0

جغور بغور

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

جغور بغور

مواد لازم براي يك نفر:

 

300 تا 400 گرم

جگر مرغ يا گوسفند

دو قاشق غذاخوري

روغن

يك عدد

پياز متوسط

به مقدار كافي

نمك، فلفل، زردچوبه

در صورت تمايل

فلفل قرمز

يك قاشق غذاخوري

رب گوجه فرنگي

طرز تهيه :

پياز را خلال مي كنيد و كمي در ماهيتابه تفت مي دهيد. بعد روغن مي ريزيد (علتش اين است كه آب پياز كمي كشيده شود و روغن را به خودش جذب نكند). خوب كه طلايي شد، زردچوبه را مي ريزيد، جگر را با آب سرد مي شوييد و در آبكش مي ريزيد و بعد از خرد كردن به تكه هاي كوچك به پيازها اضافه مي كنيد (شعله بايد هنوز زياد باشد). جگرها بايد خوب سرخ شوند و رنگشان كاملا برگردد. بعد رب گوجه را در يك ليوان آب گرم حل مي كنيد و اضافه مي كنيد و به هم مي زنيد. سپس ادويه ها را مي ريزيد و مي گذاريد آب جغور بغور كشيده شود. غذا آماده ي خوردن است. با نان نوش جان مي كنيد.

جغور بغور، مخلوط و مخصوص

طبق دستور بالايي است، با اين فرق كه مخلفاتش بيشتر است. در تهيه جغوربغور مخلوط و مخصوص قبل از ريختن جگر فلفل دلمه يا فلفل سبز را خلال مي كنيد و با پيازها مقداري تفت مي دهيد. بعد جگرها را كه ريختيد، ۳۰۰ گرم سيب زميني پخته و پوست كنده و ورقه ورقه شده را هم اضافه مي كنيد. بعد رب مي زنيد و آبش كه كشيده شد، 3-2 عدد تخم مرغ را به آن اضافه كرده و به هم مي زنيد. فرقش اين است كه خوشمزه تر است، براي دو نفر هم كافي است، و به علت داشتن سيب زميني نمك بيشتري مي خواهد.

نكات تغذيه اي:

اين غذا به راحتي تهيه شده و وقت زيادي نمي برد.

جگر مملو از ويتامينA و آهن است. بنابراين جغور بغور براي افراد كم خون غذاي مناسبي است ولي اشخاصي كه كلسترول خونشان بالاست ، بهتر است از خوردن آن پرهيز كنند. اين خوراك براي كساني كه دوره نقاهت را مي گذرانند مفيد است.

دوشنبه 14 دی 1388  10:18 AM
تشکرات از این پست
papeli
دسترسی سریع به انجمن ها