0

رایانه ی با مغز شبیه سازی شده!!!

 
pop2000
pop2000
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 609
محل سکونت : مرکزی

رایانه ی با مغز شبیه سازی شده!!!

 :

2019 سال رايانه هايي به قدرت مغز انسان

 

پژوهشگران IBM موفق شده‌اند با شبيه‌سازي محاسبات در مغز گربه، به درک بهتري از چگونگي پردازش و مخابره اطلاعات در مغز دست يابند. آنها اميدوارند تا ده سال آينده، شبيه‌سازي مغز انسان را نيز با موفقيت به پايان برسانند.

 

بنا به ادعاي پژوهشگر IBM شايد تنها ده سال با توليد کامپيوترهايي که بتوانند قدرت و کارايي مغز انسان را شبيه‌سازي کنند، فاصله داشته باشيم.

به گفته زرمندرا موذا، مدير طرح ابتکاري محاسبات شناختي شرکت IBM دانشمندان اين شرکت و گروهي از دانشمندان معتبرترين دانشگاه‌هاي جهان ازجمله استنفورد، توانسته‌اند شبيه‌سازي پيچيدگي محاسبات در کورتکس گربه (بخشي از مغز که مربوط به حافظه است) را با موفقيت به انجام برسانند. اين شاهکار مي‌تواند پيش‌درآمدي باشد بر روزي که بشر بتواند اين کار را تا حد شبيه‌سازي کامل توانايي‌هاي مغز انسان و حتي بيشتر از مرزهاي آن گسترش دهد، روزي که به گفته موذا چندان هم دور نخواهد بود.

ibm

به گزارش سي‌نت، سال گذشته IBM و پنج دانشگاه ديگر توانستند در قراردادي با دارپا (سازمان پروژه‌هاي پژوهشي پيشرفته دفاعي)، پروژه محاسبات شناختي را آغاز کنند که هدف نهايي آن رسيدن به اين هدف است. موذا مي‌گويد که تنها يک سال پس از آن، گروه وي توانسته‌اند دو مرحله مهم اين کار را با موفقيت پشت سر بگذارند.

 

اولي،شبيه‌سازي لحظه‌اي قشر بيروني کورتکس بود که در آن توانستند اطلاعات را از بيشتر از يک ميليارد نورون به همراه ده‌هزار ميليارد سيناپس مجزا (محل تماس دو نورن) به طور لحظه‌اي بخوانند. به عقيده موذا، اين کار بيش از چيزي است که کورتکس يک گربه قادر به انجام آن باشد.

دومين مورد، خلق الگوريتم تازه‌اي با نام ماده آبي بود که هدف از آن، تشريح کليه ارتباطات بين تمام قسمت‌هاي قشري و زيرقشري مغز انسان با جزئيات کامل است. طبق استدلال موذا اين نگاشت، گام بسيار مهمي براي بدستآوردن درک درستي از اين است که مغز چگونه اطلاعات را پردازش و مخابره مي‌کند.

ibm

موذا گفت که مغز بشر از نظر قدرت و اندازه با رايانه‌هاي امروز تفاوت‌هاي بنيادين دارد. او و بسياري از دانشمندان همکارش مشتاق‌ به فرا گرفتن اين نکته از مغز هستند که چگونه مي‌توان انواع جديد معماري‌هاي محاسباتي را ايجاد کرد. بخشي از دليل آن، اين است که پيچيدگي جهان ما هر روز بيشتر از روز پيش مي‌شود. سونامي اطلاعاتي که در حال توليد شدن و تحليل هستند، به نوع جديدي از سيستم شناختي همانند مغز که بتواند آنها را منطقي کند، نياز دارند.

براي نيل به اين هدف، موذا و گروهش در حال ترکيب پژوهش‌هاي ابرکامپيوترها، علوم عصبي (نوروساينس) و فناوري نانو هستند تا هرآن‌چه را که ممکن است، تشريح کنند. آن‌چه آنها انجام داده‌اند، در فاصله تنها يک سال پس انعقاد قرارداد با دارپا و رسيدن به موفقيت‌هاي اخير، پيشرفت خوبي را شاهد بوده است.

ibm

موذا در تشريح مثال‌هايي از آن‌چه در مقياس کنوني مي‌توان با کامپيوترها انجام داد، تحليل واقع‌گرايانه‌اي از سيستم‌هاي ذخيره آب در دنيا و يا سيستم‌هاي مالي را عنوان کرد. همه مي‌خواهند که علت اين پديده‌ها کشف شود و بتوان اين ارتباطات را درست به همان ترتيبي که مغز انجام مي‌دهد به سرعت و آساني برقرار کرد،. او گفت که نوشتن چنين برنامه‌اي با استفاده از کامپيوترهاي امروزي غير ممکن خواهد بود، اما کامپيوترهاي آينده خواهند توانست تا پاسخ اين دسته از مشکلات عمده امروزي ما را به سرعت بيابند.

البته هيچ تضميني وجود ندارد که در ده سال آينده، موذا و همکارانش بتوانند فاصله بين توانايي کورتکس مغز گربه و مغز انسان را در شبيه‌سازي‌هاي خود پر کنند. گذشته از اين‌ها، تفاوتي 20 برابري بين توانايي اين دو مغز وجود دارد؛ اما او در مورد اين که ده سال زمان براي رسيدن به اين هدف واقع‌بينانه باشد، خوش‌بينانه‌اي نگاه مي‌کند.

 

اما صرف‌نظر از زمان‌بندي، هدف مشخص است:

مهندسي معکوس مغز انسان و يادگيري الگوريتم‌هاي محاسباتي آن و سپس، به کارگيري آنها در قالب پيشنهادي براي حل تعدادي از پيچيده‌ترين مشکلات محاسباتي دنيا.

 

 

برگرفته از خبرآنلاين


يار هميشگي و همراه راسخون
www.user7.persianblog.ir


 

دوشنبه 16 آذر 1388  11:41 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها