0

علمی - فناوری - تحقیقاتی

 
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

كاسینی از حلقه ای درمیان قمرهای زحل عكس گرفت3

تجزیه وتحلیل های اضافی توسط دانشمندان نشان می دهد كه هنگامی كه تاثیرات گرانشی میماس، كمان های آنته، میماس و حلقه ی جی را درجا نگه می دارد، موادی كه بهمراه قمرهای پالن ،جانوس و اپیمتوس در مدار حركت می كنند و دركنترل چنین نیروهای قوی تشدید شده ای نیستند و آزادند تا با گسترش به دور سیاره حلقه های كامل بدون كمان ایجاد نمایند.

ارتباط های پیچیده بین كمان های حلقوی و قمرها تنها یكی از چندین سازوكاری است كه در سیستم زحل وجود دارد. عضو تیم عكسبرداری كاسینی پروفسور مورای از دانشگاه كوئین مری لندن گفت: " مثال های متعددی در سیستم زحل وجود دارد از قمرهایی كه ساختارهایی را در حلقه ها ایجاد می كنند و مدار سایر قمرها را مختل می سازند. درك این فعل و انفعالات و یادگیری در مورد منشاشان به ما كمك می كند تا آنچه را در تصاویر كاسینی می بینیم قابل فهم كنیم.

پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:48 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

كاسینی از حلقه ای درمیان قمرهای زحل عكس گرفت2

دانشمندان براین باورند كه كمان حلقوی كم فروغ آنته و متون به نظر شمال مواد كنده شده از این دو قمر كوچك در اثر برخورد شهابسنگ های كوچك باشد.این مواد به دلیل رزونانس های گرانشی در طول راه به دور زحل پخش نمی شود تا یك حلقه را تشكیل دهد. این تعامل مواد را در محدوده ای كم پهنا در طول مدارهای این قمرها محدود می كند. این اولین كشف دررابطه با كمانی از مواد به دور آنته است.كمان متون اخیرا توسط كاسینی بوسیله ی ابزار تصویربرداری مگنتوسفری كشف شده بود،اما تصاویر جدید وجودش را تایید می كنند. تصاویر قبلی كاسینی حلقه های كم نوری را در ارتباط با قمرهایی كوچكی كه هم در داخل و هم در نزدیكی مجموعه ی حلقه های اصلی نشان می دهند از قبیل پن، جانوس، اپیمتوس و پالن.كاسینی همچنین قبلا كمانی را در حلقه ی جی،یكی از حلقه های اصلی و كم نور زحل مشاهده كرده است.

متیو هدمن از اعضای تیم عكسبرداری كاسینی از دانشگاه كرنل در ایتاكای نیویورك گفت: احتمالا سازوكار مشابهی مسبب ایجاد كمان در حلقه ی جی است. هدمن و همكارانش در تیم عكسبرداری كاسینی اخیرا به این نتیجه رسیدند كه كمان حلقه ی جی به وسیله ی رزونانسی گرانشی با میماس ابقا می شود. بسیار شبیه به كمان های قمرهای كوچك. هدمن گفت" در واقع كمان آنته ممكن است شبیه به باقی مانده هایی باشد كه ما در كمان حلقه ی جی، كه در آن بزرگترین ذرات كاملا قابل مشاهده اند، مشاهده می كنیم. كسی ممكن است حتی فكركند كه اگر آنبه خرد شده است، بقایایش احتمالا ساختاری بسیار شبیه حلقه ی جی را شكل دهند.

پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:48 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

كاسینی از حلقه ای درمیان قمرهای زحل عكس گرفت1

كاسینی از حلقه ای درمیان قمرهای زحل عكس گرفت   تصاویر کاسینی وجود کمان کم نوری از مواد در گردش با قمر زحل موسوم به آنته را آشکار کردند. فضاپیمای كاسینی حلقه ی كم نور و جزئی را در چرخش با قمر آنته به دور زحل كشف كرده است و  وجود حلقه ی جزئی دیگری را در گردش با قمری دیگر را تایید كرده است.این مدرك دیگری است گواه بر اینكه بیشتر قمرهای كوچك داخلی زحل، درون حلقه ای جزئی یا كامل بدور سیاره در چرخ هستند. تصاویر اخیر كاسینی موادی را موسوم به كمان حلقوی نشان می دهد كه مقابل و پشت قمرهای آنته و متون در مدارهایشان گسترده شده است.یافته ها نشان میدهد كه تاثیر گرانشی قمرهای نزدیك بر روی ذرات حلقه ،عامل اصلی در جهت شكلگیری یك كمان یا حلقه است.

عر دو قمر منتون و آنته در مكان های موسوم به رزونانس به دور زحل در گردشند، جایی كه جاذبه ی قمر بزرگتر همسایه میماس، مدارشان را مختل می كند. رزونانس های گرانشی همچنین مسئول بسیاری از ساختارها در حلقه های باشكوه  زحل هستند. میماس كشش گرانشی منظمی را بر هر قمر وارد می كند كه این باعث پرش قمر به جلو یا عقب در داخل یك محدوده ی كمان شكل در مسیر مداریشان می شود. این عقیده ی نیك كوپر از اعضای تیم عكس برداری كاسینی از ذانشگاه كوئین مری لندن است. كوپر گفت" هنگامی كه ما فهمیدیم كه كمان های حلقوی آنته و متون در ظاهر بسیار شبیه به منطقه ای است كه در آن قمرها بعلت رزونانسشان با میماس به جلو و عقب نوسان دارند. ما می دانستیم یك رابطه ی علت و معلولی ممكن را داشتیم.

پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:48 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

پیشرفت كلیدی به سوی میكرو فضاپیماها5

میكروفضاپیما می تواند قلمرو ماهواره های ارتباطی را با ، بسط دادن پیشرفت برای صنایعی كه اكنون برای تهیه آن ها قادر نیستند ، وسیع كند . كشف اجتماع بهبودیافته همان اندازه كه سریعتر و معتبرتر می شود و ارتباط از دور در دسترس جهانی فقط یك شروع خواهد بود .

همچنین برای پوسته گرمایی به كار بردن درزمین امكان دارد .چاندراسخار گفت كه كشورهای با آب و هوای گرم یا سرد می توانند خانه ها را با این پوسته تغییررنگ و نشر را به ارزانی برای تنظیم بهتر دما بسازند . او قبلا به پرسشهایی از آنطرف دریاها برای ایجاد پوسته ی بلوك های سیمانی با پوسته ی تنظیم كننده دما رسیده بود .چاندراسخار گفت كه به ساختن پوسته گرمایی علاقه دارد " تعداد زیادی از مهندسان فضاپیما به ما گفتند كه اگر ما این تكنولوژی را داشتیم به ما آزادی طراحی خیلی بزرگتر برای میكروفضاپیمای آینده را می داد.

پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:49 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

پیشرفت كلیدی به سوی میكرو فضاپیماها4

پوسته به طور موفقیت آمیزی این و سایر آزمایشهای ماندگاری را تحمل كرد . چاندراسخار گفت ابزار نتایج خیلی خوبی را در كل حاصل داده است .

چاندراسخار گفت :این كار یك بهبود بنیادی را روی كارهای قبلی معرفی شده بوسیله ی این شركت در الحاق یك لایه ی محافظت كننده نشان می دهدكه به طور موثر جذب خورشیدی را تا یك مقدارقابل پذیرش كاهش می دهد . تكنولوژی الكتروكرومیك نشرمتغیر یك تكنولوژی كاملاجدیدپیشگام توسط این شركت است .بنابربهترین اطلاعات ما ، هیچ گروه دیگری هیچ كاری را در این حیطه انجام نداده است.

ناسا قصد دارد تا اولین نمونه های اولیه میكرو فضاپیما درحال كاررا درسال 2013  تهیه كند ، همچنین چاندراسخار گفت كه تیم اش درحال كار كردن برای تهیه فیلم گرمایی آزمایش شده در فضا در نزدیكترین زمانی ممكن هستند . گسترش دیگر ، میكروفضاپیما در صور فلكی پرواز خواهد كرد ، آنها را تقریبا برای آشكارسازی یا سوزاندن در بیرون آسمان غیر ممكن می كند . با پرتابهای ارزان قیمت تر و یك تعداد زیادتر از ماهواره های كوچك در مدار ،
پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:49 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

پیشرفت كلیدی به سوی میكرو فضاپیماها3

فیلم تغییر مكان می دهد از یك وضعیت "نشر" بالا -یا نشر مقدار زیادی گرما در دماهای گرم و یك نشر كم یا عایق گذاری ، وضعیت در دماهای انجماد . فیلم گرمایی همچنین یك لایه ی حفاظت كننده شامل اكسیدهای ژرمانیوم و سیلیسیوم دارد كه آن را در مقابل اتم اكسیژن حفظ می كند ، كه می تواند سفینه ها را پوسیده كند یك مشكل جدی برای ایستگاههای فضایی و ماهواره های اساسی ارتباطاتی- و مدت عمرشان را كوتاه كند . روكش اكسید سیلیسیوم همچنین یك كاهنده ی "جذب خورشیدی" به سوی پوست را ارائه می دهد . حتی در وضعیت رنگ روشن خودش ، پوست هنوز جاذب بالای تابش خورشیدی است و بعنوان نتیجه می تواند گرمای زیادی بدست آورد. روكش تضمین می كند كه جذب خورشیدی زیر یك مقدار كه مانع گرم شدن پوست تحت تابش مستقیم خورشیدی می شود ، می ماند . با اینكه پوسته كمتر از یك صدم اینچ ضخامت دارد ، به اندازه كافی برای مقاومت كردن در برابر سنگهای ریز آسمانی درحال پرواز در میان فضا محكم است .   چاندراسخار ،محقق شركت اشوین اشس ( Ashwin-Ushas ) كه پژوهش را به همراه ناسا انجام می دهد ، گفت : آزمایش برای سنگهای ریز آسمانی خیلی ساده بود ما فقط یك توپ پر از ذرات كوچك و سوزنهای باریك نیزه مانند بر روی آن را شلیك كردیم . دیگر آزمایشات با بیشترین درجه حالت ارتجاعی پوسته را تایید می كنند . برای شبیه سازی جانشینی گرما وسرمای شدید فضا ، ابزار در خلا و در معرض دماهایی كه به طور مداوم بین -58 و 212 درجه ی  فارنهایت متناوب است بیش از چندین ماه قرار گرفته است.
پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:49 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

پیشرفت كلیدی به سوی میكرو فضاپیماها2

بالاخره ، اینجا سنگهای آسمانی بسیار ریز ؛ خرده های باقی مانده سرگردان فضایی در سرعت بالای 20 هزار مایل بر ساعت تقریبا دهها ساعت سریعتر از هر گلوله ای در روی زمین - وجود دارند . چاندراسخار و تیم اش باید تكنولوژی تنظیم دمایی ای بسازند كه بتواند با تمام این خطرات ستیز كند و هنوز به اندازه كافی برای استفاده در میكرو فضاپیماها روشن باشد . در فضاپیماهای بزرگتر " حائلها "ی مكانیكی - كه چاندراسخار آنها را " درپوشهای عظیم پنجره " می نامد - و حلقه های لوله های خنك سازی ، كنترل دمایی را انجام می دهند . جز معایب سنگینی و قیمت ، این تكنولوژیها برای تركیب با میكرو یا نانو فضاپیما دشوار یا غیر ممكن هستند . چاندراسخار به عهده گرفتن موضوع را از سال 2003 به عنوان یك شاخه از یك تكنولوژی نظامی آغاز كرده است . راه حل او طراحی شناخته شده به عنوان " سیستم الكتروكرومیك پوسته نازك نشر متغیر " ، یك " ساندویچ " باریك ، قابل انعطاف كه شبیه پلاستیك به نظر می رسد و زمانی كه یك بار الكتریكی به آن داده می شود می تواند تغییر رنگ دهد . غشای نازك می تواند در میكرو فضاپیما مانند یك پوست ، مبدل رنگ از روشن به تیره مبنی بر در معرض بودن خودش در برابر نورشدید خورشید یا تاریكی خیلی زیاد به كار رود.چاندراسخار افزود كه "تغییر رنگ" در فروسرخ همانندطیف نور مرئی است.  
پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:51 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

پیشرفت كلیدی به سوی میكرو فضاپیماها1

ناوگانهای فضاپیمایی کم هزینه و کوچک ، جهشی بزرگ نزدیک به پرتاب هستند . محققان در دویست و سی و شصتمین همایش ملی جامعه ی شیمی آمریکا یک تیغه فیلم تنظیم دمایی باریک جدیدی را نمایش دادند که موجب نزدیکترشدن این دید علمی تخیلی از "میکرو فضاپیما" که به سختی وزنش به 50 پوند و 10 پوند "نانو فضاپیما" می رسد به واقعیت می شود . پراسانا چاندراسخار، گفت : " ما فرایندهایی در فضا كه شدت گرما را از بین ببرند یا فضاپیما را در شدت سرما ، گرم نگهدارد ، نداریم . ممكن است این خیلی ناچیز به نظر برسد اما ، كنترل دمایی فضاپیما به طور قطع بسیار سخت است . فعلا ، هیچ راهی برای انجام آن برای فضاپیماهای خیلی كوچك وجود ندارد ." با وجود بها 5 هزار دلارگردش یك پوند از محموله بار معلق پیرامون ، انتظار می رود میكروفضاپیما نیروی محركه آینده توسعه ی هوافضایی باشد . با این صنایع مینیاتوری ، ناسا ، ارتش و شركت های خصوصی قادر خواهند بود كه كاوشگرها و ماهواره های بیشتر، باز كننده درها به سوی ژرفای كاربردهای جدید برای ارتباطات و دفاع ، با هزینه ی كمتر پرتاب كنند . اما قبل ازاینكه اولین میكرو فضاپیما بتواند پرتاب شود ، دانشمندان نیاز دارند سیستمهای تنظیم دمایی بزرگ به كار رفته را برای كمك به جلوگیری از سوختن سفینه های امروزی درنور خورشید فضا یا انجماد سفینه در درجه تاریكی فقدان خورشید ، كوچك كنند . فضا یك محیط بی رحم است . خارج از محدوده ی گرم و راحت اتمسفر زمین ، هر شاتل و ماهواره ای به ستیزه با ، گرما و سرمای خیلی زیاد ، وزش نشات گرفته از ذرات بادهای خورشیدی و زبانه های متناوب خورشیدی ، قابلیت ایجاد خوردگی توسط اتم اكسیژن و دسته ی امواج فرابنفش نیاز دارد .  
پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:51 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

هشت معمای بزرگ18

اما محققان بر روى ماهواره تحقیقاتى SNAP حساب ویژه اى باز كرده اند تا شرایط را مساعدتر سازند. تلسكوپ كه به شكار ابرنواخترها اختصاص یافته است به این دلیل كه مدارى بسیار بالاتر از جو تیره و تار زمین را اختیار مى كند انرژى تاریك را به میزان نیمى از راه به سوى مهبانگ نزدیك تر مى سازد و این امید را در دل دانشمندان زنده مى كند كه یك بار و براى همیشه به این سئوال پاسخ دهند.هشت معمایى كه در این مقاله مطرح شد، رموز اساسى كیهان شناسى به شمار مى روند و اگر بخت یار دانشمندان باشد مى توان امیدوار بود كه پاسخ این پرسش تا سال ۲۰۱۰ معین شود. اما كیهان شناسان یك چیز را به خوبى مى دانند، اینكه هر پاسخى، خود، خالق سئوالاتى تازه است.
پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:52 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

هشت معمای بزرگ17

به تحقیق سرنوشت جهان هستى نامعلوم است زیرا دانسته هاى ما در رابطه با انرژى تاریك، ناقص و سطحى است. علت وجود شتاب در جهان در مسیر انبساط، وجود انرژى تاریك است و اگر چگالى انرژى تاریك، ثابتى جهانى باشد و یا حداقل در سرتاسر عالم میزانى مثبت را اختیار كند آن گاه پیروزى از آن انرژى تاریك خواهد بود با توجه به موارد فوق جهان هستى با سرعتى كه به صورت یكنواخت افزایش مى یابد به انبساط خود ادامه خواهد داد و بنابراین تا صد میلیارد سال آینده ما با تلسكوپ هاى امروزى تنها مى توانیم تعداد انگشت شمارى از كهكشان ها را مشاهده كنیم. اما انرژى تاریك (ثابت كیهانى مشهور اینشتین) مى تواند در واقع متغیر باشد. حتى این مقدار مى تواند منفى هم بشود كه البته در این صورت جهان به سوى سقوط پیش خواهد رفت سر مارتین ریس، اختر فیزیكدان دانشگاه كمبریج مى گوید: «حتى اگر این مقدار، اندكى از صفر كوچكتر بشود مى تواند موجبات سقوط (رمبش) عالم را فراهم كند.» امروزه هیچ تلكسوپى آنقدر برد ندارد كه براى ما روشن سازد كه كدام نظر صحیح است. دورترین ابرنواخترهایى كه تاكنون براى تحقیق در رابطه با چگالى انرژى تاریك مورد بررسى قرار گرفته اند، در اصطلاح كیهان شناسى، همسایه هاى دیوار به دیوار ما بوده اند
پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:52 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

هشت معمای بزرگ16

«انرژى مذكور مانند انرژى پادگرانى حالت دافعه دارد اما اینطور نیست كه با ویژگى ذاتى ذرات بى ارتباط باشد و به طور مستقیم در فضا عمل مى كند.» وضعیت ارتجاعى موجود در فضا اندكى شبیه به انبساط عالم نوپا است و تنها تفاوت در اینجاست كه انرژى تاریك در این مدت طولانى تاثیرات بسیار كمترى را بر جاى گذاشته است. فیزیكدان ها در تلاشند تا با بهره گیرى از نظریه هاى فیزیكى مورد قبول دانشمندان چگالى انرژى تاریك را محاسبه كنند. اما نتایجى كه به دست آورده اند با واقعیت سازگارى ندارد. تاكنون مقدار محاسبه شده در حدود ۱۰۶۰ برابر بزرگتر از میزان مشاهده شده است. (البته برخى معتقدند كه این مقدار مى تواند تا ۱۰۲۰ هم پیش برود.) كیهان شناسان همواره با اعداد و ارقام بزرگ سروكار داشته اند اما حتى آنها نیز از چنین اختلافى دچار نگرانى شده اند. كولب مى گوید: «تمامى این صفر ها (منظور اختلاف هاى موجود است) بیانگر این مطلب است كه هنوز در فرضیه هاى ما یك مطلب اساسى از قلم افتاده است   ۸- چگالى عالم چقدر است؟ بیشتر ماده و انرژى موجود در عالم با انبساط آن تنها در اختیار مواد و نیروى گرانشى حاصل از آنها مى بود، تاكنون این نیرو موجب سقوط عالم و بازگشت آن به وضعیت نقطه اى شده بود. اما انرژى تاریك باعث گسترش عالم شده است.
پنج شنبه 24 بهمن 1387  7:52 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

هشت معمای بزرگ15

جرى آستریكر اخترفیزیكدان دانشگاه پرینستون مى گوید: «گاز در این محدوده هاى دمایى جذب و نشر كاملى ندارد و این یك تصادف نامیمون است.» دیوید وینبرگ و همكارانش در سال ۲۰۰۱ به مدت یك هفته از رصدخانه پرتوایكس چاندرا استفاده نمودند تا گواهى دال بر وجود گاز در هاله هایى از ماده تاریك كه كهكشان ها را احاطه كرده اند، بیابند. وینبرگ ۹۰ درصد مطمئن است كه ردپاى گاز را در داده   هاى مربوط به جذب پرتوایكس مشاهده كرده است اما مى گوید كه وى براى حصول اطمینان كامل نیازمند زمان بیشترى بوده است. البته او اقرار مى كند كه: «اختصاص چنین زمانى براى یك رصد خاص كه ممكن است هیچ نتیجه اى در بر نداشته باشد مدت زیادى به حساب مى آید. اما این مسیر مى توانست بهترین راه براى دریافتن این مطلب باشد كه امروزه باریون  ها كجا هستند.» مورد مذكور یكى از موارد اساسى در مسیر ارائه تصویرى روشن از كیهان است.   ۷- انرژى تاریك چیست؟ براى تامین نیرو محركه لازم براى حفظ شتاب كنونى عالم، مى بایست تا ۷۳ درصد از كل چگالى عالم توسط انرژى تاریك اشتغال شده باشد. بزرگ ترین مشكل كه بر سر راه این ایده وجود دارد این است كه هیچكس نظرى درباره ماهیت انرژى تاریك ندارد. مایكل ترنر از دانشگاه شیكاگو مى گوید: «آنچه ما تاكنون توانسته ایم انجام دهیم تنها نامگذارى این انرژى بوده است.» این انرژى مى تواند بى ارتباط با جهان باشد (به طور مثال خود خلأ) و یا تاثیرات ابعاد فضایى پنهان داشته باشد.» اما حداقل ستاره شناسان مى دانند كه این انرژى چه مى كند. پرل ماتر مى گوید: ........ .
پنج شنبه 24 بهمن 1387  8:08 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

هشت معمای بزرگ14

در سال ۲۰۰۰ میلادى گروهى از محققان ایتالیایى كه سرگرم انجام DAMA پروژه اى در رابطه با ماده تاریك) بودند، ادعا كردند كه ماده تاریك را یافته اند. اما نتایج مذكور به سرعت و به طور گسترده دچار بى اعتبارى شد زیرا پژوهشگران دیگر موفق به تایید این یافته  ها نشدند و در نتیجه نتوانستند ادعاى گروه مذكور را تایید كنند. در همین اثنا آزمایشات دیگرى در ایالات متحده، ایتالیا، آلمان و ژاپن انجام پذیرفت اما هیچ كدام موفق به یافتن شواهدى كه خالى از ابهام باشد و در عین حال به شواهدى مبنى بر وجود ذرات ماده تاریك (كه تصور مى شد بسیار فراوان باشند) دلالت نماید، نشدند.   ۶ _ آیا تمامى باریون ها در درون كهكشان ها شكل گرفته اند؟ تنها ده درصد از ماده نرمال و معمول موجود در عالم (منظور مواد باریونیك است كه از پروتون ها، نوترون ها و الكترون ها تشكیل شده اند) در داخل ستارگان قرار دارند. ستاره شناسان درصدد هستند تا باریون هاى بیشترى را در كوازارها بیابند، كوازارها اجرام درخشانى هستند كه در فواصل دوردستى از زمین قرار دارند و نیرو محركه شان توسط سیاهچاله ها تامین مى شود. اگر نور كوازار در راه خود به سوى زمین از میان باریون هاى گازى عبور كند، اتم هاى موجود در گاز، اثر خود را در قالب خطوط جذبى بر طیف كوازار باقى خواهند گذاشت. لكن مسئله اینجاست كه ستاره شناسان تنها كسر كوچكى از آنچه كه انتظارش را مى داشتند، یافتند و اكنون این سئوال مطرح مى شود كه باریون ها كجا رفته اند؟ بیشتر اخترفیزیكدان ها بر این عقیده اند كه باریون هاى مذكور جایى نرفته اند و هنوز در فضا غوطه ور هستند، لكن از میلیاردها سال قبل كه ابرهاى گازى شكل گرفته  اند، باریون ها با یكدیگر برخورد كرده و انرژى آزاد كرده اند و به واسطه این انرژى دماى گازها را تا حدود یك میلیون درجه سانتى گراد افزایش داده اند.
پنج شنبه 24 بهمن 1387  8:08 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

هشت معمای بزرگ13

اگر ذرات ماده تاریك تنها با مواد عادى واكنش مى دادند (كه فى الواقع همین طور است) آشكار نمودن آنها آسان مى بود. اما این واكنش ها به قدرى ضعیف هستند كه آشكار كردن آنها براى ما امكان ندارد.علاوه بر این، براى بیشتر این ذرات زمانى طولانى تر از عمر عالم هستى لازم است تا اولین برخورد خویش را تجربه كنند.فیزیكدان ها در حال بررسى دو راهكار هستند تا به ماهیت این ذرات ناشناخته پى ببرند.یكى از این راهكارها، بررسى این مورد در مقیاس وسیع است و چنین بیان مى شود كه انهدام ذرات ماده تاریك و پادذره هاى آنها در مركز كهكشان راه شیرى و یا در هسته خورشید لزوماً،  مى بایست موجب تشكیل نوترینو بشود. در چنین وضعیتى كه نوترینوها به طور ضعیفى با مواد وارد واكنش مى شوند، مى بایست گاه و بیگاه یكى از این ذرات بنیادى با یك مولكول آب برخورد كند و تشعشعى از نور را آزاد كند. فیزیكدان ها به این امید كه یكى از این پرتوها را آشكار نمایند، در حال تبدیل دریاى مدیترانه، دریاى آدریاتیك (این دریا بخشى از دریاى مدیترانه است كه توسط كشورهاى ایتالیا، كرواسى، اسلونى، بوسنى و مونته نگرو احاطه شده است) و كانون یخى قطب جنوب به یك رصدخانه عظیم و پهناور براى آشكارسازى نوترینوها هستند و این كار را با قرار دادن رشته هاى طویلى در زیر آب و یخ (البته رشته هاى حساس به نور) انجام مى دهند. ایده دیگر در این رابطه بررسى جزیى اما دقیق است. براى مطالعه جزء به جزء این مطلب دو حسگر به نام هاى CDMSI و CDMSII  در حال فعالیت هستند كه اولى در دانشگاه استنفورد ساخته شده و در اتاقى حدود ده متر زیرزمین قرار دارد و دیگرى كه در اواخر سال ۲۰۰۳ شروع به كار كرده در یك معدن آهن در مینه سوتا و در حدود ۷۴۰ مترى سطح زمین قرار گرفته است.
پنج شنبه 24 بهمن 1387  8:08 PM
تشکرات از این پست
sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 266
محل سکونت : تهران

هشت معمای بزرگ12

مابقى آن متشكل از ماده تاریك سرد و انرژى تاریك است.اگرچه ستاره شناسان قادر به مشاهده مستقیم ماده تاریك نیستند، لكن بر این عقیده اند كه میزان آن به حدود ۲۳ درصد ماده موجود در عالم مى رسد. استدلال آنها در این مورد بر پایه بررسى هایى است كه بر روى نحوه كشیده شدن ستارگان به وسیله ماده تاریك و همین طور پدیده خمش نور است. ماده تاریك سرد در طول خلاء موجود در كیهان، به صورت یك رشته مجتمع شده اند كه طولى در حدود چند صد میلیارد سال نورى را در برمى گیرد. چنین تصویرى به این مورد اشاره مى كند كه ماده تاریك، حركتى كند دارد و به همین دلیل از دماى پایینى برخوردار است. اگر ماده تاریك، گرم و پرسرعت مى بود، در زمان   هاى بسیار دور موجب محو شدن جرم جهان مى شد و همین امر از شكل گیرى كهكشان ها جلوگیرى مى كرد. در ضمن واكنش ذرات ماده تاریك سرد با مواد معمول، مى بایست بسیار ضعیف باشد (البته اگر نخواهیم وقوع این امر را به طور كامل نفى كنیم). در غیر این صورت هاله   هاى كروى شكل ماده تاریك كه راه شیرى و سایر كهكشان ها را احاطه كرده اند مسطح مى شدند و به شكل صفحات كهكشان مانندى در مى آمدند.
پنج شنبه 24 بهمن 1387  8:08 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها