زندگينامه
شهادت
سردار سرلشگر پاسدار شهيد يوسف كلاهدوز
«يوسف كلاهدوز» در اول ديماه 1325 در شهر «قوچان» متولد شد. از همان ابتداي كودكي، از هوش و حافظه سرشاري برخوردار بود. دوران ابتدايي و دبيرستان را با موفقيت پشت سر گذاشت. استعدادهاي فراواني از خود نشان داد و به آگاهيهاي اجتماعي، علمي و ديني خود وسعت بخشيد و به فعاليتهاي جمعي و اجتماعي خود نيز افزود.
«شهيد يوسف كلاهدوز»، پس از دريافت ديپلم، عليرغم انتظار نزديكانش، وارد دانشكدة افسري شد. در واقع ميخواست از اين طريقن نيروهاي مذهبي و مستعد ارتش را جذب و عليه رژيم شاه از آنان استفاده، كند او با تيزهوشي در فعاليتهاي مخفيانة مذهبي و سياسي، توانست خود را به گارد شاهنشاهي منتقل كند.
شهيد يوسف كلاهدوز، با چند واسطه، با حضرت امام(ره) ارتباط برقرار ميكرد. طراحي به رگبار بستن دهها نفر از افراد عالي رتبة گارد در «پادگان لويزان» و از كار انداختن تانكهاي رژيم پهلوي در شب 21 بهمن 1357، كه قرار بود محل استقرار حضرت امام(ره) و چند نقطه حساس شهر تهران را تصرف كنند، از جمله كارهاي انقلابي اين شهيد بزرگوار است.
از جمله اقدامات وي پس از انقلاب، شركت در تشكيل كميته نظامي در مدرسه علوي (اقامتگاه حضرت امام خميني(ره))-تشكيل سپاه پاسداران به فرمان حضرت امام(ره) و راهاندازي واحدهاي آموزشي سپاه و توسعة آنهاست. همچنين ايشان در تدوين اساسنامه سپاه نقش اساسي داشت. آخرين مسؤوليت وي، قائم مقامي فرماندهي سپاه بود. شهيد كلاهدوز در كنار اين وظيفه حساس، در شورايعالي دفاع نيز نقش مؤثري را بر عهده داشت.
شهادت
سرانجام در روز هفتم مهر ماه 1360 هنگامي كه با ديگر همرزمانش، با هواپيما از جبهههاي جنوب بازميگشت، بر اثر سانحة غمبار هوايي، به درجه رفيع شهادت رسيد.