مواد لازم:
نخود 500گرم
تخم مرغ 3تا 4عدد
گشنیز250گرم
زیره کوبیده 1قاشق سوپ خوری
فلفل قرمز کوبیده 1قاشق چای خوری
آرد گندم 3تا 4قاشق سوپ خوری(100گرم)
آبلیمو 2 تا 3 قاشق سوپ خوری
روغن مایع برای سرخ کردن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
طرز تهیه :
نخود را می پزیم.(بهتر است نخود را قبلا خیس کنیم تا زود تر بپزد؛در هر حال نخود باید کاملا پخته شود وآبش به خورد آن برود).بعد آن را در حالی که هنوز گرم است،چرخ می کنیم تا کاملا مانند پوره نرم و لطیف شود.گشنیز را تمیز کرده ،می شوییم و در صافی می یریزیم.وقتی آب گشنیز کشیده شد،آنرا ریز خرد میکنیم.تخم مرغ ها را با زیره و کمی نمک و فلفل قرمز یا فلفل سیاه (در صورت استفاده فلفل سیاه یک قاشق چای خوری زعفران نیز در کمی آب جوش حل کرده به کار می بریم )،داخل پوره نخود می ریزیم و مایه را خوب مخلوط می کنیم .بعد گشنیز را ریخته و به هم می زنیم تا مواد مخلوط شوند.مقداری روغن مایع در تابه مناسبی می ریزیم و آن را داغ می کنیم تا حدی که دود نکند.از مایه ی تهیه شده،گلوله هایی به اندازه تخم مرغ درست می کنیم و آنها را در آرد می غلتانیم و همه را با دست صاف و گرد می کنیم .باید دقت کنیم که سطح گلوله ها کاملا صاف شود. بعد آنها را در روغن می اندازیم.(روغن ها باید به حدی باشند که روی شامی ها را نگیرند).حرارت را کمی ملایم می کنیم .وقتی یک طرف شامی ها کمی طلایی شد،آنها را برمیگردانیم تا طرف دیگرشان هم طلایی شود.میتوانیم کف سینی را آرد بپاشیم؛شامی ها را که قبلا آماده کرده ایم در سینی می چینیم و قبل از مصرف ، آنها را سرخ می کنیم
.