0

«نعمت سوسكي» كيست؟

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

«نعمت سوسكي» كيست؟

89/11/20 - 00:30
شماره:8911191043
نسخه چاپي ارسال به دوستان
«نعمت سوسكي» كيست؟

خبرگزاري فارس: وي در زمره ي افسران كلاش، بي سواد، قره نوكر، چاپلوس، خشن نسبت به زيردست، قشري و گيج و گنگ ارتش به شمار مي رفت. كه از سالهاي خدمت در دانشكده افسري، همقطارانش او را به نام نعمت سوسكي به دليل تيره‌گي صورتش و نعمت خره ملقب كرده بودند.

به گزارش سرويس حماسه و مقاومت خبرگزاري فارس، نعمت الله نصيري، از مطيع ترين و گوش به فرمان ترين نظاميان ارتش شاهنشاهي بود. او همان كسي است كه از طرف شاه مامور شد، حكم عزل دكتر محمد مصدق را در شب 25 مرداد 1332 به او تحويل داد و متعاقبا دستگير شد و تا تحقق كودتاي 28 مرداد در بازداشت به سر برد. پس از بازگشت شاه، او به واسطه اين ماجرا ارتقاء درجه پيدا كرد و پله‌هاي ترقي را در عرض مدت بسيار كوتاهي طي كرد. او در عين حال از بدنام ترين مقامات رژيم پهلوي بود كه بسياري وي را از اصلي ترين عوامل زمينه ساز سقوط اين رژيم مي‌دانند.


منصور رفيع زاده، آخرين رئيس شعبه ساواك در آمريكا كه اخيرا خاطرات خود را در قالب كتابي منتشر كرده است، در اين كتاب پيرامون نصيري مي نويسد: « "نصيري " چند سال بعد در مقام رياست ساواك، به بلندترين درجه ارتش ايران يعني ارتشبدي ارتقاء يافت و در زمره‌ي افسران كلاش، بي سواد، قره نوكر، چاپلوس، خشن نسبت به زيردست، قشري و گيج و گنگ ارتش به شمار مي رفت. كه از سالهاي خدمت در دانشكده افسري، همقطارانش او را به نام نعمت سوسكي به دليل تيره گي صورتش و نعمت خره ملقب كرده بودند ... دور است اگر تصور شود نصيري در عمرش، كتابي خوانده يا قدرت تفكر و تعمق او به حد قابل رشدي رسيده باشد.»


همچنين در خاطرات منسوب به مادر شاه (تاج الملوك آيرملو) درباره نصيري آمده است:



«همين آقاي ارتشبد نعمت الله نصيري كه ما به او مي گفتيم نعمت خرگردن. او گردني كلفت مثل خر داشت! مي آمد خدمت محمدرضا و گاهي من هم در اين ملاقات ها بودم. مي گفت امريكايي ها فلان پرونده و فلان اطلاعات را خواسته اند! محمدرضا مي گفت بدهيد!»



ساواك در طول ده سال مديريت نصيري، با بي‌تدبيري و خشك مغزي‌هاي او، از نهادي جهت تثبيت بقاي رژيم پهلوي، به پاشنه آشيل و نقطه ضعف آن تبديل شد. به طوري كه شاه عليرغم ميل خود مجبور شد در آخرين روزهاي حيات رژيمش تن به انحلال آن بدهد. چندي قبل از آن نصيري بركنار و سفير ايران در پاكستان شد و ناصر مقدم به عنوان آخرين مقام ساواك بر آن رياست يافت. ولي چند ماه چه سودي مي توانست براي وي بجز بدنامي داشته باشد؟ ولي مقدم اين بدنامي را با سوء سياست خود به جان خريد.


جالب اينجاست كه هر چهار نفر سران ساواك عاقبت خوشي پيدا نكردند. اولين رييس ساواك، تيمور بختيار تصفيه درون سازماني شد و به وسيله ساواك در عراق ترور شد. پاكروان، نصيري و مقدم كه هر سه در زمان انقلاب دستگير شده بودند اعدام شدند. در واقع اين سازمان بديمني عجيبي براي سران خود داشت.



پاسداشت سي و دومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در خبرگزاري فارس



انتهاي پيام/

 
 
چهارشنبه 20 بهمن 1389  3:22 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها