0

معرفی استان هرمزگان

 
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:معرفی استان هرمزگان

میناب هرمزگان

میناب یکی از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران است. این شهر در بخش مرکزی شهرستان میناب قرار دارد.

اهمیت شهر
شهر میناب مرکز شهرستان میناب است و شهرهای هشت بندی و سندرک که دیگر شهرهای شهرستان میناب هستند، زیر نظر میناب قرار دارند و در امور اداری و اقتصادی به میناب وابسته اند.

همچنین میناب ، بزرگترین شهر غیر بندری استان هرمزگان می باشد.

بندر میناب

پیشینه تاریخی :‌
جلگه میناب بیش از 100 هزار سال قدمت دارد   بنیان  شهر میناب را به زمان ساسانیان نسبت می دهند اما بعضی از  اسناد تاریخی موجود نشان می دهد  این شهرستان از قدمتی  بیش از 2500 سال برخوردار  می باشد كه بدین منظور  می توان به سفر نامه نئارخوس ( نئاركوس)سردار اسكندر مقدونی مراجعه كرد  این احتمال نیز هست که این شهر در زمان ساسانیان به آبادانی و رونق رسیده است

از میناب با نامهای مینو ، مینا ، هرمز ، هارموز ، و توسط نئارخوس دریانورد  مقدونی در سفر نامه اش  با عنوان هارموز و یا آرموز نام برده شده است 0

شاید وجه  تسمیه  میناب ، آب فرآوان و رودخانه پر آب با آب شیرین آن بوده است  قدیمی ترین نامی كه در كتب تاریخی و در زمان هخامنشی از میناب برده شده شهر اورگاناORGANA بوده است   میناب در سال 1310 هجری شمسی در تقسیمات کشوری به شهر تبدیل شد ودر سال 1334 به شهرستان ارتقاء یافت

میناب یا هرمز بندری اباد در مصب رودخانه میناب بوده است که بوسیله خوری به دریا وصل می شده است ، صدها کشتی از سرا سر اسیا بخصوص هند و چین، و افریقا در بندر هرمز مشغول تخلیه محموله های تجاری خود بوده و یا شاهن*بار بادبانها بر کشیده منتظر باد مناسب بوده تا راهی مقصد گردند .
مارکو پو لو جهانگرد و نـــیــزی وقتی برای اولین  به هرمز قدیم رسید (1272)میلادی  از ابادی و رونق تجارت  این شهر تعجب نمود و نوشت * : اگر دنیا انگشتری باشد ، هرمز نگین ان است ؛
.

مارکو پولو از هرمز بعنوان شهری اباد و پر رونق یاد می کند . ادریسی جغرافیادان عرب  در باره  بندر هرمز می گوید ؛ خانه ها از سنگ ساخته و گچکاری شده بودند و بعضی خانه ها هفت طبقه بودند؛  وی در ادامه نوشته ؛ در بازار شهر انواع میوه و سبزی پیدا می شد ، حتی میوه های که فصلشان نبود و از کشورهای دیگر اورده بودند.

قدیمی ترین اشاره  تاریخی به بندر هرمز  در نوشته های  یکی از سرداران اسکندر مقدونی  بنام نارخئوس 325 قبل از میلاد می باشد. وی مشاهدات خود از بندر هرمز چنین بیان میکند : شهری آباد در کنار رودخانه آنامیس و در ساحل هرموزیا و در بخش  کرمانیا .  نارخئس از سرسبزی منطقه مغستان ( میناب ) تعجب   می کند و میگوید ؛ در انجا همه گونه درخت دیده می شود به جز درخت زیتون ؛  .
بخش بزرگی از تمدن بشری در کنار رودخانها و دلتا ها بوجود امده دلتاب نیل در مصر ، رودخانهای دجله و فرات در عراق ، رودخانه کارون در غرب ایران، رودخانهای سند   گنگ  و جامونا در هند  ، مکنگ و یانتسه در شرق اسیا ، هر کدام گهواره تمدن بشری بودهاند .
کشف آثار باستانی و اشیای قدیمی  اطراف رودخانه میناب ( آنامیس ) ، خبر از وجود تمدنی چند هزار ساله در این منطقه می دهد.  منطقه میناب بخاطر حاصلخیزی زمینهای ان  ، جریان اب شرین رودخانه میناب ، ساحلی ارام و بندرگاه طبیعی ( خور تیاب  میناب )  می تواند در دل خود نشانی از تمدنی شکوفا و عظیمی نهفته داشته   باشد.
خبرگزاری مهر  در خبری که به زبان انگلیسی مخابره کرده بود  با تیتر درشتی نوشته بود ؛ کشف شهر مربوط به دوران پارتها در میناب ؛ همین خبر گزاری در خبری دیگر این بار  در بخش فارسی  خود ، خبری با این تیتر منتشر نمود  ؛ دشت میناب  و قدمتی پانزده هزار ساله  ؛ در دنباله این خبرها  امده اشیای سنگی کشف شده متعلق به دوران  میان سنگی است  که به حدود پانزده هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد.
در کاوشها  همچنین به سفالها  و اثاری دست یافتند که مربوط یه دوران ؛ اشکانی ، قرون اول هجری  و قرن پنجم و دوران  تیموری و صفویه و ...... می باشند . ؛  و در ادامه خبر می خوانیم ؛ یک تیم متشکل از باستان شناسان انگلیسی و ایرانی که مشغول کاوش در منطقه میناب بودند  اتفاقی به اثار شهر باستانی  دوران پارتها برخوردند.
اشاره به و جود شهر های باستانی در منطقه تنگه هرمز و مغستان ( میناب )  ،  برای اولین بار توسط سرهنگ لویس انگلیسی که مشغول خدمت در بوشهر بود ، همچنین سر ارلن استین و الکساندر ویلیم سون مطرح گردید. بندر هرمز قدیم یکی از این مکان ها بود . بندر هرمز قدیم  در 10 کیلومتری جنوب غرب شهر فعلی میناب و 15 کیلومتری ساحل دریا واقع شده بود  و از طریق خوری به دریا وصل بود ،این خور اکنون قابل کشتیرانی نیست .

دخالت ماموران کرمان و فارس در امورداخلی هرمز ( که تقریبا مستقل بود ) و تحریک حاکمان هرمز به جنگ علیه یکدیگر و از طرفی حمله مقرر سواران تار تار و بیم از حمله تیمور به بندر هرمز ، باعث گردید حدود سال 1300 میلادی امیر بهاالدین عیاض که به کمک اتابکان فارس به قدرت رسیده بود  ، با خرید جزیره جرون از حاکم فارس  ، تمام امور اداری و تجاری   از بندر هرمز در میناب  به این جزیره انتقال دهد و نام هرمز بجای جرون بکار برده شود .
بعلت نخلستانهای وسیعی در منطقه میناب ، در نوشت ها ونقشه های قدیمی از این منطقه بعنوان مغستان نام برده شده است . مغ ( نخل   )  یک کلمه اصیل فارسی است و در هرمزگان  و زبان بندری وسیعا استفاده میشود  . بنا به بعضی نوشته ها  کلمه هرمز  در اصل هرمغ بوده  که بعدها به هرمز تعغیر  پیدا می کند .
ادریسی ، بلاذری ، اصطخری، عارف ، ابن بطوطه و مارکوپولو  در نوشتهای خود از بندر هرمز ومنطقه مغستان بعنوان منطقه اباد ، سرسبز  با بازارهای پر رونق در شمال خلیج فارس یاد میکنند.
پنجشنبه  بازار میناب با قدمتی چند صد سا له خود هنوز یکی از بازارهای مهم محلی است که از دوران گذشته بجا مانده است . پنجشنیه بازار میناب نمایشگاهی است از انواع کارهای دستی، هنری و فرهنگی شرق هرمزگان .کمتر جای در ایران شمامی توانیدپیدا کنید که در یک روز و در یک جا شاهد چنین تنوعی باشید.
* این گفته مارکو پولو و نوشتهای که در رابطه با بندر هرمز ( میناب ) گفته شده ، در بعضی نوشتها به اشتباه به جزیره هرمز اطلاق نموده اند.در صورتی که جزیره هرمز از سال 1300 میلادی به بعد اباد  و  عالمگیر میشود
* شاهن= پــر  - بار زده ، در اصطلاح لنج داری بکار می رود


از مکان های دیدنی میناب می توان به سد استقلال میناب در دو کیلومتری شهر و همچنین پنجشنبه بازار معروف میناب اشاره نمود.

پنج شنبه بازار میناب

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

جمعه 31 تیر 1390  6:56 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:معرفی استان هرمزگان

درگهان هرمزگان

دَرْگَهان یکی از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران است. این شهر از توابع بخش مرکزی شهرستان قشم است. این شهر در بیست کیلومتری و غرب شهر قشم واقع شده است. درگهان تا پیش از سال ۱۳۸۵ یک روستا بود

جمعیت درگهان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۸٫۰۰۲ نفر بوده‌است

<این شهر از زمان های دور مرکز تجاری جزیره قشم و مهمترین بندرگاه این نواحی بوده و می‌باشد.در حال حاضر نیز با داشتن مراکز تجاری متعدد و مشهور خودش میعادگاه خیلی عظیم مسافرانی می‌باشد که گاها فقط برای بازدید از غروب به یادماندنی این شهر به همراه خرید از مراکز تجاری آن به جزیره قشم سفر می‌کنند. مردم شهر بندردرگهان بسیار خونگرم, مهربان و مهمان نواز می‌باشند و در میان اهالی جزیره قشم و استان هرمزگان به مردمان رئوف مشهورند. مردم این شهر مسلمان و اهل تسنن بوده و کمتر از 3% مهاجرین از سایر شهرهای ایران به مذهب اهل تشیع در آن ساکن می‌باشند و به همین نسبت دارای مساجد متعدد زیبای اهل سنت و یک مسجد اهل تشیع است. از مناظر زیبا و به یادماندنی این شهر تماشای طلوع و غروب خورشید از روی اسکله قدیم می‌باشد. این شهر دارای 11 مسجد, 6 مدرسه ابتدایی پسرانه و دخترانه(هر کدام 3 مدرسه), یک مدرسه راهنمایی پسرانه و یک مدرسه راهنمایی دخترانه, دو دبیرستان پسرانه و یک دبیرستان دخترانه می‌باشد. علاوه بر این دارای بانک های ملی, ملت, تجارت, صادرات ( 2 شعبه), رفاه, سپه و موسسه مالی و اعتباری قوامین می‌باشد. مرکز درمانی این شهر در میان روستاهای اطراف مرکزیت داشته 3 خانه بهداشت بندردرگهان را نیز پوشش می‌دهد. از مهمترین مراکز تجاری آن می نوان به بازارهای زیبای دودلفین, مروارید, صدف, نگین, زمرد و اطلس اشاره کرد که در کنار بازار بزرگ قدیم این شهر قرار گرفته اند و رونق بخش توریسم آن هستند.


ویکیپدیا

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

جمعه 31 تیر 1390  6:58 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:معرفی استان هرمزگان

حاجی آباد هرمزگان

شهرستان حاجی‌آباد از شهرستان‌های استان هرمزگان در جنوب ایران است. و مرکز آن شهر حاجی‌آباد (هرمزگان) است.

جمعيت
جمعیت شهرستان حاجی‌آباد طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۶۴٬۸۹۷ نفر بوده‌ است


اثار تاریخی شهرستان حاجی آباد
قلعه تاریخی شهرستان یکی از این آثار می‌باشد که متاسفانه به مرور زمان در حال تخریب شدن می‌باشد.در سایر روستاهای این شهرستان نیز قتعه‌های تاریخی موجود می‌باشد از جمله این روستاها می‌توان به فارغان و نسا اشاره کرد که متاسفانه این آثار نیز رو به نابودی می‌باشند.


بخش‌ها
شهرستان حاجی‌آباد شامل ۳ بخش و ۶ دهستان و به نامهای زیر است:
بخش مرکزی
دهستانها:

دهستان: درآگاه|دهستان|تنگدهوییه|گیس
دهستان: طارم|گنج|قلعه نو
سعادت آباد

بخش فارغان
شهر فارغان
دهستان: فارغان|میمند|کشرودخانه|شاهرود|دهنه میمند|بخوان|دهنه بخوان|مزرعه|تیدر|نساء
دهستان: آشکاراوروستاهای شمیل.جایین.سیرو

بخش احمدی
دهستانها:

دهستان: احمدی|سرگز|درگز|بنگود|توشهر
دهستان: کوه شاه|بیدوییه
از چشم اندازهای شهرستان حاجی اباد می‌توان به ابشار تزرج در روستای تزرج اشاره کرد وروستاهای زیبای دهنه بخوان و دهنه میمند که اهالی این منطقه در دل کوه درختان مرکبات کاشته اند و از اب و هوای بسیار مطبوعی برخوردار هستند.همچنین چشمه‌های آبگرمی شامل آبگرم دهشیخ:ابگرم معدنوئیهدر این شهرستان موجود می‌باشد که سالانه نظر مسافرین زیادی رابه خود جلب می‌کند.

ویکیپدیا

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

جمعه 31 تیر 1390  6:59 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:معرفی استان هرمزگان

جاسک هرمزگان

شهرستان بندر جاسک از شهرستان‌های استان هرمزگان در جنوب ایران است.

جمعيت
جمعیت شهرستان جاسک طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با 78693 نفر بوده‌است

بخش‌ها
شهرستان بندر جاسک شامل ۲ بخش و ۸ دهستان به نامهای زیر است:
بخش مرکزی

دهستانها:
دهستان:
دهستان: جاسک
دهستان: کنگان
دهستان: گابریک

بشاگرد

دهستانها:
دهستان: سردشت
دهستان: چکدان
دهستان: گافروبارمون
دهستان: گوهران

بخش ليردف
دهستان: پى وشک
دهستان: سورک

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

جمعه 31 تیر 1390  6:59 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:معرفی استان هرمزگان

رودان هرمزگان

شهرستان رودان (دِهبارز) از شهرستان‌های استان هرمزگان در جنوب ایران است. و مرکز آن شهر دهبارز است.

جمعيت
جمعیت شهرستان رودان طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با 107280 نفر بوده‌است


گردشگاه‌های دهبارز رودان
دِهبارز واقع در بخش مرکزی از توابع شهرستان رودان در استان هرمزگان و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است.

پل رودخانه آبنما پلی ساخته دست بشر امروزی و رودخانه زلالی که از زیر آن جاری می‌باشد، این مکان در ۱۲ کیلومتری شمال شهرستان رودان ( دِهبارز ) واقع است.
نازدشت در فاصله ۶۵ کیلومتری شمال شهرستان رودان ودر همسایگی استان کرمان باغهای زیبای ناز دشت چلو خاصی را به منطقه داده‌است. خاندان پهلوی در این مکان اقدام به ساختن کاخ عظیمی نموده‌اند، باغ ناز دشت جهت شادابی نیاز به توجه بیشتر مسئولین دارد، کلکسیونی از انواع مرکبات و ارقام مرغوب پرتقال , نارنگی و گریپ فروت از جمله محصولات باغ زیبای نازدشت می‌باشد.
کهنوج بالا کمی پایین تر از پل زیبای آبنما منطقه‌ای به نام فوق با داشتن قنات‌های جاری از آب زلال و باغهای انبه و لیموترش ، گردشگاه زیبایی از بوجود آورده است. به یقین تفرج در رودان بدون ماندن در کهنوج بالا خالی از لطف وصفا می‌باشد.
فربوری به طور حتم یکی از بهترین گردشگاههای رودان محسوب می‌شود ایجاد باغات بسیاری دل انگیز با آب چشمه ودر دل کوه زیبای خیال انگیزی به این منطقه که در فاصله ۲۱کیلومتری شرق دِهبارز واقع شده‌است. وجود آبشارهای زیبا از جمله دیدنیهای فربوری می‌باشد.
آبشار کرون این آبشار درمنطقه کوهستانی بادافشان در ۲۷کیلومتری در مسیر جاده رودخانه ورودان واقع می‌باشد و یکی از پر آب ترین منطقه رودان بشمار می‌آید.
این منطقه یکی از مهمترین اماکن گردشگری شهرستان رودان (دِهبارز) به شمار می‌آید.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

جمعه 31 تیر 1390  7:00 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
millad1373
millad1373
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 5
محل سکونت : hormozgan

دره ستارگان قشم

روستای برکه خلف در فاصله پنج کیلومتری از ساحل جنوبی جزیره قرار گرفته‌است. در شمال این روستا یکی از زیباترین جلوه‌های فرسایش در جزیره قابل مشاهده‌است. اهالی منطقه به این روستا استاله کفته می‌گویند. اما، نام دره ستاره‌ها برای این پدیده کم‌نظیر زمین‌شناسی جاافتاده‌است. به دلیل شکل ویژه این دره و انواع حجم‌ها و پدیده‌های فرسایش موجود در آن وزش بادهای تند و گردش هوا در لابه‌لای ستون‌ها و حفره‌های موجود در دره تولید صدا می‌کند و به دلیل این صداها است که اهالی معتقدند با تاریک شدن هوا این دره محل آمد و شد ارواح و اجنه‌است و بنابراین از ورود به آب در شب خودداری می‌کنند. دره ستاره‌ها در واقع یک ناحیه فرسایش یافته توسط آب‌های سطحی، رگبارهای فصلی و تندبادها است. فلات اولیه که هنوز در بخش شمالی به‌صورت کم و بیش دست نخورده باقی مانده، در ارتفاع بین ۷ تا ۱۵ متری از کف دره قرار دارد و جنس آن ماسه سنگ با سیمان آهکی سست و پر از پوسته‌های فسیلی است. مخروط‌های نوک‌تیز، ستون‌نها و ستونک‌های فرسایشی، آرک‌ها و تیغه‌ها و دیواره‌های نواری از جمله بخش‌هایی هستند که در این دره مشاهده می‌شوند. به دلیل سست بودن جنس لایه‌ها، می‌توان انتظار داشت که پس از هر بارندگی شدید (که به ندرت اتفاق می‌افتد) تغییرات محسوسی در مورفولوژی دره صورت پذیرد.
شنبه 6 آبان 1391  3:51 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها