0

کاشف بروس لي در ايران

nikaeen
nikaeen
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 225

کاشف بروس لي در ايران

يک قهرمان کونگ فو و هنرهاي رزمي و هنرمندي که تسلط اش در رشته هاي مختلف ورزشي در سينماي ايران کم نظير است.اين شما و اين گفت و گوي زندگي ايده ال با ايرج نوذري
ايرج نوذري با ايفاي نقشي متفاوت در سريال مسافري از هند،توانايي هاي خود را در معرض ديد عموم قرار داد و خود را به مردم شناساند.در واقع جدا از اين که او فرزند ارشد مرحوم منوچهر نوذري بود.با چهره اي جذاب و بازي هايي که در نقش هاي رمانتيک ايفا کرد.مي توانست جايي در دل دوستداران سينما پيدا کند و اين اتفاق به سرعت افتاد .آنچنان که فيلم هايي که او در آنها بازي کرد توانست نظر بسياري را به سوي او جلب کند.نوذري در پرونده کاري اش جدا از کارهاي سينمايي و سريال هاي تلويزيوني ،تجربه اجرا هم داشته و به عنوان مجري هم توانسته موفق عمل کند که مي توان آن را جزو استعداد هاي ژنتيک و خانوادگي دانست که از پدر به پسر رسيده است. وقتي شنيديم در فدارسيون کونگ فو جمهوري اسلامي ايران عضو و همچنين کاپيتان باشگاه ورزشي هنرمندان است. تصميم گرفتيم گفت و گوي متفاوتي با او در اين زمينه داشته باشيم.شايد برايتان جالب باشد بدانيد نوذري جدا از هنرهايي که ذکر کرديم ،استاد زبان هاي سانسکريت ،ار دو ،فرانسوي و ...نيز هست. همچنين در زمينه موسيقي استاد ضرب هاي کوبه اي مثل طبله هندي و ...است .بايد بگوييم اگر چه منوچهر نوذري از ميان ما رفت ،اما پسرش با هنرهاي متنوعي که دارد ،توانسته جاي خالي او را پر کند .اين در کنار فعاليت هاي انساندوستانه اوست ،کسي که همواره حضورش در برنامه هاي خيريه و مسابقات ورزشي که براي کمک به نيازمندان برگزار شده محسوس بوده است
$ورزش کنيد ،نتيجه اش را ببينيد
در ابتدا از پدرم،تواضع و فروتني را آموختم و در ادامه از فلسفه کونگ فو و بروس لي.در نتيجه مقابل کودک 5ساله اي که به طرفم مي آيد و سلام مي کند ،حتما بلند مي شوم.خيلي وقت ها هم خودم زودتر به اين کودکان سلام مي کنم. برايم احترام به بزرگ تر مثل نيايش است. ضمن اينکه احترام به تمام  مردم و طرفدارانم نيز برايم عاشقانه است و کوچک و بزرگ فرقي ندارد.خاک پاي همه هستم و دستشان را مي بوسم.مردم هستند که بنده هستم و کار هنري انجام مي دهم.
*معمولاً براي ورزش چه مکان هايي را انتخاب مي کنيد ؟
منزل،در اتاق ورزشم و اگر فرصت داشته باشم در باشگاه کونگ فو.
*فرزندانتان هم به ورزش گرايش دارند؟
بله ،شنا،تنيس،بدمينتون،کونگ فو.
*هنگام کار و فعاليت چه زماني را براي ورزش اختصاص مي دهيد ؟
هر وقت شما ورزش را به عنوان يکي از ارکان اصلي در زندگي شخصي و روزمره قرار بدهيد و مثل غذاخوردن و آشاميدن آن را روزانه انجام دهيد،نتايج بسيار مطلوبي در سلامت فکر ،بدن و در نتيجه روابط اجتماعي خودتان خواهيد ديد.بالطبع من هم يک زمان مشخص با توجه به شرايط کاري ام در نظر مي گيرم که يا در منزل يا زماني که فرصت بيشتري در اختيار داشته باشم در باشگاه به همراه مدير برنامه ام آقاي آنيوس دانه کار (ANiYUSDANEHKAR)که استاد کونگ فو و قهرمان آسياست ،تمرين مي کنيم.
*پيش آمده که در زندگي شخصي براي دفاع از خود يا مشکلي که برايتان پيش آمده از توانايي هاي ورزشي تان استفاده کنيد ؟
قطعا منظور شما استفاده از هنرهاي رزمي است ،فوتبال و واليبال ...که نمي تواند باشد!بنابر فلسفه کونگ فو مخصوصا بروس لي ،به هيچ عنوان و به راحتي درگير نبايد شد مگر به مرحله آخر برسي و هيچ راهي وجود نداشته باشد،جز متون مبارزه اي کونگ فو (خير)به جز يک مورد .
$استقبال ايراني ها
در سال هاي اخير آگاهي خانواده ها در مورد هنرهاي رزمي افزايش پيدا کرد و فرزندانشان را تشويق مي کنند که در هنرهاي رزمي ،ورزش کنند و هم روحشان را عميق و پاک مي کنند.به اين ترتيب هم خودشان را تخليه مي کنند و هم از استرس،اضطراب،نگراني و ديگر شرايط خطرناک روحي که به طور طبيعي هر جواني را در سنين نوجواني و جواني تهديد مي کند،دور خواهد کرد.همان طور که عرض کردم نخستين اقوام آريايي ايراني نيز،پايه گذار يک نوع کونگ فوي مبارزه اي و نيايشي بودند.به علاوه اين که ،اصولا جوانان ايراني که در ورزش حرفه اي قدم مي گذارند داراي تعصب و عرق ملي به وطن و خاک سرزمين شان هستند با روحيه اي مضاعف به مسابقات پا مي گذارند (هنرهاي رزمي و کونگ فوي ايران هميشه مدال آور در سطح جهان هستند).
$علاقه به ورزش رزمي
*از کي و چگونه به ورزش علاقه مند شديد؟
از 3سالگي که به تدبير پدر،در مدرسه فرانسوي زبان و بين المللي (رازي)ثبت نام شدم،هم زمان با دروس مربوط  ،با بسياري از ورزش هاي گروهي و انفرادي آشنا شدم.در اين مدرسه فرانسوي زبان (رازي)که به وسيله ژنرال دو گل فرانسوي افتتاح شد ه بود،علاوه بر مدرسان ويژه در مقاطع مختلف تحصيلي ،که تا مقطع دبيرستان ،تدريس مي شد،مربيان ورزشي و معتبر در سطح بين المللي نيز وجود داشت و با بسياري از ورزش هاي گروهي و انفرادي آشنا شدم و برخي از آنها را به شکل حرفه اي،ادامه دادم .مثل :فوتبال ،واليبال ،تنيس ،بدمينتون ،شنا و...و کونگ فو.
بعد ها زماني که در اسپانيا تحصيل مي کردم (سال 1980)،قهرمان شناي بارسلون شدم و پس از آن در زمينه اسب سواري ،به شکل اصولي و حرفه اي ،تمرين داشتم؛اما کونگ فو و بروس لي (اژدها )برايم چيز ديگري بود و هر روز به فلسفه کونگ فو و راه طريقت زندگي موجود در اين هنر رزمي،علاقه مندتر مي شدم ،ضمن اين که انرژي عظيمي در اعماق درونم روز به روز قويتر و عجيب تر مي شد و اين انرژي ،علاقه عميق ام به بروسلي و فلسفه آن بود.
*در حال حاضر چه زماني را به تمرينات رزمي اختصاص مي دهيد ؟
در گذشته فرصت هاي لازم را براي تمرين در اختيار داشتم،ولي در حال حاضر با توجه به مقوله بازيگري و سينما گري و کار ترجمه،مثل گذشته زماني کافي براي تمرين ندارم،ضمن اين که ،وقتي فيلم برداري هستم به هيچ کاري و مقوله ديگري نمي رسم.در اين شرايط،در منزل،نرمش ها و تمرکز هاي ويژه کونگ فو و روش بروس لي را انجام مي دهم.
$تاثير ورزش در زندگي
تمرکز فکر(ذِن)،انعطاف بدني،آرامش دروني و بيروني در بدن و فکر که در نتيجه به آن تمرکز بر تن و روان در کونگ فو مي گويند،قطعا در زندگي شخصي و کاري و هنري و...تاثير گذار و مثبت خواهد بود.اصولا ذات کونگ فو و روش آن براي آرامش انسان و پيشرفت در ابعاد روحي و دروني بوده و هست.
*چقدر به سلامت جسمي و روحي خودتان اهميت مي دهيد ؟
بسيار،ضمن اين که اگر غير از اين بود ،حتما به خانواده و فرزندانم هم لطمه وارد مي شد ،بنابراين به سلامتم بسيار اهميت مي دهم و سلامت خودم و خانواده ام از لحاظ روحي و جسمي ،برايم خيلي مهم و قابل برنامه ريزي است.
$وقتي با بروس لي آشنا شدم
سال 1974نخستين مجله تخصصي مربوط به بروس لي در روش هنرهاي رزمي و بازيگري رزمي را که به بروس لي مي پرداخت خريدم.شايد به جرات مي توانم بگويم اولين نفري در ايران بودم که فهميدم بروس لي چه مي گويد.چه چيزي را در دنيا ي هنرهاي رزمي جهان و سينماي رزمي جهان پايه گذاري کرد و برخلاف تصور همه ،نام روش ابداعيش ،کونگ فو ،کاراته ،تکواندو و يا ..نبود !JEETKUNEDOجيت کن دو ،روش ابداعي بروس لي بود که داراي 2بخش مبارزاتي و هنر رزمي است.جيت کن دو برگرفته از کونگ فو و 27نوع سيستم مبارزاتي است که تا به امروز کشف شده.بروس لي در روشش از اين متون و فلسفه اين سبک ها ،بهره برده .10سالم بود که با يک مجله ويژه از بروس لي رو به روشدم .هر روز از محل فروش اين نشريه ،رد مي شدم ،اما پول خريدن آن را نداشتم ،مجله نفيس و گرانبهايي بود بنابراين پول تو جيبي ام را هر روز کنار گذاشتم تا موفق  شدم اين مجله تخصصي ويژه را به دست بياورم و از همين جا ،پژوهش و تمرين کونگ فو و پي گيري راه بروس لي شروع شد .(اين مجله 50تومان قيمت داشت و خيلي گران بود
$ورزش و تغذيه
تنظيم رژيم غذايي متناسب با نياز بدن و ورزش.شما بايد در نظر داشته باشيد که معني رژيم غذايي نخوردن يا کم خوردن نيست،چيدمان نوع غذاهاي داراي ويتامين و مورد نياز بدن در 3نوبت اصلي و نوبت هاي ميان روز،گردش خون،دستگاه گوارش و ديگر بخش هاي بدن را تنظيم مي کند . از قرص هاي رژيمي پرهيز کنيد . رعايت برنامه مناسب غذايي براي بدن به همراه ورزش بايد انجام گيرد.
*با توجه به برنامه هاي ورزشي تان، چگونه رژيم غذايي تان را تنظيم مي کنيد؟ رژيم غذايي خاصي داريد ؟
به طور کلي رژيم غذايي در هنرهاي رزمي و کونگ فو ،با ديگر ورزش هاي حجم دهنده اش مثل پرورش و زيبايي اندام و بادي بيلدينگ و...متفاوت است.در ورزش هاي اين چنيني،ورزشکاران با 7وعده غذايي و تمرينات با وزنه مواجه مي شوند که نياز به مکمل هاي غذايي معتبر نيز هست.در کونگ فو،آناتومي بدن به همراه پرورش فکر صورت مي گيرد و هدف با پرورش و حجيم کردن عضلات، کاملا متفاوت است.در واقع تن و روان با هم به انعطاف و آمادگي مي رسند.
*به جز ورز ش هاي رزمي به چه ورزشهاي ديگري علاقه داريد؟
فوتبال، کاپيتان تيم فوتبال هنرمندان ايران، در بازي هاي خير خواهانه و کمک به نيازمندان هستم و عضو رسمي باشگاه ورزشي هنرمندان ايران،واليبال، شنا،اسب سواري ،تنيس ،بدمينتون ،گلف و بيليارد را هم انجام مي دهم .
$هنرهاي رزمي جنگ و نزاع نيست
اولا اصطلاح ورزش هاي رزمي به غلط استفاده مي شود،به اين دليل که از ابتدا هنر رزمي بوده و کهن ترين آن ،کونگ فو داراي ابعاد دروني ،ديني مذهبي و مبارزه و دفاع شخصي بوده که بخش مبارزه نيز طبق فرمول و تکنيک هايي که از دل طبيعت الهام گرفته شده،کاملا در زير مجموعه هنرها قرار مي گيرد .ضمن اين که از ابتداي پيدايش بشر،هنر شکار و دفاع از خود به شکل يک فلسفه مشخص و بسيار حائز اهميت در زندگي قرار گرفت. ممکن است بعضي از جوان ها با ديدن چند فيلم رزمي به طور مقطعي به درگيري و زد و خورد علاقه منده شده و به باشگاه هاي رزمي بروند ؛اما پس از ورود متوجه مي شوند که هنرهاي رزمي ،مخصوصا کونگ فو،به هيچ عنوان براي درگيري و زد و خورد نيست.اگر شما چيز ديگري مشاهده کرديد،شايد حتي به آن ورزش ،يا نوع تدريس مربي،ورزش رزمي هم نتوان گفت ،بلکه فقط جنگ و نزاع خواهد بود !که بعيد مي دانم چنين مريباني وجود داشته باشند .
$مسابقات و آسيب هاي ورزشي
يکبار در شنا قهرمان شناي بارسلون  شدم.در کونگ فو در سمت مدير امور بين الملل در فدارسيون کونگ فوي جمهوري اسلامي ايران با تيم ملي کونگ فو در سال گذشته،5مدال طلا،نقره ،و لوح تقديرهاي مختلف براي ايران کسب کرديم و قهرمان مسابقات هنرهاي رزمي (کونگ فو )در بانکوک تايلند شديم.در سنين نوجواني و جواني خيلي دلم مي خواست در مسابقات کونگ فو شرکت کنم.اما در زمان ما و هم دوره هايم،هيچ تشکيلات رسمي و منسجمي وجود نداشت و سال ها مجوز فعاليت رسمي نداشت.در حال حاضر آقاي علي منتظري رياست فدراسيون کونگ فوي ايران هستند و اين تشکيلات رسمي و نوپ را با مديريت مقتدرانه خود به بيرون مرزها برده و تيم ملي کونگ فوي ايراني را در عرصه بين المللي معرفي کرده و ما مدال هاي بسياري را کسب کرده ايم
$آسيب ديدگي در ورزش
بارها پيش آمده اما نه در کونگ فو !بلکه در فوتبال .جالب است بدانيد که در آمارگيري ورزش هاي خطرناک ،فوتبال رده سوم را به خودش اختصاص داده و هنرهاي رزمي در رده 17و18است. به دليل اين که در هنرهاي رزمي و با وسايل کامل ايمني و ويژه مبارزان مسابقات انجام مي شود و همه شرکت کنندگان با اصول و قوانين دفاع و حمله (ضربه )کاملا آشنا و مسلط هستند
*به عنوان بيننده هم رويدادهاي ورزشي را دنبال مي کنيد ؟
مخصوصا فوتبال و همان طور که مي دانيد قرمزته !با تعدادي از فوتباليست ها در باشگاه هنرمندان دوست هستم (قرمز و آبي و سبز...)
*چقدر ورزش را براي بازيگران  لازم مي دانيد ؟
خيلي زياد،يک بازيگر اگر داراي سلامت جسماني نباشد دچار مشکل فکري هم خواهد شد و اصولا ورزش هميشه يک بازيگر را آماده ،سرحال و شاداب نگه مي دارد .تا در سخت ترين شغل جهان (بازيگري سينماگري )بتواند بدرخشد و برقرار باشد ،ضمن اين که يک بازيگر ورزشکار مي تواند در نقش هاي اکشن و خاصي که به تحرک نياز هست،به راحتي بدرخشد .(ورزش براي بازيگري لازم الاجرا است)
*به عنوان يک بازيگر ورزش کردن چقدر به شما کمک مي کند ؟
خيلي کمک مي کند،اگر ورزشکار نبودم نمي تونستم 16-15ساعت سرپا، سر صحنه حضور داشته باشم.هرگز انرژي و تمرکزم در اولين ساعت حضورم در صحنه تفاوتي با انتهاي کار و اتمام فيلمبرداري نمي کند.همچنين از قدرت تمرکز فکر و کنترل مسير فکر و ذهن هنر رزمي کونگ فو در بازيگري ام استفاده مي کنم.شايد تعجب کنيد اما همين تخصص در تمرکز فکر کونگ فوست که برنامه ريزي هاي عجيب و غيرقابل تصور در فيلمبرداري را مي توانم تحمل و هضم کنم و حاشيه هاي عجيب را با تاثير انرژي هاي منفي به وجود آمده هنگام تصوير برداري،از خودم دور کنم.البته گروه هايي بودند که پس از همکاري با آنها بسيار رفيق شديم و هنوز رفاقتمان ادامه دارد و اين از حرفه اي بودن و برنامه ريزي درست و انرژي درست و انرژي مثبت آنها بوده ...
$در سينماي ما آمادگي جسماني جدي گرفته نمي شود
*هيچ وقت در نقش هايتان از فنون رزمي استفاده کرده ايد ؟
بله ،خيلي کوتاه و مختصر اما تاثير گذار ،اصولا در سينماي ايران چنين تخصصي در زمينه نوشتن فيلمنامه رزمي و اکشن ،سپس به اجرا در آوردن آن وجود نداشته و ندارد .در تلاشم که اين ژانر و تخصص را در کشور راه اندازي کنم و در حال حاضر يک سبک در هنرهاي رزمي و کونگ فو به اتفاق آقاي آنيوس دانه کار (مدير برنامه ام )پايه گذاري کرديم که به نمايش کونگ فو و طراحي صحنه هاي مبارزه در فيلمسازي مي پردازيم.
*شده از کارگردان ها بخواهيد به اين توانايي شما توجه کنند؟
بله ،اما کمتر استقبال کردند به جز چند مورد کوتاه که خودم در روش بازيگري ام به اجرا درآوردم .متاسفانه در سينماي ايران و فيلمسازي ايران هنوز با روش روز و مدرن ژانر هنرهاي رزمي و اکشن ،آشنايي ندارند و بعضي از کارگردان ها ،جبهه مي گيرند و فکر مي کنند برايشان کسر شأن دارد که يک صحنه درگيري رزمي را يک طراح و کارشناس ،طراحي ،کارگرداني و بازيگرداني رزمي کند!
*فيلم نامه اي بوده که با توجه به ويژگي هاي نقش و نياز به دانستن فنون رزمي به شما پيشنهاد شود ؟
خير!در تلاشم طراحي هايي را که در اين زمينه به اتفاق آقاي دانه کار نوشتم و در دست داريم به تصوير بکشم.
*به نظر شما در سينماي ايران آمادگي جسماني چقدر جدي گرفته مي شود؟
به هيچ عنوان جدي گرفته نمي شود.
*به تکنيک هاي رواني ورزش هاي رزمي هم توجه داريد ؟
صد در صد همين طور است.تکنيک هاي دروني ،رواني و روحي،اصل اصول هنرهاي رزمي مخصوصا کونگ فو است.
$جادوي تمرکز
من هر روز مدتي را براي تمرکز فکر اختصاص مي دهم.
*تکنيک هاي تمرکز و کسب آرامش چه کمکي به نقش آفريني شما مي کنند ؟
منجر به توانايي بالاي فيزيکي در ساعات طولاني و شرايط سخت فيلمبرداري در شب،روز ،برف و باران يا آفتاب سخت و تند و تيز است و موجب تمرکز بر حس و ديالوگ و نوع بازيگري در فيلم مي شود.
منبع:مجله ي زندگي ايده آل،شماره 50.

nikaeen

پنج شنبه 5 اسفند 1389  12:17 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها