دیدگاه دین اسلام درباره ظهور منجى چیست؟
دیدگاه دین اسلام درباره ظهور منجى چیست؟
|
در دین مقدس اسلام، مسأله موعود و منجى، به روشنى مطرح شده است. قرآن، کتاب آسمانى مسلمانان، در آیات متعدد به حاکمیت صالحان بر زمین و غلبه دین حق، اشاره دارد. از جمله آن ها آیه 105 از سوره انبیا است. خداوند، در این آیه تصریح مى کند که زمین را بندگان صالح من به ارث مى برند و در اختیار میگیرند. همچنین تصریح مى کند که این امر، حقیقتى است که در کتب انبیاى گذشته نیز بدان اشاره شده است. در آیه 55 از سوره نور خداوند، به انسانهایى که ایمان آورده و عمل صالح انجام دادند، وعده مى دهد که خلافت و حکومت در زمین را به آنان وامى گذارد و دینشان را پابرجا و برقرار مى سازد و در چنین زمانى، آرامش و امنیت کامل، در جهان ایجاد مى شود و آدمیان به عبادت و بندگى خدا مى پردازند.
خداوند، در سه جاى قرآن (توبه: 33 و 34 فتح: 28 صف: 8) تصریح مى کند، دین اسلام برهمه ادیان غلبه خواهد کرد؛ هر چند کافران و مشرکان نخواهند و خود را شاهد بر چنین رویدادى معرفى مى کند. البته، با توجه به روایاتى که در تفسیر و تبیین آیات الهى از پیشوایان معصوم صادر شده است، مى توان دریافت که بیش از 250 آیه از آیات قرآن، به امام مهدى(عج) و حاکمیت عدل و دین، اشاره دارد
علاوه بر قرآن کریم، روایات متعددى از پیامبر وامامان معصوم(ع)، درباره ظهور موعود و منجى، صادر شده است، به این مضمون که در آخرالزمان، فردى از فرزندان پیامبر که هم نام او است، قیام خواهد کرد و جهان را پر از عدل و داد مى کند؛ همان گونه که از ظلم و جور پر شده است.
اعتقاد به ظهور امام مهدى(ع) چنان در میان مسلمانان ریشه دارد که علاوه بر آن که مورد قبول همه فرقه ها است و در کتب روایى مهم شیعه و سنى روایات متعددى درباره او ذکر شده است، کتابهاى متعددى نیز ویژه آن حضرت به رشته تحریر در آمده است؛ براى نمونه، مى توان از کمال الدین و تمام النعمه، اثر شیخ صدوق، الغیبة، نوشته نعمانى و کتاب الغیبة، نوشتة شیخ طوسى از علماى گذشته و منتخب الأثر، اثر لطف اللّه صافى گلپایگانى از علماى معاصر شیعه، نام برد یا به الفتن، اثر ابن حماد و الاربعین، تألیف ابونعیم اصفهانى از اهل سنت اشاره کرد. در خطبه 138 نهج البلاغه نیز، درباره امام مهدى(ع) و ظهور او مطالبى مطرح شده است.
در سنن ابوداوود که از کتابهاى مهم اهل سنّت است، در باب «ما جاء فى المهدى» حدیث شماره 3735 از ام سلمه نقل شده است که: سمعت رسول اللّه یقول: «المهدى من عترتى من ولد فاطمة»؛ شنیدم پیامبر فرمود: «مهدى، از عترت من از نسل فاطمه است».
در حدیث شماره 3736 از ابى سعید خدرى نقل شده است که رسول الله(ص) فرمود: «المهدى منّى اجلى الجبهة اقنى الانف یملأ الأرض قسطا و عدلاً کما ملئت جورا و ظلما؛ مهدى، از من است. او، فراخ پیشانى و... است. زمین را از عدل و داد پر مى کند، همان طور که از ظلم و جور پر شده است».
ذکر این نکته مناسب است که به اعتقاد شیعه، امام مهدى(ع) فرزند امام حسن عسکرى(ع) است که در سال 255ق به دنیا آمد و اکنون در پرده غیبت قرار دارد و تا زمانى که خداوند اذن ظهور و قیام دهد، زنده است؛ ولى به اعتقاد اهل سنت، او به دنیا نیامده است؛ بلکه درآخرالزمان و حدود چهل سال پیش از ظهورش، متولد خواهد شد.
پاسدار اسلام :: خرداد 1388 - شماره 330
|
کریمی که جهان پاینده دارد تواند حجتی را زنده دارد
دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی
پنج شنبه 5 اسفند 1389 8:58 AM
تشکرات از این پست