0

كتلت مرغ و هویج

 
matin60
matin60
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : آذر 1388 
تعداد پست ها : 147
محل سکونت : اصفهان

كتلت مرغ و هویج

كتلت مرغ و هویج

سارا حسنلو: همیشه متخصصان تغذیه، مصرف کم گوشت قرمز و عادت به خوردن گوشت سفید (مرغ و ماهی) را توصیه می‌کنند. از آنجایی كه مصرف غذاهای نانی، هم میزان كالری دریافتی را کنترل می کنند و هم وعده غذایی سبك‌تری هستند، می‌توان گفت که این غذاها، انتخاب مناسبی به خصوص برای دانش آموزان می‌باشند که وعده‌های زیادی از روز را در مدرسه‌اند و بهتر است ساندویچ‌‌های خانگی را برای زنگ‌ تفریح‌شان ببرند.

مواد لازم (برای 4 نفر):

گوشت مرغ                           400 گرم

لپه                                       دو سوم لیوان

تخم‌مرغ                                   1 عدد

هویج رنده شده                           نصف لیوان

گشنیز تازه                               1 لیوان

گوجه فرنگی متوسط                    4 عدد        

پیاز متوسط                               1 عدد متوسط 

نمك، فلفل سیاه و زردچوبه              به میزان دلخواه

روغن مخصوص سرخ کردنی         5 قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

- ابتدا گوشت مرغ‌ را چرخ كنید.

- سپس لپه‌ای را که از قبل پخته شده، به همراه پیاز و هویج رنده‌شده، تخم‌مرغ و گشنیز خرد‌شده و ادویه‌ها به آن بیفزایید و با هم ورز بدهید.

- در تابه‌ای كه از قبل روغن مخصوص سرخ كردنی در آن ریخته‌اید و داغ شده است، کتلت ها را سرخ كنید.

- گوجه‌فرنگی‌های رنده‌شده را با كمی نمك و فلفل مزه‌دار كنید و روی كتلت‌های سرخ شده بریزید.

- سپس غذا را چند دقیقه‌ای روی حرارت ملایم بگذارید تا گوجه فرنگی ها هم بپزند.

پنج شنبه 12 آذر 1388  11:26 AM
تشکرات از این پست
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:كتلت مرغ و هویج

 طرز تهیه کتلت مرغ و هویج -www.jazzaab.com



همیشه متخصصان تغذیه، مصرف کم گوشت قرمز و عادت به خوردن گوشت سفید (مرغ و ماهی) را توصیه می‌کنند.

از آنجایی که مصرف غذاهای نانی، هم میزان کالری دریافتی را کنترل می کنند و هم وعده غذایی سبک‌تری هستند، می‌توان گفت که این غذاها، انتخاب مناسبی به خصوص برای دانش آموزان هستند که وعده‌های زیادی از روز را در مدرسه‌اند و بهتر است ساندویچ‌‌های خانگی را برای زنگ‌ تفریح‌شان ببرند.

مواد لازم (برای 4 نفر):

گوشت مرغ                            400 گرم

لپه                                       دو سوم لیوان

تخم‌مرغ                                    1 عدد

هویج رنده شده                           نصف لیوان

گشنیز تازه                               1 لیوان

گوجه فرنگی متوسط                    4 عدد        

پیاز متوسط                               1 عدد متوسط 

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه               به میزان دلخواه

روغن مخصوص سرخ کردنی          5 قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

- ابتدا گوشت مرغ‌ را چرخ کنید.

- سپس لپه‌ای را که از قبل پخته شده، به همراه پیاز و هویج رنده‌شده، تخم‌مرغ و گشنیز خرد‌شده و ادویه‌ها به آن بیفزایید و با هم ورز بدهید.

- در تابه‌ای که از قبل روغن مخصوص سرخ کردنی در آن ریخته‌اید و داغ شده است، کتلت ها را سرخ کنید.

- گوجه‌فرنگی‌های رنده‌شده را با کمی نمک و فلفل مزه‌دار کنید و روی کتلت‌های سرخ شده بریزید.

- سپس غذا را چند دقیقه‌ای روی حرارت ملایم بگذارید تا گوجه فرنگی ها هم بپزند.

- سپس آن را میل کنید.

مقدار انرژی غذا:

مقدار انرژی موجود در هر یک از مواد لازم این غذا به شرح زیر است:

 گوشت مرغ                                 650 کیلوکالری

لپه                                               160 کیلوکالری

تخم‌مرغ                                        100 کیلوکالری

هویج رنده شده                              15 کیلو کالری

 گشنیز تازه                                    25 کیلو کالری

گوجه فرنگی                                   75 کالری

پیاز متوسط                                     25 کالری

روغن                                              225 کیلوکالری

این غذا تقریبا 1200 کیلوکالری انرژی دارد. اگر با این مقدار مواد، 12عدد کتلت تهیه شود، هر یک از آنها 100 کیلوکالری خواهد داشت و از آنجا که حتما با 3 تا 4 واحد نان میل می‌شوند، به هر نفر حداقل 500 کیلوکالری انرژی خواهد رسید.

با این غذا بخورید

- بهتراست نان مصرفی تان از نوع سبوس‌دار باشد، مثل نان سنگک یا نان‌ فانتزی سبوس دار.

- برای افزایش فیبر غذایی ‌تان نیز به همراه آن کمی سبزی خوردن یا سالاد میل کنید.

- در صورتی که عادت به خوردن سس گوجه فرنگی دارید، بهتر است از نوع خانگی باشد.

- مصرف دوغ و یا شربت آب‌لیموی کم شیرین نیز به عنوان نوشیدنی، تکمیل کننده دیگر این غذا به حساب می‌آید.

ماندگی و کهنگی

اگر مقدار زیادی کتلت سرخ کرده‌اید و تمامی آنها را نمی توانید در یک وعده غذایی بخورید، بعد از خنک شدن، در ظرفی دردار قرار داده و ظرف یکی دو روز آینده میل کنید.

از سس زدن و یا ریختن آب گوجه‌فرنگی روی کتلت‌های اضافی خودداری کنید، زیرا به این ترتیب رطوبت غذا افزایش یافته و احتمال فساد زودتر آن بیشتر خواهد شد.

اگر دیابت دارید...

کتلت‌هایتان را به جای نان با یک بشقاب سالاد سبزیجات به همراه آبغوره یا آب لیمو ترش میل کنید.

در ضمن، از اضافه کردن هویج به غذا خودداری کرده و از مقداری سبزیجات برگ سبز مثل گشنیز، جعفری و مرزه به جای هویج استفاده کنید.

چهارشنبه 25 آذر 1388  9:25 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها