0

بانک جامع احادیث مهدوی

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

ایه 22 سوره مبارکه ذاریات و ارتباط ان با ظهور

ابن عباس در مورد  آیه 22 سوره مبارکه ذاریات  که میفرماید:

"و روزي شما با همه وعدهها که به شما دادند، در آسمان است."گفته است: مقصود از وعده، خروج مهديعلیه السلام است.

غیبت طوسی،فصل اول،ح 130

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

پنج شنبه 26 فروردین 1395  3:09 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

شباهت حضرت بقیه الله (عج) به حضرت یوسف (ع) در حیرت و غیبت

ابو بصیر از امام محمّد باقرعلیه السلام نقل میکند:

که فرمودند: قائم شباهتی به یوسفعلیه السلام دارد. عرض کردم: شباهت شان چیست؟ فرمودند: حیرت و غیبت.

غیبت طوسی،فصل اول،ح 125

پنج شنبه 26 فروردین 1395  3:11 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

مسئله ی غیبت ازمایشی از جانب خداست

علی بن جعفر از برادرش امام کاظم علیه السلام نقل میکند که حضرت فرمودند:

پدرم [امام صادقعلیه السلام] به من فرمودند: پسرم! وقتی که پنجمین از فرزندان هفتمین [امام] غایب شد خدا را خدا را در مورد دینتان رعایت کنید. چون تحقیقاً و حتماً براي صاحب این امر غیبتی است که چنان غایب میشود که حتی بعضی از کسانی که معتقد به آمدن او هستند از اعتقادشان بر میگردند.

پسرم! مسأله غیبت او آزمایشی از طرف خداوند است که به وسیله آن خلقش را امتحان میکند، اگر پدران و اجداد شما دینی صحیحتر از این دین مییافتند حتماً از آن تبعیت میکردند. علی بن جعفر میگوید: ابوالحسن [امام کاظمعلیه السلام] پرسیده است: اي آقاي من! پنجم از فرزندان هفتم چه کسی است؟ حضرت فرمودند: پسرم! عقلهاي شما کوچکتر از درك آن است و توان حمل آن را ندارید ولکن اگر زنده بمانید ان امر [غیبت] را میبینید.

غیبت طوسی،فصل اول،ح128

پنج شنبه 26 فروردین 1395  3:14 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

ارتباط ایه 4 سوره مبارکه شعرا با ندای منادی

حسن بن زیاد صیقل گفته که از امام صادقعلیه السلام :

شنیدم که میفرمود: قائم قیام نمیکند مگر زمانی که منادي از آسمان به گونهاي ندا کند که دختران جوان در خلوت خانه، ندا را بشنوند و همچنین همه اهل مشرق و مغرب عالم میشنوند. و آیه کریمه "اگر بخواهیم از آسمان آیهاي برآنان نازل میکنیم، پس بر آن گردن نهند و در مقابل آن خاضع شوند ".در این مورد نازل شده است.

غیبت طوسی ،فصل اول،ح134

شنبه 28 فروردین 1395  3:09 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

ایه 17 سوره مبارکه حدید و ارتباط ان با خروج حضرت حجت (عج)

از ابن عباس است که در مورد آیه مبارکه:

"بدانید که البته خداوند زمین را پس از مردن آن زنده خواهد کرد" گفته است: یعنی خداوند به وسیله قائم آل محمّدعلیهم السلام زمین را پس از آنکه مرده باشد؛ یعنی بعد از ستم اهل آن مملکت اصلاح میکند."قَدْ بَیَّنَّا لَکُمُ الآیاتِ" بقائم آل محمّد -"لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ".

غیبت طوسی،فصل اول،ح131

شنبه 28 فروردین 1395  3:10 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

ایه 22و23 سوره مبارکه ذاریات و ارتباط ان با ظهور حضرت حجت (عج)

از عبد اللَّه بن عباس است که :

در مورد آیه شریفه " و روزي شما با همه وعدههایی که به شما دادند، در آسمان است، پس به پروردگار آسمان و زمین قسم که این مطلب حقّ است، همچنانکه شما با یکدیگر سخن میگویید " گفت: [این آیه درباره] قیام قائمعلیه السلام است و مثل آن است آیه "هر کجا که باشید، خداوند همه شما را خواهد آورد".گفته است: خداوند اصحاب قائم را در یک روز جمع میکند.

غیبت طوسی،فصل اول،ح 132

شنبه 28 فروردین 1395  3:10 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

ایه 5 سوره مبارکه قصص و ارتباط ان با ظهور

محمّد بن حسین از پدرش از جدش از:

حضرت علی علیه السلام در مورد تعالی :" وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْ عِفُوا فِی الَأرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّۀً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ " این آیه که میفرماید : " و اراده کردیم بر کسانی که در زمین ضعیف شدهاند منت گذاریم و آنها را امامان و وارثان زمین قرار دهیم " نقل میکند که حضرت فرمودند: کسانی که ضعیف شدهاند در روي زمین آل محمّد هستند، خداي متعال مهدي آل محمّد را مبعوث میفرماید، پس ایشان را [اهل بیت را] عزیز و دشمنانشان را ذلیل میکند. و اخبار در این باب بیش از اینهاست و ما هم به ذکر تمام آنها کتاب را طولانی نمیکنیم.

غیبت طوسی،فصل اول،ح143

یک شنبه 29 فروردین 1395  3:17 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

مهدی(عج) ولی و سرپرست امت

عبداللَّه بن مسعود گفته که :

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: دنیا تمام نمیشود تا اینکه مردي از اهل بیت من که به او مهدي گفته میشود، ولی و سرپرست امّتم شود.

غیبت طوسی،فصل اول،ح141

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

اگر از عمر دنیا یک روز باقی بماند...

عبداللَّه بن مسعود رضی الله عنه گفته است:

رسول مکرم اسلامصلی الله علیه وآله فرمودند: اگر از عمر دنیا فقط یک روز باقی بماند، خداوند آن روز را طولانی میکند تا اینکه مردي از [نسل] من مبعوث شده [قیام میکند] تا حکمرانی کند. نام او نام من است و نام پدر او نام پدر من است. همانگونه که زمین پر از ظلم و جور شده باشد،آن را مملو از عدل و داد میکند.

غیبت طوسی،فصل اول،ح140

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

فرموده ی امام حسن عسگری بعد از کشته شدن زبیری

احمد بن محمّد گفته است:

زمانی که زبیري کشته شد، امام حسن عسکري علیه السلام فرمودند: این کیفر کسی است که به خدا و اولیاي الهی افترا بزند، او خیال کرده بود که مرا میکشد و دیگربراي من خلفی نخواهد ماند! پس قدرت خدا را چگونه دید؟ و براي امام حسن علیه السلام در سال 256 ه.ق فرزندي به دنیا آمد وحضرت نام او را محمّد گذاشتند.

غیبت طوسی،فصل دوم،ح198

دوشنبه 6 اردیبهشت 1395  1:55 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

خبر حکیمه خاتون خواهر امام هادی (ع) در ولادت حضرت بقیه الله (عج)

احمد بن ابراهیم گفته که در سال 262 ه.ق به خدمت حکیمه دختر امام جواد و خواهر امام هادي علیهما السلام رسیدم و از پشت پرده با ایشان صحبت کردم :

از دین او سؤال کردم، ایشان هم کسانی را که به امامتشان معتقد بود براي من نام بردند و [در آخر]گفت: فلانی پسر حسن است [حجۀ بن الحسن علیهما السلام].به ایشان عرض کردم: جانم به فداي شما! آیا شما او را دیدهاید یا از او خبري دارید؟ گفت: خبرش از ابی محمّد است [او خبر داده] که به مادرش[در خصوص تولد حضرت حجّت] نامه نوشت و من به مادر حسن علیه السلام گفتم: بچه کجاست؟ او به من گفت: مخفی است و از جایگاهش کسی خبر ندارد. راوي میگوید از حکیمه خاتون پرسیدم: پس شیعه به چه کسی رو بیاورد و حاجت و نیازش را بگوید؟ گفت: جده ایشان و مادر امام حسن عسکري علیه السلام. پرسیدم: امام حسن عسکريعلیه السلام دراینکه به زن وصیت کرده [و امور را به دست یک زن سپرده] به چه کسی اقتدا کرده است؟ گفت: ایشان به حسین بن علی علیهما السلام اقتدا کرده است که در ظاهر به خواهرش زینب علیها السلام وصیت کرد، و هرچه که از علوم زین العابدین علیه السلام بروزمیکرد، به خاطر مخفی نگه داشتن امر امامت امام سجادعلیه السلام به زینب علیها السلام نسبت داده میشد. بعد گفت: شما که اهل اخبار و روایات هستید آیا به شما روایت نشده است که میراث نهمین [امام] از اولاد حسین علیه السلام در حال حیاتش تقسیم میشود؟ این خبر را تلعکبري، از حسن بن محمّد نهاوندي، از حسن بن جعفر بن مسلم حنفی، از ابی حامد مراغی نقل کرده که گفته: از حکیمه دختر امام جواد و خواهر امام حسن عسکري علیه السلام پرسیدم. که مثل همان جملات را ذکر کرده است.

غیبت طوسی،فصل دوم،ح196

دوشنبه 6 اردیبهشت 1395  2:08 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

در اثبات ولادت حضرت بقیه الله (عج)

حنظلۀ بن زکریا از شخص مورد اعتماد نقل کرده:

عبداللَّه بن عباس علوي - که از او راستگوتر و صادق تر ندیده ام در حالیکه در بسیاري از مسائل با ما مخالفت کرده - از حسین بن حسن علوي روایت کرده که او گفته: در سرّ من رأي به خدمت امام حسن عسکري علیه السلام رسیدم و ولادت مولایمان صاحب الزمان را به ایشان تبریک گفتم.

غیبت طوسی،فصل دوم،ح195

دوشنبه 6 اردیبهشت 1395  2:11 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

حضرت صاحب الزمان (عج) اقامه کننده ی نماز بر پیکر پدر

احمد بن عبداللَّه هاشمی، از اولاد عباس، گفته است:

روز شهادت امام حسن عسکريعلیه السلام به سرّ من رأي رفتم.جنازه حضرت را بیرون آوردند و در جایی [از منزل] قرار دادند، ما سی و نه نفر بودیم که نشسته و منتظر بودیم، تا اینکه پسربچه اي حدود ده ساله با پاي برهنه و در حالی که ردایی را روي سرش کشیده بود از خانه بیرون آمد. همین که او خارج شد، ما از شدت هیبت و عظمتش و بدون اینکه او را بشناسیم همگی به احترامش برخاستیم، او جلو ایستاد و مردم هم پشت سرش صف کشیدند و با او به پیکر پاك امام حسن عسکريعلیه السلام نماز گزاردند. سپس حرکت کرده و داخل خانه شد، غیر از خانهاي که از آن خارج شده بود. ابو عبداللَّه همدانی گفته است: در شهر مراغه مردي ازاهل تبریز را که نامش ابراهیم بن محمّد تبریزي بود ملاقات کردم، او هم مثل این حدیث را بدون کم و زیاد نقل کرد. راوي میگوید که از همدانی پرسیدم: منظور از پسر بچه عشّاري چیست؟ آیا از نظر قد است [یعنی پسري که قدش ده وجب است] یا اینکه از نظر سن است؟ چرا که ولادت حضرت در سال 256 ه.ق واقع شده و شهادت امام ابومحمّد عسکريعلیه السلام در سال260 ه.ق اتفاق افتاده است؛ یعنی چهارسال پس از ولادت حضرت صاحب الزمانعلیه السلام. همدانی گفت: من نمیدانم که منظورش کدام یکی از این دو معنی بوده است، من به همین ترتیب شنیدم. البته پیرمردي که با او بود و خوش فهم و صاحب علم وروایت و از اهل شهر بوده گفت: منظور عشّاري القد است [یعنی قدش به اندازه ده وجب است].

غیبت طوسی،فصل سوم،ح226

پنج شنبه 9 اردیبهشت 1395  12:33 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

حضرت بقیه الله(عج) از اولاد حضرت فاطمه (س)

جابر جعفی از امام باقرعلیه السلام نقل میکند :

که حضرت فرمودند: مهدي از اولاد و فرزندان فاطمه و مردي گندمگون است.

غیبت طوسی،فصل اول،ح147

جمعه 10 اردیبهشت 1395  5:46 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

مهدی (عج)،از اولاد علی بن ابی طالب (ع)است

از وهب بن منیه شنیده شد :

که او از ابن عباس نقل میکرد که ابن عباس در ضمن حدیثی طولانی به من گفت: اي وهب! سپس مهدي قیام میکند. گفتم: آیا از اولاد توست؟ گفت: به خدا قسم که از اولاد من نیست، بلکه از اولاد و نسل علیعلیه السلام است. و خوش به حال کسی که زمان او را درك کند. خداوند متعال فرج و راحتی و خلاصی امّت را به وسیله او واقع میفرماید، تا آنجا که زمین را پر از عدل وداد میکند … تا آخر خبر.

غیبت طوسی،فصل اول،ح 146

جمعه 10 اردیبهشت 1395  5:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها