0

روايتي از مسابقه فوتبال جام دهه فجر در اسارتگاه صلاح‌الدين

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

روايتي از مسابقه فوتبال جام دهه فجر در اسارتگاه صلاح‌الدين

89/11/19 - 10:59
شماره:8911190392
نسخه چاپي ارسال به دوستان
دهه فجر در اسارت از زبان آزاده دفاع مقدس؛
روايتي از مسابقه فوتبال جام دهه فجر در اسارتگاه صلاح‌الدين

خبرگزاري فارس: يك آزاده دفاع مقدس گفت: با اينكه به ما براي برگزاري مسابقات جام دهه فجر، توپ واقعي ندادند اما بچه‌ها با تكه‌هاي گوني و لباس توپ درست كردند و جام دهه فجر با چنا شور و حرارتي برگزار شد كه حتي افسران عراقي‌ هم نتوانستند از تماشاي آن بگذرند.

سلام‌الله كاظم‌خاني با بيش از 44 ماه اسارت در اردوگاه عراق در خصوص نحوه برگزاري مراسم‌هاي بزرگداشت پيروزي انقلاب در دوران اسارت در گفت‌وگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»‌ اظهار داشت: فروردين ماه سال 66 وقتي عمليات كربلاي 8 در منطقه شلمچه شروع شد، من به عنوان مسئول تبليغات گردان رسول اكرم(ص) بودم و علي‌رغم پيشروي‌هاي موفقي كه صورت گرفت، متأسفانه به اسارت دشمن بعثي درآمدم.

* سر دادن شعار «الله اكبر» ترفند دشمن براي به اسارت درآوردن نيروهاي ايراني

وي با اشاره به نحوه‌ اسارت خود گفت: عراقي‌ها با ترفندي توانستند ما را فريب دهند؛ آنها شعار «الله اكبر» و «لااله‌الاالله» سر دادند و ما به تصور اينكه نيروهاي خودي پيشروي كرده‌اند، ناگهان خود را در محاصره «نعل‌اسبي» نيروهاي عراقي ديديم و متاسفانه به همراه 40 تن ديگر از دوستان به اسارت دشمن در آمديم.

*نيروهاي بعثي با فرستادن اسرا به سلول‌هاي انغرادي جلوي فعاليت‌هاي فرهنگي اسرا را مي‌گرفتند

كاظم خاني كه معتقد است اسراء ايراني دربند عراق از روحه والاي آزادگي برخوردار بودند، يادآور شد: من در رشته معارف اسلامي داراي تخصص‌هايي بودم و توانستم كلاس‌هاي درس اخلاق و عقايد را براي ساير اسراء برگزار كنم؛ اما با نزديك شدن «دهه مبارك فجر» به همراه 5 نفر ديگر از دوستانمان از 21دي تا 12بهمن ماه در سلول‌هاي انفرادي زنداني شديم.
نويسنده كتاب«حديث صبر و ايثار »‌در ادامه افزود: بعثي‌ها با زنداني‌كردن ما در تلاش بودند تا با ايجاد رعب و وحشت در ميان اسراء فعاليت‌هاي جانبي آنها را در دهه فجر كه مصادف با ايام محرم هم بود را كاهش دهند ولي اسراء همچنان بر انجام فعاليت‌هاي ديني و فرهنگي در دهه فجر و محرم مصمم بودند.
معاونت پرورشي تربيتي شهرستان آبيك استان قزوين ياد‌آور شد: اسراء ايراني با اشرافي كه به زبان انگليسي داشتند موفق مي‌شدند روزنامه‌هاي انگليسي را ترجمه كرده و اخبار ايران و جهان را به ديگر اسراء انتقال دهند و انعكاس اخبار به خوبي در ميان اسرا انجام مي‌گرفت؛ همچنين روحاني اردوگاه نيز با سخنراني‌هاي مختلف اسرا را با موضوع‌هاي ديني و اعتقادي آشنا مي‌كرد.
وي با اشاره به اينكه بيشتر فعاليت‌هاي و كلاس‌هاي فرهنگي اسرا بعد از نماز صبح اجرا مي‌شد، گفت: نماز صبح بهترين وقت براي اينگونه فعاليت‌ها بود چرا كه به بهانه برگزاري نماز صبح موفق مي‌شديم كلاس‌هاي فرهنگي و ديني ‌خود را برگزار كنيم.
كاظم‌خاني خاطر نشان كرد: در اسارتگاه ما براي 100 اسير تنها يك قرآن وجود داشت و هر اسير مي‌توانست هر 3 روز يك بار قرآن بخواند؛ اما با هماهنگي كه انجام شد، تمام اسراء سوره‌هاي كوچك قرآن و به خصوص «آية‌الكرسي» را به طور هماهنگ و منسجم با هم مي‌خواندند.

*مزاياي دريافتي اسرا خرج برگزاري مراسم‌‌هاي ديني و ملي مي‌شد

وي برگزاري هماهنگ سرودهاي حماسي، مسابقات قرآني و زيارت عاشورا را از ديگر فعاليت‌هاي «دهه مبارك فجر» توصيف كرد و گفت:‌ اسراء ايراني هر روز يك تومان حقوق دريافت مي‌كردند و اين حقوق به صورت دادن كالا برگي بود كه فقط عراقي‌ها آن را عرضه مي‌كردند؛ مثلاً شيره‌خرما، خمير دندان، مسواك و مقداري خرما به ما مي‌دادند و اسراء با جمع‌آوري شيره‌هاي خرما در مناسبت‌هاي انقلابي و مذهبي به عنوان شيريني در خلال اجراي مراسم پخش مي‌كردند.

*برگزاري مسابقات فوتبال با توپ پارچه‌اي در دوران اسارت از مانگارترين خاطرات من است

اين آزاده دفاع مقدس با بيان خاطره‌اي از برگزاري جام اسراء با توپ پارچه‌اي خاطرنشان كرد: بندهاي اسارتگاه ما شامل 700 اسير بود كه هر آسايشگاه 100 نفره بود؛ فيناليست‌هاي مسابقه فوتبال اسراء‌ از ميان بندها به گروه بالاتر صعود مي‌كردند، اين مسابقات از چنان شوق و اشتياقي برخوردار بود كه اسرا فراموش كرده بودند كه با توپ پارچه‌اي دارند بازي مي‌كنند، براي آنكه توپ فوتبال واقعي را در اختيار ما قرار نمي‌دادند؛ اين مسابقات چنان شور و حالي داشت كه فينال آن ميان با حضور همه اسراء، افسران و سربازان عراقي برگزار شد.

*اسرا از كمترين امكانات آموزشي بيشترين بهره‌هاي علمي را بردند

عضو كميسيون حقوق و قضايي مجلس ايثارگران در ادامه گفت: از ديگر فعاليت‌هاي فرهنگي ما در «اردوگاه صلاح‌الدين» عراق ادامه تحصيل بود؛ قلم ما سنگ خدا بود و كاغذ ما زمين و روي همين زمين خاكي آموزش تعليم و تربيت را انجام مي‌داديم و تمام علوم، رياضي، شيمي، فيزيك، قرآن و حديث را تمرين مي‌كرديم و بسيار هم موفق بوديم.
انتهاي پيام/

 
 
سه شنبه 19 بهمن 1389  4:04 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها