گفت و شنودی با اشپیتیم آرفی، بازیکن جدید پیروزی
از معدود خارجی های لیگ بود که خیلی زود شایستگی هایش را نشان داد. قرار گرفتن در جمع بهترین گلزنان لیگ برتر، آن هم در تیمی که به لیگ دسته اول سقوط کرد، نشان از شم بالای گلزنی او دارد.
اشپیتیم آرفی اولین خرید پرسپولیس در فصل جاری به حساب می آید، که در لیست خرید اکثر تیم های دیگر هم قرار داشت. آرفی فوتبالش را از آلمان آغاز کرد، اما وقتی دید فرصت بازی پیدا نمی کند، تصمیم گرفت به ایران بیاید.
آرفی علاقه زیادی به وضع ظاهری اش دارد، او فارسی را خوب می فهمد و تا حدی که بتواند خواسته هایش را بگوید، صحبت هم می کند.
ابتدا مختصری از خودت بگو؟
در سال 1979 (1358) در شهر مانهایم آلمان به دنیا آمدم، متاهلم یک دختر شش ساله به نام «زویی» دارم.
اسم شما، خیلی به نام آلمانی ها شباهت ندارد؟
پدر و مادر من هر دو از مسلمانان کوزوو هستند که از 30 سال پیش برای کار به آلمان رفتند و در نهایت، در آن کشور ماندگار شدند.
سابقه بازی در کدام تیم آلمانی را داری؟
من از کودکی علاقه زیادی به فوتبال داشتم و در تیم محلی شهرمان بازی می کردم، کم کم به باشگاه ها راه پیدا کردم و قبل از این که به ایران بیایم در تیم «اس اس فاروتلینگن» در دسته سوم بوندس لیگا بازی می کردم.
چطور شد که به ایران آمدی؟
تیمی که در آلمان عضو آن بودم خیلی به من فرصت حضور در میدان را نمی داد. همان موقع یک ایرانی به باشگاه ما آمد و بحث ایران را مطرح کرد که من هم استقبال کردم.
از انتخاب خودت راضی هستی؟
خیلی زیاد. من شنیده بودم که مردم ایران مهمان نواز هستند و حالا که به اینجا آمده ام، این موضوع را بیشتر احساس می کنم.
چطور پیام مشهد را انتخاب کردی؟
وقتی به ایران آمدم دو سه پیشنهاد داشتم، اما با پیام قرارداد سه ماهه بستم و به خاطر خداداد عزیزی و صداقتی که در او دیدم، قراردادم را تمدید کردم.
مانهایم شبیه کدام شهر ایران است؟
ایران، شهرهای زیبای زیادی دارد، اما به نظرم تا حدودی شبیه اصفهان است.
چطور به پرسپولیس آمدی؟
بعد از آخرین بازی مقابل استقلال، باشگاه پرسپولیس با من وارد مذاکره شد و من هم پذیرفتم. چون یک تیم بزرگ است و هواداران زیادی در سراسر ایران دارد.
ظاهراً از امارات هم پیشنهادی داری؟
بله، اما باید با پرسپولیس صحبت کنم.
به عنوان یک خارجی لیگ ما را چطور دیدی؟
اینجا استعدادهای زیادی وجود دارد و فوتبالیست های خوبی در لیگ ایران بازی می کنند اما از نظر امکانات خیلی مرفه نیستند و با سطح اول فوتبال دنیا فاصله زیادی دارند و شاید یک دلیلش این باشد که فقط هشت سال از حرفه ای شدن آن می گذرد.
فقط همین؟
برنامه ریزی مسابقات خیلی اصولی نیست، معمولاً بازی ها به طور فشرده، انجام می شود که این امر کار را برای بازیکنان و باشگاه سخت می کند.
به عنوان یک مهاجم گلزن، چرا شماره پیراهنت 5 است؟ شماره ای که به طور معمول مدافعان می پوشند؟
من خودم شماره 10 را دوست داشتم، اما وقتی به پیام آمدم، اکثر شماره ها تقسیم شده بود و از میان چند شماره باقی مانده، خودم 5 را انتخاب کردم.
ظاهراً به وضع ظاهری و لباس خودت خیلی اهمیت می دهی؟
بله، حساسیت زیادی روی این موضوع دارم و برایم بسیار مهم است که وضع ظاهری ام شیک و مرتب باشد.
الگوی فنی ات؟
گابریل باتیستوتا.
در ایران بازی کدام بازیکن را می پسندی؟
از بازی کریم باقری خیلی خوشم می آید. با این سن و سال، هم خوب دفاع می کند و هم خوب گل می زند.
فکر می کنی در پرسپولیس موفق شوی؟
خیلی امیدوارم. پرسپولیس بازیکنان بزرگی دارد که با حمایت هوادارانش حتماً موفق می شود. البته می دانم که هواداران این تیم انتظار بالایی دارند و همین امر، کار را سخت می کند.
آشپزی بلدی؟
تا دلتان بخواهد، در مدتی که تنها زندگی می کردم، آشپزی را خیلی خوب یاد گرفته ام اسپاگتی و خوراک سیب زمینی را خیلی خوب درست می کنم.
غذای ایرانی چطور؟
غذاهای ایرانی خیلی خوشمزه است و اگر حواسم نباشد در عرض چند ماه حتماً اضافه وزن پیدا می کنم. اینجا کباب را خیلی خوب آماده می کنند بخصوص شیشلیک.
به مشهد برگردیم و حرم مطهر امام رضا (ع).
مکانی مقدس است، من به دفعات آنجا رفتم که هر بار حس خوب و خاصی به من دست داد که قابل بیان نیست، هر زمانی که به مشهد بروم حتماً به زیارت خواهم رفت.
دوست داری از کدام شهرهای ایران دیدن کنی؟
به آثار تاریخی خیلی علاقه دارم، البته شمال ایران هم بسیار دیدنی است، اما تماشای آثار باستانی برایم جذابیت بیشتری دارد.
طرفدار کدام تیم آلمانی هستی؟
در آلمان فقط دورتموند. هوادار متعصب آن تیم هستم.
چرا پیام به لیگ دسته اول سقوط کرد؟
دلایل زیادی داشت، ما فرصت های خوبی را از دست دادیم و بدشانس هم بودیم.
تا کی می خواهی در ایران بازی کنی؟
هنوز به این مساله فکر نکرده ام. هیچ فوتبالیستی نمی تواند به طور دقیق بگوید چند سال برای یک تیم بازی خواهد کرد.
پرسپولیس مهاجمان خوبی دارد، به نظرت چقدر فرصت بازی پیدا می کنی و تا چه اندازه شانس «آقای گل» شدن داری؟
من به پرسپولیس آمدم که بازی کنم و آنقدر تلاش خواهم کرد تا در ترکیب ثابت قرار بگیرم، اما در مورد آقای گل شدن باید بگویم، در وهله اول مهم موفقیت تیم و بعد کسب عنوان است.
سطح علاقه و دانش مردم ایران را نسبت به فوتبال چگونه دیده ای؟
خیلی بالا و خیلی هم برایم عجیب و جالب است. اینجا تعداد مطبوعات ورزشی زیاد است و مردم با دقت زیادی اتفاقات فوتبال را دنبال می کنند. برنامه های مربوط به فوتبال هم مسابقات را خیلی خوب پوشش می دهد.
اگر پیام سقوط نمی کرد در آن تیم می ماندی؟
نمی دانم، بهرحال این حق طبیعی هر فوتبالیستی است که قبل از امضای قرارداد شرایط را بررسی کند. البته، من طی مدت حضورم در مشهد چیزی جز احترام از مردم آن شهر ندیدم وآرزو می کنم سال آینده به لیگ برتر بیایند و دل هواداران خود را شاد کنند.
چقدر طول کشید تا بازیکنان پیام شما را پذیرفتند؟
خیلی کم. آنجا جو خوبی بر تیم حاکم بود به خصوص که خداد عزیزی هم در این راه خیلی به من کمک کرد.
فکر می کنی چنان فضایی در تیم بزرگی مثل پرسپولیس هم برایت به وجود می آید؟
امیدوارم، چون من می توانم خیلی زود خودم را با شرایط وفق دهم.
از پیام مشهد، بازیکن دیگری هم با پرسپولیس قرارداد بسته؟
بله شنیده ام ابراهیم شکوری هم قرارداد بسته که واقعاً خوشحال شدم. چون در روزهای اول حضور در پرسپولیس می توانیم تنهایی های همدیگر را پر کنیم.
فارسی صحبت کردن را چقدر یاد گرفته ای؟
کمی بلد هستم، البته خیلی بهتر متوجه می شوم و معمولاً حرفها را می فهمم و تا حدودی منظورم را هم می رسانم.
نوشتن هم بلدی؟
نه.
یک مهاجم چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟
همه از یک مهاجم انتظار گل زدن دارند، پس یک مهاجم باید در وهله اول چارچوب را خوب بشناسد و فرصت طلب باشد.
فکر می کنی چند سال دیگرمی توانی فوتبال را در این سطح بازی کنی؟
شاید سه چهار سال دیگر. شاید هم بیشتر! باید شرایط را در زمان خودش بررسی کرد و همه چیز به وضعیت جسمانی بستگی دارد.
از چه چیزی بدت می آید؟
از دروغ گفتن و از این که می شنوم بعضی ها خیلی راحت دروغ می گویند به شدت متعجب می شوم. به نظرم هیچ چیز بهتر از صداقت نیست.
بعد از فوتبالت باز هم به ایران می آیی؟
البته، من اینجا دوستانی دارم که با آنها رفت و آمد خانوادگی داریم، قطعاً هم من می آیم و هم از آنها دعوت می کنم تا به کشورم بیایند.
برخورد هواداران ابومسلم را با خودت چطور ارزیابی می کنی؟
مشکلی نداشتیم و هیچ وقت از طرف آنها مورد کم لطفی قرار نگرفتم، به نظرم هواداران ابومسلم تعصب زیادی نسبت به تیمشان دارند، من هم برایشان احترام قائلم.
اگر جای من بودی چه سئوالی از خودت می پرسیدی؟
یعنی من از خودم سئوال بپرسم؟
بله.
نمی دانم، تا الان با چنین موردی برخورد نداشته و همیشه پاسخگو بوده ام.
اگر به دوران کودکی برگردی باز هم می خواهی فوتبالیست شوی؟
صددرصد و به طور قطع، دفعه دیگر تلاش می کنم تا یک فوتبالیست در سطح بالاتر شوم.
تفاوت زیادی در پرسپولیس با پیام مشهد چیست؟
طبیعی است که تماشاگران بسیار زیاد پرسپولیس انتظارات مردم را از تیم بالا می برد و نگاه های بیشتری را متوجه تیم می کند.
من سئوال دیگری ندارم، شما حرف آخری نداری؟
از شما تشکر می کنم، مصاحبه جالبی بود، امیدوارم بتوانم بازی های خوبی برای تیمم انجام بدهم.
منبع: خانواده جوان، ش 145.