دكتر سعيد پيروزپناه ، دكتراي تغذيه و ژنتيك در گفتگو با ايسنا گفت: اگر قطع ناگهاني مصرف قهوه پس از يك دوره مصرف طولانيمدت باشد ، حساسيتهايي در فرد نسبت به كافئين ايجاد ميشود كه دليل عمده آن افزايش آدنوزين در بدن است.
وي با بيان اينكه بتدريج و با مصرف مجدد قهوه اين حساسيت بهبود مييابد، افزود: كاهش فشارخون، سردرد، احساس عصبانيت و خستگي از جمله علائم آن است.پيروز پناه در ادامه شدت و ميزان حساسيت در افراد مختلف را متفاوت دانست و تاكيد كرد: در سنين نوجواني احتمال بروز نوع شديد حساسيتها بيشتر است و در مواردي سرگيجه به همراه خواهد داشت.
پيروزپناه تصريح كرد: مصرف زياد مواد حاوي كافئين برخلاف تصور عامه كه آن را آرامبخش ميدانند باعث فعال شدن و تحرك بيشتر شده و افزايش كافئين در بدن منجر به افزايش شدت ضربان قلب و افزايش فعاليت ذهني ميشود. در موارد شديد حساسيت احتمال خارش پوست، تنگي نفس، تورم صورت و احساس ضعف وجود خواهد داشت.