معرفی رشته مهندسی پلیمر-گرایش پلیمر
خلاصه : رشته مهندسي پليمر نسبت به رشتههاي مهندسي ديگر تقريبا جوان است و شكوفايي آن از زمان جنگ جهاني دوم آغاز شده است. اما به دليل كاربرد روزافزون پليمر در صنايع مختلف، اين رشته به سرعت رشد كرده و امروزه جزو يكي از رشتههاي مهم كشورهاي صنعتي پيشرفته ميباشد.
مهندسي پليمر
معرفی:
رشته مهندسي پليمر نسبت به رشتههاي مهندسي ديگر تقريبا جوان است و شكوفايي آن از زمان جنگ جهاني دوم آغاز شده است. اما به دليل كاربرد روزافزون پليمر در صنايع مختلف، اين رشته به سرعت رشد كرده و امروزه جزو يكي از رشتههاي مهم كشورهاي صنعتي پيشرفته ميباشد.
هدف رشته مهندسي صنايع پليمر توليد كليه محصولات پليمري از قبيل لاستيك ، پلاستيك، الاستومر، چسبها، رزين و ساير مواد مورد نياز صنعت است. براي مثال طراحي و توليد تاير ماشين در صنايع لاستيك، لولههاي پلياتيلن در صنايع پلاستيك و انواع فايبرگلاسها در كامپوزيت به ياري متخصصان مهندسي صنايع پليمر انجام ميگيرد یا حتی در اين رشته شكلدهي رزينها نيز مطرح است كه براي مثال ميتوان به ساخت ملامين اشاره كرد.حتيكيسه هاي پلاستيكي و روكش ظروف نچسب ( تفلون ) از مواد پلیمری می باشند. در واقع در رشته مهندسي صنايع پليمر هر آنچه كه به اين مواد بر ميگردد، مورد مطالعه و بررسي قرار می گیرد. البته پليمرها فقط كاربرد صنعتي ندارند بلكه كاربرد پزشكي نيز دارند. مثلا اگر كشكك زانوي يك نفر آسيب ببيند و ترميم آن امكانپذير نباشد، شبيه به همان كشكك زانو را با مواد پليمري درست ميكنند و بر روي زانو قرار ميدهند و يا دندان مصنوعي و لنزهاي چشمي همه از مواد پليمري ساخته ميشوند كه به اين مواد پليمري «پليمرهاي زيستي» ميگويند.
فرصت های شغلی:
در صنعت پوشاك پليمرها در توليد پاپوشها ،تنپوشها و كفپوشها بسيار موثر هستند. در صنايع حمل و نقل زميني (خودروسازي، قطار و ... ) ، هوايي ( هواپيما و بالگرد) و دريايي (كشتيها و ...) پليمرها حضوري چشمگير دارند، و بالاخره در صنايع نظامي ، پزشكي ، كشاورزي و بستهبندي كاربرد مواد پليمري بسيار گسترده است.بدر صنعت پوشاك نيز پليمرها در توليد پاپوشها ،تنپوشها و كفپوشها بسيار موثر هستند. در صنايع حمل و نقل زميني (خودروسازي، قطار و ... ) ، هوايي ( هواپيما و بالگرد) و دريايي (كشتيها و ...) پليمرها حضوري چشمگير دارند، و بالاخره در صنايع نظامي ، پزشكي ، كشاورزي و بستهبندي كاربرد مواد پليمري بسيار گسترده است. باتوجه به كاربرد وسيع پليمرها در صنايع، فارغالتحصيلان اين رشته تواناييهاي كافي در زمينههاي ايجاد و برنامهريزي واحدهاي توليدي تبديل پليمر خام به مواد مصرفي و اشتغال در مجتمعهاي بزرگ توليد پليمر خواهند داشت.