اگر از خوردن غذاهاي آماده گوشتي خسته شده و هوس كردهايد امشب به عنوان شام يك بشقاب سبزيجات پخته فصل بخوريد، اين سبزيجات را در مايهاي خميري فرو كرده و به صورت پفكي ميل كنيد
چرا كه هم خوشمزهتر و هم پرانرژيتر خواهد بود. مدت زمان آمادهسازي مواد اين غذا 20 دقيقه و مدت زمان پخت آن نيز همين اندازه است.
مواد لازم:
- سهچهارم پيمانه آرد سنگك
- 4 قاشق چايخوري روغن زيتون
- 12 قاشق سوپخوري آب سرد
- 100 گرم كلم بروكلي و 100 گرم گل كلم
- 50 گرم لوبيا سبز (به صورت درسته يا نصف شده)
- يك عدد هويج بزرگ (خلالي خرد شود)
- يك عدد فلفل دلمهاي قرمز (خلالي خرد شود)
- 2 عدد سفيده تخممرغ (زده شود)
- روغن به مقدار كافي براي سرخ كردن
- نمك و فلفل به ميزان كافي
- نصف قاشق چايخوري پودر سير
مواد لازم براي تهيه سس:
ـ دوسوم پيمانه آب آناناس
ـ دوسوم پيمانه آب سبزيجات
ـ 2 قاشق سوپخوري سركه سفيد
ـ 2 قاشق سوپخوري شكر
ـ 2 قاشق سوپخوري آرد ذرت
ـ 2 عدد پيازچه (خرد شود)
طرز تهيه:
1 – ابتدا يك كاسه بلوري آماده كنيد و آرد و كمي نمك و فلفل را در آن بريزيد و با قاشق با هم مخلوط كنيد. قسمت مياني آرد را با يك قاشق گود كنيد و كمكم روغن زيتون و آب سرد را در آن فضاي گود بريزيد و با قاشق هم بزنيد تا خميري نرم ايجاد شود.
2 – سبزيجات را پس از شستوشو به مدت 5 تا 10 دقيقه در آب بپزيد.
3 – سفيدههاي تخممرغ را در كاسه كوچكي بريزيد و با همزن يا قاشق آنقدر هم بزنيد تا سفت شود و با خم كردن ظرف، به راحتي از آن بيرون نريزد، حالا آن را به خمير اضافه كنيد و به آرامي هم بزنيد.
4 – در يك قابلمه كوچك مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا داغ شود. در اين فاصله چنگال را مرتب داخل هر تكه از سبزيجات بزنيد و در مايه خميري فرو كنيد به صورتي كه سبزي به طور كامل به مايه آغشته شود، سپس آن را بلافاصله داخل روغن داغ شده قرار دهيد. براي سرخ شدن در روغن، يك يا 2 دقيقه يا تا وقتي كه سبزيجات طلايي رنگ شوند، زمان لازم است.
5 ـ سبزيجات را با چنگال يا كفگير سوراخدار از داخل روغن خارج كرده و روي دستمال كاغذي حولهاي آشپزخانه قرار دهيد تا روغن اضافي آن گرفته شود.
6 ـ همزمان با سرخكردن سبزيجات، سس را نيز آماده كنيد. براي اين منظور، همه مواد لازم براي سس را داخل قابلمه كوچكي بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا جوش آمده و كمكم غليظ شود. در پايان، اين سبزيجات پفكي را همراه سس نوش جان كنيد.