0

تاپیک جامع دندان پزشکی

 
metallic2
metallic2
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 936
محل سکونت : تهران

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

بر طبق توصيه هاي CDC تمام لوله هاي آب يونيت و يا لوله هاي مربوط به هندپيس ها و پوار آب و هوا بايد پيش از نصب وسيله روي آنها با فشردن پدال يا دكمه پوار چندين دقيقه كار كنند تا كاملاً شسته شوند و بين بيماران نيز بايد اين كار 30 ـ 20 ثانيه تكرار شود. اما تحقيقات نشان داده اند كه انجام اين شيوه به تنهايي روشي موقتي و ناكافي براي جلوگيري از آلودگي آب است.
بخش هايي از سيستم آب يونيت كه داراي دريچه هاي ضد برگشت ( anti retracting valve ) هستند بايد به طور هفتگي بازديد شوند. به جاي آنها مي توان از سيستم هايي استفاده كرد كه فشار مثبت مداوم ايجاد مي كنند. بايد از سر ساكشن ها و سر پوارهاي يك بار مصرف استفاده كرد. لوله هاي ساكشن بايد پس از درمان هر بيماركاملاً شسته شوند تا از خشك شدن خون با مواد ديگر درون آنها جلوگيري شود.
سطوح مختلف، از جمله ديوارها، كف زمين، كابينت ها و تجهيزات را مي توان به سه دسته تقسيم كرد : سطوح تماس، سطوح انتقالي و سطوحي كه بر اثر ترشح ـ پاشيده شدن آلوده مي شوند.

الف ) سطوح تماس
سطوحي هستند كه در طي اعمال دندانپزشكي مورد تماس قرار مي گيرند و آلوده مي شوند. دسته چراغ يونيت، دكمه هاي كنترل يونيت، اهرم تنظيم پشتي سريونيت و دكمه هاي كنترل صندلي از جمله اين سطوح هستند.
تماس با اين سطوح را بايد به حداقل رساند. در صورت ضروري بودن تماس، اين سطوح بايد پاك و ضدعفوني شوند يا با محافظي مقاوم در برابر مايعات پوشانده شوند. اين محافظ ها بايد يك بار مصرف باشند و بين بيماران عوض شوند هر مركز دندانپزشكي بايد اصول استانداردي را براي گذاشتن و برداشتن اين محافظ هاي آلوده داشته باشد. اگر سطحي كه با محافظ پوشانده شده آلوده شود بايد آن را پيش از قرار دادن محافظ جديد با يك نوع ماده ضدعفوني كننده تميز كرد. سطوح تماسي كه با محافظ پوشانده مي شوند بايد در پايان هر روز كاري تميز و ضدعفوني شوند محافظ هاي جديد را بايد پيش از آغاز روز كاري جديد روي اين سطح قرار داد.

ب ) سطوح انتقالي
سطوحي كه در تماس مستقيم قرار ندارند، اما اغلب به واسطه تماس ابزارهاي آلوده مي شوند، سطوحي انتقالي ناميده مي شوند، سيني وسايل يونيت و نگهدارنده هاي توربين ايرموتور و كنتراانگل بر روي يونيت از جمله اين سطوح هستند. اصول آسبسي اين سطوح همچون تماس است.
ج ) سطوحي كه بر اثر ترشح ـ پاشيده شدن مايع آلوده مي شوند
تمام سطوح حوزه كار به جز سطوح تماس يا انتقالي در اين دسته قرار مي گيرند . ضدعفوني اين سطوح الزامي نيست، اما بايد انها را روزانه ( يا در صورت امكان بيش از يك بار در روز ) تميز كرد.
پنج شنبه 28 بهمن 1389  1:41 AM
تشکرات از این پست
metallic2
metallic2
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 936
محل سکونت : تهران

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

بين مطب دندانپزشكي و لابراتوار بايد در مورد كنترل عفونت و شرح مسئوليت هر كدام رابطه اي قوي وجود داشته باشد.

جهت قالبگيري بهتر است ازتري هاي يكبار مصرف استفاده شود. مواد، قالب ها و ابزارهاي داخل دهاني را بايد پيش از ارسال به لابراتوار تميز و ضدعفوني كرد. به هنگام انجام اين كار بايد از وسايل حفاظت شخصي، همچون روپوش، دستكش، ماسك و عينك استفاده كرد.

پيش از انتخاب نوع ماده ضدعفوني، با توليد كنندگان مواد خاص تماس بگيرند تا از ثبات مواد توليدي آنها در برابر مواد و شيوه هاي ضدعفوني اطلاع حاصل كنيد. بلافاصله پس از قالبگيري از دهان بيمار. قالب را با آب كاملاً بشوئيد سپس به مدت زمان لازم و با ماده شيميائي مناسب مراحل ضدعفوني را انجام دهيد. محلول يك به ده هيپوكلريت سديم يا يك ماده ضدعفوني كشنده باكتري سل كه در عين حال ويروس هاي آب دوست و چربي دوست ( با غشاء و بدون غشاء ) را نيز از بين ببرد. نهايتاً در مرحله آخر ماده يا ابزار را به خوبي آب بكشيد. هيچ گاه چيزي را درون ظرف حاوي ماده ضدعفوني كننده به لابراتوار نفرستيد. اگر وسايل يا مواد پيش از ارسال به لابراتوار ضدعفوني شده باشند، آنگاه امكان آلوده شدن دستگاهها يا سطوح لابراتواري وجود نخواهد داشت. به هر حال، در لابراتوارهايي كه براي مشتريان مختلف كار مي كنند، احتمال آلوده شدن از سوي منابع ديگر وجود دارد. تمام وسايل يا موادي كه از لابراتوار به مطب مي رسند، براي جابجايي و نگهداري تميز تلقي مي شوند، اما بيش از قرار دادن آنها در دهان بيمار بايد ضد عفوني شوند بايد پيش از استفاده مجدد ضدعفوني يا استريل شوند.

توصيه مي گردد دندانپزشكان با لابراتوارهاي مجاز همكاري نمايند .
پنج شنبه 28 بهمن 1389  1:42 AM
تشکرات از این پست
metallic2
metallic2
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 936
محل سکونت : تهران

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

الف ) اصول كلي
تمام زباله بايد بر مبناي دستورالعمل و قوانين مصوب دور انداخته شوند. به طور كلي، مواد اشياء آلوده به خون و يا بزاق زباله پزشكي تلقي نمي شوند. اما بافت هاي سخت و نرم اشياء خيس، يعني اشيائي كه خون يا بزاق با فشردن آنها خارج شوند، يا خون از آنها بچكد، زباله پزشكي تلقي مي شوند. در اين مورد بايد به قوانين مصوب دفع اين نوع زباله رجوع كرد.

