0

مهارت های زندگی از دیدگاه پیامبراکرم(ص)

 
magam4u
magam4u
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آذر 1388 
تعداد پست ها : 976
محل سکونت : اصفهان

مهارت های زندگی از دیدگاه پیامبراکرم(ص)

مقدّمه

 

   روح  انسان بواسطه انتسابش به آستان ربوبی در غایت ظرافت و حساسیت است.

به همین دلیل خواستار آشنا شدن با زندگی و راه و روش انسانهای بزرگ است.

  در این تحقیق چهار مورد از راه و روش زندگی پیامبر اسلام(ص)گردآورده شده است.که این چهار مورد عبارتند از:1) کار و کوشش 2) سخن و سکوت 3) شوخی و مزاح 4) مدیریت و رهبری

______________________________________________

قسمت اول: کار و کوشش از دیدگاه پیامبر

 

  پیامبر اکرم از دوران کودکی پر تحرک و علاقه مند به کار و فعالیت بود حتی زمانی که نزد حلیمه بود.روزی از او پرسید که برادرانم به کجا میروند؟ حلیمه پاسخ داد گوسفندان  را به چراگاه می برند.

فرمود من هم از امروز با آنها خواهم رفت.

  در هفت سالگی اورا دیدند که خاک و کلوخ را در دامن ریخته و در خانه سازی عبدالله بن جدعان به او کمک می کند.

  در طول زندگی دیده نشد روزی را به بطالت بگذراند. کارهای شخصی خود و اموری که مربوط  به خانه بود شخصاً انجام می داد.و در مقام نیایش عرض می کرد:«خدایا از بیکارگی و تنبلی به تو پناه می _برم.»و مسلمانان را به کار کردن تحریض می نمود.

  روزی پیامبر به مردی برخورد که نیرو و قدرتش موجب شگفتی آن حضرت گردید.رسول اکرم از شغل و حرفه اش  سؤال کرد و چون جواب منفی شنیدند، فرمودند: «سَقَطَ مِن عَینی»یعنی:از چشم من افتاد.

  پیغمبر افراد زحمتکش و کارگر را مورد مهر و عنایت مخصوص خود قرار می دادند.چنانکه انس بن

مالک می گوید:پیامبر فردی را در حال کار کردن دید.آن حضرت پیش آن فرد رفتند و با اودست دادند،و دست او را زبر و خشن دیدند،فرمودند:چه صدمه ای به دستت رسیده است؟،عرض کرد: من با طناب و بیل کار می کنم و درآمدم را از این راه کسب می کنم.رسول اکرم دست او را بوسیدند و فرمودند:این دستی است که آتش با آن تماس پیدا نمی کند.

  رسول خدا لحظه ای از عمر شریف خود را بیهوده نمی گذرانیدند.وقتی بعد از انجام کارها به خانه می آمدند وقت خود را به سه قسمت تقسیم می کردند:اول) عبادت خدا ،دوم) خانواده ،سوم) استراحت.

_________________________________________________________

قسمت دوم:سخن و سکوت از دیدگاه پیامبر

  پیامبر اکرم گفتاری فصیح و شیرین داشتندند و هنگام سخن گفتن تبسم می کردند. نه بسیارکم سخن ونه پرگو بودند.روزی به ابوذر فرمودند: ای ابوذر هرچه را که در آن تو را بهره نیست ترک آن کن.ای ابوذر اگر سخن نقره باشد سکوت طلاست.

  گفتار پیامبر خالی از زوائد بود و در کلامش تکرار وجود نداشت. بسیار واضح و روشن صحبت میکرد.کلامش نیز مانند سایر حرکاتش معتدل بود.و براستی که خدای یگانه به او قدرتی داده بود که در یک سخن کوتاه،دنیایی از علم و حکمت را بیان می کرد.کسی سخن پیامبر را بخوبی درک نمی کرد مگرآنکه محبت او در دلش جای میگرفت و متمایل به او می شد.

  پیغمبر در کنار کعبه در حجراسماعیل می نشستند و با آواز بلند و زیبا قرآن میخواند و یاد خدا میکرد.  

______________________________________________

قسمت سوم: شوخی و مزاح از دیدگاه پیامبر

  رسول اکرم با آن همه هیبت ومتانتی که  داشتند همواره متبسم و خشرو بودند.ودرغیر مواقعی که به ایشان وحی می شد و یا در مقام تعلیم و تربیت و موعظه بودند ویا کسی صحبت می کرد با اصحاب خود شوخی می نمودند و با آنان به گفت شنود می پرداختند.

  رسول اکرم با یاران خود در جوّی از وقار،مزاح می کردند.و مومنین را تشویق می نمودند تا ازمرز

وقار و متانت فراتر نروند و هرگز اجازه نمی دادند حقایق و امور جدی بواسطه این امر مورد اهانت قرار گیرد.

_________________________________________________________

قسمت چهارم:مدیریت و دهبری از دیدگاه پیامبر

  پیشوای بزرگ اسلام جامع همه صفات و اختصاصات لازم برای عالیترین سطح مدیریت و رهبری بود.او با اتکاء به قدرت الهی و با شخصیت بر جسته توانست چنان انقلاب عظیمی  را پی ریزی و به بهترین وجه ممکن رهبری نماید.

  از خصوصیات پیامبر در رهبری این بود  که ابداً برای خود امتیازی که ارزش اجتماعی خاصی به او بدهد،قائل نبود.

  با وجود اینکه فرمان آن حضرت در میان اصحاب بی درنگ اجرا می شد ولی رسول اکرم به روش مستبدان رفتار نمی کرد.با وجود اینکه پیامبر از مقام عصمت بر خوردار بودند و نیاز به مشورت نداشتند ولی به تبعیت قرآن کریم که میفرماید:«و شاورهم فی الامر»در کارهائیکه از طرف خداوند دستور نرسیده بود با اصحاب مشورت می کردند و نظر آنهارا محترم می شمردند.

  از دیگر خصوصیات رهبری رسول اکرم علاقه شدید به سازمان و تشکیلات برای شکل دادن و انتظام

به نیروهای انسانی بود. میفرمودند:«اگر سه نفر باهم مسافرت می کنید یک نفرتان را بعنوان سرپرست

انتخاب کنید.

  و خلاصه انکه ایمان به رسالت،حسن خلق،تواضع و فروتنی،وقار و متانت،آرامش و طمأنینه،سادگی و بی آلایشی،نظم و انضباط،حسن تشخیص،عدم تردید و دودلی،شهامت،پیشبینی و دوراندیشی،ظرفیت تحمل انتقادات،شناخت افراد و توانایی های آنان،نرمی در مسائل فردی و صلابت در مسائل اصولی،

شخصیت دادن به پیروان و به حساب آوردن آنان و طرف مشورت قرلر دادن آنها و بالا نبردن طح زندگی خود از طح زندگی فقیرترین افراد امت،و پرورش استعدادهای عقلی و عاطفی و عملی آنها،پرهیز از استبداد و عدم تمایل به اطاعت کورکورانه امت از او،علاقه شدید به سازمان و تشکیلات ،همه و همه آن حضرت را کاملترین رهبر آمانی می ساخت.

پایان

______________________

نویسنده: امیر باغبانیان

برگرفته شده از کتب:آشنایی با شیوه زندگی پیامبر اسلام،مهارتهای زندگی از دیدگاه معصومین،اسدالغابه
  

از شما دوستانِ عزیزم در راسخون استدعا دارم ، این اشعار رو بخونید و پخش کنید ، ان شاءالله در ثوابش شریک باشید

 

روزهٔ کودکانه . نماز کودکانه . قرآنِ کودکانه
 

وبلاگ مجموعه اشعار بنده حقیر :

http://delsoroodeha.rasekhoonblog.com

سه شنبه 10 آذر 1388  2:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها