مواد لازم براي يك نفر:
300 تا 400 گرم
|
جگر مرغ يا گوسفند
|
دو قاشق غذاخوري
|
روغن
|
يك عدد
|
پياز متوسط
|
به مقدار كافي
|
نمك، فلفل، زردچوبه
|
در صورت تمايل
|
فلفل قرمز
|
يك قاشق غذاخوري
|
رب گوجه فرنگي
|
طرز تهيه :
پياز را خلال مي كنيد و كمي در ماهيتابه تفت مي دهيد. بعد روغن مي ريزيد (علتش اين است كه آب پياز كمي كشيده شود و روغن را به خودش جذب نكند). خوب كه طلايي شد، زردچوبه را مي ريزيد، جگر را با آب سرد مي شوييد و در آبكش مي ريزيد و بعد از خرد كردن به تكه هاي كوچك به پيازها اضافه مي كنيد (شعله بايد هنوز زياد باشد). جگرها بايد خوب سرخ شوند و رنگشان كاملا برگردد. بعد رب گوجه را در يك ليوان آب گرم حل مي كنيد و اضافه مي كنيد و به هم مي زنيد. سپس ادويه ها را مي ريزيد و مي گذاريد آب جغور بغور كشيده شود. غذا آماده ي خوردن است. با نان نوش جان مي كنيد.
جغور بغور، مخلوط و مخصوص
طبق دستور بالايي است، با اين فرق كه مخلفاتش بيشتر است. در تهيه جغوربغور مخلوط و مخصوص قبل از ريختن جگر فلفل دلمه يا فلفل سبز را خلال مي كنيد و با پيازها مقداري تفت مي دهيد. بعد جگرها را كه ريختيد، ۳۰۰ گرم سيب زميني پخته و پوست كنده و ورقه ورقه شده را هم اضافه مي كنيد. بعد رب مي زنيد و آبش كه كشيده شد، 3-2 عدد تخم مرغ را به آن اضافه كرده و به هم مي زنيد. فرقش اين است كه خوشمزه تر است، براي دو نفر هم كافي است، و به علت داشتن سيب زميني نمك بيشتري مي خواهد.
نكات تغذيه اي:
اين غذا به راحتي تهيه شده و وقت زيادي نمي برد.
جگر مملو از ويتامينA و آهن است. بنابراين جغور بغور براي افراد كم خون غذاي مناسبي است ولي اشخاصي كه كلسترول خونشان بالاست ، بهتر است از خوردن آن پرهيز كنند. اين خوراك براي كساني كه دوره نقاهت را مي گذرانند مفيد است.