كوفته تبريزي
مواد لازم:
- گوشت چرخي(ران گوسفند) 500 گرم
- لپه 100 گرم
- پياز 1عدد
- تخم مرغ 3 عدد
- كره و مرزه 200 گرم
- رب 1 قاشق غذاخوري
- پياز داغ 1 عدد
- روغن و زعفران به ميزان لازم
- گردو، آلو، زرشك به ميزان لازم
- نمك، فلفل و ادويه به مقدار كم
طرز تهيه:
لپه و نصف پياز را با هم پخته و نصف ديگر پياز را با
گوشت چرخ مي كنيم. گوشت را 2 بار با نصف پياز چرخ مي كنيم و 2 بار هم با لپه
و پياز پخته چرخ مي كنيم. نمك، فلفل و ادويه زده و ورز مي دهيم. نصف سبزي را
با مواد مخلوط مي كنيم.
در يك كاسه بزرگ، پارچه توري مي اندازيم. مقدار كمي از
مواد كوفته را برداشته و بقيه مواد كوفته را روي توري مي ريزيم. با اطراف
توري آن را كاملاً گرد مي كنيم. رويش گردو، زرشك، تخم مرغ پخته درسته و آلو
مي گذاريم و سر پارچه توري را گره مي زنيم. در داخل قابلمه مي گذاريم . در
داخل آب كوفته مي توانيد از مواد كوفته كه قبلاً برداشتيد همچنين زرشك،
آلو،
پياز داغ و ... بريزيد. حتماً در آب كوفته، زعفران بريزيد. شعله را كم مي
كنيم و درب قابلمه را مي گذاريم در هنگامي كه كوفته پخت و جاافتاد بايستي 1/3
آب داشته باشد.