0

آشنایی با رشته ی ریاضی

 
peyman84
peyman84
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 7282
محل سکونت : قم

آشنایی با رشته ی ریاضی

دیباچه: هر روز چند بار از چهار عمل اصلی استفاده می‌کنید؟ مفاهیم هندسی از قبیل طول، مساحت و حجم چقدر در زندگی روزمره شما کاربرد دارد؟ خیابان‌ها و میدان‌هایی که محل عبور و مرور شما است، ساختمانی که در آن زندگی می‌کنید و وسایل زندگیتان چه شکلی دارند؟ آیا غیر از این است که همه آنها از اشکال هندسی هستند یا ترکیبی از این اشکال می‌باشند؟ می‌بینید که همه ما در زندگی روزمره خود به میزان زیادی از دانش ریاضی استفاده می‌کنیم از سوی دیگر ریاضیات،‌ پایه علوم و مهندسی است و امروزه همه رشته‌هایی که پایه علمی دارند، از الگوهای ریاضی استفاده می‌کنند و در واقع هر چقدر که شغل یک فرد تخصصی‌تر شود،‌ میزان ریاضیاتی که لازم دارد،‌ بیشتر می‌گردد.برای مثال یک مهندس الکترونیک از آنالیز تابعی و فرآیندهای تصادفی استفاده می‌کند یا یک برنامه‌ریز پروژه‌های اقتصادی،‌ از مطالب پیشرفته آماری مانند سری‌های زمانی، به عنوان ابزار کار یاری می‌گیرد. به همین دلیل امروزه تربیت متخصصان علم ریاضی؛ یعنی افرادی که قادر هستند ریاضیات مورد نیاز را آموزش داده و یا تولید کنند، اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که لازمه پیشرفت در تکنولوژی، توجه به دانش ریاضی می‌باشد.اما این دانش مهم و پایه چیست؟ آیا می‌توان این علم را در چند جمله معرفی کرد؟ بدون شک معرفی علوم پایه بخصوص علم ریاضی که مادر همه علوم است، کار بسیار دشواری است.زیرا این علم از یک سو ذهنی و تجریدی و از سوی دیگر عملی می‌باشد و در نتیجه یک تعریف باید کلی باشد تا بتواند تمامی ابعاد دانش ریاضی را در بربگیرد.در کل می‌توان گفت که ریاضیات‌ هنری‌ است‌ باستانی‌ و از همان‌ آغاز از جمله‌ ذهنی‌ترین‌ و در عین‌ حال‌ عملی‌ترین‌ تلاش‌های‌ آدمی‌ بوده‌ است‌؛ یعنی‌ از همان‌ 1800 سال‌ پیش‌ از میلاد که‌ بابلی‌ها در زمینه‌ خواص‌ تجریدی‌ اعداد به‌ پژوهش‌ پرداختند، ریاضیات‌ در کنار جنبه‌های‌ ادراکی‌ نظری‌، به‌ صورت‌ ابزاری‌ که‌ هر روز برای‌ مسّاحی‌ زمین‌، دریانوردی‌ و ساختن‌ بناهای‌ بزرگ‌ مورد نیاز بود، به‌ کار می‌رفت‌. امروزه‌ نیز وضع‌ به‌ همین‌ منوال‌ است‌ و شاید به‌ همین‌ دلیل‌ ما در رشته‌ ریاضی‌ با دو گرایش‌ ریاضی‌ محض‌ و کاربردی‌ روبرو هستیم‌. در این‌ میان‌ عموماً ریاضیات‌ کاربردی‌ را به‌ شاخه‌ای‌ از ریاضی‌ می‌گوییم‌ که‌ کاربرد عملی‌ مشخصی‌ داشته‌ باشد برای‌ مثال‌ در اقتصاد، کامپیوتر، فیزیک‌ یا آمار و احتمال‌ کاربرد داشته‌ باشد و ریاضی‌ محض‌ نیز به‌ شاخه‌ای‌ گفته‌ می‌شود که‌ به‌ نظریه‌پردازی‌ ریاضی‌ می‌پردازد اما باید توجه‌ داشت‌ که‌ امروزه‌ این‌ دو گرایش‌ آن‌چنان‌ درهم‌ ادغام‌ شده‌اند که‌ مرزی‌ را نمی‌توان‌ بین‌ آنها مشخص‌ کرد. زیرا گاه‌ یک‌ تئوری‌ کاملاً محض‌ وارد مرحله‌ کاربردی‌ شده‌ و چون‌ در عمل‌ با مشکل‌ روبرو می‌شود، بار دیگر به‌ حوزه‌ تئوری‌ برمی‌گردد و در نهایت‌ پس‌ از رفع‌ نقایص‌، دوباره‌ وارد مرحله‌ کاربردی‌ می‌شود؛ یعنی‌ یک‌ تعامل‌ و ارتباط‌ دوجانبه‌ای‌ بین‌ ریاضی‌ کاربردی‌ و محض‌ وجود دارد.

 

توانایی‌های‌ لازم:
دانشجوی‌ رشته‌ ریاضی‌ باید شخصی‌ صبور و با حوصله‌ باشد و از صرف‌ وقت‌ در حل‌ مسائل‌ دریغ‌ نکند و در کل‌ لازم‌ است‌ که‌ به‌ درس‌ ریاضی‌ علاقه‌مند بوده‌ و در دوره‌ متوسطه‌، دانش‌آموز موفقی‌ در رشته‌ ریاضی‌ باشد. این‌ رشته‌ نیازمند دانشجویانی‌ است‌ که‌ از نظر ذهنی‌،آمادگی‌ جذب‌ ایده‌های‌ جدید را داشته‌ باشند و بتوانند الگوها و نظم‌ را درک‌ کرده‌ و مسائل‌ غیرمتعارف‌ را حل‌ کنند. به‌ عبارت‌ دیگر یک‌ روحیه‌ علمی‌، تفکر انتقادی‌ و توانایی‌ تجزیه‌ و تحلیل‌ داشته‌ باشند.

 

موقعیت‌ شغلی‌ در ایران :
کاربرد ریاضی‌ در علوم‌ مختلف‌ انکارناپذیر است‌. برای‌ مثال‌ مبحث‌ آنالیز تابعی‌ در مکانیک‌ کوانتومی‌، کاربرد بسیار زیادی‌ دارد یا در بیشتر رشته‌های‌ مهندسی‌ معادله‌ "لاپ‌ لاسی‌" که‌ یک‌ معادله‌ ریاضی‌ است‌، مورد استفاده‌ قرار می‌گیرد. در جامعه‌شناسی‌ نیز نظریه‌ احتمال‌ و نظریه‌ گروه‌ها نقش‌ بسیار مهمی‌ ایفا می‌کند. در کل‌ باید گفت‌ که‌ همه‌ صنایع‌، زیرساخت‌ ریاضی‌ دارند و به‌ همین‌ دلیل‌ در همه‌ مراکز صنعتی‌ و تحقیقاتی‌ دنیا، ریاضیدان‌ها در کنار مهندسین‌ و دانشمندان‌ سایر علوم‌، حضوری‌ فعال‌ دارند و آنچه‌ در نهایت‌ ارائه‌ می‌شود، نتیجه‌ کار تیمی‌ آنها است‌. در جامعه‌ ما نیز اگر مشاغل‌ جنبه‌ علمی‌ داشته‌ باشند، قطعاً به‌ تعداد قابل‌ توجهی‌ ریاضیدان‌ نیاز خواهیم‌ داشت‌ چون‌ یک‌ ریاضیدان‌ می‌تواند مشکلات‌ را به‌ روش‌ علمی‌ حل‌ کند. البته‌ این‌ به‌ آن‌ معنا نیست‌ که‌ در حال‌ حاضر هیچ‌ فرصت‌ شغلی‌ برای‌ یک‌ ریاضیدان‌ وجود ندارد اما باید حضور ریاضیدان‌ها در مراکز تحقیقاتی‌ و صنعتی‌ پررنگ‌تر باشد. یک‌ لیسانس‌ ریاضی‌ به‌ دلیل‌ نظم‌ فکری‌ و بینش‌ عمیقی‌ که‌ در طی‌ تحصیل‌ به‌ دست‌ می‌آورد، می‌تواند با مطالعه‌ و تلاش‌ شخصی‌ در بسیاری‌ از شغل‌ها، حتی‌ شغل‌هایی‌ که‌ در ظاهر ارتباطی‌ با ریاضی‌ ندارد موفق‌ گردد.(این رشته در دو مقطع دکترای پیوسته و کارشناسی در آزمون سراسری دانشجو می‌پذیرد).

 

درس‌های‌ این‌ رشته‌ در طول‌ تحصیل

 

دروس‌ مشترک‌ بین‌ گرایش‌های‌ ریاضی :
ریاضی‌ ، آنالیز ، جبر ، مبانی‌ ریاضیات‌، آمار ، معادلات‌ دیفرانسیل‌، جبر خطی‌ ، مبانی‌ هندسه‌، توابع‌ مختلط‌، آنالیز عددی‌ ، مبانی‌ کامپیوتر، گراف‌، نظریه‌ معادلات‌ دیفرانسیل‌، نظریه‌ اعداد.

 

دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ ریاضی‌ محض‌:
جبر ، آنالیز ، هندسه‌ موضعی‌، توپولوژی‌، هندسه‌ دیفرانسیل‌.

 

دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ ریاضی‌ کاربردی‌:
تحقیق‌ در عملیات‌ ، آنالیز عددی‌ ، فرآیندهای‌ تصادفی‌، ساختمان‌ داده‌ها، سری‌های‌ زمانی‌، زبان‌ برنامه‌نویسی‌ پیشرفته

نور

سه شنبه 26 بهمن 1389  5:14 PM
تشکرات از این پست
mohraz
mohraz
mohraz
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 18
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:آشنایی با رشته ی ریاضی

یک‌ لیسانس‌ ریاضی‌ به‌ دلیل‌ نظم‌ فکری‌ و بینش‌ عمیقی‌ که‌ در طی‌ تحصیل‌ به‌ دست‌ می‌آورد، می‌تواند با مطالعه‌ و تلاش‌ شخصی‌ در بسیاری‌ از شغل‌ها، حتی‌ شغل‌هایی‌ که‌ در ظاهر ارتباطی‌ با ریاضی‌ ندارد موفق‌ گردد.

اما کجاست کسی که قدر ما ریاضیدانها را بداند !

 

فقط کافی است که مقاله پایین را نگاه بیاندازید ...

 

10 شغل برتر جهان در سال 2010

 
 


در سالی که گذشت ، دنیا تجربه تلخی از اشتغال و بیکاری را پشت سر گذاشت. با وقوع اخراج  ها و پیامد بیکاری گسترده در کشورهای توسعه یافته و به طبع آن گسترش این معضل به کشور های دیگر هر چند بسیاری از افراد شغل خود را از دست دادند ، اما همین بحران باعث شد تا در این دوران شغل های جدید رصد شده و رونق یابد.

 به گزارش بانکی دات آی آر، با این وجود وقتی بهترین و بدترین مشاغل دنیا در سال 2010 را بررسی می کنیم،شاهد آن هستیم که  تغییرات گسترده در زمینه مشاغل صنعتی ، موجب تغییر عمده ای در رده بندی مشاغل نسبت به سال گذشته نشده است.برای دومین سال متوالی باید کارجویان مشاغل مهم به دنبال بالا بردن ریاضیات و دانش خود بوده و از علم به موضوعات کامپیوتری فاصله نگیرند.

زمانی که از رده بندی مشاغل صحبت به میان می آید، براساس صدها تحقیق انجام شده، پنج معیار مهم  استرس در کار، محیط کاری، نیازهای فیزیکی کار(کاربدنی)، در آمد و دورنمای شغلی از جمله موارد تعیین کننده جایگاه هر شغل به شمار می روند و هر یک در مقایسه با مشاغل مرتبط با خود و بررسی سطح مهارت ها و سطح در آمد ها از بهترین تا بدترین طبقه بندی می شوند.

 به طور مثال این که چرا کارشناس بیمه مقام اول را در میان مشاغل دیگر از آن خود کرده است به دلیل کار فیزیکی کم و استرس کم می باشد. در واقع زمانی که یک شغل به عنوان بهترین شغل تعیین می شود، این طور نیست که از کار ستاره های هنری یا میلیارد های جهان یا قهرمانان زندگی مردم این نتیجه به دست آمده باشد.بهترین شغل دارای ترکیبی از ویژگی های مهم چون داشتن سلامت جسمی خوب، استرس کم، محیط کار مطلوب، درآمد ثابت و پتانسیل قوی برای پیشرفت است.

 

اگر نگاهی کوتاه به لیست موجود و مقایسه آن با سال های پیش داشته باشیم، شغل کارشناس بیمه که در جایگاه اول تکیه زده است با توجه به فاکتور هایی که دارد هیچ گاه از رده 10 پایین تر نرفته است. یا شغل دوم که مهندسی نرم افزار است همیشه در بین مشاغل برتر جای داشته و علاوه بر دارا بودن پنج فاکتور اصلی ،امری که همیشه آن را از بقیه مشاغل جدا کرده است، شرایط آینده دار آن در زمینه استخدام  است. با در نظر گرفتن کلی وضعیت مشاغل در حال حاضر و بررسی آن تا سال 2016، مهندسی نرم افزار دارای بهترین چشم انداز کاری است .

 

خوب برای کسانی که با معادلات و برنامه نویسی و ریاضیات میانه خوبی ندارند مشاغلی وجود دارد که به جای اعداد  ،با کلمات سروکار دارند. تاریخ نویسی شغلی است که مقام پنجم را با توجه به فاکتور هایی که ذکر کردیم به خود اختصاص داده است.

 

این شغل ، هر چند به لحاظ استرس و متوسط درآمد  پنجاهمین شغل است اما به علت محیط کاری مناسب مقام چهارم ، کار بدنی پانزدهم و چشم انداز شغلی نیز پانزدهم است که در مجموع مقام پنجم را به خود اختصاص داده است. شاید کمی عجیب برسد که شغلی چون مورخی در بین بهترین مشاغل جای دارد اما حقیقت این است که این کار بیش از کلاس های درس و واحد های دانشگاهی نیاز به مطالعه و تجربه دارد و در ثبت حقیقت های موجود کاری مهم محسوب می شود.

 

با دقت بیشتر در 10 شغل برتر دنیا در سال 2010 این را به خوبی متوجه خواهیم شد که یک عنصر مهم در همه آن ها نقش دارد و آن طی کردن مدارج عالی تحصیلی و یا حداقل تحت آموزش های ویژه قرار گرفتن است.

 

و این 10 شغل به قرار زیر می باشند:


1.    کارشناس بیمه
بررسی دقیق آمار و ارقام از جهت محتمل بودن تصادفات، بیماری، مرگ و از دست رفتن مال واموال بر اثر سرقت یا سوانح طبیعی

 

2.    مهندس نرم افزار
تحقیق، طراحی، اجرا و پشتیبانی سیستم های نرم افزاری  همراه با اجرا و گسترش سخت افزار ها برای مصارف درمانی، علمی و اهداف صنعتی

 

3.    تحلیل گر سیستم های کامپیوتر
برنامه ریزی و اجرای سیستم های کامپیوتری برای مشاغل اقتصادی و موسسات علمی

 

4.    زیست شناس
مطالعه و بررسی ارتباط و وابستگی گیاهان و جانواران با محیط زیست خود

 

5.    مورخ
تحلیل و ثبت وقایع تاریخی از یک دوره خاص یا بر اساس کارشناسی بر روی یک دوره تاریخی ویژه


6.    ریاضیدان
کاربردی کردن تئوری های ریاضی و فرمول ها برای آموزش یا حل مشکلات اقتصادی، آموزشی ویا صنعت هواشناسی و...

 

7.    دستیار وکیل
دستیار و کمک کننده به وکیل به جهت جمع آوری مدارک قانونی ، جمع آوری استشهادنامه ها و سوگند نامه ها، تحقیق و بررسی مسائل قانونی

 


8.    متخصص آمار
جدول بندی، تحلیل و تفسیر نتایج ارقامی آزمایشها وتحقیقات

 

9.    حسابدار
آماده سازی و تحلیل و بررسی گزارشات مالی برای مدیران مالی  در امور اقتصادی ، صنعتی، دولتی

 

10.    متخصص بهداشت دندان
دستیار و کمک دهنده دندان پزشک در تشخیص و انجام درمان از جنبه های فردی و یا جمعی یک مشکل

***اللهم عجل لولیک الفرج***

یک شنبه 1 اسفند 1389  9:11 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها