چه کنم، چه کنم بعد از کنکور
چه کنم، چه کنم بعد از کنکور
|
امتحانات دبیرستان یادتان هست. بعد از امتحان، بچهها دور هم جمع میشدند. در این جمع، آنهائی که از لحاظ درسی قویتر بودند به سؤالها پاسخ میدادند و بقیه بهره میبردند. و آن پاسخها را با جوابهای خود مقایسه میکردند. البته عدهای از دانشآموزان که فقط شب امتحان تا صبح بیدار بودند و ا جان در بدن داشتند درس خوانده بودند، از این جمع فاصله میگرفتند و به دور از این هیاهوها، گوشهای مینشسند و ۲۵/۰ و ۵/۰ نمرهها را جمع میکردند بلکه بتوانند نمره قبولی بگیرند. عدهای دیگر هم گوئی در این عالم نبودند و درس و امتحان برایشان اهمیتی نداشت. با بیتفاوتی نسبت به همه کس و همه چیز از مدرسه بیرون میرفتند تا بهکارهای دیگری که از نظر آنها اهمیت بیشتری داشت برسند.
اما کنکور! انگار امتحانی فراتر از امتحانات است که هر فرد در زندگیاش تجربه میکند! بعد از آزمون کسی را پیدا نمیکنی که نسبت به آزمون و نتیجه آن بیتفاوت باشد. هر کسی به دنبال یافتن کلید سؤالات است تا بتواند نتیجه زحمات خود را محاسبه کند. تمام کنکوریها روزشماری میکنند تا زمان اعلام نتیجه فرا برسد و نتیجه زحمات یک ساله خود را ببینند.
به هر حال، آزمون سراسری در کمال صحت و دقت برگزار شد و داوطلبان یک مرحله مهم را پشت سر گذاشتند. اما کنکوریها بعد از آزمون به سه دسته تقسیم میشوند:
▪گروه اول: افرادی هستند که یقین دارند پذیرفته میشوند، این گروه داوطلبانی هستند که طبق یک برنامهریزی دقیق و حسابشده مطالعه کرده و با آمادگی بالا در آزمون شرکت کردهاند و صددرصد به عملکرد خود ایمان دارند البته تعداد این افراد خیلی زیاد نیست.
▪گروه دوم: افرادی را دربردارد که دچار تردید هستند یعنی نه میتوانند بگویند حتماً قبول میشوند و نه میتوانند بگویند حتماً مردود میشوند و در این وادی سرگشتگی دست و پا میزنند.
▪گروه سوم: افرادی هستند که یقین دارند در این آزمون موفق نمیشوند. این افراد برای شرکت در آزمون به مطالعه در چند هفته آخر بسنده کرده و از همان ابتدا بهصورت آزمایشی در این امتحان شرکت کردهاند و چندان به دنبال کسب نتیجه نیستند. اما آنچه که بسیار حائزاهمیت است و گروه اول و دوم باید به آن توجه کند مسئله ”انتخاب رشته“ است. حتماً میپرسید چرا؟
به دو دلیل که برایتان مطرح میکنیم:
▪اول: آن عده که یقین دارند قبول میشوند باید بعد از چند روز استراحت و رفع خستگی ناشی از آزمون، کمکم به فکر انتخاب رشته و دانشگاه موردنظر خود باشند. چون ”انتخاب رشته، انتخاب آینده است“. یعنی انتخاب رشته در تمام مراحل زندگی یک فرد مؤثر است. حتی زندگی شخصی، خانوادگی، همسر و فرزندان و آینده فرد و ... هر کدام میتواند از انتخاب رشته او متأثر باشد. با توجه به اینکه زمان توزیع کارنامه اولیه انتخاب رشته، اوایل نیمه دوم مرداد ماه است آنهائی که اطمینان به قبولی دارند باید از همین حالا رشته موردعلاقه و دانشگاه موردنظر خود را با دقت مورد تحقیق و بررسی قرار دهند تا بتوانند با دید باز انتخاب رشته کنند.
▪دوم: آنهائی که شک دارند قبول میشوند باید دقیقاً همانند گروه نخست بنا را بر قبولی بگذارند و به فکر انتخاب رشته باشند. چون اگر این گروه بنا را بر قبول نشدن بگذارند و در زمان توزیع کارنامه، مجاز به انتخاب رشته باشند، در واقع خیلی از فرصتها را از دست دادهاند و با یک انتخاب سرسری و به دور از آگاهی، دچار دردسرهای بعید، نظیر تغییر رشته و مشکلات ناشی از آن خواهد شد. (که در پایان همین مقاله نکاتی را در مورد انتخاب رشته خواهیم گفت).
اما گروه سوم که مطمئن هستند پذیرفته نمیشوند چه باید بکنند؟ این گروه باید با خودشان رو راست بااشند و تکالیف خود را روشن کنند.
انتخاب رشته، انتخاب آینده است یعنی انتخاب رشته در تمام مراحل زندگی یک فرد مؤثر است. حتی زندگی شخصی، خانوادگی، همسر و فرزندان و آینده فرد و ... هرکدام میتواند از انتخاب رشته او متأثر باشد.
آنها امسال به هر دلیلی بدون آمادگی در آزمون شرکت کردهاند و اگر نتیجه هم نگیرند، حداقل تجربه کسب کردهاند و با توجه به تجارب حاصل شده میبایست تصمیم بگیرند آیا میخواهند وارد دانشگاه بشوند یا خیر؟
این افراد در صورتیکه پاسخشان به این سؤال مثبت بود باید به فکر یک برنامهریزی حساب شده باشند و خود را برای آزمون ۸۶ آماده کنند. اما اگر هدفشان راهیابی به دانشگاه نیست، بهر است راههای درست دیگری را برای رسیدن به اهدافشان برگزینند، ما هم برایشان آرزوی موفقیت و سربلندی میکنیم و یادآور میشویم که بسیاری از بزرگان، علیرغم اینکه تحصیلات دانشگاهی نداشتهاند، اما با همت و شکیبائی به اهداف عالیه دست یافتهاند، اما آنچه که باید مورد توجه داوطلبان و خانوادههای آنها قرار گیرد این است که: آزمون پایان یافته است و نگرانی و اضطراب شما هیچ تأثیری در نتیجه آن نخواهد داشت. بنابراین به واسطه انتظار کشیدن برای نتیجه کنکور، زندگی را به خود سخت نگیرید. سعی کنید تنها نمائید بلکه بهکارهای عقبمانده معاشرت با افراد خانواده، گردش، ورزش و تفریح بپردازید. این را بپذیرید که خوب زندگی کردن و خوشبخت بودن حتماً در گرو قبولی و ورود به دانشگاه نیست. ضمن اینکه کنکور یک آزمون علمی است و در علم، ملاک برد و باخت نیست. بلکه آنچه ملاک است رقابت صحیح علمی و دستیابی به نتیجه است. نتیجه چه قبولی باشد یا قبول نشدن هر دو ارزشمند است، زیرا الگوی راهیابی به دانشگاه و دومی کولهباری از تجربه را به دنبال دارد که اگر با دقت و وسواس از این تجارب استفاده شود انشاءا... در آزمون بعدی به ثمر مینشیند.
مهمترین عوامل انتخاب رشته برای داوطلبان کنکور سراسری میباشد.
در مرحله اول انتشار اسامی قبولشدگان که تقریباً دو برابر ظرفیت دانشگاهها میباشد.
به داوطلبان اجازه انتخاب ۱۰۰ رشته / شهر داده میشود.
که توصیه میکنیم داوطلبان از همین امروز در مورد جمعآوری اطلاعات از پذیرفتهشدگان سالهای قبل یا اساتید دانشگاهی متخصص اقدام نمایند.
داوطلبان ابتدا و براساس نمرات دریافتی در کارنامه خودبایستی دقت کنند که در کدام یک از زیرگروههای اشاره شده در کارنامه نمره بیشتری دریافت کردهاند که موضوع استعدادسنجی خودشان را باید براساس همین معیار بسنجند سپس براساس علاقه از بین رشتههای موجود در دفترچههای مربوطه حدود ۱۵۰ رشته / شهر را انتخاب کرده و سپس براساس امکانات موجودشان از بین این تعداد ۱۰۰ رشته را انتخاب نموده و آنها را به ترتیب علاقهشان و همچنین اهمیت آن اولویتبندی نمایند.
به داوطلبان عزیز توصیه میشود (بهخصوص گروه اول و گروه دوم که توضیحات آن در ابتدای همین مطلب آمده است). در مورد انتخاب رشته خودشان همراه والدین عزیزشان و همچنین کسانیکه صاحبنظر هستند (اساتید دانشگاهی با قبولشدگان سالهای گذشته) مشورت نمایند و از انتخاب رشتههائی که توسط مؤسسات مجاز ارائه میگردد فقط بهعنوان راهنمائی استفاده کنند.
و همانطوری که اشاره شده فقط به سه عامل علاقه، استعداد و امکاناتشان توجه ویژهای داشته باشند. |
|
آنروز .. تازه فهمیدم ..
در چه بلندایی آشیانه داشتم... وقتی از چشمهایت افتادم...
چهارشنبه 20 بهمن 1389 8:34 AM
تشکرات از این پست