گروه فرهنگي / حوزه ايثار و شهادت
89/11/25 - 18:02
شماره:8911251194
گزارش فارس از نشست ايثارگري انبياء از منظر قرآن كريم/
هرندي: ايثار تضمين كننده مسائل اخلاقي در جامعه است
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشكده علوم و فنون قرآني با بيان اينكه ايثار، مسئلهاي فراتر از انجام وظيفه شمرده ميشود، گفت: ايثار تضمين كننده مسائل اخلاقي در جامعه است.
به گزارش خبرنگار آيين و انديشه باشگاه خبري فارس «توانا»؛ نشست «ايثارگري انبياء از منظر قرآن»، به همت دانشكده علوم و فنون قرآني برگزار شد، در اين نشست عباس هرندي؛ عضو هيئت علمي اين دانشكده عنوان كرد: در خصوص مسأله ايثار، يك بحث حقوقي وجود دارد كه مربوط به وظايف شرعي، ملي و اخلاقي است و بحثي هم صرفاً اخلاقي وجود دارد.
وي در مورد اينكه ايثار از وظايف انساني يا اخلاقي است، ابراز داشت: قانون تضمين كننده وظابف و ايثار تضمين كننده مسائل اخلاقي است؛ قانون، شامل الزامات و اخلاق شامل تشويق ميشود.
هرندي در ادامه به بيان اهميت ايثار در خانواده پرداخت و گفت: ايثار مرد و زن در خانواده به اين معناست كه افراد خانواده بايد فوق وظيفه خود عمل كنند و مسئوليتشان را نيز به طور شايستهاي انجام دهند.
وي با اشاره به اينكه براي شناخت ايثار بايد ابتدا وظايف شناخته شود، افزود: زماني كه ايثار پيامبران(ع) را موضوع ايثار قرار ميدهيم بايد وظايف پيامبران(ع) نيز بررسي شود؛ برخي از وظايف ميان انسان و پيامبر مشترك است از اين رو پيامبران نيز همانند هر انساني به انجام امور روزانه و تكاليف شخصي خويش ميپردازند لذا ابلاغ حكم الهي تنها وظيفهاي است كه به پيامبران اختصاص داشته و بر عهده آنها نهاده شده است.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: ابلاغ وحي و بيان احكام از وظايف پيامبران شمرده ميشود و با بررسي در احوالات انبياء ميتوان مرز بين ايثار پيامبران با يكديگر را دريافت بنابراين ايثار، امري فوق وظيفه است.
وي با تأكيد بر شناخت معناي حقيقي ايثار و لزوم درك صحيحي از آن ابراز داشت: متكلمان، دراين زمينه دو نوع نظر ارائه دادهاند، عدهاي از آنها معتقدند كه آفرينش پيامبر از سوي خداوند به نحوي بوده كه از بدو آفرينش، آنها پيامبر بودند و گروهي ديگر معتقدند، رسيدن به درجه پيامبري نتيجه تلاش خود پيامبران بوده است.
هرندي، نظريه متكلمان را كاملاً متفاوت از يكديگر دانست و اضافه كرد: اگر معتقد باشيم كه از ابتداي آفرينش، افرادي براي رسيدن به پيامبري معين شدهاند در اين صورت تلاش انسانها در زندگي بي معنا بيان ميشود.
وي افزود: اصولاً پيامبران علاوه بر انجام وظايف رسالت خويش، به ايثار در كارهاي مختلف مبادرت ميورزدند چراكه آنها نسبت به ساير انسانها از عقل كاملتري برخوردار هستند از اين رو پيامبر اكرم(ص) پيش از آنكه به وحي متوسل شوند بسياري از امور را به روش عقلاني بررسي و حل ميكردند.
اين استاد دانشگاه در پايان اظهار داشت: به دليل آنكه انبياء از صالحان شناخته ميشوند علاوه بر انجام وظايف خويش، اموري را كه در محدوده وظايفشان نبود اما اگر آن را به خير و صلاح جامعه و در راستاي فرامين خداوند متعال ميدانستند ، نه تنها آن مسئله را انجام ميدادند بلكه براي رسيدن به آن نيز ايثار ميكردند.