ب ) مشخص كردن ظروف حاوي زباله هاي عفوني يا مضر از نظر زيستي
ظروف حاوي زباله هاي پزشكي ( كه در بالا توصيف شدند ) بايد با برچسب خاصي مشخص شوند. اين ظروف بر چسب دار عبارتند از ظرف مخصوص اشياء تيز يك بار مصرف، اشياء تيز غير يكبار مصرف ( يعني ظروفي كه براي نگهداري از ابزارهاي آلوده مصرف مي شوند )، كيسه هاي روپوش كثيف، ظروف نمونه و ظروف نگهداري.

ج) نگهداري و دفع اجسام تيز
سوزن هاي دندانپزشكي و ساير وسايل يك بار مصرف تيز همچون تيغ بيستوري، سيم هاي ارتودنسي و خرده شيشه را در ظروف بدون نشت مقاوم در برابر سوراخ شدگي قرار دهيد. اين ظروف بايد دردار و حامل برچسب رنگي با علامت خطر زيستي ( Biohazard ) باشد. اين ظروف بايد در دسترس دندانپزشك قرار داشته باشند. هيچ گاه پيش از دورانداختن سوزن ها آنها را با دست خم نكنيد، نبريد يا نشكنيد و سوزن را از قاب يك بار مصرف آن خارج نكنيد.
زماني كه حجم زباله ها به 4/3 حجم ظرف رسيد در آن را ببنديد و مطابق با قوانين آن را دور اندازيد.

د ) اجسام يكبار مصرف تيز
اين نوع اجسام را بايد در ظروف برچسب دار بدون نشت قرار داد. اجسام يكبار مصرف آلوده به مايعات بدن بيمار، همچون كارپولهاي نيمه مصرف شده، دستكش ها و سر ساكشن ها را بايد در ظرف مخصوص قرار داد.
پنج شنبه 28 بهمن 1389  1:45 AM
تشکرات از این پست
metallic2
metallic2
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 936
محل سکونت : تهران

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

با توجه به پاگيري دوباره سل ناشي از مايكوباكتريوم ( TB ) و احتمال بيشتر آلودگي كادر مراكز پزشكي با اين باكتري به پيوست يك رجوع كنيد.
توجه : قدرت اثر مواد ضدعفوني كننده را برچسب ميزان تأثير آنها بر روي مايكوباكتريوم مي سنجند.
 
همه اعضاء كادر دندانپزشكي كه در درمان مستقيم بيمار درگير هستند بايد در زمينه كنترل عفونت و مسايل ايمني آموزش ببينند و پيوسته در دوره هاي بازآموزي شركت كنند. آموزش بايد تمامي دستورات OSHA را در برگيرد از جمله پاتوژن هاي موجود در خون و استانداردهاي مرتبط با موارد پر خطر.
پنج شنبه 28 بهمن 1389  1:46 AM
تشکرات از این پست
metallic2
metallic2
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 936
محل سکونت : تهران

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

الف ) رابردم و ساكشن قوي
بهتر است بهنگام اعمال دندانپزشكي از رابردم و ساكشن قوي استفاده كرد تا ميزان پاشيده شدن مايعات آلوده و تماس مستقيم با مخاط دهان بيمار به حداقل برسد.

ب ) تجهيزات اكسيژن رساني
همچون لوله CPR يك طرفه ( به عنوان مثال ماسك همرا با دريچه يك طرفه ) يا اكسيژن در دسترس باشد تا افراد صاحب صلاحيت در صورت لزوم از آنها براي كمك به بيماران استفاده كنند .

ج) خوردن، آشاميدن، استعمال دخانيات
در مكان هايي كه احتمال تماس با خون، بزاق، بافت يا ساير موارد بالقوه آلوده كننده وجود دارد از خوردن، آشاميدن، استعمال دخانيات و لوازم آرايش، استفاده از لنزهاي چشمي خودداري كنيد. اين مكان ها عبارتند از اطاق مطب، لابراتوار دندانپزشكي، اتاق استريليزاسيون، تاريك خانه يا محل ظهور راديوگرافي.


د ) آلودگي زدائي تجهيزات جهت سرويس يا تعميرات
تجهيزات و ابزارهاي آلوده را بايد پيش از تعمير در محل يا ارسال به تعميرگاه تميز و استريل يا ضدعفوني كرد. اگر احتمال استريل يا ضد عفوني بخشي از دستگاه وجود نداشته باشد، آن بخش را بايد با برچسب مخصوص biohazard مشخص كرد. به هنگام انجام سرويس هاي روتين، همچون تعويض فيلتر ساكشن و ... بايد از دستكش، ماسك و عينكهاي محافظ استفاده كرد. به تعميركاران بايد در زمينه شيوه هاي كنترل عفونت آموزش داد.

ه ) كنترل عفونت به هنگام انجام راديو گرافي
به هنگام قرار دادن فيلم در دهان بيمار دستكش بپوشيد. فيلم آلوده شده را درون يك ليوان پلاستيكي قرار دهيد. پس از گرفتن راديوگرافيهاي لازم دستكش ها را از دست خارج كنيد و دوراندازيد. دوباره دستكش هاي جديد بپوشيد و فيلم ها را به تاريك خانه ببريد. بسته فيلم را با دقت باز كنيد و فيلم و فيلم ها را بدون تماس دستكش با آن روي يك سطح تميز قرار دهيد. بسته هاي آلوده را دور اندازيد، دستكش ها را درآوريد و دوراندازيد و فيلم ها را ظاهر كنيد.

دستگاههاي ظهور كوچك

اگر تاريكخانه نداريد و از دستگاههاي ظهور و ثبوت كوچك استفاده مي كنيد، براي جلوگيري از آلوده شدن آستين هاي دستگاه و سطح خارجي و داخلي آن به تمهيدات بيشتري نياز است. فيلم ها را پس از خارج كردن از دهان درون يك ليوان پلاستيكي قرار دهيد. پس از گرفتن تمام راديوگرافي ها، دستكش ها را درآوريد و ليوان را درون تاريك خانه قرار دهيد. پس از پوشيدن دستكش هاي تميز، دست ها را داخل آستين هاي تاريك خانه كنيد. پاكت فيلم ها را باز كنيد و فيلم ها را روي يك سطح تميز بگذاريد. با دست هاي دستكش پوشيده به فيلم ها دست نزنيد. پس از باز كردن بسته همه فيلم ها، پوشش بسته ها را دور بيندازيد. دستكش ها را درآوريد و فيلم ها را با دست بدون دستكش ظاهر كنيد . به هنگام دورانداختن، بسته فيلم ها و دستكش هاي استفاده شده را درون ليوان قرار دهيد. اگر احتمالاً بخش داخلي استين هاي تاريك خانه، احتمال آلودگي وجود نداشته باشد. يك جفت از دستكش ها پس از باز كردن بسته هاي فيلم از دست درآورده مي شوند و يك جفت ديگر براي ظهور فيلم ها و تماس احتمالي با آستين ها به دست باقي مي مانند.

منابع
1. CDC. Updating U.S public health ervice guideline for management of occupational to HBV and HIV . Dep. Of health and human Services, 2001
2. CDC. Gideline for preventing the Transmission of Mycobacterium Tubercolosis, 1994.
3. WHO. Safe management of waste from health-care actievities, 1999.
4. OSAP: office Safety & Asepsis procedures Research foundation infection control In dentistry Guide lines, 1997.
5 ـ راهنماي پيشگيري از انتقال HIV و هپاتيت B و C به كاركنان بهداشت درماني تأليف دكتر كيانوش كمالي/ دكتر ميترا معتمدي هروي، مركز مديريت بيماريها، معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي .
پنج شنبه 28 بهمن 1389  1:51 AM
تشکرات از این پست
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

نقش کاکائو در سلامتی دندان ها فراموش نشود

کاکائو فراموش نشود

 


مطالعات نشان می دهند که یکی از مواد موجود در پودر کاکائو اثری مشابه فلوراید دارد و این ماده را پس از استخراج می توان به جای فلوراید مورد استفاده قرار داد.

در این تحقیق که در امریکا انجام شد، مشخص گردید یک ماده استخراج شده از پودر كاكائو كه به طور طبیعی در شكلات ها و سایر فرآورده های آن وجود دارد، جایگزین مناسبی برای فلوراید موجود در خمیر دندان ها به شمار می رود. این ماده نقش موثری در استحکام مینای دندان ها و پیشگیری از پوسیدگی دندان ایفا می کند.

متخصصان معتقدند که اگر پودر کاکائو به تنهایی و بدون شکر مورد استفاده قرار گیرد، به سلامت دندان ها کمک می کند.

فلوراید یکی از مواد معدنی موجود در طبیعت است که موجب افزایش مقاومت نسج دندان در برابر پوسیدگی و کاهش پتانسیل ایجاد پوسیدگی در پلاک دندانی می شود.

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

شنبه 19 اسفند 1391  10:35 AM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

عوامل ایجاد درد در دندان عقل

 

 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


در دهان انسان به‌طور طبیعی 32 دندان وجود دارد. از این تعداد، 12 دندان آسیاب بزرگ، 8 دندان آسیاب كوچك، 8 دندان ثنایا و 4 دندان نیش است. جالب است بدانید كه در انسان‌های اولیه تعداد دندان‌ها بیشتر از این هم بوده است و با تكامل بشر و كاهش نیاز او به جویدن غذاهای سخت، تعداد دندان‌ها كمتر شده است.

انحراف از مسیر طبیعی در هر دو جهت كاهش یا افزایش تعداد دندان‌ها رخ می‌دهد،‌ طوری كه ممكن است در برخی افراد دندان اضافی و در برخی افراد كمبود تعداد دندان وجود داشته باشد. با توجه به گرایش تكاملی انسان برای كاهش تعداد دندان‌ها، وضعیت دندان‌های عقل طوری است كه در برخی افراد كاملا طبیعی است و در برخی وضعیت این دندان نیمه نهفته یا نهفته است و برخی افراد اصلا چنین دندانی ندارند.

دلیل این اتفاقات هم به این تئوری برمی‌گردد كه با كاهش نیاز انسان به جویدن غذاهای سفت و خام، اندازه استخوان فكی كاهش پیدا كرده است بنابراین ظرفیت حفظ تمام دندان‌ها در بسیاری از افراد از بین رفته و از آنجا كه دندان عقل آخرین دندانی است كه در سنین 16 تا 25 سالگی در دهان می روید قسمت عمده‌ای از انحرافات و كمبود فضا‌ها در این دندان رخ می‌دهد.

بیماران زیادی به دندانپزشكان مراجعه می‌كنند و در ارتباط با نهفتگی دندان عقل، خطر كج شدن سایردندان‌ها به دلیل فشار دندان عقل یا درد در ناحیه یا نگرانی از ایجاد مشكلات فكی پرسش دارند. در مرحله اول روشن شدن این موضوع اهمیت زیادی دارد كه اصولا به دندانی كه هنوز سن رویش آن فرا نرسیده و وضعیت غیرعادی ندارد دندان نهفته نمی‌گوییم. دندان نهفته دندانی است كه از زمان رویش آن گذشته و به دلایل متعدد قادر نیست كه در ردیف مناسب سایر دندان‌ها قرار گیرد.

چنین دندان عقلی ممكن است در بافت نرم یا سخت‌ گیر كرده باشد. مشكلاتی كه دندان‌های نهفته عقل می‌توانند ایجاد كنند عبارت است از التهاب بافت نرم پوشاننده این دندان‌ها كه در اغلب موارد در ارتباط با دندان‌های نیمه‌رویش یافته اتفاق می‌افتد، پوسیدگی دندان عقل یا پوسیدگی در ناحیه مجاور دندان عقل و خطر صدمه رسیدن به دندان مجاور. در ارتباط با كج شدن سایر دندان‌ها به دلیل فشار دندان عقل ذكر این نكته ضروری است كه ارتباط این دو كاملا تایید شده نیست.

مساله اصلی آن است كه اگر دندان‌ها تكیه‌گاه مناسبی برای یكدیگر باشند امكان به هم ریختگی كمتری برای آنها وجود دارد. قسمت عمده‌ای از مشكلاتی كه در ارتباط با دندان عقل رخ می‌دهد مربوط به موقعیت این دندان در انتهای فك است. این مساله باعث می‌شود دسترسی به این ناحیه برای تمیز كردن آن مشكل شده و تجمع غذا و ایجاد پلاك دندانی در ناحیه تشدید شود. با گیر كردن مواد غذایی در ناحیه و رشد میكروب‌ها عفونت ایجاد می‌شود و همین مساله باعث درد شدید و محدودیت باز كردن دهان می‌شود. از طرفی با ایجاد پلاك دندانی خطر ایجاد پوسیدگی در دندان عقل یا دندان مجاور آن هم بشدت افزایش می‌یابد.

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 7 فروردین 1392  10:50 AM
تشکرات از این پست
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

دشمن مینای دندان را بشناسید

دشمن مینای دندان را بشناسید

 

فرسایش دندان به معنی تحلیل مینای دندان به وسیله اسیدهای موجود در محیط دهان است. این فرآیند شیمیایی موجب افزایش آسیب پذیری دندان ها می شود.

دندانپزشکان معتقدند که نوشیدنی های اسیدی از جمله نوشابه های گازدار، نوشیدنی های ورزشی، نوشابه های انرژی زا، آب میوه های صنعتی و همچنین مواد غذایی ترش حاوی مقادیر بالایی اسید هستند که مینای دندان را از بین برده و دندان را در معرض آسیب های جدی قرار می دهند.

عادات غذایی غلط از جمله استفاده بی رویه از نوشابه های گازدار به خصوص در میان کودکان و نوجوانان رو به افزایش است و این مسئله علاوه بر افزایش آمار ابتلا به چاقی و دیابت، سلامت دهان و دندان ها را نیز با خطرات بسیاری روبرو می سازد.

نوشابه های گازدار حاوی مقادیر بالایی اسید فسفریک هستند که موجب خوردگی و فرسایش شیمیایی مینای دندان می شود. از طرف دیگر قند موجود در این نوشابه ها و همچنین آب میوه های صنعتی نیز موجب تولید اسید در محیط دهان شده و مینای دندان را در معرض آسیب قرار می دهد.

عوامل دیگری همچون بیماری رفلاکس (بازگشت محتویات و اسید معده به مری و حتی دهان)، استفراغ مکرر (تماس اسید معده با دندان ها) و کمبود فلوراید (موثر در استحکام مینای دندان) نیز در فرسایش مینای دندان دخیل هستند.

برای پیشگیری از فرسایش دندان ها توصیه می شود نیم تا یک ساعت پس از مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های اسیدی دندان هایتان را مسواک بزنید و یا حداقل با آب بشویید. استفاده از مسواک بلافاصله پس از مصرف این نوشیدنی ها آسیب مینای دندان را تشدید می کند، زیرا مینای دندان تحت اثر اسید نرم شده (حالتی که در اصطلاح کند شدن دندان ها نام دارد) و با تماس مسواک صدمات شدیدتری می بیند.

برای تماس کمتر اسید با مینای دندان، هنگام مصرف نوشیدنی های اسیدی از نی استفاده کنید.

جویدن آدامس های فاقد قند نیز به دلیل افزایش ترشح بزاق به محافظت مینای دندان ها در مقابل ترکیبات اسیدی کمک می کند.

آب آشامیدنی حاوی فلوراید است. برای دریافت میزان کافی فلوراید می توانید از خمیر دندان ها و دهان شویه های حاوی این ماده نیز استفاده کنید.

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

شنبه 24 فروردین 1392  12:33 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

 

توصيه هاي يك دندانپزشك متخصص به خانواده‌ها
مصرف فلورايد باعث مي‌شود تا ساختمان دندان محکم‌ترشده/استفاده از خلال دندان به مدت طولاني و به صورت عادت ممکن است باعث جابجايي دندان و اسیب به لثه شود

باشگاه سلامت تعامل سعيد نگهباني، در خصوص استفاده از خلال دندان گفت: استفاده از خلال دندان به مدت طولاني و به صورت عادت ممکن است باعث جابجايي دندان و اسیب به لثهشود که به علاوه میزان تمیزکنندگی آن از نخ دندان کمتر است.

اين دندانپزشک تصريح کرد: آمالگام يا ماده پر کردن دندان ترکيبي از جيوه، نقره و مقداري مس است که براي پر کردن دندانهاي عقب از آن استفاده مي‌شود. نشست جيوه از اين ماده پر کردني، بسيار اندک است و حتي از مقداري که ما همه روزه در معرض آن قرار داريم يعني در هوا وغذا و آب نيز کمتر است.

نگهباني تاکيد کرد: با اين وجود مواد ديگري نظير چيني، طلا و کامپوزيت نيز، براي پر کردن دندان وجود دارند که اين مواد از آمالگام گران‌تر بوده و به استثناي پر کردگي طلا دوام طولاني مدت نيز ندارند.
وي افزود: فلورايد به صورت ترکيبي در طبيعت يافت و به راحتي جذب ميناي دندان مي‌شود. به خصوص در موقع رشد دندان‌ها هنگامي که دندان درحال شکل‌گيري است مصرف فلورايد باعث مي‌شود تا ساختمان دندان محکم‌ترشده و در مقابل پوسيدگي مقاوم شود و پوسيدگي‌هايي که ممکن است تازه تشکيل شده باشند به راحتي در معرض فلورايد، دوباره معدني و محکم شوند.

 

وي بيان کرد: دهان‌ شويه‌هاي سديم فلورايد که در مدارس ابتدايي توزيع مي‌شوند نيز از خاصيت فلورايدي برخوردارند.
مدير مركز تخصصي دندانپزشكي سبحان در خصوص بهترين نوع مسواک تصريح کرد: سر مسواک بايد متناسب باشد به نحوي که به آساني دسترسي به تمام نقاط دهان و دندانها و لثه پيدا کند، دسته آن بايد بلند و پهن باشد که بتوان آن را به آساني در دست گرفت و پرزهاي مسواک بايد از نايلون نرم و داراي انتهاي گرد باشد تا به لثه آسيبي نرساند.
وي تاکيد کرد: بيشتر خمير دندان‌هاي موجود در فروشگاه‌ها به هم شباهت دارند و تمام خميردندان‌هاي حاوي فلورايد به خوبي عليه پلاک و پوسيدگي موثر هستند و ميناي دندان را تميز و براق مي‌کنند. خميردندان‌ها داراي ترکيباتي هستند که مسواک زدن را آسان و مطبوع مي‌سازند.
موي با اشاره به اينکه استفاده از نخ دندان يک مرحله مهم از مراقبت‌ دهان و دندان است که بيشتر مردم آن را فراموش کرده و وقتي براي آن صرف نمي‌کنند، اظهار کرد: با استفاده روزانه از نخ دندان شانس سالم ماندن دندان‌ها بالا مي‌رود ضمن اينکه استفاده از نخ دندان باعث حذف پلاک ميکروبي از سطوح بين دنداني شده وجريان خون لثه را افزايش مي‌دهد.
اين متخصص اندو، خاطرنشان کرد: بسياري ازداروهاي موجود در داروخانه‌ها داراي خاصيت سفيد کنندگي و مواد ساينده هستند که براي سلامت دندان مضر بوده و بايد استفاده ازمواد سفيد کننده تحت نظر دندانپزشک استفاده شود.
وي يادآورشد: بيشترين مراجعه افراد به دندانپزشکي به علت پوسيدگي دندان‌ها بوده است. كه بايد براي پيشگيري از پوسيدگي خانواده ها برنامه داشته باشند.

 

دكتر سعيد نگهباني تاكيد كرد: فلورايد موجود در خميردندان ماده‌اي که تنها مزيت‌ش استحکام بخشي به ميناي دندان است. اما اين مرحله‌ي پاکسازي کامل دهان با آب، چندان هم خوب نيست.
فلورايد موجود در خميردندان، طي مراحل مسواک زدن مدت کافي در مجاورت دندان‌هاي ما باقي نمي‌ماند. لازم است که به فلورايد و دندان‌هامان فرصت بيشتري دهيم که از کنار هم بودن لذت کافي ببرند.
شستشوي سريع و کامل دندان‌ها پس از مسواک زدن، دندان‌ها را نسبت به محافظت چند ساعته‌ي پس از آن، بي‌دفاع مي‌کند. توصيه مي‌شود به جاي شستشوي دندان‌ها با آب، آنها را با دهان‌شويه‌هاي حاوي فلورايد شستشو دهيد.
 
 
منبع:دکترمن

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

دوشنبه 26 فروردین 1392  5:59 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

 

اسراري براي حفظ سفيدي دندان‌ها
داشتن دندان‌هاي سفيد احساس جواني و اعتماد به نفس را افزايش مي‌دهد و در عين حال موجب مي‌شوند که در برخورد با ديگران تاثير رواني خوبي روي آنها بگذاريد.
به گزارش باشگاه سلامت تعامل اکثر ما وقتي تبليغات تلويزيوني و مجلات را در مورد روش‌هاي سفيد کردن دندان‌ها مي‌بينيم به فکر مي‌افتيم که در اين زمينه اقدامي کنيم و در نتيجه لبخندي زيبا داشته باشيم اما گاهي نگران اثرات سوء استفاده از اين روش‌ها هستيم.در اين باره پنج راه‌کار مفيد و در عين بي‌ضرر براي داشتن دندان‌هاي سفيدتر ارائه شده است که به شرح زير است: بيش از اندازه مسواک نزنيد. زياد مسواک نزنيد و برس را محکم روي دندان‌هايتان نکشيد با اين کار ميناي دندان شما آسيب مي‌بيند. حداقل 30 دقيقه تا يک ساعت صبر کنيد و دوباره دندان‌هايتان را در صورت نياز مسواک بزنيد، مسواک را هم هميشه نرم روي دندان‌هايتان بکشيد. چاي و قهوه کمتري بنوشيد. براي اينکه دندان‌هاي سفيدي داشته باشيد چاي و قهوه‌ کمتري بنوشيد. اين نوشيدني‌ها با گذشت زمان رنگ دندان‌هاي شما را تغيير مي‌دهند. آدامس بجويد. جويدن آدامس باعث افزايش ترشح بزاق در دهان شما مي‌شود و به تميزي دندان‌هاي شما نيز کمک مي‌کند. افزايش توليد بزاق اثر باکتري‌هايي که موجب پوسيدگي دندان و بيماريهاي لثه مي‌شود را خنثي مي‌کند. علاوه بر اين جويدن آدامس موجب کاهش استرس مي‌شود و اشتهاي شما را براي خوردن غذاهاي شيرين کمتر مي‌کند.

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

دوشنبه 26 فروردین 1392  6:00 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

 

.:: عوامل ایجاد درد در دندان عقل ::.



در دهان انسان به‌طور طبیعی 32 دندان وجود دارد. از این تعداد، 12 دندان آسیاب بزرگ، 8 دندان آسیاب كوچك، 8 دندان ثنایا و 4 دندان نیش است. جالب است بدانید كه در انسان‌های اولیه تعداد دندان‌ها بیشتر از این هم بوده است و با تكامل بشر و كاهش نیاز او به جویدن غذاهای سخت، تعداد دندان‌ها كمتر شده است.

انحراف از مسیر طبیعی در هر دو جهت كاهش یا افزایش تعداد دندان‌ها رخ می‌دهد،‌ طوری كه ممكن است در برخی افراد دندان اضافی و در برخی افراد كمبود تعداد دندان وجود داشته باشد. با توجه به گرایش تكاملی انسان برای كاهش تعداد دندان‌ها، وضعیت دندان‌های عقل طوری است كه در برخی افراد كاملا طبیعی است و در برخی وضعیت این دندان نیمه نهفته یا نهفته است و برخی افراد اصلا چنین دندانی ندارند.

دلیل این اتفاقات هم به این تئوری برمی‌گردد كه با كاهش نیاز انسان به جویدن غذاهای سفت و خام، اندازه استخوان فكی كاهش پیدا كرده است بنابراین ظرفیت حفظ تمام دندان‌ها در بسیاری از افراد از بین رفته و از آنجا كه دندان عقل آخرین دندانی است كه در سنین 16 تا 25 سالگی در دهان می روید قسمت عمده‌ای از انحرافات و كمبود فضا‌ها در این دندان رخ می‌دهد.

بیماران زیادی به دندانپزشكان مراجعه می‌كنند و در ارتباط با نهفتگی دندان عقل، خطر كج شدن سایردندان‌ها به دلیل فشار دندان عقل یا درد در ناحیه یا نگرانی از ایجاد مشكلات فكی پرسش دارند. در مرحله اول روشن شدن این موضوع اهمیت زیادی دارد كه اصولا به دندانی كه هنوز سن رویش آن فرا نرسیده و وضعیت غیرعادی ندارد دندان نهفته نمی‌گوییم. دندان نهفته دندانی است كه از زمان رویش آن گذشته و به دلایل متعدد قادر نیست كه در ردیف مناسب سایر دندان‌ها قرار گیرد.

چنین دندان عقلی ممكن است در بافت نرم یا سخت‌ گیر كرده باشد. مشكلاتی كه دندان‌های نهفته عقل می‌توانند ایجاد كنند عبارت است از التهاب بافت نرم پوشاننده این دندان‌ها كه در اغلب موارد در ارتباط با دندان‌های نیمه‌رویش یافته اتفاق می‌افتد، پوسیدگی دندان عقل یا پوسیدگی در ناحیه مجاور دندان عقل و خطر صدمه رسیدن به دندان مجاور. در ارتباط با كج شدن سایر دندان‌ها به دلیل فشار دندان عقل ذكر این نكته ضروری است كه ارتباط این دو كاملا تایید شده نیست.

مساله اصلی آن است كه اگر دندان‌ها تكیه‌گاه مناسبی برای یكدیگر باشند امكان به هم ریختگی كمتری برای آنها وجود دارد. قسمت عمده‌ای از مشكلاتی كه در ارتباط با دندان عقل رخ می‌دهد مربوط به موقعیت این دندان در انتهای فك است. این مساله باعث می‌شود دسترسی به این ناحیه برای تمیز كردن آن مشكل شده و تجمع غذا و ایجاد پلاك دندانی در ناحیه تشدید شود. با گیر كردن مواد غذایی در ناحیه و رشد میكروب‌ها عفونت ایجاد می‌شود و همین مساله باعث درد شدید و محدودیت باز كردن دهان می‌شود. از طرفی با ایجاد پلاك دندانی خطر ایجاد پوسیدگی در دندان عقل یا دندان مجاور آن هم بشدت افزایش می‌یابد.

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

شنبه 7 اردیبهشت 1392  10:53 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

زیباتر شدن شما در گرو دندان شما

همه ما دوست داریم که ظاهر خود را جوان نگه داریم، به همین خاطر هم هست که روز به روز افراد بیشتری به درمان‌ها و جراحی‌های جوان‌کننده روی می‌آورند ولی کمتر کسی است که به دنبال درمان‌هایی برای بازسازی و جوانسازی دندان‌ها باشد.

همه فکر می‌کنند تنها مو و پوست است که ظاهر را پیر نشان می‌دهد در حالی که یک لبخند جوان و زیبا می‌تواند بیشتر از آنکه فکرش را بکنید فرد را جوان نشان دهد!

وقتی دندان‌ها پیر می‌شوند

  آسیب لبه‌های دندان‌ها

وقتی شما سن‌تان بالا می‌رود دندان‌هایتان هم پیر می‌شوند. آنها حاشیه و لبه‌های ملایم خود را از دست داده و اندازه‌شان کوتاهتر می‌شود، حتی می‌توان گفت کمی ناهموار می‌شوند و دیگر از  آن انحنای دلخواه در آنها اثری نمی‌ماند و تا حدی می‌توان گفت اطراف و لبه‌های آنها صاف می‌شوند و در نتیجه شکستگی آنها بیشتر می‌شود، چنین دندان‌هایی می‌توانند چهره را پیرتر نشان دهند، برای از بین بردن این اثر بهتر است لبه جونده دندان‌های خانم‌ها را کمی گرد کرد، البته مهم است که گوشه‌ها حالت تیزی پیدا نکنند.

از این حالت پیشگیری کنید

لبه‌های آسیب‌دیده دندا‌ن‌ها بیشتر اوقات ناشی از رفتار شما و مراقبت‌هایتان از آنهاست و اغلب بستگی به موادی دارد كه روی مینای دندان‌ها را می‌پوشاند. البته باید گفت که هر نوع ساییدن اوضاع دندان‌ها را خراب‌تر می‌كند، اگر احساس می‌کنید مینای دندان‌هایتان در حال تحلیل رفتن است با دندانپزشک‌تان مشورت کنید تا بتوانید علت را پیدا کنید تا هرچه سریع‌تر رفع شود.

 چگونه درمان می‌شود

یک راه‌حل ساده برای اینکه به دندان‌هایتان شکل دهید، این است که لبه‌های آسیب‌دیده را پر کنید، دندانپزشک می‌تواند با مواد سفید مخصوص حالت طبیعی دندان‌ها را کاملا ایجاد كند.

درمان چه فایده‌هایی دارد؟

گرد شدن لبه‌ها و حاشیه‌های دندان‌ها به خصوص در خانم‌ها، لبخند را بسیار جوان‌تر می‌کند.

وقتی دندان‌های جلویی کوتاه می‌شوند

 اندازه دندان‌های جلویی

یكی از مشخص‌ترین نشانه‌های پیری كه در صورت نمایان می‌شود، كوتاهی و كوچك شدن دندان‌های جلویی است. وقتی خیلی  جوانیم 2دندان جلویی بزرگ‌تر از دیگر دندان‌ها در میانه دهان خودنمایی می‌كنند اما به مرور زمان این دندان‌های جلویی هم اندازه همسایه‌هایشان می‌شوند و وقتی فرد به سن پیری نزدیك می‌شود اگر مراقبت‌های كافی از دندان‌هایش به عمل نیاورد، این 2 دندان آنقدر كوچك می‌شوند كه حالت دهان را تغییر می‌دهند.

از این حالت پیشگیری کنید

حواستان به میزان فشاری كه به دندان‌هایتان وارد می‌كنید باشد، حتی به میزانی كه دندان‌های 2 فك را به هم فشار می‌دهید. اگر عادت دارید شب‌ها هنگام خواب دندان‌ها را به هم فشار دهید و دندان قروچه كنید، به دنداپزشك‌تان مراجعه كرده و از او بخواهید یك پلاك مخصوص  برای محافظت از این حالت به شما بدهد چون بیشترین فشار در همین هنگام و به دلیل دندان قروچه‌ها به دندان‌ها وارد می‌شود.

 چگونه درمان می‌شود

اگر دندان‌ها خیلی كوتاه نشده باشند، ورنیرهای چینی یا روكش‌ها می‌توانند این كوتاهی را بپوشانند. برای این نوع درمان‌ها با وسایل خاص اندازه دندان را كوچك‌تر می‌كنند و بعد روكش چینی مناسب را در جای خود قرار می‌دهند.

درمان چه فایده‌هایی دارد؟

شاید بتوان گفت دندان‌های جلویی بیشتر از دیگر دندان‌ها در زیبایی چهره نقش دارند، دندان‌های بلند چهره را جوانتر نشان داده و یك سوم پایینی صورت را بلندتر جلوه می‌‌دهد و همین حالت می‌تواند چهره را سال‌ها جوان‌تر نشان دهد.

وقتی شکستگی‌های کوچک زیاد می‌شوند

 شكستگی‌ها و پریدگی‌ها

به مرور كه سن بالا می‌رود، دندان‌ها شكننده‌تر می‌شوند و در نتیجه احتمال دارد دندان‌ها دچار پریدگی شده یا خط‌های تر‌ك‌مانند و شكستگی روی آنها ظاهر شود، این خطوط بسیار نازک فقط روی مینا قرار دارند و بیشتر روی سطح دندان‌های پیش فک بالا می‌توان آنها را مشاهده کرد. اما ماجرا به این سادگی‌ها نیست، زیرا این شكستگی‌ها خیلی راحت‌تر و سریع‌تر هم لك می‌شوند و در نتیجه چهره را پیرتر می‌كنند.

از این حالت پیشگیری کنید

شکستگی‌ها و ترک‌های دندانی علل مختلف دارند که بعضی از آنها شامل فشار زیاد به دندان در حین گاز زدن یا جویدن، پرکردگی‌های بزرگ روی سطوح دندانی، جویدن غذاهای سفت و سخت نظیر یخ، آجیل، دانه میوه‌ها یا تکه‌های استخوان، تغییرات حرارتی داخل محیط دهان، بیماری‌های لثه و فشار ناگهانی فک پایین به دندان‌های فک بالا در اثر استرس یا ضربه است. علائم این شکستگی‌ها و ترک‌ها در دندان‌های مختلف و افراد متفاوت، متغیر است پس علامت مشخصی ندارد. بروز درد در محیط دهان به خصوص هنگام جویدن یا گاز زدن، احساس درد در حین استفاده از غذاهای سرد، حساسیت به مواد شیرین در بعضی مواقع، تورم و التهاب لثه‌ای در ناحیه دندان ترک خورده و... اگر هرکدام از این علائم را دیدید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید. یادتان باشد قرار نیست دندان شما برایتان نقش یك دربازكن را بازی كند تا هرجا دست‌هایتان كارایی نداشت، دندان‌ها را به كار بیندازید.

 چگونه درمان می‌شود

توجه به درمان ترک‌های دندانی بسیار با اهمیت است زیرا می‌تواند منجر به صدمه به عصب دندان و در نهایت ریشه یا استخوان شود. دیده شده است که گاهی این ترک‌ها منجر به کشیدن دندان هم می‌شود، دندان‌هایی که دچار ترک یا شکستگی می‌شوند، می‌تواند به شکل‌های مختلف درمان شوند. برای ترک‌های ساده می‌توان از رزین‌های مخصوص برای پر کردن آن و ایجاد یکپارچگی استفاده کرد؛ در بعضی نیز می‌توان ترک را به وسیله پر کردگی همرنگ ترمیم می‌کنند، استفاده از ونیر لامینت و روکش‌های چینی از روش‌های دیگر برطرف کردن ترک‌ها و شکستگی‌های دندانی است.

درمان چه فایده‌هایی دارد؟

این ترک‌ها اگر درمان نشوند، می‌توانند منجر به جدا شدن دندان از هم و شکستگی کامل شوند که گاهی اوقات این شکستگی تا ریشه دندان نیز ادامه می‌یابد اما دندان‌هایی که دچار ترک شده و درمان شده‌اند می‌توانند برای سال‌های طولانی مورد استفاده قرار گیرند، علاوه بر اینکه با درمان چنین دندان‌هایی بهبود قابل ملاحظه‌ای در ظاهر آنها به وجود می‌آید و دیگر اثری از لک‌ها باقی نمی‌ماند.

دندان‌ها درباره شما چه می‌گویند؟

آیا می‌دانستید شکل دندان‌هایتان می‌تواند چه تاثیری روی چهره شما داشته باشد و چه حسی به اطرافیان شما القا کند؟

 دندان‌های با نوک تیز: اینکه این دندان‌ها در کجای دهان واقع شده‌ باشد، بسیار مهم است، چنین دندان‌هایی می‌تواند چهره شما را پرخاشگر نشان دهد، البته اگر دندان نیش دارای نوک کمی تیز باشد، چهره زیباتر می‌شود چون این دندان در شکل کلی دندان‌ها نقشی مهم دارد و می‌تواند به بهبود حالت دهان کمک کند.

  دندان‌های کوچک: وقتی دندان‌ها خیلی کوچک باشند، فرد هیچ وقت نمی‌تواند یک لبخند زیبا و بزرگ داشته‌باشد حتی اگر از ته دل بخندد باز هم دندان‌های او جلوه‌ای نخواهند داشت. دندان‌های کوچک یا ناهماهنگ به فرد چهره بدون اعتماد به نفس  و ترسو را داده و علاوه بر اینها سن را نیز بیشتر نشان می‌دهد.

 دندان‌های گرد: چنین دندان‌هایی ظاهر را کاملا زنانه می‌کند و بعضی از دندانپزشک‌های زیبایی برای اینکه حالت لبخند بیمارشان را اصلاح کنند و به لبخند او حالتی زنانه دهند، دندان‌ها را چنین شکل می‌دهند.

وقتی لب‌ها  به خوبی سرجای خود نمی‌نشینند

  نبود تکیه‌گاه کافی

دندان‌ها یک شالوده مهم برای قسمت پایینی صورت هستند، اگر دندان‌ها خیلی کوتاه باشند، قسمت پایینی صورت به سمت داخل متمایل می‌شود چون شالوده و تکیه‌گاهی ندارد، علاوه بر اینها گوشه لب‌ها حالت افتادگی پیدا می‌کند و لب‌ها دیگر اندازه واقعی خود را نشان نمی‌دهند و انگار حجم خود را از دست داده‌اند و در نهایت استخوان چانه حالت افتادگی پیدا می‌کند.

از این حالت پیشگیری کنید

به طور دوره‌ای از دندانپزشک‌تان وقت بگیرید تا او حالت دندان‌ها را متناسب نگه دارد، وقتی دندانی را از دست بدهید، بافت آن منطقه تکیه‌گاه خود را از دست می‌دهد و حالت افتادگی پیدا می‌کند و حالت چهره را پیر می‌کند. وقتی ما پیر می‌شویم بافت‌های صورت حالت شلی و افتادگی پیدا می‌کند و تنها یک متخصص زیبایی می‌تواند ساختار صورت را دوباره احیا کند.

 چگونه درمان می‌شود

با روکش، ونیرها و مواد مخصوص شکل دندان را از جلو و عقب اصلاح می‌کنند همچنین حالت استخوان چانه را نیز به شکل متعادل و مناسب برمی‌گردانند، سعی می‌کنند حالت قرینه صورت را بازگردانند و حجم از دست رفته لب‌ها را دوباره نمایان سازند. بعضی پزشکان نیز ارتفاع دندان‌های جلویی را با روکش زیاد می‌کنند تا حالت لب‌ها خود را بهتر نشان دهد.

درمان چه فایده‌هایی دارد؟

وقتی حالت دندان‌ها اصلاح شود، دیگر لبخندتان را مهار نخواهید کرد در نتیجه زیبایی لبخند بیشتر خود را نشان خواهد داد، از طرف دیگر خطوط ریز اطراف دهان کمتر می‌شوند و لب‌ها نیز برجسته و بزرگ‌تر جلوه می‌کنند. برای دندان‌های این بیمار از ونیر استفاده شده‌است و همین کار چهره را به طور کلی جوان کرده‌است.

وقتی دندان‌ها کوچک می‌شوند

  معروف‌ترین نشانه پیری

افرادی که عادت به دندان‌قروچه و فشار دادن دندان‌هایشان روی هم دارند، معمولا سطح دندان‌هایشان بیشتر تحلیل می‌رود، وقتی سطح دندان‌ها ساییده و کوتاه‌تر می‌شود، فک پایینی به فک بالایی نزدیکتر شده و در نتیجه صورت کوتاه‌تر به نظر می‌رسد.

از این حالت پیشگیری کنید

اگر بیشتر اوقات به طور ناخودآگاه دندان‌هایتان را به هم می‌سایید یا همان دندان قروچه می‌کنید، بهتر است از دندانپزشک خود بخواهید که پلاک‌های محافظ دندان‌ برای شما تجویز کند تا شب‌ها آنها را در دهان بگذارید تا این عادت از سرتان بیرون برود.

 چگونه درمان می‌شود

بهترین راه استفاده از ونیر و روکش‌ است تا اندازه دندان‌ها و دوباره همان ارتفاع قبلی تنظیم شود، در واقع این دندان‌ها چارچوب‌های صورت هستند که با اصلاح شدن‌شان چهره خیلی جوان‌تر می‌شود.

درمان چه فایده‌هایی دارد؟

وقتی قد دندان‌ها اصلاح و اندازه‌شان بلند شود، صورت حجم بیشتری می‌گیرد و در نتیجه چروک‌ها کمتر خود را نشان می‌دهند، این حالت‌ها می‌تواند سال‌ها از سن شما کم کند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

پنج شنبه 19 اردیبهشت 1392  9:02 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

مصرف مداوم شیر در طول شب پوسیدگی دندان را به دنبال دارد

استفاده مداوم از شیر در طول شب همراه با پاک نکردن شیرینی آن از روی دندان ها موجب ایجاد پوسیدگی در دندان کودکان می شود.

اکبر فاضل، متخصص دندانپزشکی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: پوسیدگی دندان کودکان بین یک تا 3 سال معمول پوسیدگی از طریق تغذیه با شیر است.

وی افزود: زمانی که شیر دارای مواد قندی و مواد نشاسته ای است به صورت مداوم در طول شب در دهان بچه باشد، سبب ایجاد پلاک میکروبی روی دندان ها می شود.

وی تصریح کرد: اسیدهایی که از طریق این میکروب ها تولید می شوند، مینای دندان را که از جنس آهک است، حل کرده و در نهایت  سبب پوسیدگی آن می گردند.

فاضل عنوان کرد: بنابراین مادران باید ساعات مشخصی را جهت دادن شیر به کودک تعیین کنند تا شیشه شیر در شب به صورت مرتب در دهان کودک قرار نگیرد.

وی ادامه داد: اگر مادران شیر را به عنوان تغذیه اصلی به کودکان خود می دهند، باید بطور مداوم شیرینی شیر از روی دندان پاک شود تا سبب ایجاد مشکل برای دندان نشود.

فاضل مادران را به استفاده از فلورایدراپی جهت  تقویت مینای دندان و تمیز کردن دندان کودک با آب توصیه کرد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 21 اردیبهشت 1392  10:18 AM
تشکرات از این پست
rashon
rashon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1310
محل سکونت : هویزه

پاسخ به:تاپیک جامع دندان پزشکی

دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی:

 

تخصصی در دندانپزشکی است که به امر ترمیم و بازسازی دندانهای طبیعی و تأمین زیبایی ظاهری دندانهای فرد می‌پردازد.

ارتودنسی، انواع ترمیم‌های دندانی، ترمیم همرنگ دندان، سفید کردن دندانهای زنده، آمالگام و بعضی تصورات غلط در مورد

آمالگام در این تخصص انجام می‌شود.

 

 

 

یا مهدی

سه شنبه 7 خرداد 1392  1:43 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

عادتی که دندان‌ها را تخریب می‌کند

پزشکان تاکید دارند که جویدن ناخن نه تنها به سلامت دندان‌ها آسیب می‌رساند بلکه می‌تواند موجب بروز بسیاری از بیماری‌های دیگر شود.
ناخن جویدن نه تنها به بروز بیماری‌های دهانی و دندانی منجر می‌شود بلکه به دلیل آلوده بودن احتمالی ناخن‌ها به عوامل بیماری‌زا در بسیاری از مواقع موجب ورود میکروب‌ها به درون بدن می‌شود.


شاید بسیاری از ما هرگز تصور نکنیم که ناخن جویدن یک عادت بیماری‌زا است اما جالب است بدانید که این عادت غیرطبیعی اختلال شایعی است که هر فردی ممکن است به آن مبتلا شود و جزو عادات ناپسند و مضر است.

دکتر «کاریشما جارادی» دندانپزشک زیبایی در هند دراین‌باره می‌گوید: بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از 40 درصد نوجوانان و 30 درصد افراد بزرگسال عادت به ناخن جویدن دارند و متاسفانه حدود 40 درصد مردم با این کار به دندان‌های خود آسیب می‌زنند.

ناخن جویدن نوعی اختلال مرتبط با کنترل تکانه‌های عصبی است که مبتلایان به آن در شرایط استرس‌زا، ناخن و پوست اطراف آن را می‌جوند. افرادی که به جویدن ناخن عادت دارند معتقدند این عادت باعث آرامش آنان می‌شود و آنان را هوشیار می‌سازد.

همچنین ناخن جویدن می‌تواند تظاهر بیرونی یک اختلال روانی نهفته باشد و می‌تواند آن را وخیم‌تر سازد و در نتیجه نیازمند درمان به موقع است.

معمولا مشکلاتی همچون مکیدن انگشت شست و جویدن لب با توصیه‌های ساده‌ای قابل درمان است اما چنین راه‌حل سریعی برای درمان ناخن جویدن وجود ندارد. به همین دلیل توصیه می‌شود که برای درمان این اختلال حتما با یک متخصص مشورت کنید.

پزشکان در رابطه با ارتباط ناخن جویدن و آسیب دیدن دندان‌ها اظهار می‌کنند که ناخن جویدن همچون شکستن آجیل و قطعات یخ باعث می‌شود تا فشار زیادی به دندان‌ها وارد شود که با گذشت زمان دندان‌ها را سست کرده و در نهایت به شکستن آنها منجر می‌شود.

پزشکان در عین حال بر این باورند که ناخن جویدن آسیب‌های دائمی به ناخن‌ها، لثه و دندان‌ها وارد می‌کند و در بلندمدت به بیماری‌های لثه، از دست دادن دندان‌ها و سایر بیماری‌ها منجر می‌شود.

شایع‌ترین دلایل ناخن جویدن شامل استرس، کسالت، عصبانیت، بی‌حوصلگی، تنهایی و نیز عامل وراثت است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

چهارشنبه 8 خرداد 1392  4:55 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها