0

تاپیک جامع دندان پزشکی

 
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

چگونه دندان سفید و براق داشته باشیم؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب : یک دندانپزشک گفت: سیگار، قلیان، غذاها و میوه های ترش، چای پررنگ و قهوه غلیظ می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان شوند.

مصطفی فاطمی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: برای داشتن دندان‌های شفاف و براق بهتر است افراد بهداشت دهان خود را رعایت کنند بدین معنا که از مسواک، خمیردندان و نخ دندان به طور منظم استفاده کنند.



عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی ادامه داد: برای شفافیت دندان باید به رژیم غذایی نیز توجه کرد چرا که استفاده از غذاهای ترش و اسیدی با ph پایین و همچنین مصرف آبلیمو و سرکه می‌تواند باعث رنگ‌پذیری بیشتر دندان شود.


وی به احساس کند شدن دندان بعد از خوردن میوه‌های ترش مثل گوجه‌سبز اشاره کرد و افزود: بعد از خوردن غذاها و مواد ترش، فرد احساس می‌کند که دندانش کند می‌شود اگر چه در حالت عادی با گردش بزاق دهان این از دست رفتگی جبران می‌شود اما اگر فرد به طور مکرر از ترشی و غذاهای ترش استفاده کند دندان مواد معدنی‌اش را از دست می‌دهد و سطحش متخلخل می‌شود و بدین ترتیب رنگ‌پذیری بیشتری پیدا می‌کند.


این دندانپزشک تصریح کرد: استفاده از مواد غذایی رنگدار مثل چای و قهوه به مدت طولانی و به صورت پررنگ و غلیظ می‌تواند به تغییر رنگ دندان بینجامد.


فاطمی، شایع‌ترین علل تغییر رنگ دندان را مصرف دخانیات دانست و افزود: مصرف سیگار و قلیان هم باعث تغییر رنگ دندان می‌شود.


عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: بعضی از موارد تغییر رنگ‌ دندانها ناشی از ضربه خوردن یا آسیب عفونی دندان و پوسیدگی دندان است که باید توسط دندانپزشک درمان شود.


فاطمی، بالا بودن بیش از حد فلوراید در آب آشامیدنی مصرفی را در ایجاد لکه زرد و بروز نقاط رنگی در دندان مؤثر دانست و افزود: البته این موضوع شیوع کمتری دارد.


این دندانپزشک ادامه داد: بعضی از افراد فکر می‌کنند اگر از خمیردندان‌های ساینده و مسواک سفت استفاده کنند و دندان‌های خود را بسایند دندانهای تمیز و براقی خواهند داشت در صورتی که برخلاف انتظار این افراد، این مواد ساینده سطح دندان را می‌تراشند و دندان را مستعد برای تغییر رنگ می‌سازند.


فاطمی استفاده از مسواک‌های سفت را نادرست دانست و افزود: مسواک‌های سفت علاوه بر ساییدن سطح دندان، لثه را نیز دچار آسیب و تحلیل می‌کنند.


عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی ادامه داد: برای تمیز نگه داشتن سطح دندان نیازی به ساییدن دندان نیست چرا که ساییدن نه، به بهبود بهداشت سطح دندان کمک می‌کند و نه به زیبایی آن.


فاطمی به افراد توصیه کرد: در استفاده از خمیر دندان‌های ساینده به دستورالعمل‌های آن دقت کنند و از استفاده خارج از معمول آنها بپرهیزند چرا که این خمیر دندان‌ها مکانیسم رنگ‌بری دارند و استفاده مکرر و بیش از حد آنها می‌تواند باعث آزار، ناراحتی، حساسیت، تغییر رنگ و رنگ‌پذیری بیشتر دندان‌ها شود.                         

 

دوشنبه 10 تیر 1392  9:40 AM
تشکرات از این پست
rashon ali_kamali
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

همه آنچه از دندان‌ قروچه نمی دانید

دندان‌قروچه معمولاً در خواب عميق يا زمانيکه فرد استرس دارد اتفاق مي‌افتد. متخصصين عقيده دارند که دو تا سه نفر از هر 10 کودک دچار دندان‌قروچه مي‌شوند ولي اکثر آنها به مرور زمان آن‌را ترک مي‌کنند.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که وقتی از خواب بیدار می شوید در قسمت فک ، سر و به خصوص دندانها احساس درد می کنید.آیا تا به حال کسی به شما نگفته که در هنگام خواب بسیار نا آرام هستید و به شدت دندان هایتان را به هم می سائید.اگر می توانید از کسی کمک بگیرید و از او بخواهید ببیند که آیا زمانی که شما خواب هستید دندان قروچه می کنید یانه. در این صورت مشکل سردرد و فک درد صبحگاهی خود را پیدا کرده اید.


درمورد دندان‌قروچه

دندان‌قروچه عبارت پزشکي است که به ساييدن دندان‌‌ها به هم يا گره‌کردن فک اطلاق مي‌شود. دندان‌قروچه معمولاً در خواب عميق يا زمانيکه فرد استرس دارد اتفاق مي‌افتد. متخصصين عقيده دارند که دو تا سه نفر از هر 10 کودک دچار دندان‌قروچه مي‌شوند ولي اکثر آنها به مرور زمان آن‌را ترک مي‌کنند.

انواع دندان قروچه

در کل دو نوع دندان قروچه وجود دارد:

▪ نوع اولیه: زمانی که علت مشخص پزشکی برای بروز آن وجود ندارد.

▪ نوع ثانویه: زمانی که دندان قروچه با اختلالاتی مانند اختلالات روانی (اضطراب و افسردگی)، مصرف داروها (مانند داروهای ضدافسردگی) یا بعضی بیماری ها (مانند پارکینسون) یا آپنه تنفسی (اختلال در تنفس هنگام خواب) همراه است. در نوع ثانویه معمولا با درمان اختلال زمینه ای مشکل دندان قروچه هم حل می شود. البته در بعضی موارد، دندان قروچه به یک عادت تبدیل می شود و در این حالت با درمان و رفع مشکل زمینه ای باز هم این عادت از بین نخواهد رفت.

علایم دندان قروچه

دندان قروچه معمولا علامت مشخصی ندارد اما ممکن است فشار دندان ها به همدیگر به حدی باشد که بر سطح دندان ها اثر بگذارد و مینای دندان را از بین ببرد. از بین بردن مینای دندان، باعث افزایش حساسیت دندان ها، ترک خوردن دندان ها و حتی شکستگی آنها می شود.

در دندان های عقبی هم گاهی باعث از بین رفتن برجستگی های روی سطح دندان ها می شود. البته در بعضی مواقع علایم دیگری هم دیده شوند مثلا سردرد، دندان درد، لق شدن دندان ها، تحلیل لثه، درد گردن، بی خوابی، زخم یا درد در قسمت گونه، گوش درد، صدا هنگام باز و بسته کردن فک، حساسیت شدید دندان ها و دندانه دارشدن زبان به خصوص در قسمت های کنار هم گاهی به چشم می خورند.

برخي از کودکان بيش‌فعال هم دچار دندان‌قروچه مي‌شوند و گاهي‌اوقات کودکاني که دچار بيماري‌ها و مشکلات ديگر (مثل اختلالت دماغي) هستند يا داروهاي خاصي استفاده مي‌کنند هم دندان‌قروچه مي‌کنند.

چگونه بفهمیم دندان‌قروچه داریم؟

چون دندان‌قروچه اغلب در طی خواب رخ می دهد، بیشتر افراد متوجه آن نمی شوند، اما سردرد مداوم یا آرواره (فک) زخمی نشان دهنده ی دندان‌قروچه است.

بیشتر اوقات، فرد مبتلا به دندان‌قروچه توسط فرد دیگری (مثل همسر) که شب ها کنار او می خوابد از مشکل خود آگاه می شود.اگر احتمال می دهید در خواب دچار دندان‌قروچه هستید، به یک دندانپزشک مراجعه کنید و مشکل خود را با او در میان بگذارید.

دندانپزشک، داخل دهان و آرواره های شما را بررسی می کند تا علامتی از دندان‌قروچه مثل ساییدگی و زخمی شدن آرواره و دندان های غیر عادی را ببیند.

مضرات دندان‌قروچه

بسياري از موارد دندان‌قروچه که هيچ عارضه جانبي ندارند، تشخيص داده نمي‌شوند درحاليکه برخي ديگر از موارد آن ايجاد سردرد يا گوش‌درد مي‌کند. اما معمولاً اين مشکل به‌خاطر صداي سايشي که ايجاد مي‌کند براي ساير اعضاي خانواده آزاردهنده است.

در برخي شرايط، دندان‌قروچه مي‌تواند موجب از بين بردن ميناي دندان، دندان‌تراشه، افزايش حساسيت دما و درد شديد صورت و مشکلات فک مثل بيماري مفصل شقيقه‌اي (TMJ) ‌شود. اما اکثر کودکاني که دندان‌قروچه مي‌کنند، دچار بيماري مفصل گيجگاهي نيستند مگراينکه اين دندان‌قروچه مزمن باشد.

کمک به کودکاني که دندان‌قروچه مي‌کنند

علت دندان‌قروچه چه فيزيکي باشد و چه رواني، کودکان مي‌توانند با ريلکس شدن قبل از خواب دندان‌قروچه خود را کنترل کنند. بعنوان مثال، گرفتن دوش آب گرم، گوش دادن به موسيقي آرامش‌بخش يا خواندن کتاب مي‌تواند مفيد باشد.

براي دندان‌قروچه‌اي که علت آن استرس است، بايد از فرزندتان سوال کنيد که چه چيز ناراحتش کرده است و راهي براي کمک به او پيدا کنيد. مثلاً کودکي که نگران دور ماندن از خانه در مسافرتي است که قرار است با مدرسه بروند، والدين بايد به او اطمينان دهند که نزديک او خواهند بود و هر اتفاقي که برايش بيفتد به کمک او خواهند رفت.

اگر موضوع پيچيده‌تر از اين بود، مثل نقل‌مکان به يک شهر جديد، درمورد نگراني‌هاي فرزندتان با او صحبت کنيد و سعي کنيد ترس‌هايش را از بين ببريد. درصورت نياز بد نيست که با پزشک نيز مشورت کنيد. درموارد نادر، مسکن‌هاي ساده براي متوقف کردن دندان‌قروچه کافي نيستند.

اگر کودکتان براي خوابيدن مشکل دارد يا متفاوت با معمول رفتار مي‌کند، دندانپزشک يا پزشک او ارزيابي و معاينات بيشتري را توصيه خواهند کرد. اينکار مي‌تواند به تعيين علت استرس و پيدا کردن راه درماني مناسب آن کمک کند.

دندان‌قروچه چه مدت طول مي‌کشد؟

دندان‌قروچه کودکي معمولاً تا زمان نوجواني از بين مي‌رود. در اکثر کودکان با افتادن دندان هاي شيري، دندان‌قروچه هم برطرف مي‌شود. اما تعداد کمي از کودکان تا نوجواني هم دندان‌قروچه را ادامه مي‌دهند و اگر علت دندان‌قروچه استرس باشد، تا زمان برطرف شدن استرس دندان‌قروچه ادامه مي‌يابد.

درمان دندان قروچه

1. در نخستین اقدام برای معاینه ی دندان ها نزد دندان پزشک بروید.

2. آرواره ها را با جویدن نوبتی قطعات نان یا کاهو با دندان های هرطرف ، ورزش دهید تا خسته شوند؛زیرا با خسته کردن ملایم ماهیچه های آرواره کمتر آن هارا به هم می فشارید و همچنین باعث استراحت شبانه ی آن ها می شوید.

3. آرامش داشته باشید!چون دندان قروچه عمدتا عادت مقابله با تنش روانی است، با انجام ورزش و روش های آرامش بخشی ، اعصاب خود را آرام کنید.

4. محافظ دندان بگذارید.استفاده از محافظ دندان که در برخی از ورزش ها کاربرد دارد،مانع دندان قروچه ی شبانه می شود.همچنین دندان پزشک می تواند محافظ مخصوصی در پشت دندان هایتان کار بگذارد که مانع به هم خوردن آن ها می شود و اگر بخواهید دندان قروچه کنید ، پلاستیک محافظ را گاز می زنید.

5. مفصل را تصحیح کنید.در موارد شدید دندان قروچه ، دندان پزشک متخصص با کارگذاشتن وسایل مخصوص یا عمل جراحی مفصل جا به جا شده را که باعث گرفتگی ماهیچه ها شده است به جای خود برمی گرداند و ثابت می کند.

6. اگر دندان قروچه به قدری شدید است که دندان هایتان را می ساید ، روکش دندان بگذارید.

7. پرشدگی را تنظیم کنید.اگر پرشدگی دندانتان بلندتر از حد عادی ست ، دندان پزشک می تواند آن را کمی کوتاه و به اندازه کند.

 

دوشنبه 10 تیر 1392  9:40 AM
تشکرات از این پست
rashon ali_kamali
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

کشف 13 هزار عدد داروي مخرب دندانسازي

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ مرزداران هنگ مرزي پيرانشهر درراستاي اقدامات گسترده خود در خصوص مباقبله با ورود اقلام قاچاق به داخل کشور توانستن با به کارگيري از اطلاعات به دست آمده از سوي مخبرين از ورد يک دستگاه اتوبوس حامل قرص‌هاي نخرب که در دندانسازی استفاده مي‌شود با خبر شوند.

به دنبال اين موضوع مرزداران با اشراف کامل اطلاعاتي توانستن اتوبوس را شناسايي و ردياب کنند.
مرزداران با اجراي يک عمليات ضربتي اتوبوس را توقيف و راننده‌آن را دستگير کنند.

در نهايت مرزداران در بازرسي از اتوبوس موفق شدند بيشاز 13 هزار عدد قرص مخرب دندانسازی و بيش از 6 هزار مخرب دارويي را از قسمت‌هاي مختلف اتوبوس کشف و ضبط کنند.

 

دوشنبه 10 تیر 1392  9:40 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

عادتهایی که باعث خرابی دندان هامی شوند

اگر شما هم این عادتهای غلط را در زندگی روزمره خود انجام میدهید سعی در ترک کردن آنها را داشته باشید چرا که به مرور زمان موجب خرابی دندان هایتان شود؛ پس بهتر است که آنها را بشناسید و هر چه سریعتر ترک‌شان کنید. در این مطلب مواردی از عادت‌هایی که موجب خرابی دندان هایتان می‌شود را یادآور می شویم که امیدواریم آنها را بشناسید و انجام ندهید.


     

جام علمی، دندان قروچه، ساییدن دندان‌ها به هم یا دندان قروچه در اثر فشار عصبی و مشکل بد خوابیدن ایجاد می‌شود؛ کنترل دندان قروچه بسیار سخت است؛ خودداری از جویدن غذاهای سفت در طول روز، درد دندان و آسیب ناشی از دندان قروچه را کم می‌کند. در شب از محافظ دهان (مخصوص دندان قروچه) استفاده کنید تا در حین خوابیدن از آسیب دندان در اثر دندان قروچه جلوگیری کنید.


جویدن یخ، یخ ماده‌ای بدون قند است و ممکن است فکر کنید برای دندان ضرری ندارد؛ اما جویدن یخ می‌تواند باعث شکستن و یا از بین رفتن قسمتی از مینای دندان شود؛ اگر یخ را سفت بجوید، باعث تحریک بافت نرم داخل دندان و بروز حساسیت و درد دندان می‌شود. خوردن غذاهای داغ و یا غذاهای سرد ممکن است درد دندان را شدت بخشند؛ بهتر است به جای جویدن یخ، آدامس بدون قند بجوید.

جویدن مداد، آیا موقع تمرکز روی یک مسئله، مداد خود را می‌جوید؛ اثر جویدن مداد همانند جویدن یخ است و باعث شکستن و یا خرد شدن دندان‌ها می‌شود. هنگامی که می‌خواهید چیزی را بجوید، آدامس‌های بدون قند را انتخاب کنید؛ آدامس‌های بدون قند باعث ترشح زیاد بزاق می‌شوند و از بوی بد دهان و پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند.

مکیدن انگشت، عمولاً کودکان بعد از پدیدار شدن دندان‌های دائمی خود، انگشتان خود را می‌مکند؛ این انگشت مکیدن در سن ۵ تا ۶ سالگی ظاهر می‌شود و باعث تغییرات دائمی در ساختار دندان و لثه می‌شود؛ مکیدن انگشت شست می‌تواند باعث لق شدن و انحراف دندان‌های کودک از جای خود شود؛ این انحراف دندان‌ها می‌تواند مشکلات تنفسی و جویدنی را برای کودک به وجود آورد.

مکیدن لیمو ترش، فرادی که لیموترش را می‌مکند، خود را در خطر مشکلات دهانی و دندانی قرار می‌دهند؛ لیمو دارای مقدار زیادی اسید است؛ این اسید، باعث تضعیف شدن مینای دندان و زبری سطح دندان‌ها می‌شود.

جویدن ناخن، جویدن ناخن نه تنها ظاهر دست را زشت می‌کند، بلکه به دندان‌ها نیز آسیب می‌رساند و باعث مشکلات دهانی می‌شود؛ جویدن ناخن باعث بیرون آمدن دندان از محل خود، شکستن دندان و تخریب مینای دندان می‌شود.

با شیشه شیر خوابیدن ، اگر موقع خواب، به کودک خود یک شیشه آب میوه، شیر و یا شیرخشک بدهید و در حین خوردن آن بخوابد، باعث خواهید شد که دندان‌های جدید پوسیده شوند؛ پس، بهتر است قبل از خوابیدن کودک، شیشه شیر را از او بگیرید و او را به این کار عادت ندهید.

سوراخ کردن زیان(پیرسینگ)، در برخی کشورها، سوراخ کردن زبان و آویزان کردن زیورآلات فلزی از آن مرسوم است؛ اگر به طور ناخودآگاه این قطعه فلزی را گاز بگیرید، دندانتان می‌شکند؛ هنگامی که فلز با لثه برخورد می‌کند، باعث آسیب لثه و لق شدن دندان‌ها می‌شود. دهان ما پر از باکتری است، بنابراین سوراخ کردن زبان، خطر عفونت و زخم زبان را زیاد می‌کند؛ بهتر است قبل از این کار، با یک دندان‌پزشک مشورت کنید.

سخت مسواک زدن، مسواک زدن بخشی از بهداشت دهان و دندان است اما نباید سفت و محکم مسواک بزنید؛ این نوع مسواک زدن باعث از بین رفتن مینای دندان، تحریک لثه‌ها، حساس شدن دندان‌ها نسبت به سرما و گرما و حتی ایجاد سوراخ‌هایی در دندان می‌شود.

باز کردن اجسام با دندان، باز کردن درب قوطی و یا بسته پلاستیکی با دندان ممکن است راحت باشد، اما دندان ابزاری برای خرد کردن و یا باز کردن وسایل نیست؛ به جای دندان می‌توانید از قیچی و یا درب باز کن استفاده کنید؛ از دندان‌ها باید فقط برای خوردن غذا استفاده کرد.

ورزش کردن بدون محافظ دندان، موقع انجام ورزش‌هایی مثل بوکس، هاکی و ورزش‌هایی که با صورت شما در تماس هستند باید از محافظ دهان و دندان استفاده کرد؛ این محافظ دهان یک قطعه پلاستیکی است و از دندان‌های بالایی محافظت می‌کند؛ بدون این محافظ زمانی که ضربه سنگینی به صورت شما وارد شود، می‌تواند دندان‌ها را خرد کند؛ این محافظ دندان را می‌توانید از دندان پزشک بگیرید.

آب نبات سفت، قند موجود در آب‌نبات باعث به وجود آمدن پلاک‌های چسبنده بر روی دندان‌ها می‌شود؛ سپس باکتری‌های موجود در پلاک دندان، قند را تبدیل به اسید می‌کند و این اسید باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود؛ بنابراین بعد از مصرف شکلات، آبنبات و شیرینی، حتماً دندان‌های خود را مسواک بزنید.

شیرینی چسبنده، همه مواد شیرین باعث پوسیدگی مینای دندان می‌شوند، اما برخی از آنها بیشتر مضرند، مثل سوهان، گز، پاستیل و آب نبات شل؛ وقتی شیرینی به دندان بچسبد و قند تبدیل به اسید می‌شود، این اسید برای ساعت‌ها در تماس با مینای دندان است. اگر بعد از خوردن این نوع شیرینی‌ها، چیزی مثل کرفس یا آدامس بدون قند بجوید، مقدار زیادی بزاق ترشح می‌شود و این بزاق اسید را از بین می‌برد.

نوشابه های گازدار، فقط شیرینی مسبب خرابی دندان نیست‌؛ اگر یک لیوان نوشابه گازدار بنوشید، بیشتر از ۱۱ قاشق چایخوری قند مصرف کرده‌اید؛ همچنین نوشابه‌ها حاوی اسید فسفریک و اسید سیتریک است که این دو اسید، باعث از بین رفتن مینای دندان‌ها می‌شوند. نوشابه‌های رژیمی هر چند بدون قند هستند، ولی مقدار زیادی شیرین کننده مصنوعی دارند که این شیرین کننده‌ها، دارای اسید هستند و برای دندان‌ها مضرند.

نوشابه های ورزشی، معمولاً این نوشابه‌ها دارای مقدار زیادی قند هستند؛ نوشابه‌های ورزشی هم در دهان، اسید به وجود می‌آورند که این اسید به مینای دندان حمله می‌کند؛ اگر زیاد از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنید، این را بدانید که در معرض پوسیدگی دندان خواهید بود؛ در حین ورزش و برای جلوگیری از کم آبی بدن، می‌توانید از آب دارای املاح استفاده کنید.

آبمیوه صنعتی، آبمیوه‌های صنعتی دارای ویتامین و آنتی اکسیدان هستند، ولی بیشتر آنها قند زیادی دارند؛ میوه‌ها خودشان شیرین هستند، بنابراین اگر آب میوه‌ای می‌خرید توجه کنید که قندی به آن افزوده نشده باشد؛ همچنین می‌توانید آب میوه خریداری شده را با مقدار آب رقیق کنید.

چیپس سیب زمینی، غذاهای نشاسته‌ای مثل چیپس، توسط باکتری‌های موجود در پلاک دندان، شکسته شده و به اسید تبدیل می‌شوند؛ این اسید مدت ۲۰ دقیقه به دندان‌ها حمله می‌کند؛ اگر غذا بین دندان‌ها باقی بماند، این مدت زمان بیشتر می‌شود؛ بنابراین بهتر است بعد از خوردن چیپس سیب زمینی و یا دیگر غذاهای نشاسته‌ای، حتماً بین دندان‌های خود را با نخ دندان تمیز کنید.

مصرف دائمی میان وعده، میان وعده‌ها نسبت به وعده‌های اصلی غذا، کمتر موجب ترشح بزاق دهان می‌شوند؛ پس بهتر است از مصرف میان وعده‌های شیرین و چسبنده خودداری کنید و به جای آن می‌توانید از میوه و سبزیجاتی مثل هویج استفاده کنید؛ همچنین شکستن زیاد موادی مثل تخمه و آجیل در میان وعده‌ها برای دندان‌ها مضر است.

نوشیدن قهوه، اگر زیاد قهوه بنوشید، به مرور زمان، در اثر تیرگی قهوه و اسید موجود در آن، دندان‌هایتان زردرنگ می‌شوند؛ خوشبختانه، لکه‌های زرد ناشی از مصرف قهوه، به سادگی با استفاده از مواد سفید کننده دندان از بین می‌روند؛ از یک دندانپزشک درباره نوع و نحوه استفاده از این سفید کننده‌ها سؤال کنید.

کشیدن سیگار، سیگار و دیگر محصولات دخانی، لکه‌هایی را بر روی دندان‌ها به جای می‌گذارند و موجب بیماری‌های لثه و افتادن دندان‌ها می‌شوند؛ تنباکوی موجود در دخانیات، موجب سرطان دهان، لب و زبان نیز می‌شود.

نوشیدن مشروبات الکلی، اسید در مشروبات الکلی، مینای دندان را از بین می‌برد و لکه‌هایی را بر سطح دندان به جای می‌گذارد؛ با استفاده از مواد سفید کننده دندان و خمیر دندان، می‌توانید با این لکه‌ها مبارزه کنید.

زیاد خوردن، خوردن بیش از حد در عارضه پرخوری عصبی باعث افزایش پوسیدگی دندان‌ها می‌شود؛ اسیدهای قوی که در اثر استفراغ کردن از دهان خارج می‌شوند، می‌توانند دندان‌ها را ضعیف و شکننده کنند؛ این اسیدها همچنین باعث بوی بد دهان می‌شوند؛ در بیماری پرخوری عصبی (بولیمیا) فرد ابتدا مقدار زیادی غذا می‌خورد و سپس عمداً غذای خورده شده را بالا می‌آورد                         

 

دوشنبه 10 تیر 1392  9:40 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

خوراکی های مضر برای دندان

برترین ها: مسلما هیچ کدام از ما دوست نداریم هر شش ماه یکبار به دندانپژشکی برویم. اما معاینه های دندانپزشکی به بدی درد دندان و تحمل هزینه های بالای پر کردن یا عصب کشی نیستند. در کنار این معاینات باید در تغذیه خود نیز سلامت دندان هایمان را در نظر داشته باشیم. به طور مثال، خوراکی هایی که به دندان آسیب می رسانند را تا حد امکان کم کنیم.


در اینجا 20 ماده غذایی و خوراکی را نام برده ایم که دندانپزشکان ما را از خوردن آنها منع می کنند. البته به این معنا نیست که این مواد برای بدن مضر هستند، بلکه برخی از آنها فقط برای دندان ضرر دارند.

1. سیب

آیا چند وقتی است که دندانتان ترک خورده و درد می کند؟ سعی کنید میوه ها و سبزیجات ترد و سفت که باعث بیشتر شکستن آنها می شود را مصرف نکنید. به طور مثال، سیب و هویج دو متهم ردیف اول برای دندان های ترک دار هستند. البته منظور این نیست این محصولات مفید را از برنامه غذایی خود حذف کنید. فقط کافیست آنها را به اندازه های قابل جویدن و کوچک خورد کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.

2. پاستا

مینای دندان به شدت در برابر رنگ های تیره آسیب پذیر است. به طور مثال، باید به رنگ قرمز سس پاستا و مایع ماکارونی اشاره کرد. میناهای منفذدار به راحتی این رنگ ها را به خود جذب و لکه های نازیبا ایجاد می کنند. بعلاوه، اسید موجود در گوجه فرنگی باعث ایجاد منافذ در دندان می شود. برای برطرف کردن این مشکل بهتر است بلافاصله پس از خوردن پاستا و ماکارونی آب را در دهان خود قرقره کنید تا سس روی دندان ها نماند.


3. آب نبات های سفت

مک زدن آب نبات در دهان شاید خیلی مضر به نظر نرسد اما این نوع خوراکی ها باعث می شوند شکرهای موجود در آنها برای مدت طولانی در دهان باقی بماند. جویدن آنها نیز ممکن است منجر به شکستن یا ترک خوردن دندان های سالم، پر کرده یا پانسمان شده بشوند.

5. بلال

متاسفانه باید یکی از لذت های شب های تابستان خود را که گاز زدن بلال کبابی است فراموش کنیم. دندانپزشک ها تاکید می کنند گاز زدن بلال (کبابی، آب پز یا بخارپز) موجب ترک خوردن یا شکستن دندان های سالم، پر کرده یا پانسمان شده، ارتودنسی، سیم یا براکت ها می شود. برای لذت بردن از طعم خوب بلال می توانید دانه های آن را از بدنه جدا کنید و با قاشق (همچون ذرت مکزیکی) میل کنید.

6. نوشابه (حتی رژیمی)

نوشابه های شیرین و دلخواه شما، خرابکارهای خندانی هستند که زیرکانه به دندان های شما آسیب می رسانند. بیشتر سوداها و نوشابه ها شامل اسید هستند که مینای دندان را از بین می برد. برای از بین بردن این اشکال، طوری نوشابه را سر بکشید که کمترین تماس را با دندان های شما پیدا کند.

7. آب معدنی

آیا آب معدنی بهتر از آب شیر است؟ وقتی بحث دندان پیش می آید باید بگوییم نه! مشکل در پروسه خالص سازی این آب هاست که منجر به اسیدی شدن آنها می شود. اسید در دندان موجب کرم خوردگی می شود.

8. آدامس های نعناعی

شاید پس از خوردن یک آدامس نعناعی احساس تمیزی در دندان های خود بکنید اما واقعیت چیز دیگری است: جویدن آدامس های نعناعی مثل این است که دندان های خود را در شکر خیسانده اید. سعی کنید از آدامس های بدون شکر همچون زایلیتول استفاده کنید که با باکتری های دهانی نیز مبارزه می کنند.


9. شکلات جویدنی

منع دندانپزشک ها برای جویدن تافی و کارامل خیلی عجیب نیست. شکلات های جویدنی لای دندان و لثه گیر می کنند و موجب ایجاد پلاک می شوند. بعلاوه، خوردن شکلات در موقع نامناسب باعث از بین رفتن دندان نیز می شود. اگر خیلی خوردن شکلات را دوست دارید بهتر است از انواع شکلات تلخ استفاده کنید که ضرر بسیار کمتری دارند.

10. کره بادام زمینی و مارمالاد

کره بادام زمینی و مارمالاد هر دو حاوی مقادیر زیادی شکر هستند. یعنی با گاز زدن هر لقمه ای که حاوی این مواد است، باکتری های پوساننده مینای دندان وارد عمل می شوند. و از آنجا که هر دو این مواد چسبناک هستند، باعث می شوند باکتری ها به دندان های شما بچسبند و بیشتر به آنها آسیب برسانند.

11. چیپس سیب زمینی

شاید خوردن این چیپس به سادگی گاز زدن هوا باشد اما تکه های این ورقه های شور و برشته به دندان می چسبند و برای مدت طولانی در دهان باقی می مانند. این تکه های باقی مانده لای دندان ها، باکتری های تولید کننده اسید در مبارزه با چیپس زیاده روی می کنند و در انتها به کرم خوردگی و خراب شدن دندان منجر می شوند. اگر خوردن چیس را همچنان ادامه دهید، اسیدهای بیشتری تولید و دندان های بیشتری آسیب می بینند.

12. لیموناد

یک لیوان لیموناد با اینکه جان انسان را تازه می کند اما اسید موجود در لیمو باعث آسیب دیدن دندان ها می شود. لیموناد ترکیبی از شکر و لیمو است که هر دو برای دندان ضرر دارند. حتی اضافه کردن تکه های لیمو به آب نیز می تواند همین خطر را در بر داشته باشد.

13. پاپ کورن

خوراکی دوست داشتنی سینما نیز در فهرست مواد خطرناک برای دندان وجود دارد. پف‌فیل در میان دندان ها باقی می ماند و باعث رشد و پرورش باکتری های مضر می شود. دانه های شکوفه نکرده که از همه بدتر هستند زیرا بدون اینکه متوجه باشیم این دانه های سفت را گاز می زنیم و ممکن است باعث ترک خوردن یا شکستن دندان بشود.


14. میوه های خشک

اصولا تنقلاتی همچون انجیر، کشمش یا زردآلوی خشک شده مملو از شکر و فیبرهای سلولوزی غیر قابل حل شدن هستند که همچون جویدن تافی، شکرها را در اطراف دندان جمع می کنند. بهتر است همیشه از میوه های تازه استفاده کنید.

15. نان سفید

بهتر است برای سلامت دندان خود از خوردن نان های سفید همچون نان ساندویجی خودداری کنید. کربوهیدرات موجود در این نان ها در آب حل می شوند و منجر به ترشح اسید می شود که باعث از بین رفتن مینای دندان می شود. بعلاوه، نان سفید خاصیت چسبندگی نیز دارد و ممکن است لای دندان ها باقی بماند.

16. آب نبات های سرفه و گلودرد

شاید آب نبات های سرفه و گلودرد نشانه های بیماری شما را از بین ببرد اما باید بدانید بیشتر از یک آب نبات شیرین، شکر دارند. از آنجا که اصولا این آب نبات ها را باید برای چند دقیقه بمکید، و در تمام مدت سرماخوردگی خود از آنها استفاده کنید، می توانند منجر به آسیب دیدن دندان ها بشوند. بهتر است دردهای گلوی خود را با دم‌نوش های گیاهی یا آب آرام کنید. یا دست کم از قرص های بدون شکر استفاده کنید.

17. مرکبات

از گریپ فروت گرفته تا پرتقال، همه مرکبات سرشار از مواد مغذی و ویتامین هستند. اما این میوه های خوش طعم سرشار از اسید نیز هستند که برای دندان بسیار ضرر دارد. پس از خوردن این مرکبات و خوراکی های مملو از آنها حتما آب بنوشید.

18. سرکه

سرکه در بسیاری از چاشنی ها همچون سس سالاد، ترشی و سس ها وجود دارد. اما این ماده غذایی ترش و خوش مزه باعث خراب شدن دندان ها می شود. در مطالعات اخیر مشخص شده است، نوجوان های که غذاهای مملو از سرکه زیاد مصرف می کنند تا 85 درصد بیشتر از بقیه در معرض پوسیدگی مینای دندان قرار دارند. کاهو با آسیبی که سرکه به دندان ها می رساند، مبارزه می کند بنابراین سرکه بالزامیک را روی سالاد خود بریزید و بدون هیچ نگرانی میل کنید.


19. کاری

غذاهایی با رنگدانه های قوی همچون بلوبری، چغندر قند و سویا سس موجب از بین رفتن رنگ دندان می شوند. اما پودر کاری نیز برای دندان خطرناک است. این پودر خیلی تیره نیست اما رنگدانه های قوی آن باعث زرد شدن دندان و باقی ماندن زردی روی دندان ها می شود. دفعه بعد که از غذاهای مملو از کاری خواستید استفاده کنید حتما بعد از آن آب زیاد بنوشید.

20. چای سیاه

چای سیاه بسیار بهتر از قهوه است که موجب رنگ دادن به دندان ها می شود. اما ثابت شده است، تانین موجود در چای نیز موجب لکه دار شدن دندان ها می شود. برای جلوگیری از این اشکال بهتر است از چای های سبز یا گیاهی استفاده کنید.

21. کمپوت

بیشتر میوه ها خودشان به اندازه کافی شیرین هستند اما تولیدکننده ها کمپوت، مقدار زیادی شکر به آنها اضافه می کنند. مرکبات کنسرو شده داخل شربت غلیظ بدترین خوراکی برای دندان ها هستند. زیرا آنها مملو از اسید و شکر به طور یکجا هستند که هر دو باعث خراب شدن دندان ها می شوند.

22. نان تست

بیشتر مردم نان تست را برای صبحانه بسیار دوست دارند. اما گاز زدن نان تست های خیلی سفت و برشته ممکن است منجر به شکستن دندان بشود. بهتر است نان های نیمه تست را انتخاب کنید و کناره های سفت را نخورید تا دندان هایتان آسیب نبیند.                         

 

دوشنبه 10 تیر 1392  9:41 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

13 روش زیبا کردن دندان‌ها

اگر مشکلی در ظاهر دندان های شما وجود دارد و می خواهید لبخند زیبایی داشته باشید، باید به یک دندانپزشک ماهر مراجعه کنید تا با توجه به مشکل دندان شما، روش خاصی را برای برطرف کردن آن در نظر بگیرد. در این مقاله، 13 روش زیبا کردن دندان ها توسط دندانپزشک را برای شما بیان می کنیم.

عرش نیوز:
- باندینگ (پیوند) دندان در این روش از یک صمغ همرنگ دندان استفاده می شود و با نور خاصی، این صمغ سفت می شود و در نهایت به دندان می چسبد.

این روش می تواند دندان های شکسته و تغییر شکل دندان را ترمیم کند.
در این روش، دندان ها با آمالگام (ماده پرکننده دندان) نقره ای نیز می توانند پر شوند.



2- روکش کردن دندان (ونیر)
ونیرها (veneer)، نازک و همرنگ دندان هستند که سطح جلویی دندان ها را می پوشاند.
روکش ها می توانند باعث تغییر رنگ و یا تغییر شکل دندان ها شوند، اما این فرایند قابل برگشت نیست و نمی توان آنها را برداشت.
ونیرهای با جنس چینی بهتر از ونیرهای با جنس صمغی هستند و در برابر بروز لکه ها مقاوم هستند و بازتاب نور در ونیرهای چینی شبیه بازتاب نور در دندان های طبیعی می باشد.
ونیرهای صمغی نازک تر می باشند و قبل از قرار دادن بر روی دندان، باید مقدار کمی از دندان را برداشت.
بهتر است راجع به نوع ونیر از دندانپزشک خود سئوال کنید.



3- تاج گذاشتن روی دندان
تاج به عنوان کلاه دندان می باشد.
هنگامی که دندان ضعیف و یا به مقدار زیاد تخریب شود، برای بهبود شکل، اندازه و ظاهر دندان از تاج استفاده می کنند.
بیشتر تاج ها، 5 تا 15 سال باقی می مانند.
جنس تاج ها از فلز، چینی متصل به فلز، صمغ و یا سرامیک می باشد.
قبل از قرار دادن تاج، دندان را کمی تراش می دهند و سپس تاج بر روی دندان چسبیده می شود و کاملا دندان را می پوشاند.



4- میناکاری دندان
میناکاری، یک روش سریع و بدون درد می باشد.
این روش برای تصحیح عیوب کوچک مانند دندان های ناهموار و یا دندان های روی هم گرفته، استفاده می شود.
نتیجه فورا بدست می آید و نیازی به بیهوشی نیست.
اغلب به همراه مینا کاری، سفید کردن، روکش کردن (ونیر) و باندینگ نیز انجام می شود.



5- ارتودنسی دندان
دندان های کج و ناهموار توسط ارتودنسی اصلاح می شود.
سیم های ارتودنسی به دندان ها، فشار مداوم وارد می کند و به آرامی دندان ها را در یک ردیف قرار می دهد.
همانطور که دندان با فشار وارده حرکت می کند، حفره استخوان دندان نیز تغییر شکل می یابد.




6- انواع بریس (سیم دندان)
هنوز بریس های فلزی موجود است، ولی برخی از افراد ترجیح می دهند انواع نامرئی آن را انتخاب کنند.
براکت های بریس (قسمتی که به دندان متصل می شود) می تواند شفاف، هم رنگ دندان و یا رنگی باشد. همچنین می توانند به پشت دندان متصل شوند تا دیده نشوند.
بریس های نامرئی از یک سری قالب های پلاستیکی شفاف ساخته شده اند که به تدریج دندان ها را در یک ردیف قرار می دهند.


7- سفید کردن دندان
انواع مختلف سفید کننده های دندانی عبارتند از: خمیردندان، ژل های، چسب ها و مواد سفیدکننده ای که دندانپزشک به دندان می زند.
اما سفید کننده برای همه افراد خوب نیست. این سفید کننده ها برای افراد سالمی که دندان و لثه های سالمی دارند، می تواند خوب باشد.



8- پرکردن با کامپوزیت
پرکردگی دندان گاهی در اثر خرد شدن نیاز به جایگزینی دارد. بسیاری از افراد آمالگام نقره ای را با کامپوزیت هم رنگ دندان تعویض می کنند.
افراد برای زیبا شدن دندان ها به جای آمالگام نقره ای، از کامپوزیت هم رنگ دندان استفاده می کنند.
برخی از افراد هم نگران هستند که آمالگام نقره ای محتوای جیوه می باشد و برای سلامتی خطر دارد، لذا از کامپوزیت هم رنگ دندان استفاده می کنند.
در پرکردگی بزرگ با کامپوزیت نسبت به آمالگام نقره ای، دندان پرکرده زودتر فرسوده می شوند. اما در پرکردگی های کوچک، کامپوزیت به خوبی عمل می کند.


9- شکل دهی مجدد لثه
در مواردی که دندان ها بسیار کوچک می باشند و یا خط لثه ناهموار باشد، این روش سودمند است.
مقدار کوچکی از بافت لثه و اگر لازم باشد بافت استخوانی اضافی برداشته می شود تا دندان ها بیشتر دیده شوند.
این روش را می توان برای یک دندان و یا بیشتر انجام داد.



10- ایمپلنت دندان
بسیاری از افراد در اثر پوسیدگی دندان، عفونت و التهاب لثه و جراحی دندان، دندان های خود را از دست می دهند.
ایمپلنت دندان که از تیتانیوم ساخته می شود، به جای ریشه دندان قرار می گیرد.
ایمپلنت ها یک پایه قوی برای دندان های مصنوعی دائمی و یا دندان های مصنوعی قابل حمل (روکش ها) می باشند.



11- دندان مصنوعی
افرادی که فاقد دندان و بافت اطراف دندان هستند، از دندان مصنوعی استفاده می کنند.
دو نوع دندان مصنوعی داریم، کامل و جزئی.
هنگامی از دندان مصنوعی کامل استفاده می شود که تمام دندان های فرد افتاده باشد.
اما اگر هنوز تعدادی دندان های سالم وجود داشته باشد، از دندان مصنوعی جزئی استفاده می شود.



12- بریج دندان
در صورتی که دندانی کشیده شود، برای جایگزینی آن، دو دندان مجاور ناحیه بی‌دندانی به عنوان پایه در نظر گرفته شده و ناحیه وسط پر می ‌شود. به این روش که یکپارچه بوده و سه دندان (دو دندان پایه و یک دندان وسط) متصل به هم هستند، بریج یا پل گفته می‌شود.
بریج ها از دو روکش برای دندان های دو طرف ساخته شده اند و دندان ساختگی در بین این دو روکش قرار دارد.
این دندان های ساختگی می تواند از جنس: طلا، آلیاژ، چینی و یا ترکیبی از این مواد باشد.
بریج ها حمایت کننده دندان های طبیعی و یا ایمپلنت ها می باشند.
بریج جهت درمان بی دندانی ساخته می‌شود؛ به این صورت که با قرار گرفتن روی دندان های طرفین ناحیه بی دندانی، به شکل یک پل قسمت بی دندانی را کامل می‌کند.



13- پیوند لثه
ریشه دندان در اثر تخریب لثه ممکن است نسبت به غذاها و یا مایعات سرد و یا گرم حساس شود و ممکن است دندان ها ظاهری دراز داشته باشند.
تخریب لثه می تواند باعث پوسیدگی ریشه دندان، از دست دادن استخوان های دندان و در نهایت از دست دادن دندان ها گردد.
پیوند بافت نرم که بافت لثه سالم را از یک منطقه دهان به منطقه دیگر حرکت می دهد، می تواند تخریب لثه و نابودی استخوان دندانی را متوقف کند.





عرش نیوز                         

 

دوشنبه 10 تیر 1392  9:41 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

دندان عقل را چه موقع باید کشید؟

یک دندانپزشک گفت: اگر دندان عقل بدشکل و بدجا قرار گرفته باشد و به علت عدم دسترسی مناسب، موجب پوسیدگی خود و دندان مجاورش شود، به بافت نرم آسیب برساند و باعث گیر غذایی شود باید آن را از دهان خارج کرد.

مصطفی فاطمی در گفت‌وگو با  فارس، اظهار داشت: بررسی تکاملی در اجداد بشر در چند هزار سال پیش نشان داده که تعداد 4 عدد دندان آسیای بزرگ در دهان این افراد وجود داشته است که البته وجود آنها را به رژیم غذایی آن روزگار نسبت داده‌اند.

این دندانپزشک ادامه داد: در بررسی‌های بعدی باستان‌شناسی این تعداد دندان کم کم رو به کاهش رفت. تا اینکه در حال حاضر در دهان مردم 2 دندان آسیا و یک دندان -که در دهان بعضی‌ها هست و در دهان بعضی‌ها وجود ندارد- به چشم می‌خورد که به این دندان، دندان عقل می‌گویند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: عنوان دندان عقل به خاطر عقل نیست بلکه به خاطر سن رویش این دندان است که در محدوده سنی 17 تا 18 سالگی است.فاطمی افزود: محل دندان عقل در انتهای دهان در هر 4 نیمه فک است؛ در واقع هر فردی می‌تواند 4 دندان عقل داشته باشد.

این دندانپزشک اظهار داشت: دندان عقل به واسطه محل قرارگیری و عدم دسترسی مناسب به سادگی در معرض پوسیدگی قرار می‌گیرد چرا که نگهداری و تمیز کردن آن سخت است.وی ادامه داد: جدای از این مطلب به واسطه فرآیند تکاملی، موارد زیادی از دندان عقل به صورت بد شکل یا بد جا قرار می‌گیرد یعنی یا شکل طبیعی ندارند یا در جای مناسبی رویش پیدا نمی‌کنند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: تبعات این ویژگی‌ها باعث می‌شود که جدای از تمیز نشدن دندان، بافت نرم آزار ببیند و همچنین گیر غذایی بین دندان عقل و دندان جلویی - آسیای دوم - ایجاد شود که گاهی اصرار بر حفظ این دندان به بهای تخریب دندان مجاور می‌انجامد.

فاطمی تصریح کرد: اگر دندان عقل بدشکل و بدجا نباشد و فرد بتواند بهداشت دهان و دندان را حفظ کند و این دندان در جویدن نیز نقش داشته باشد لزومی به خارج ساختن آن نیست چرا که می‌تواند مثل یک دندان معمولی کاربرد داشته باشد.

فاطمی به بحث نهفتگی دندان عقل که به واسطه عدم تعادل یا عدم تناسب بین اندازه استخوان و اندازه دندان‌ها ایجاد می شود، اشاره داشت و گفت: به این دلایل دندان عقل نمی‌تواند در جای اصلی خود رویش کامل داشته باشد و به این علت تمام یا قسمتی از دندان، نروییده باقی می‌ماند که اصطلاحاً به عنوان نیمه نهفته، نهفته در نسج نرم (لثه روی آن را کاملاً پوشانده است) یا نهفته در نسج سخت (در داخل استخوان قرار گرفته باشد) تلقی می‌شوند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی ادامه داد: به عنوان یک قاعده کلی اگر یک دندان در زمان طبیعی خود نروییده باشد، نهفته تلقی می‌شود و چنین دندان‌هایی نباید در دهان باقی بمانند.

فاطمی اظهار داشت: در مواردی که احتمال عوارض جراحی یا ترس بیمار وجود داشته باشد به شرط آنکه در رادیوگرافی یا شرایط موضعی ناحیه دندان عارضه‌ای مشاهده نشده باشد، می‌توان با معاینات منظم دوره‌ای این دندان نهفته را حفظ کرد.

این دندانپزشک ادامه داد: به هرحال رویکرد علمی در خصوص دندان‌های نهفته به واسطه احتمال بروز عوارض پاتولوژیک مانند کیست و تومور، خارج کردن این دندان‌هاست.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 19 تیر 1392  10:54 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

۱۵نکته که دندانپزشک به شما نمی‌گوید

آیا تاکنون با خود فکر کرده‌اید که دندانپزشک شما چیزهایی را به شما هرگز نگفته است؟ خوب، حقیقت این است که یک دندانپزشک ممکن است اطلاعات خاصی را در مورد شما به تعویق بیندازد.

شما زمانی که وقت دندانپزشکی دارید، درباره دندانپزشک خود چه فکری می‌کنید؟ این رایج و معمولی است که یک دندانپزشک به ما در مورد راه‌هایی برای حفظ بهداشت و دهان و مراقبت مناسب از دندانها و لثه‌ها توصیه کند.

با این حال دندانپزشک شما گاهی بعضی از چیزهایی که شما نیاز دارید را به شما نمی‌گوید.قبل از مراجعه به دندانپزشکی به شما توصیه می‌شود که لیستی از سوالات خود را که مایل هستید بپرسید، تهیه کنید.

چیزهایی که دندانپزشکتان به شما نمی‌گوید:

1.تنفس از طریق دهان می تواند به مشکلات بهداشت دهان و دندان منجر شود

این موضوع را اکثر دندانپزشکان به شما نمی‌گویند به دلیل اینکه یک مشکل بسیار مشترک است که آنها آن را به سختی جدی می‌گیرند، با این حال، حقیقت این است که شما می‌توانید این مسئله را ترک کنید.

2.فلوراید زیاد می‌تواند به دندان‌های شما صدمه بزند

این عمل برای دندانپزشکان رایج است که مکمل‌های فلوراید را برای دندانهای قوی‌تر و سالم تجویز می‌کنند.

با این حال، حقیقت این است که مقدار بیش از حد فلوراید می‌تواند آسیب بیشتری را به دندانهای شما برساند و دندان‌های شما با این ماده به دندانهای ضعیف تبدیل شده و مینای دندان شما با این روش از بین می‌رود.

3.سفید کردن به دندانهای شما صدمه می‌زند

اکثر دندانپزشکان بدون توجه به عوارض جانبی سفید کردن دندانها به شما توصیه می‌کنند که این عمل را حتی با هزینه بسیار بالا انجام دهید. سفید کردن منظم دندان‌ها می‌تواند به سوزش لثه شما منجر شود.

4.فقط یک بار در روز مسواک زدن دندانها و نخ دندان کافی است

تقریباً همه دندانپزشکان شما را به روزی دو یا سه مرتبه مسواک زدن و استفاده از نخ دندان برای تشکیل پلاک تشویق می‌کنند.

با این حال، حقیقت این است که، مسواک زدن مکرر می‌تواند به مینای دندان صدمه وارد سازد و به التهاب لثه منجر شود.

5.قند موجود در نوشابه‌های گازدار مضر است

دندانپزشک شما احتمالاً گفته است که از نوشیدنی‌های گازدار به دلیل درصد بالای قند اجتناب کنید و نوشیدنی‌هایی با شیرینی مصنوعی که هیچ آسیبی نخواهند داشت را توصیه می‌کنند.

با این حال، حقیقت این است که، نوشابه یک محلول حاوی دی اکسید کربن است و اسیدیته آن می‌تواند سبب خوردگی مینای دندان در طول زمان شود.

6.شما نباید بر روی معده خود بخوابید

اکثر مردم وضعیت خوابیدن را جدی نمی‌گیرند و گاهی اوقات، حتی متخصصان سلامت را فراموش می‌کنند تا با بیماران در مورد آن صحبت کنند.

خوابیدن بر روی معده می‌تواند مانع تنفس آزادانه شما شود و این مسئله می‌تواند باعث مشکلات تنفسی در درازمدت شود. شما همیشه باید به پشت یا به دو طرف بدن خود بخوابید.

7.هیچ صورتی به لبخند متحول نیاز ندارد

با پیدایش فن‌آوری‌های جدید در زمینه زیبایی دندانپزشکی، دندانپزشک شما ممکن است یک لبخند گران قیمت را به شما توصیه کند.

اگر شما واقعاً علاقه‌مند به داشتن یک لبخند زیبا و خیره‌کننده هستید با دندانپزشک خود صحبت کنید تا آنچه که برای شما بهتر است را انجام دهد.

8.جویدن آدامس می‌تواند باکتریهای بد را کاهش دهد

در حال حاضر این چیزی نیست که دندانپزشک شما بگوید،‌ اما حقیقت این است که آدامس حاوی «زایلیتول» که یک ماده شیمیایی است یک جایگزین خوب برای قند محسوب می‌شود که می‌تواند رشد باکتریها را در حفره دهان کاهش دهد.

9.ضروری است که به مدت بیش از پنج دقیقه مسواک بزنید

برای سلامت دهان و دندان مناسب، شما باید حداقل 5 تا 10 دقیقه در روز مسواک بزنید.

هر چقدر کمتر باشد در نهایت بهداشت دهان و دندان شما به خطر می‌افتد، اکثر دندانپزشکان این مسئله را بیش از حد کوچک فرض می‌کنند.

10.دندان درد می‌تواند دلیل واقعی ناتوانی در تمرکز کودک شما شود

اگر کودک شما بی قرار است و قادر به تمرکز در مطالعه کردن نیست، احتمالاً او از درد دندان رنج می‌برد.

11.سوراخ کردن زبان می‌تواند خطرناک باشد

دندانپزشک شما احتمالاً این موضوع را به شما نمی‌گوید که سوراخ کردن زبان می‌تواند به عفونت شدید منجر شود.

12.دندان منحرف می‌تواند باعث میگرن شود

دندانهای منحرف شده، نه تنها زیبا نیستند بلکه استرس زیاد به عضلات صورت و میگرن را منجر می‌شوند.

13.پر کردن با مواد فلزی با دوام‌تر هستند

اکثر دندانپزشکان پر کردن مخلوط را توصیه می‌کنند و با پر کردن با مواد فلزی آمالگام که یک گزینه ارزان‌تر است مخالفت می‌کنند.

در حالی که پر کردن با مواد فلزی در برابر آسیب بیشتر بسیار مقاوم‌تر هستند.

14.شما می توانید درباره پرونده خود از دندانپزشک سوال کنید

دندانپزشک شما ممکن است هرگز با شما در این باره صحبت نکند،‌ با این حال، اگر شما باید درباره پرونده تمام سوابق و گزارش‌های خود در خصوص بیماری خود هستید، از دندانپزشک سوال کنید.

15.دندانپزشک شما ممکن است اجازه دهد که دستیارانش که مدرک و مجوز ندارند، کارهای مربوط به دندان شما را انجام دهند.

در حال حاضر ذره‌ای از این اطلاعات را دندانپزشک با شما درمیان نمی‌گذارد. اگر می خواهید مطمئن شوید شما در دست‌های امن قرار گرفته‌اید، ‌تحقیقات کمی در مورد دندانپزشک یا کلینیک را مورد بررسی قرار دهید.

شما اکنون از اسرار دندانی که دندانپزشک شما ممکن است هرگز به شما نگویند آگاه شدید،‌ تلاش کنید و یک مجموعه دندان سالم و براق مانند مروارید سفید به دست آورید.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 20 تیر 1392  10:29 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

سفید کردن چه بر سر دندان‌ها می‌آورد؟

عضو هیات مدیره دندانپزشکان عمومی ایران گفت: سفید کردن دندان باعث بروز حساسیت‌های شدید و فرسایش دندان‌ها می‌شود.

دکتر همایون فراست در گفت‌وگو با (ایسنا)، افزود: سفید کردن دندان (Bleaching) یک فرآیند شیمیایی است که بر روی سلول‌های دندان اتفاق می‌افتد و با نفوذ مواد اکسید کننده به داخل عاج دندان در لایه زیرین مینا، رنگ آن را روشن‌تر می‌کند.

متخصص و جراح دندانپزشکی اظهار کرد: استفاده از برخی داروها از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها و تتراسیکلین‌ها در زمان قبل از جوانه زدن دندان‌های دائمی منجر به تغییر رنگ استخوان دندان‌های داخل فک می‌شود که این تیرگی با بلیچینگ برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: سفید کردن دندان با دو روش بلیچینگ در خانه (Home Bleaching) با قالب مخصوص و ژل‌هایی با غلظت کم توسط خود بیمار و بلیچینگ در مطب (Office Bleaching) با غلظت بسیار بیشتر توسط دندانپزشک در مطب انجام می‌شود.

فراست در رابطه با دوام این نوع سفید کردن دندان، گفت: در صورت رعایت مراقبت‌های پس از بلیچینگ تا یک سال رنگ سفید دندان باقی می‌ماند ولی این سفیدی به عوامل دیگری همچون مصرف سیگار و تنباکو و یا عادت‌های دهانی بستگی دارد.

این متخصص دررابطه با آسیب‌های احتمالی این روش سفید کردن بر دندان‌ها، گفت: فرسایش دندان‌ها، تحلیل لثه، پوسیدگی و از دست دادن دندان‌ها در کنار حساسیت‌های شدید دندانی از عوارض احتمالی بلیچینگ است و بهتر است فقط در شرایط ضروری استفاده شود.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 27 تیر 1392  10:32 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

هنگام مسواک زدن چه نکاتی را رعایت کنیم؟

یک جراح دندانپزشک گفت: یکی از اشتباهات شایع در هنگام مسواک زدن این است که برخی از مناطق دهان اصلا تمیز نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر میترا برادران با اشاره به اینکه مسواک زدن نادرست با عدم حفاظت نامناسب دندان‌ها همراه است، گفت: اغلب افراد هنگام مسواک زدن خطاهایی را مرتکب می‌شوند.

وی گفت: افراد روزانه 2 تا 3 نوبت دندان‌ها را مسواک می‌زنند و چه بسا تصور می‌کنند در این کار خبره شده‌اند اما اغلب هنگام مسواک زدن با عجله و بدون توجه این کار را انجام می‌دهند.

این جراح دندانپزشک گفت: عجله کردن و صرف وقت کم از خطاهای شایع مسواک زدن است. برای اینکه به خوبی دندان‌ها تمیز شود باید حدود دو دقیقه وقت برای این کار صرف شود. زمانی که این کار با عجله انجام می‌شود نمی توان جرم‌های دندان را به خوبی از برد.

دکتر برادران یادآور شد: مطالعات انجام شده در جهان بیانگر این است که دو سوم افرادی که از بیماری مربوط به لثه رنج می برند افرادی هستند که با وجود توصیه های دندان پزشک باز از اختصاص دادن دو دقیقه وقت برای مسواک زدن کوتاهی کرده‌اند.

وی گفت: یکی دیگر از اشتباهات شایعی که در هنگام مسواک زدن انجام می شود این است که هنگام مسواک زدن برخی از مناطق دهان اصلا تمیز نمی‌شود. باید با دقت جلو، عقب و روی دندان ها و همچنین لثه‌ها، زبان و کام را تمیز کرد. اغلب بخش‌هایی از دهان که مسواک به راحتی به آنجا نمی‌رسد مثل دندان‌های عقب رها می شوند. باید توجه داشت که تمامی نواحی را با حوصله و دقت مسواک کرد.

دکتر برادران خاطرنشان کرد: برخلاف تصور عامه مردم، وارد کردن فشار زیاد بر دندان‌ها هنگام مسواک زدن کاری نادرست است، فشار دادن مسواک روی دندان‌ها باعث می شود بافت لثه از دندان‌ها فاصله بگیرد و از بین برود. حتی امکان دارد به حساسیت دندانی یا افتادگی دندان بیانجامد.

وی در خصوص نحوه صحیح مسواک زدن گفت: باید مسواک را به صورت افقی از عقب به جلو و برعکس روی دندان‌ها کشیده شود، مسواک را با حرکات دورانی کوتاه و ملایم روی دندان‌ها حرکت داده، نزدیک لثه‌ها یک زاویه 45 درجه به مسواک داد و از بالا به پایین مسواک زد.

این جراح دندان پزشک تصریح کرد: در استفاده از خمیر دندان نباید زیاده روی کرد، افراط در مصرف خمیر دندان آسیبی به دندان‌ها نمی زند اما امکان دارد به علت اینکه افراد دوست ندارند دهانشان پر از کف باشد زمان مسواک زدن را کوتاه کنند. برای کودکان نیز لایه نازکی از خمیردندان کافی است، در بزرگسالان نیز به اندازه یک نخود خمیردندان کفایت می‌کند.

دکتر برادران در پایان تصریح کرد: باید دندان با استفاده از مسواک‌های نرم تمیز شود. زیرا اینگونه مسواک‌ها به دندان آسیب نمی‌رسانند و راحت‌تر روی دندان‌ها می لغزند.
 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 14 مرداد 1392  9:55 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

نخ دندان بهتر از خلال دندان

مطالعات نشان داده است که استفاده از نخ دندان بیشتر از خلال دندان باعث برطرف شدن پلاک دندانی می‌گردد.
تفاوت‌های خلال دندان با نخ دندان در قسمت زیر آورده شده است تا به شما کمک کند که چه موقع از این وسایل استفاده کنید.

خلال دندان

1- خلال دندان یک وسیله چوبی یا پلاستیکی باریک و نوک‌تیز است که برای بیرون آوردن تکه‌های غذا از بین دندان‌ها استفاده می‌شود.

2- زمانی می‌توانید از خلال دندان استفاده کنید که تکه غذایی بین دندان، قابل مشاهده و بزرگ باشد.اگر غذایی خوردید و احساس کردید که مقداری از آن بین دندان‌های شما گیر کرده است، می‌توانید با خلال دندان آن را بیرون بیاورید.

3- باید خلال دندان را به آرامی بین دندان‌های خود وارد کنید. اگر خلال دندان را به زور و محکم بین دندان‌ها وارد کنید، باعث آسیب لثه و دندان‌ها مثل خون آمدن از لثه می‌شود.

4- استفاده از خلال دندان طی روز یا بعد از خوردن غذا، باعث تمیز شدن دندان‌ها و حفظ سلامت دهان و جلوگیری از بوی بد دهان می‌شود. اما به یاد داشته باشید که خلال دندان هرگز نمی‌تواند جایگزین نخ دندان یا مسواک زدن شود.

نخ دندان

1- نخ دندان باید حداقل یک بار در روز استفاده شود، اما بهتر است بعد از خوردن هر ماده غذایی از آن استفاده کرد. نخ دندان می‌تواند حاوی فلوراید یا بدون آن باشد. نخ دندان می‌تواند خرده‌های غذایی را از بین دندان‌ها خارج کند.

2- نخ دندان می‌تواند هم خرده‌های غذایی بزرگ و هم کوچک را از بین دندان‌ها خارج کند، در حالی که خلال دندان و مسواک ممکن است نتوانند تکه‌های کوچک را از بین دندان‌ها بیرون آورند.

3- نخ دندان را به آرامی بین دندان‌های خود حرکت دهید تا لثه‌ها را نبرد. البته نخ دندان خیلی کمتر از خلال دندان باعث آسیب لثه‌ها و خونریزی آن‌ها می‌شود.

4- اگر قبلا از نخ دندان استفاده نکرده باشید، ممکن است موقع شروع استفاده از آن، لثه‌های شما خونریزی کنند. خون آمدن لثه‌ها به این دلیل است که باقی ماندن تکه‌های غذا بین دندان‌ها و بیرون نیاوردن آن ها، باعث التهاب و حساسیت لثه‌ها می‌شود. وقتی که باقیمانده غذا را با نخ دندان از بین دندان‌ها بیرون می‌آورید، لثه خونریزی می‌کند. با استفاده مداوم و پشت سرهم از نخ دندان، لثه‌ها محکم می‌شوند و دیگر از آن‌ها خون نمی‌آید.

نتیجه

نخ دندان و خلال دندان برای تمیز کردن قسمت‌هایی از دندان که مسواک نمی‌تواند آن‌ها را تمیز کند، استفاده می‌شوند. ولی باید این مساله را بدانید که از خلال دندان نمی‌توان به جای نخ دندان استفاده کرد و حداقل دو بار در روز باید دندان‌های خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. استفاده از نخ دندان همانند مسواک زدن برای حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان‌ها لازم و ضروری است. ولی استفاده از خلال دندان بستگی به خودتان دارد و اگر خواستید می‌توانید از خلال دندان هم طی روز استفاده کنید.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 2 مهر 1392  2:45 PM
تشکرات از این پست
mehrad90
mgmoheby1
mgmoheby1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 5196
محل سکونت : تهران

سفید کردن دندان با پوست موز

سفید کردن دندانها با پوست موز نه تنها ضرری برای دندانهای ما ندارد بلکه برای دندانهای ما مفید هم هست و علاوه بر این، روش بسیار ارزانی برای سفید کردن دندانهاست…


.
دستورالعمل:
از یک موز رسیده استفاده کنید زیرا موز رسیده بیشترین میزان پتاسیم را دارد .موز را از انتها پوست بکنید تا همه رشته هایش کنده شود .
.
قسمت داخلی پوست موز را حدود دو قیقه به آرامی روی سطح دندانهایتان بمالید. به این ترتیب مواد معدنی موجود در پوست موز، مثل پتاسیم، منیزیم و منگنز جذب دندانهای شما می شوند و آنها را سفید می کنند.
.
هر شب قبل از خواب این کار را انجام دهید تا دندانهایتان کم کم سفید شوند. پوست موز برای مدت بیشتری هم می تواند روی دندانهایتان بماند.
.
نکته:
- شما می توانید باقیمانده پوست موزها را برای استفاده های بعدی در فریزر نگهداری کنید. اگرچه رنگ آن عوض می شود اما باز هم قابل استفاده است.

.
- قبل از امتحان کردن روشهای مختلف سفید کردن دندان حتما” درباره آنها تحقیق کنید زیرا برخی از این روشها ممکن است به دندانهایتان آسیب برسانند.

Doostiha.IR
جمعه 5 مهر 1392  6:32 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها