عازم حجّ بيت اللّه الحرام بود ، چون به نجف اشرف رسيد بيمار شد، و بيمارى او آنقدر شديد شد كه هر دو پاى او خشك شده بود و قدرت بر راه رفتن نداشت ، رفقا و همسفرانش مجبور شدند براى ادامه راه و رسيدن به مراسم حجّ او را نزدِ يكى از صالحين بگذارند ، آن مرد صالح حجره‏اى در صحن مقدّس اميرالمؤمنين‏عليه السلام داشت ، و كار او اين بود كه روزها براى جمع آورى دُرّ نجف به بيابانهاى اطراف نجف مى‏رفت ، و لذا هر روز درب حجره را بر روى او مى‏بست و مى‏رفت ، يكى از روزها آن مردِ بيمار به آن مردِ صالح گفت : من دل تنگ شده‏ام و از تنهايى متوحّش شده‏ام ، امروز مرا با خود بيرون ببر و در جايى بينداز و به دنبال كار خودت برو ، آن مرد راضى شد و او را با خود برد ، در خارج شهر نجف مقامى بود كه به آن مقام حضرت قائم‏عليه السلام مى‏گفتند ، آن مرد بيمار گويد: او مرا در آنجا گذاشت و لباسش را در حوضى كه آنجا بود شست و بر روى درختى انداخت و به صحرا رفت ، من تنها در آن مكان مقدّس ماندم و در فكر بودم كه آيا عاقبت من به كجا منتهى مى‏شود .
ناگهان ديدم جوان خوش سيماى گندم گونى داخل صحن شد و به من سلام كرد و داخل حجره‏اى كه در آن مقام بود شد، و در محراب آن چند ركعت نماز خواند ، و نماز او آنقدر با خضوع و خشوع بود كه من هرگز نمازى به آن نيكويى نديده بودم ، چون از نماز فارغ شد نزد من آمد و از احوال من سؤال نمود ، من عرض كردم : به بلايى مبتلا شده‏ام كه سينه‏ام از آن تنگ شده ، و نه خداوند مرا از آن بلا عافيت مى‏بخشد و نه مرا از دنيا مى‏بَرَد تا خلاص شوم ، آن جوان به من فرمود : غمگين مباش كه به زودى حق تعالى هر دو را به تو عطا مى‏فرمايد
و سپس از نزد من رفت ، وقتى او از مقام خارج شد ديدم لباسى كه آن مرد صالح بر روى درخت انداخته بود به زمين افتاد، من بى‏اختيار از جاى خود بلند شدم و آن لباس را از زمين برداشته و شستم و دو مرتبه بر روى درخت انداختم ، در اين هنگام به خود آمدم و گفتم : من كه قدرت حركت نداشتم اكنون چگونه توانستم از جاى خود بلند شوم و راه بروم؟ و چون در خود نظر كردم ديدم ديگر هيچگونه درد و مرضى ندارم ، پس فهميدم كه آن جوان حضرت قائم‏عليه السلام بود و خداوند به بركت و معجزه آن بزرگوار مرا عافيت بخشيده ، فوراً از صحن مقام خارج شدم و در صحرا نگاه كردم امّا كسى را نديدم، پس بسيار افسوس خوردم كه چرا آن حضرت را نشناختم ،
در اين حال آن مرد صالح آمد و چون مرا در حال راه رفتن ديد تعجّب كرد و از من سؤال كرد كه چگونه قادر به حركت شدى؟ وقتى قضيّه را براى او گفتم او نيز بسيار افسوس و حسرت خورد كه چرا ملاقات با آن بزرگوار براى او ميسّر نشد .
آن مرد صالح گويد : سپس با او به حجره برگشتيم و او سالم بود تا اينكه دوستانش برگشتند، و چند روز با آنها بود ، آنگاه دو مرتبه بيمار شد و از دنيا رفت ، و او را در صحن مقدّس دفن كردند ، و به اين ترتيب هر دو فرمايش حضرت صادق شد ، يكى عافيت از بيمارى و ديگرى فوت او .

دست از طلب ندارم تا كام من بر آيد
يا جان رسد به جانان، يا جان زِ تن برآيد
بگشاى تربتم را بعد از وفات و بنگر
كَز آتش درونم دود از كفن برآيد
بنماى رخ كه خلقى حيران شوند و واله‏
بگشاى لب كه فرياد از مرد و زن برآيد
جان بر لب است و در دل حسرت كه از لبانش‏
نگرفته هيچ كامى جان از بدن برآيد
از حسرت دهانت جانم به تنگ آمد
خود كام تنگدستان كِى زان دهن برآيد
گفتم به خويش كَز وى بر گير دل، دلم گفت‏
كار كسيست اين كو، با خويشتن برآيد