1).آتشکده "سه پا": این بنای تاریخی دارای ایوانی مربع شکل به اندازه 5x5 متر و ارتفاع حدودا 10 متر می باشد. قطر دیوارهایش یک متر، دارای آتشدان و در قسمت فوقانی، سوراخ هایی وجود دارد که شاید برای خروج دود حاصل از سوخت باشد. اطراف این بنا به وسیله حیاطی محصور بوده ولی اکنون به علت عوامل طبیعی و غیر طبیعی تخریب شده است. این بنا از سنگ و ساروج و گچ ساخته شده است و نوع معماری آن مربوط به دوره ساسانی است.
آتشکده در ساحل جنوبی رودخانه «گه نگیر» و با فاصله تقریبا 700 متر از ان قرار گرفته است و در داخل دشتی کوچک قرار دارد که به احتمال زیاد در اطراف این آتشکده، منازل مسکونی زیادی وجود داشته است. زمین های حاصلخیز و آبرفتی اطراف آتشکده به احتمال زیاد وقف آن بوده است.
این آتشکده دارای چهار دروازه به طرف چهار جهت اصلی می باشد و همانند آتشکده دوره ساسانی در شهرستان قصر شیرین است. http://aks98.com/images/54780898323944366212.jpg در مقابل آتشکده مذکور و در داخل رودخانه «گه نگیر»، سنگ بلندی وجود دارد که ارتفاع آن حدود 12 متر و قطرش 6 متر می باشد که بسیار دیدنی است. سنگ دیگری با ارتفاع کمتر در شرق آن واقع شده که در اثر عوامل فرسایش کج شده است. منبع: (ایلام از آغاز تا سقوط قاجاریه دکتر مرتضی اکبری )
2).طاق شیرین و فرحاد:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSidR8DXOBaC5PZHG6OXFB49ldQ035wMtb2yDGdnvNMDufJknxH
«دل آدم ها به اندازه ی حرفهاشون بزرگ نیست ... اما اگه حرفاشون از دل باشه می تونه بزرگترین آدم ها رو بسازه»