0

تبخال

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

تبخال

تبخال

معمولا تبخال ما را بی قرار می کند، زیرا نه تنها ظاهری ناخوشایند دارد، بلکه به شدت دردناک است . تبخال ورود خود را با احساس سوزش اعلام می کند . سپس تاولهای محتوی چرک ظاهر می شوند . این تاولها اغلب با هم یکی می شوند و یک تاول بزرگ ایجاد می کنند که تا زمان بهبودی، یعنی هفت تا ده روز بعد، مراحل ترشح، خارش و سوزش را طی می کند . آنچه تبخال را بدتر می کند، آن است که تبخال یک رویداد عود کننده است . تبخال معمولا توسط ویروس (هرپس سیمپلکس) ایجاد می شود . خوشبختانه در بیشتر اوقات، این ویروس حالت نهفته دارد . اما عوامل مختلف فعال کننده ای مانند: استرس، تب، ضربه و تماس با نور خورشید می تواند آن را به شکل بدی فعال کند . این ویروس محدود به لب ها نیست . تاول های تبخال علاوه بر درون سوراخ های بینی، می تواند در داخل دهان، بر روی انگشتان دست و حتی پلکها نیز ظاهر شود . خوشبختانه ویروس تبخال هر چقدر سرکش باشد، ولی شما باز هم می توانید بر آن غالب شوید .

شما با کنترل استرس و مصرف کرم ضد آفتاب، می توانید از بروز تبخال پیشگیری کنید . به گفته پزشکان، پمادهایی که بدون نسخه فروخته می شوند و حاوی اکسید روی هستند، می توانند سرعت بهبودی تبخال را، افزایش دهند .

برخی از پزشکان راهکارهایی را یافته اند که هر چند از نظر بالینی ثابت نشده اند، ولی ممکن است علاوه بر سرعت بخشیدن به بهبود تبخال، از بروز آن نیز پیشگیری کنند .

با ویتامین C از بروز تبخال پیشگیری کنید

به گفته متخصصان، شما ممکن است در هنگام بروز نخستین احساس تبخال و پیش از ظاهر شدن آن، با مصرف دوز زیاد ویتامینC قادر به پیشگیری از تبخال باشید .

مصرف همزمان هزار میلی گرم ویتامین C و بیو فلاونوئیدها، (1) به محض شروع احساس سوزش و سپس مصرف پانصد میلی گرم از هر کدام سه بار در روز (به مدت یکی دو روز)، برای مهار ویروس تبخال توصیه می شود .

همچنین دیده شده، افرادی که از مکمل های ویتامین C همراه با بیوفلاونوئیدها به جای مکمل های ویتامین C تنها مصرف می کنند، دفعات ابتلا به تبخال در طول سال نزد آنها کاهش چشمگیری دارد .

شما می توانید با خوردن میوه ها (مخصوصا مرکبات)، سبزی ها و دانه های روغنی، مقادیر بیشتری ویتامین C و بیوفلاونوئیدها را وارد رژیم غذایی خود کنید .

با مصرف روی به جنگ تبخال بروید

برخی از متخصصان معتقدند که به محض شروع تبخال با به کار بردن کمی پماد اکسید روی، مستقیما بر روی زخم تبخال، می توانید سرعت خشک شدن و بهبود آن را بیفزایید .

اگر در زیر پوستتان تبخالی ایجاد شد، در مورد مصرف یک آمپول پروتامین روی با پزشک و یا دندانپزشک خود مشورت کنید . مشخص شده است که مصرف روی، زمان بهبودی را سی تا چهل درصد، کوتاه می کند .

کمی ویتامین E اضافه کنید

برخی از پزشکان متوجه شده اند که کاربرد موضعی ویتامین E نیز می تواند در بهبود یک تبخال دردناک مؤثر باشد . برای استفاده از این درمان، کافی است یک کپسول ویتامین E را باز کنید و محتویات آن را مستقیم بر روی تاول بمالید .

توجه: اگر تبخال روی پلک یا اطراف چشمتان باشد، قبل از به کار بردن هر نوع درمان موضعی، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید .

عوامل غذایی

از آنجا که ویروس تبخال اغلب تا زمانی که دچار استرس یا بیماری نشده اید، به حالت نهفته باقی می ماند، پزشکان معتقدند که حفظ خونسردی و مصرف رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی، برای حفظ سلامتی، همواره توصیه های خوبی هستند . همچنین برخی از متخصصان متوجه شده اند که مصرف برخی از مواد غذایی خاص، ممکن است واقعا از بروز تبخال جلوگیری کند، یا بر عکس موجب بروز تبخال شود .

لیزین را دوست بدارید

لیزین اسیدآمینه ای است که رشد ویروس تبخال را مهار می کند . بنابراین دفعات ابتلا به بیماری را کاهش می دهد .

شما می توانید مقدار مصرف لیزین را با خوردن سیب زمینی، شیر، ماهی، جوجه و حبوبات افزایش دهید . از آن جا که دوز مطلوب برای پیشگیری از تبخال ممکن است بیش از آن باشد که با خوردن مواد غذایی قادر به کسب آن باشید، لذا برخی از پزشکان مصرف مکمل ها را نیز توصیه می کنند .

از مصرف آرژینین خودداری کنید

نقطه مقابل لیزین، آرژینین است . اسید آمینه ای که در برخی مواد غذایی همچون شکلات، نخودفرنگی، غلات، بادام زمینی، ژلاتین و کشمش یافت می شود . ویروس تبخال ظاهرا برای رشد به مقدار خاصی آرژینین نیاز دارد . توصیه می شود، مصرف این مواد غذایی را محدود کنید و در طی مدت ابتلا از مصرف آن ها کاملا بپرهیزید .

منبع: کتاب درمان با ویتامین ها، ترجمه دکتر حسین حقیر

شنبه 14 آذر 1388  3:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها