فریدون کنار را بیشتر بشناسیم
شهرستان فِرِیدونکِنار یکی از شهرستانهای ساحلی استان مازندران است که بین بابلسر و محمودآباد قرار گرفته و از طرف جنوب، به شهرستان آمل متصل است.
این شهر از گذشته دور از بندرهای مهم کشور بوده است اما در زمان پهلوی دوم کلیه تاسیسات بندری و گمرکی آن متروک و به مرور زمان نابود شد. ولی در سالهای اخیر دوباره در آن بندر و گمرگ ایجاد شده است . این شهرستان یکی از شهرهای مهم استان مازندران است که نخستین بندر خصوصی کشور در آن ایجاد شد و ۲۲ بهمن ۱۳۸۶، گشایش یافت. این شهرستان، تنها پناهگاه و میزبان درنای سفید سیبری، از گونههای نادر پرنده در ایران میباشد. برای نخستین بار در خاورمیانه مرکز پرندهشناسی در تالاب بین المللی فریدونکنار احداث شد.
از خانوادههای اصیل و بزرگ فریدونکناری میتوان به ترتیب خانوادههای شیرزاد،بهرامی فریدونی (استاد طاهر خان بهرامی )،عباس زاده ،تیموری ، ...نام برد.
از آثار باستانی فریدونکنار میتوان به مسجد جامع بهرامی اشاره کرد این مسجد سالها قبل از طرف خاندان بهرامی اهدا شده است . مزار استاد طاهر خان بهرامی در این مسجد واقع شده است .
۲۵ روستای شهرستان فریدونکنار عبارتند از: ازباران، شیر محله، مهلبان، بزرگ بیشه محله، نوایی محله، بنه کنار، کوچک بیشه محله، بی نمد، زاهد کلا، منقارپی، جزین، کلاگر سرا، فرزاد شهر، اسبوکلا، حسین آباد، اوکسر کریم کلا، طوله سرا، سوته، فرم، حیدرکلا، دریاکنار، خزرشهر، اسلام آباد، ملاکلا، دریاسر. کارگر محله، بخش مرکزی این شهرستان است.
شهرک دریاکنار و شهرک خزرشهر شمالی و خزرشهر جنوبی و شهرک فرزادشهر از شهرکهای بزرگ، قدیمی، زیبا و همچنین، توریستی شهرستان فریدونکنار محسوب میشوند.فریدونکنار، در زمستان سال ۱۳۸۶ از سوی استاندار مازندران، رسماً از بخش فریدونکنار به شهرستان فریدونکنار ارتقا یافت.
نام قدیم این شهرستان فریکنار بودهاست.
(قدمت این شهرستان طبق آثار تاریخی تاکنون کشف شده حد اقل 3800 سال میباشد (قصر فریدون شاه جم نواده جمشید پیشدادی)شاخصترین مدرک این مدعا است که هم اکنون آثار آن در میان شالیزازهای جنوب شرق این شهرستان بوده و به( قلا کتی) شهره است . امامزاده محمد در داخل تکیه معصومزاده(که خود نیز بسیار کهن است )و گورستان بسیار کهن آن از دیگر مکان های تاریخی آن است.