تلویزیون روسیه متأثر از اقدامات وهابیون چهره زن مسلمان را بسیار زشت معرفی میکند. در مناطق روسنشین و طرفداران اسلامهراسی، وضع
خانمهای محجبه سختتر است.
گروههای رسانهای، زن محجبه را به عنوان تروریست معرفی کردند و این باعث مشکلات اجتماعی مانند بیاعتمادی در خیابان یا مکانهای اجتماعی، و مشکل در استخدام برای خانمهای مسلمان شده است.
بنیاد مطالعات اسلامی مسلمانان روسیه یکی از موسسات مهم حوزه دین اسلام در روسیه است.بنیاد مطالعات اسلامی حدود سه سال است که رسما کار خود را در مسکو آغاز کرده است. هدف اصلی بنیاد، توسعه و جهتدهی مطالعات اسلامی در سطوح مختلف مخاطبان و در موضوعات متنوع است.
سایت چارقد در گفتگویی با یکی از بانوان مسلمان روسی مرتبط با این بنیاد اطلاعاتی از وضعیت زنان مسلمان روس و این بنیاد اسلامی به دست آورده است که در ادامه می آید:
مارینا پاپووا زن مسلمان روس با معرفی این بنیاد اظهار داشت:این بنیاد در کنار باقی فعالیتهای خود یک نشریه به نام مسلمانکا برای زنان مسلمان نیز منتشر می کند.
وی افزود: در جمعیت ۱۴۰ میلیونی روسیه حدود ۳۰ میلیون مسلمان زندگی میکند. یعنی بیش از یک پنجم چمعیت روسیه مسلمان هستند و تعداد مسلمانان روسیه از کل تعداد مسلمانان اروپای غربی بیشتر است. اضافه بر اینکه اکثریت مسلمانان روس مثل تاتارها ساکنان اصلی سرزمین روسیه میباشند و سابقه هزار ساله دارند.
این زن مسلمان روسی درباره فرق مذهبی اسلام در روسیه گفت: اکثریت جمعیت مسلمان روسیه اهل سنت (مذهب حنفی و تعداد اندکی شافعی) هستند. فقط حدود ۲ میلیون نفر پیروان تشیع و آذری می باشند. در شهرهای بزرگ مثل سن پتربورگ، مخاچکالا و دربند (داغستان) و مسکو همیشه خانمهای آذری بسیار فعال هستند و در مساجد شيعیان همیشه مراسم مذهبی را برگزار میکنند.
ماریا افزود: باید گفت که در شهر مسکو ایرانیان مسجد مختص بهخود دارند که در آنجا معمولا به جز خانم های ایرانی خانمهای تاجیک، افغان، پاکستانی نيز جمع میشوند.
وی در ادامه گفت: یکی از برنامههای مهم بنیاد مطالعات اسلامی ، پروژه «زن و خانواده در اسلام» است. نشریه مسلمانکا به عنوان بخشی از این پروژه منتشر شده است. همچنین سایت مسلمانکا با محتوایی مستقل و اضافه بر نشریه نیز تاسیس شده است. در ضمن کتابهایی مانند «نظام حقوق زن در اسلام» و «مسئله حجاب» از آثار شهید مطهری و کتاب «آیین همسرداری» اثر آیت الله امینی نیز از طرف بنیاد، در روسیه منتشر شده است.
ماریا با بیان این خبر که تعداد مجلات ویژهٔ خانمها در روسیه بسیار متعدد است به برخی از آنها اشاره کرد مثل«Lisa»، «Cosmopolitan»، «Vogue»، «Glamour»، «سلامتی زن»، «زن خانهدار»، «زن اسلاوی»، «کانون خانوادگی»، «Lisa Girl» (ویژهٔ دختران) اشاره کرد و افزود: مجلات الکترونیکی هم بسیار زیاد است. مؤسسات ویژهٔ خانمهای مسلمان هم همینطور. مانند «گلوبوشکا» (کبوتر)، «سرچشمه»، «مدرسهٔ اسلامی زنان مؤمنه»، «مسلمات»، «بنیاد خیریه همبستگی» و...
ماریا به نقش تبلیغات منفی علیه اسلام پرداخت و گفت: با تبلیغات منفی از سوی گروههای رسانهای و حوادث سالهای اخیر، اسلامهراسی خیلی رایج شده است. مقصر اصلی هم گروههای رسانهای از جمله شبکههای تلویزیونی رسمی، روزنامهها و غیره بودند.
وی افزود: تلویزیون متأثر از اقدامات وهابیون چهره زن مسلمان را بسیار زشت معرفی میکند. در مناطقی که اکثریت جمعیت مسلمان زندگی میکنند، خانمهای مسلمان موقعیت خوبی دارند و دچار مشکلات سیاسی یا اجتماعی نمیشوند. اما در مناطق روسنشین و طرفداران اسلامهراسی، وضع خانمهای محجبه سختتر است. گروههای رسانهای، زن محجبه را به عنوان تروریست معرفی کردند و این باعث مشکلات اجتماعی مانند بیاعتمادی در خیابان یا مکانهای اجتماعی، و مشکل در استخدام برای خانمهای مسلمان شده است.
این بانوی مسلمان گفت: برخی دیگر از مشکلات زنان مسلمان عبارت است از: عدم وجود درمانگاه یاکلینیک مخصوص خانمهای مسلمان، عدم وجود تعداد کافی مهدکودک برای کودکان مسلمان و کمبود مربی زن مسلمان، عدم وجود مدرسه یا حوزه یا دانشگاه اسلامی ویژهٔ دختران، مشکل تغذیه در بعضی از مناطق روستایی مانند مشکل در تهیهٔ گوشت حلال و مسایلی از این دست.
پاپلووا درباره پوشش زنان مسلمان گفت: با توجه به اقبال زنان به لباس اسلامی در حال حاضر ۵ خط تولید لباس مخصوص زنان مسلمان توسط طراحان روسیه به راه افتاده است. همچنین هر سال مسابقات بینالمللی لباس اسلامی به عنوان «Islamic Clothes» و جشنوارههای مد اسلامی برگزار میشود که در آن طراحان جوان شناخته و مطرح میشوند.
وی ادامه داد: روسیه کشور وسیع و چند ملیتی است و پوشش خانمهای مسلمان در هر منطقه متفاوت است. در منطقهٔ قفقاز یا تاتارستان، لباس سنتی، رنگهای متین و سنگین و حتی چادر یا نقاب میپوشند. در مناطق روسنشین (بخش اروپایی)، لباس خانمها مدرنتر و در پوشش از مدلهای اروپایی تمام رنگی استفاده میشود.