سخنانى از پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله وسلم) درباره حضرت مهدى (عليه السلام) l المهدى منا اهل البيت...
مهدى از ما اهل بيت است.
مسند احمد، ج 1 ص 84 ، سنن ابن ماجه ، ج 2 ص 1367 ح 4085 ، مستدرك حاكم، ج 4 ، ص 557
l المهدى من ولد فاطمه
مهدى از فرزندان فاطمه است.
سنن ابي داود ج 2 ، ص 310 ، ح 4284 ، سنن ابن ماجه ج 2 ص 1368، ح 4086 ، معجم كبير طبراني، ج 23 ص 267
l إن على بن ابيطالب (عليه السلام) امام امتى و خليفتى عليها من بعدى و من ولده القائم المنتظر الذى يملاء الله به الارض عدلا و قسطاً كما ملئت ظلماً و جورًا
على بن ابيطالب (عليه السلام) پس از من پيشواى امت من و جانشين من بر آنان است و از جمله فرزندان اوست آن قائم منتظر كه خداى به واسطه او زمين را از عدل و داد پر مى كند، كه از ظلم و جور لبريز شده باشد.
فرائد السمطين ج 2 ص 335 و 336 ، ح 589 ، اكمال الدين ، ص 227 و 228 ، ح 7، اعلام الورى ج 2 ، ص 227
l «و من انكر القائم من ولدى، فقد انكرنى»
هر كه قائم از فرزندانم را انكار كند، مرا انكار كرده است.
اكمال الدين ص 412، ح 8 ، بحار الانوار ج 51 ص 51، ص 73 ، ح 20
l القائم من ولدى، اسمه اسمى، و كنيته كنيتى، و شمائله شمائلى و سنته سنتى، يقيم الناس على ملتى و شريعتى، و يدعوهم الى كتاب ربى عز وجل، من اطاعه فقد اطاعنى، و من عصاه فقد عصانى، و من انكره فى غيبته فقد انكرنى...
قائم از فرزندان من است، نامش نام من و كنيه اش كنيه من و شمائلش شمائل من و سنتش سنت من باشد، مردم را بر دين و روش من استوار مى دارد و آنان را به كتاب پروردگار عزوجل من فرا خواند، هر كه او را اطاعت كند، مرا اطاعت كرده و هر كه از او سرپيچى كند، از من سرپيچى كرده و هر كس او را در زمان غيبتش انكار كند، مرا انكار كرده است.
اكمال الدين، ص 411 ، ح 6 ، اعلام الورى ، ج 2 ، ص 227، بحار الانوار ، ج 51 ، ص 73 ، ح 19
lلا تقوم الساعة حتى يقوم قائم الحق منّا وذلك حين يأذن الله عزوجل ـ له فمن تتبعه نجى ومن تخلف عنه هلك ...
رستاخيز برپا نخواهد شد، مگر اين كه قائم به حق ـ كه از خاندان ماست ـ قيام كند و او آن گاه قيام مى كند خداى بزرگ اجازه قيامش دهد و ]در آن هنگام[ كسى كه از او اطاعت كند، نجات مى يابد و آن كسى كه از فرمانش سرپيچى كند، نابود مى شود.
كفاية الاثر، ص 106; عيون اخبار الرضا 7، ج 1، ص 65، ح 230; دلائل الامامة، ص 452، ح 428; بحارالانوار، 51، ص 65، ح 2.
lطوبى للصابرين فى غيبته، طوبى للمقيمين على محبته.
خوشا به حال صبر كنندگان در ايام غيبتش، خوشا به حال پايداران بر دوستى و محبتش.
ينابيع الموده، ج 3، ص 285، ح 2; كفايت الاثر، ص 60; بحارالانوار، ج 52، ص 143، ح 60.
lوالذى بعثنى بالحق بشيراً لولم يبق من الدنيا الا يوم واحد، لطول الله ذلك اليوم حتى يخرج فيه ولدى المهدى، فينزل روح الله عيسى بن مريم فيصلى خلفه، وتشرق الارض بنور ربها، ويبلغ سلطانه المشرق والمغرب
سوگند به آن كسى كه مرا به حق براى بشارت (به رحمت خويش) مبعوث فرموده، اگر جز يك روز از عمر عالم باقى نماند، هرآينه خداوند آن روز را آن چنان طولانى سازد تا در آن روز فرزندم مهدى از پرده غيبت خارج گردد، سپس روح الله عيسى بن مريم نازل گردد و پشت سر او نماز گذارد، و زمين به نور پروردگارش (از ظلمتهاى ظلم و تاريكيهاى فساد و جهل) به روشنائى گرآيد، و قدرت و حكومت او تا شرق و غرب عالم گسترش يابد.
اكمال الدين، ص 163.
lيا اُبى! طوبى لمن لقيه و طوبى لمن احبه و طوبى لمن قال به، ينجيهم من الهلكة وبالاقرار بالله وبرسوله و بجميع الائمة يفتح الله لهم الجنة، مثلهم فى الارض كمثل المشك الذى يسطع ريحه فلا يتغير ابداً، و مثلهم فى السماء كمثل القمر المنير الذى لايطفا نوره ابداً
اى اُبى! خوشا به حال كسى كه با او ديدار نمايد، خوشا به حال آنكه او را دوست بدارد، خوشا به حال آنكه به او معتقد باشد، خداوند آنان را از هلاكت نجات بخشد، و بواسطه اقرار و اعتقاد به خدا و به رسولش و به تمام امامان، خداوند درهاى بهشت را برايشان بگشايد! آنان در زمين همانند مُشك اند كه بوى خوشش در فضا پخش و پراكنده گردد و هيچ گاه فاسد نشود، و در آسمان هم چون ماه درخشنده اند كه هيچ گاه خاموشى نمى پذيرد.
عيون اخبارالرضا، ج 1، ص 59
lيكون فى امتى المهدى، تنعم امتى فى زمانه نعيماً لم يتنعم مثله قط
مهدى در امت من است و امتم در عصر او از موهبت و نعمت فراوان برخوردار گردند بگونه اى كه هيچ گاه آن چنان بهره مند نشده باشند.
الزام الناصب، ص 163.