رييس دانشگاه ايلام گفت: قبل از انقلاب دراستان ايلام دانشگاه وجود نداشت و تنها در سال 55 دانشکده دامپروري وابسته به دانشگاه رازي کرمانشاه با سه مربي آموزشيار وچند استاد مدعو با تعداد100دانشجو راه اندازي شد، اما تحولاتي که در زمينه آموزش عالي در استان بعد از انقلاب اتفاق افتاده چنان وسيع مي باشد که قابل مقايسه با دوره طاغوت نمي باشد.
به گزارش ايسنا، دکتر طاهرعلي محمدي در ديدار با نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه ايلام اظهار کرد: در راستاي اهداف انقلاب اسلامي مبني بر محروميت زدايي از استانهاي محروم و توسعه همه جانبه کشور در سال1370مقام معظم رهبري درجريان سفرخود به ايلام دستور تاسيس دانشگاه ايلام را صادر کرد که اين امر رسما در سال 1372محقق شد و دانشگاه ايلام در حال حاضر داراي چهاردانشکده و يک آموزشکده مي باشد که مجوز تاسيس دو دانشکده نفت و گاز و پدافند غيرعامل نيز اخذ شده و آموزشکده دامپزشکي هم در آينده نزديک به دانشکده ارتقاء خواهد يافت.
رييس دانشگاه ايلام افزود: دانشگاه هم اکنون داري 4500دانشجواست که حدود 400نفرازآنها دانشجوي کارشناسي ارشد و دکتري هستند و150نفر عضو هيات علمي هم در دانشگاه مشغول تدريس هستند که با بورسيههاي انجام شده واستخدامهاي جديد اين تعداد به 200نفر خواهد رسيد.
وي افزود: سال گذشته براي اولين بار دراستان دانشجوي دکتري در رشته شيمي معدن پذيرش شد که در اين راستا مجوز دکتري رشته شيمي تجزيه نيز از شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري هم اخذ شده است.
علي محمدي با اشاره به وضعيت طرحهاي عمراني دانشگاه گفت: الان 13طرح عمراني بزرگ شامل دانشکده، آزمايشگاه، کتابخانه مرکزي، خوابگاه و استخر در حال انجام است که از سرعت و روند مطلوبي برخوردار است و چند طرح ازاين تعداد هم سال آينده به بهره برداري خواهد رسيد.
رييس دانشگاه در مورد وضعيت پژوهشي دانشگاه گفت: در سال جاري90 مقاله در همايشهاي ملي،147مقاله در همايشهاي بين المللي و50 مقاله در مجلات علمي به چاپ رسيده است که آماري قابل قبول مي باشد.
دکترعلي محمدي از جمله برنامههاي آينده دانشگاه را پذيرش دانشجوي خارجي اعلام کرد و گفت: با هماهنگي وپيگيريهاي صورت گرفته در تلاش هستيم با همکاري دانشگاه رازي کرمانشاه، دانشگاه کردستان و دانشگاه لرستان، دانشگاه بين المللي را در غرب کشور تاسيس كرده و از سال آينده بتوانيم دانشجوي خارجي پذيرش كنيم.
وي ازمشکلات بزرگ دانشگاه به موضوع مالکيت زمينهاي دانشگاه اشاره كرد و گفت: تلاشهاي زيادي در اين زمينه صورت گرفته و اميدواريم با حمايت مسئولين استان و وزارت علوم بتوانيم اين مشکل را حل كنيم.
به گزارش ايسنا، در ادامه حجت الاسلام و المسلين محمد نقي لطفي نماينده ولي فقيه دراستان و امام جمعه ايلام با تبريک ايام دهه فجر، گفت: يکي از بزرگترين دستاوردهاي انقلاب اسلامي که وحشت غرب را هم برانگيخته استقلال و توسعه علمي مي باشد که در نتيجه هويت و استقلال سياسي که انقلاب اسلامي باعث شکل گيري آن شده است حاصل ميشود.
حجت الاسلام لطفي افزود: اين رنسانس علمي چنان جهشي ايجاد کرده که امروز جمهوري اسلامي در زمينه تکنولوژي وفناوريهاي مدرن همچون نانو، انرژي هستهاي، سلولهاي بنيادي و هوافضا در رديف کشورهاي پيشرفته جهان قرار گرفته و اين افتخاري بزرگ و دستاوردي عظيم براي انقلاب اسلامي مي باشد.
حجت الاسلام لطفي در ادامه گفت: سياست غرب در دوران معاصر بر عقب نگه داشتن کشورهاي جهان سوم در زمينه علم و دانش قرار داشته و متاسفانه اين سياست در ايران قبل ازانقلاب به وسيله رژيم پهلوي انجام گرفت، اما وقوع انقلاب اسلامي باعث به هم خوردن خيلي از معادلات کشوري، منطقهاي و جهاني شد که يکي از مهمترين اين تحولات شکست حصار علمي و فراهم كردن زمينه پيشرفت علمي در کشور است که خوشبختانه با تلاش و همت جهادگران عرصه علم و دانش امروز جمهوري اسلامي به الگويي نمونه براي ديگر کشورها تبديل شده است.
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه ايلام تاکيد کرد: آنچه در اين موضوع حائز اهميت است آن است که ما بايد درکنار توسعه علمي به اخلاق اسلامي هم توجه كرده وآن را در حد اعلاء تقويت كنيم تا هم روند توسعه علمي بصورت صحيح شتاب گيرد و هم بتوانيم از آن به عنوان سپري در برابر فرهنگ منحط غربي استفاده كنيم.