صنعت کروکودیل(تمساح) در ایران
همزمان با صدور مجوز پرورش تمساح (کروکودیل) در استان گلستان اعلام شد سازمان دامپزشکی کشور نسبت به نظارت بر ذبح شرعی آن اقدام خواهد کرد.
به گزارش جام جم آنلاین سلطانی یکى از مسئولان سازمان دامپزشکى کشور در این زمینه از صدور 3 پروانه پرورش کروکودیل (تمساح) در استان گلستان خبر داد و گفت که پرورش این آبزى نه تنها موجب اشتغالزایى است، بلکه گوشت و پوست آن در بخش هاى صنعتى و دارویى سودآورى زیادى را به همراه خواهد داشت.
وى افزود: پرورش تمساح پس از بررسى کارشناسان فقهى براى نخستین بار به تأیید رسیده و هم اکنون در استان هاى سیستان و بلوچستان، اردبیل و تهران صورت مى گیرد.
فریدون سوسرایى، دبیر کمیسیون صدور پروانه معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزى گلستان هم به یکی از روزنامه های کشور گفت : هدف از پرورش این گونه حیوانى، تولید و صدور پوست آن است.
وى محل اجراى طرح پرورش تمساح را در استان گلستان، شهرستان ترکمن و ظرفیت آن را 10 رأس مولد اعلام کرد وافزود: اجراى طرح فوق 10 میلیارد ریال هزینه دربردارد که از منابع شخصى و بانکى تأمین مى شود.
سوسرایى، اظهار داشت: هر رأس تمساح سالانه 30 تا 40 عدد تخم مى گذارد که 30 درصد این تعداد، تبدیل به نوزاد مى شود.
بر اساس این گزارش، هم اکنون در بسیارى از کشورهاى پیشرفته پرورش کروکودیل به شکل یک صنعت درآمده و از گوشت، پوست و سایر اجزاى بدن این حیوان، جهت مصارف صنعتى، دارویى و چرم سازى استفاده مى شود. در کشور ما با توجه به تنوع جغرافیایى و آب و هوایى، بخش خصوصى در استان هاى مختلف آمادگى خود را براى پرورش کروکودیل به سازمان دامپزشکى کشور اعلام داشته است.