شائولین نامی آشناست برای رزمی کاران ، در تاریخ شائولین بارها تحولات خاصی صورت گرفته است وهمینطور اساتید معابد فرعی و معبد اصلی شائولین از این تحولات در جهت پنهان نمودن رموز شائولین استفاده کرده اند. یکی از این موارد استفاده پنهان کردن تاریخچه اصلی معبد شائولین است معبد شائولین 5200سال پیش بوجود آمد هنرجویان و ساکنین این معبد حدود 400 سال بر این عقیده بودند که روح از جسم ارجحتر بوده و می بایست برای ارتقاو تکامل فقط باید به تعلیم روح پرداخت از حدود 4800 سال پیش به این سمت ساکنین این معبد به این نتیجه رسیدند روح از جسم جدا نمیباشد و باید برای تکامل روح و جسم را با هم تعلیم داد از این رو و از این تاریخ قسمت رزمی شائولین بوجود آمد.... یکی از دلایلی که این قدمت را تائید میکند تولد هنر چی کنگ یکی از ارکان شائولین د رحدود چیزی بیشتر از 5000 سال پیش است و دیگر موضوع تحقیق در تاریخ کشور چین است . قدیمی ترین ، کاملترین و پیچیده ترین هنر فلسفی رزمی جهان شائولین (کونگ فوی چینی) میباشد. شائولین به معنای جنگل جوان یعنی تراکم ، پیچدگی ، نوآوری ، طراوت وتازگی است. شائولین نام معبد ذن در استان هونان کشور چین بوده که سالها قبل از پیدایش قسمت رزمی ساکنان آن به یادگیری روشهای مختلف استفاده از نیروهای درونی میپرداختند و با پیدایش قسمت رزمی نام شیوهها وشگرد های خود را شائولین نامیدند. قدمت این هنر با عظمت بیش از 5200 سال است که از 4800 سال پیش دو بعد رزمی ومعنوی آن با هم ادغام شد، که دارای بیش از 700 سبک اصلی است که به سبکهای شمالی وجنوبی تقسیم میشوند. که برخی از آنها عبارتند از: نن شائولین - چوی لی فوت – جیت کان دو- وینگ چانگ – تای چی – وودانگ – یینگ یی – فوت گا – پرایینگ مانتیس – پنجه عقاب – درنای سفید – واکونگ – ووشو - سبک میمون و سبک مار و پنجه ببر و ....
شائولین (کونگ فوی چینی) بر مبنای نظریه یین و یانگ بنیاد شده است حالت بدن قبل از ضربه زدن به حریف لخت بوده ودریک آن به سفتی سنگ میشود بیشترین قدرت گیری برای اجرای کلیه ضربات از ناحیه کمر و قسمت تان تین(4 انگشت پائین تر ازناف* یکی ازمنابع نیروی درونی*) میباشد در هنر رزمی شائولین سرعت ضربات 3 به 1 است یعنی اجرای حداقل 3 ضربه در1 ثانیه.
* هنرجویان شائولین برای کسب حداقل پیشرفت باید روزانه 8 ساعت تمرین کنند = درهفته56 ساعت زیر نظر استاد*
یکی از ارکان مبارزه در شائولین = (1. حمله 2. ضد حمله 3.جا خالی4.........10. دفاع) در شائولین مبارزه کمتر1 به 1 انجام میشود وبیشتر بصورت حداقل 5 نفر به 1نفر انجام میگیرد. در شائولین 100 نوع سلاح وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از : انواع شمشیرمانند شمشیر جیان شوودائوشو وغیره...- چوب – نیزه – زنجیر- تبر – چاقو – نا نچیکو - تونفا – سانچیکو – سای – گرز وغیره.............. تنوع ، پردازش بالا وعالی به همراه نوآوری در این هنر باعث شده هر کس با هر سطح توانائی وحتی با نتوانی جسمی و روحی بتواند به حد لازم از این گنج بی انتها بهرمند گردد. طی مراحل آموزشی شائولین در چین عبارتنداز: 1 . مدرسه شائولین 2 . دانشگاه شائولین 3. معبد فرعی شائولین 4 . معبد اصلی شائولین
هدف از اجرای برنامههای شائولین در زندگی در مرحله نخست کسب آرامش و در مرحله بعد تعادل – تعامل و گسترش نیروهای سازنده درونی بیرونی برای داشتن دنیایی پر از محبت – پیشرفت – امنیت است. نکته : مهمترین مطلب در شائولین بهره گیری از نیروهای درونی، بیرونی برای تکامل خود – دیگران وکشف رموز الهی است.
در طول تاریخ بارها معبد شائولین تخریب شده وبه همین دلیل اساتید شائولین سالهای زیادی است که این معبد را به جای پنهانی انتقال داده اند تا این میراث ارزشمند نابود نشود.اگر مطالب زیر را بخوانید درک این موضوع برایتان ساده تر خواهد شد . در طول تاریخ ، این معبد بارها و بارها تخریب و مجدداً بازسازی شده. یکی از تخریبها در سال ۱۶۴۷ توسط حکومت چینگ صورت گرفت که برای جلوگیری از فعالیتهای ضد حکومتی ، معبد ویران شد. این ویرانی کمک بسیاری به اشاعهٔ هنرهای رزمی راهبان معبد کرد.
در سال ۱۹۲۸ ،فرماندهای به نام شی یوسان معبد را به آتش کشید.
بسیاری از دست نوشتهها را ازبین برد و سرسرای معبد و همچنین کتابخانهٔ آن را ویران کرد.انقلاب فرهنگی در چین به یکباره راهبان وبودا را از این کشور محو کرد وبرای سالها ، معبد خاموش ماند.
در نیمهٔ دوم قرن بیستم ، حزب کمونیست چین از شائولین برای دورههای آموزشی راهبان دروغین خود استفاده کرد. ( یعنی همان گارد سرخ و ارتش سرخ چین).
این حزب، معبد و تمام بخشهای آن – از گورستان افراد مذهبی یعنی تا لین گرفته تا استخر نُه اژدها – را هدف گلولههای آتشین خود قرار دادند. سرانجام و به دنبال نمایش فیلم معبد شائولین جت لی در سال ۱۹۸۲ ، این معبد توسط دولت چین به عنوان یک مکان توریستی رسمی ، بازسازی گردید. از آن به بعد گروههای رزمی کار در سراسر دنیا شروع به فرستادن کمکهای نقدی خود جهت حفظ و نگهداری از این معبد قدیمی کردند و خواستار پاسداری از حجاریهای در ورودی معبد شدند.
حزب کمونیست چین در صدد این است که انحصار خود بر معبد شائولین را دوباره پس گیرد.
این حزب نمیخواهد که امتیازات انحصاری و سودمند یادگارهای شائولین را از دست بدهد.
نهایتاً در آگوست ۱۹۹۹ ، استاد شی یونگ ژین برای بدست گیری مقام مدیریت شائولین منصوب شد . او سیزدهمین راهب بودایی موفق در مدیریت شائولین ، پس از ژو تینگ فویو بودهاست.
در مارس ۲۰۰۶ ، رئیس جمهور روسیه ، پوتین اولین رهبر خارجی ای شد که از معبد بازدید کردهاست