بهمنی: «سیب و سلما» یکی از ضروریترین مسائل دینی ما را نشانه گرفته است
حبیبالله بهمنی با اشاره به تفاوتها و تشابهات فیلم «سیب و سلما» با کارهای دیگرش، گفت: این فیلم یکی از ضروریترین مسائل دینی ما را نشانه گرفته است.
به گزارش ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «سیب و سلما» با حضور حبیبالله بهمنی کارگردان، سیدناصر هاشمزاده؛ نویسنده، هادی دیباجی؛ بازیگر، سوگل قلاتیان؛ بازیگر، ستاراورکی؛ آهنگساز، حسن ایوبی؛ تدوینگر، حسن کریمی؛ مدیر فیلمبرداری، مهدی عظیمی میرآبادی؛ تهیهکننده، داود فتحعلیبیگی؛ بازیگر و محمدتقی فهیم؛ منتقد در سالن نشستهای برج میلاد برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمدتقی فهیم گفت: به نظر من ساخته جدید آقای بهمنی نسبت به سایر کارهای پیشین ایشان از تفاوتهای عمدهای برخوردار است و در نظرسنجی مردمی نیز تا به امروز عنوان بهترین فیلم جشنواره را کسب کرده است.
در ادامه بهمنی با توجه به تفاوت ساختاری «سیب و سلما» نسبت به ساختههای پیشین خود گفت: گرچه این فیلم به لحاظ ساختاری تفاوتهای زیادی با سایر ساختههای من دارد، اما در این سالها سعی کردهام به لحاظ مضمون همیشه یک روند را طی کنم. من حدوداً 12 سال از سینما دور بودم و با تلویزیون همکاری نزدیک داشتهام و در ساختههای تلویزیونی نیز همیشه به سراغ مضامینی میرفتم که دغدغههای اجتماعی داشته باشد.
وی در ادامه افزود: یک فیلم میتواند در ژانر پلیسی ویا دفاع مقدس نیز گویای مسائل اجتماعی باشد و من «سیب و سلما» را به این جهت قابل توجه میدانم که حقیقتاً یکی از ضروریترین مسائل دینی ما را نشانه گرفته است.
عظیمی نیز در ادامه گفت: ابتدا طرح این فیلم توسط جهانگیر الماسی به حوزه هنری پیشنهاد شد و آقای سیدناصر هاشمزاده این ایده را به فیلمنامه تبدیل کرده و بعد از اینکه فیلمنامه به دست من رسید، لحظهای تردید نکردم که این کار، کار بسیار قابل قبولی خواهد شد. این اولین تجربه سینمایی من در حوزه تهیهکنندگی است و خوشحالم اولین تجربه سینماییام با چنین فیلمی آغاز شده است.
سوگل قلاتیان در ادامه گفت: این اولین حضور سینمایی من است و تا پیش از این بیشترین تجربیات من مربوط به بازیگری وکارگردانی تئاتر بود و خوشحالم که در اولین تجربه سینمایی با چنین نقشی معرفی شدم.
هادی دیباجی دیگر بازیگر این کار گفت: امسال با سه فیلم در جشنواره حضور دارم وامیدوارم تفاوتهایی که در نقشهایم دیده میشود برای مخاطبان قابل قبول باشد.
داود فتحعلیبیگی در ادامه نشست گفت: اساساً ساختار فیلم «سیب و سلما» بسیار آرام است و همین موضوع به مخاطب نیز منتقل میشود. من با فیلم ارتباط خوبی برقرار کردم و نقشم را دوست دارم.
ستار اورکی آهنگساز این فیلم گفت: پیشنهاد آهنگسازی این فیلم چند روز قبل از جشنواره فیلم فجر به من پیشنهاد شد و با توجه به فرصتی کمی که در اختیار من بود با راهنماییهای آقای بهمنی توانستم کار را به سرانجام برسانم و امیدوارم مخاطبان نیز از کار من راضی باشند. در ادامه ایوبی در پاسخ به این سئوال که بسیاری از تدوینگران معمولا از فیلمهایی که ریتم کندتری دارند خوششان نمیآید و با توجه به این ویژگی چطور «سیب و سلما» را پذیرفتید، گفت: من بعد از خواندن فیلمنامه با کلیت داستان ارتباط خوبی برقرار کردم و نکته که در این فیلم برای من جالب بود این است که ما دچار روزمرگیهای زندگی شدهایم و اگر قرار بود من با ریتم تندتری این فیلم را تدوین کنم، به این شتابزدگی زندگی دامن میزدم و قصدمان تامل دراین فیلم و انتقال همان آرامش موجود در فیلمنامه برای مخاطب بود