جوانسازي مغز با 5 حرکت
با رسيدن به 30 سالگي، قدرت ذهني افراد، خيلي آرام روند نزولي پيدا ميکند. شايد اين اصطلاح که در اين سن عقل کامل ميشود هم به همين علت باشد. اما کاهش قدرت يادگيري در اثر بالا رفتن سن، غيرقابل اجتناب نيست و با تغذيه صحيح، پرهيزهاي غذايي، ورزش و فعاليت فيزيکي و ذهني ميتوان ذهن را تقويت کرد و مغز را مانند دوران جواني قدرتمند نگه داشت. اگر ميخواهيد مغزتان را جوان نگهداريد به اين 5 توصيه عمل کنيد.
1
در اينترنت بگرديد: هنگام جستجو در اينترنت مرکز کليدي تصميمگيري و استدلال مغز فعال ميشود. به گفته دانشمندان دانشگاه UCLA کليک کردن در اينترنت بيشتر از خواندن و مطالعه ذهن را تحريک ميکند. يافتههاي اين محققان نشان داده است که جستجو در اينترنت ارتباطات مغزياي را فعال ميکند که هنگام خواندن فعال نميشوند اما اين موضوع تنها در افرادي که در اين کار تجربه و مهارت کافي دارند صدق ميکند. نتايج ام.آر.آي مغز افراد مورد مطالعه در اين تحقيق نشان داده است فعاليت مغز افرادي که به طور مرتب با اينترنت کار ميکنند 3 برابر افرادي است که براي اولين بار اين کار را انجام ميدهند. به عقيده اين محققان جستجو با استفاده از موتورهاي جستجوگر در طول زمان ميتواند موجب تقويت قدرت ذهن شود. آنها پيشنهاد ميکنند چند روز در هفته و هر بار 20 دقيقه درباره موضوعات مورد علاقهتان و مسايلي که دوست داريد دربارهشان بيشتر بدانيد در اينترنت جستجو کنيد. اين کار علاوه بر اينکه به اطلاعاتتان اضافه ميکند موجب تقويت ذهنتان هم ميشود.
2
ورزش کنيد: بررسيها نشان داده است ورزش موجب افزايش قدرت ذهني ميشود. گروهي از محققان با بررسي نتايج تحقيقات قبلي دريافتند ورزشهاي آيروبيک علاوه بر افزايش سرعت و کارايي ذهن موجب بزرگ شدن بافت مغز هم ميشود. براي اينکه از اين فايده ورزش بهره ببريد لازم نيست ورزشهاي سخت و سنگين انجام دهيد، 50 دقيقه پيادهروي سريع به مدت 3 بار در هفته نيز اين تاثير را دارد. سادهترين و ارزانترين ورزش پيادهروي است. براي داشتن ذهن فعالتر پيادهروي در پارک را فراموش نکنيد. گروهي از محققان دانشگاه ميشيگان دريافتند افرادي که محلهاي مناسب مانند پارک و فضاي سبز را براي پيادهروي انتخاب ميکنند حافظه و توجهشان در مقايسه با افرادي که در خيابانهاي شهر پيادهروي ميکنند 20 درصد بيشتر است.
3
مسواک و نخ دندان را فراموش نکنيد: به گفته روانپزشکان و دندانپزشکان انگليسي سلامت دهان و دندان با سلامت ذهن ارتباط نزديک دارد. اين محققان با بررسي هزار فرد 20 تا 59 ساله دريافتند التهاب و عفونت لثه و مشکلات دندان با کاهش قدرت ذهني در بزرگسالي ارتباط دارد. بنابراين بهتر است به توصيه دندانپزشکتان توجه کنيد و حداقل روزي يکبار و هر بار به مدت دو دقيقه دندانهايتان را مسواک بزنيد و نخ دندان را هم فراموش نکنيد.
4
شاتوت بخوريد: بررسيهاي جديد نشان داده است ميوههاي ارغواني رنگ موجب تقويت قدرت ذهن ميشود. پژوهشگران دانشگاه توفتز دريافتند موشهايي که 2 درصد رژيم غذاييشان را شاتوت تشکيل داده بود در مقايسه با موشهايي که اين ماده غذايي در رژيمشان نبود بهتر و سريعتر در مسيرهاي پرپيچ و خم حرکت کرده و راهشان را پيدا ميکنند. اين محققان در بررسي ديگري دريافتند شاتوت در رژيم غذايي موشها موجب افزايش رشد سلولهاي ناحيه هيپوکامپ مغز ميشود. به گفته اين محققان آنتوسيانين، رنگدانه ارغواني رنگ که در شاتوت وجود دارد، عامل اين تغيير ذهني است. اين ماده حاوي نوعي مواد شيميايي است که از موانع خون و مغز عبور کرده و در ناحيه يادگيري و حافظه مغز مينشيند. براي داشتن ذهني فعال يادتان نرود که در فصل اين ميوهها از خوردنشان غافل نشويد و آنها را به شکل تازه و يا مخلوط با ماست نوش جان کنيد.
5
پازل بچينيد: نتايج تحقيقات پژوهشگران دانشگاه آلاباما با بررسي 3 هزار زن و مرد سالمند نشان داد پس از شرکت در 10 جلسه 60 تا 75 دقيقهاي فعاليتهاي تقويت ذهن توانايي مغز افراد سالمند بيشتر شده و با قدرت ذهني افراد 10 سال جوانتر از خودشان برابري ميکند. يکي از فعاليتهاي مفيد براي تقويت ذهن پازل است. با پازلهاي ساده و کوچک شروع کنيد و در زمان بيکاري سرگرم چيدن آنها شويد. وقتي مهارتتان بيشتر شد سراغ پازلهاي بزرگتر برويد.
منبع: Prevention