0

گدايي نقش نمي کنم

nikaeen
nikaeen
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 225

گدايي نقش نمي کنم

گفتگوي خبري

شهرام عبدلي را برايمان معرفي کنيد.
در 29 ارديبهشت 1355 به دنيا آمدم حدود 20 سال است که به کار بازيگري مشغول هستم و از تئاتر اين کار را شروع کردم . ديپلم گرافيک و علوم انساني دارم و در دانشگاه هم ادبيات خواندم. متاهل هستم و يک خواهر و يک برادر دارم.
با توجه به علاقه اي که به بازيگري داشتيد ، چرا در اين رشته تحصيل نکرديد؟
من از بچگي به فکر بازيگري بودم ولي چون در زمينه بازيگري کلاس هاي خوبي را گذراندم ،تمايلي نداشتم که در دانشگاه ، هم همين رشته را دنبال کنم و دوست داشتم رشته ديگري غير از بازيگري را ياد بگيرم و از آنجا که به ادبيات ع لاه داشتم در دانشگاه ادبيات خواندم . از سال 69 تئاتر کودکان را با آقاي رضا فياضي شروع کردم ، سپس حدود 6 ماه براي دوره تئاتر کارگاهي خدمت آقاي آتيلا پسياني بودم و يک دوره هم شاگرد استاد کشاورز ، دو سال شاگرد زنده ياد مهين اسکويي و حدود يک سال هم خدمت استاد سمندريان بودم و در مجموع من هشت سال دوره تئاتر گذراندم ، شما هيچ دانشگاهي را نمي توانيد پيدا کنيد که اين همه استاد مجرب و کاربلد در کنار هم داشته باشد.
بازيگري را برايمان تعريف کنيد؟
به عقيده من بازيگري درست مثل زندگي است و بر خلاف آنچه مردم تصور مي کنند بازي کردن و بازيگري ، دروغ گفتن نيست ، بلکه صداقت مطلق است. بازيگري بهترين ابزار براي آموزش و تفريح مردم است. بازيگري مثل يک ماده مخدر است که وقتي به آن دچار مي شويد ديگر نمي توانيد از آن جدا شويد و چنان در اين گرداب غرق مي شويد که اصلا فرصت اين را نداريد که به گذشته فکر کنيد به اينکه چي شد که بازيگر شديد و ديگر اينکه به نظرم بازيگري به معناي واقعي ، عشق است و اين عشق روز به روز در وجود بازيگر بيشتر مي شود.
چه شد که به رستگاران پيوستيد؟
قرار بود که در سريال نرگس و چند سريال ديگر سيروس مقدم هم حضور داشته باشم اما به دليل تداخل با کارهاي ديگر متاسفانه اين فرصت براي من فراهم نشد که با ايشان همکاري داشته باشم . از طرفي سيروس مقدم چون خيلي سريع کار مي کنند به بازيگراني احتياج دارند که بتوانند پابه پاي گروه حرکت کنند از سويي من هميشه به کارهاي مقدم علاقه مند بودم. همه اين دلايل و مسائل دست به دست هم داد تامن در «رستگاران» بازي کنم. من آدم خيلي راحتي هستم روزي که در دفتر تهيه کننده با آقاي شفيعي و مقدم جلسه داشتيم به وي گفتم که من هميشه دوست داشتم با شما کار کنم و احساس مي کنم در کارنامه ي کاري ام جاي اسم شما خالي است. شما از محبوب ترين کارگردانان من هستيد . چون اعتقاد دارم اگر نگويم ايشان بهترين کارگردان تلويزيون هستند مطمئناً جزو سه کارگردان برتر تلويزيون هستند.
کمي در مورد نقشتان در اين سريال توضيح دهيد.
نقش کيانوش را در اين سريال ايفا مي کنم که بچه خواهر آقاي شايسته است . کيانوش يک جوان خوش پوش و ثروتمند است که شخصيت مرموزي دارد و بنا به تغييرات داستان چند قسمت هست و باز بنا به مقتضيات داستان چند قسمت نيست.
کاراکتر کيانوش را منفي مي دانيد يا مثبت؟
من اصولا به منفي بودن يا مثبت بودن نقش اعتقاد ندارم يک کاراکتر که از نطر من منفي است شايد از نظر شما مثبت باشد يا بالعکس. البته اگر اخلاقيات معيار ما براي منفي با مثبت ناميدن يک کاراکتر باشد. به نظر من اخلاقيان نسبي است و بايد بدانيم که يک نمايش تشکيل شده از يک سري از شخصيت ها که اگر هر کدام از اينها نباشد داستان کامل نخواهد شد. درست مثل تعزيه خواني که اگر شمر خوان نباشد شما براي شبيه خوان امام حسين(ع) گريه نمي کنيد . در کل به نظرم کيانوش را مي توان يک کاراکتر با شناسنامه اي مشخص دانست که هر کس مي تواند با برداشت ذهني خودش آن را مثبت يا منفي بداند.
اين که نقشتان زياد پررنگ نيست برايتان مهم نبود؟
من موظف به اين هستم که کار خودم را به نحو احسن انجام دهم و سعي مي کنم نقشم را به بهترين وجه ممکن بازي کنم. در مجموع براي من اين مهم است که کاراکتر چقدر جاي کار دارد و طول نقش زياد برايم مهم نيست .اصولاً احساس مي کنم وجبي نگاه کردن به نقش ها براي سينماي قبل از انقلاب است.
کمي از حال و هواي کار با تيم سيروس مقدم برايمان بگوييد؟
به نظرم گروه وي واقعا حرفه اي است ، هر کس در کار خودش حرف اول را مي زند و همه با هم دوست و هماهنگ هستند ، همه چيز خوب است و هيچ موج منفي در کار وجود ندارد و کار با سرعت و راندمان بالا در جريان است.
طولاني بودن مدت فيلمبرداري برايتان سخت نبوده است؟
سنگيني کار بيشتر روي بازيگران خانم اين سريال است اما خب درباره ما هم بي تاثير نبوده است. اما وقتي يک کار را دوست داري مشکلات کار را هم با جان و دل مي پذيري ، به نظرم بيشتر از طولاني بودن زمان فيلمبرداري  در يک پروژه ، غير حرفه اي بودن گروه براي بازيگر آزار دهنده است که خوشبختانه اين موضوع در رستگاران وجود نداشت.
به نظر شما دغدغه رستگاران چيست؟
خيلي چيزها دغدغه اين سريان است. صداقت ، خانواده ، نداشتن شناخت درست انسان ها از هم ، اينکه چقدر بين سنت و مدرنيسم گير کرده ايم ، اينکه چقدر از خودمان دوريم ولي به دنبال ديگري مي گرديم اينکه چه راحت به يکديگر انگ مي زنيم. رستگاران بدون اينکه شعار بدهد لايه هاي فکري و اخلاقي خودش را در لايه هاي پنهان نمايش القا مي کند.
فکر مي کنيد اين مجموعه مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار گرفته ؟
تا حالا که خوب بوده است. رستگاران جزء معدود کارهايي است که داراي متن بسيار خوب و قوي است و حتي خود آقاي مقدم هم معتقدند که اين کار با کارهاي ديگرشان کاملاً متفاوت است، به نظرم رستگاران کار خوبي از آب درآمده ،ا ما مخاطب بايد نسبت به سريال هاي ديگر کمي بيشتر به دکوپاژ فکر توجه کند چون گره هاي بسيار زيادي در ادامه باز خواهد شد که اگر مخاطب با دقت سريال را دنبال نکند آنها را از دست مي دهد. در مجموع به نظرم اين کار در سطح ايران سعي کرده است که استانداردها را رعايت کند.
خاطره اي از رستگاران داريد؟
بهترين خاطره ي من از رستگاران ، بازي در کنار آقاي پسياني است. من هجده سال پيش در دوره هاي تئاتر کارگاهي ، شاگرد آقاي پسياني بودم و بعد از اين همه سال ، اين فرصت به وجود آمد که درکنار ايشان بازي کنم، وقتي روز اول فيلمبرداري از ايشان اجازه براي بازي گرفتم ايشان در کمال تواضع از من خواستند که هرگز اين مساله را مطرح نکنم و گفتند که ديگر ما با هم همکاريم وبايد درکنار هم بازي کنيم.
چرا آنقدر که در تلويزيون موفق بوده ايد ، در سينما توفيق نداشته ايد؟
شايد از نظر سينماگران ، من بازيگر خوبي براي بازي در سينما نبوده ام و دلايل ديگر... ولي اکثر دوستان در سينما با هم رفاقت دارند و بعضي از بازيگران دوستانشان را به تهيه کنندگان سفارش مي کنند يا مثلا بعضي از مديران توليد با بعضي از بازيگران راحتند ،اما من اصولا آدمي نيستم که گدايي نقش کنم و خدا را شکر از روزي که وارد کار بازي شده ام ، هيچ فرمي را در هيچ دفتري پر نکرده ام و سعي کرده ام که بي دعوت جايي نروم و علاقه مندم اگر قرار است در سينما کار کنم؛ کاري را انجام دهم که ارزش پردازش و وقت گذاشتن داشته باشد.
دغدغه فعلي شهرام عبدلي چيست؟
آرامش.
اهل سياست هستيد؟
نه ، برايم جذاب نيست البته مسائل سياسي کشورم را دنبال مي کنم ولي وارد سياست بازي نمي شوم.
نظرتان در مورد نرفتن تيم ملي فوتبال به جام جهاني چيست؟
خيلي خوشحالم ! چون لياقت حضور در جام جهاني را نداشتيم ما تيمي نداشتيم که در جام جهاني بدرخشد و بايد اين را قبول کنيم که کلا ورزش ما داري مشکل است . اصولا ما ايراني ها دوست داريم که مشکلات را مقطعي حل کنيم که اين به عقيده من اشتباه است ،ا گر ما بخواهيم فوتبالمان رشد ند ، بايد دوازده سال وقت صرف ، پرورش بازيکن کنيم ، به نظرم نبود ثبات مديريتي در ورزش هم يکي ديگر از عوامل اين ناکامي است . شما مثلا کشور آلمان را ببينيد که در اين چند سال چند تا رئيس فدراسيون يا مربي عوض کرده و ما چند رئيس فدراسيون عوض کرده ايم.
اگر يک ديوار سفيد داشته باشيد روي آن چه مي نويسيد؟
سعي مي کنم کثيفش نکنم و همانطور سفيد نگهش دارم.

nikaeen

پنج شنبه 5 اسفند 1389  12:18 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها