لوبیا پلو با گوشت شتر مرغ
مواد لازم
گوشت ران شتر مرغ: 300 گرم
پیاز: دو عدد
لوبیا سبز: 250 گرم
رب گوجه فرنگی: سه قاشق غذاخوری
برنج: پنج پیمانه
زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
ادویه کاری: یک قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: یک و نیم قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز: یک قاشق غذاخوری
دارچین: یک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
پودر گل محمدی در صورت تمایل نصف قاشق مرباخوری
طرز تهیه
ابتدا برنج را شسته و خیس میکنیم. لوبیاها را شسته، خرد کرده و به همراه پیاز خرد شده در روغن ریخته و تفت میدهیم تا طلایی شود بعد گوشت را که به صورت قیمهای خرد کردهایم به پیاز اضافه میکنیم صبر میکنیم آب گوشت که کشیده شد، آن گاه زردچوبه، ادویه، کاری، فلفل سیاه، پودر زیره سبز و کمی دارچین را به گوشت میافزاییم و سپس رب را اضافه کرده. رب که سرخ و رنگ روغن نارنجی شد آب را اضافه کرده و میگذاریم تا گوشت بپزد، وقت گوشت نیم پز شد لوبیا را اضافه میکنیم تا گوشت به همراه لوبیا پخته شود وقتی مقدار کمی آب داشت، زعفران، دارچین و نمک را اضافه میکنیم، صبر میکنیم آب گوشت کشیده شود و روغن بیندازد. برنج را در آب جوش ریخته و یک قاشق مربا خوری زردچوبه به آن اضافه میکنیم تا در آب بجوشد. برنج را دون برداشته و آبکش میکنیم. در قابلمه مایه گوشتی را لابه لای برنج ریخته و آن را دم میکنیم.
نکتههای مهم
1- در صورت تمایل وقتی برنج و گوشت را لا به لای هم ریختیم میتوانیم از پودر گل محمدی استفاده کنیم.
2- برنجهای پلو باید کمی دونتر از بقیه برنجها باشد.
3- رب زیاد در لوبیا پلو باعث خمیر شدن برنج میشود.
4- اضافه کردن زردچوبه در برنج برای خوش رنگ شدن آن است.
5- در لوبیا پلو میتوانیم از قسمتهای دیگر گوشت شتر مرغ هم استفاده کرد.